Ανακεφαλαίωση στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi: Επανευθυγράμμιση του μοντέλου AMM σε δίκτυο κατανομής εσόδων και κοινότητας

Στις 16 Φεβρουαρίου, η OKEx φιλοξένησε την ενδέκατη στρογγυλή τράπεζα #OKExDeFi. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΕξ Τζέι Χάο συντονίστηκε, μαζί με τον Διευθυντή Χρηματοοικονομικών Αγορών του ΟΚΕξ Λένιξ Λάι και καλωσόρισε τον προσκεκλημένο Σεφ Μακί, βασικό συνεργάτη του SushiSwap. Το τρίο συζήτησε πολλά θέματα που κυμαίνονται από την πρόταση Mirin, το Bitcoin, την επεκτασιμότητα του χώρου του DeFi, καθώς και τι σημαίνει για αυτούς το DeFi.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από τη συνομιλία. Για να δείτε ολόκληρο το βίντεο, κάντε κλικ στο εδώ.

Κίσσα: Σήμερα, έχουμε τιμή να έχουμε δύο διακεκριμένους καλεσμένους. Ο ένας είναι ο Maki, ένας βασικός συνεργάτης της Sushiswap και ο άλλος ο Lennix Lai, διευθυντής των χρηματοοικονομικών αγορών στο OKEx. Θα μπορούσατε να δώσετε μια σύντομη εισαγωγή;?

Μάκη: Το SushiSwap είναι μια κοινότητα AMM. Προς το παρόν, ενισχύουμε την ανάπτυξη νέων προϊόντων. 

Ξεκινήσαμε ως ένα πιρούνι του δημοφιλούς Uniswap. Ήμασταν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχτηκε καμία εξωτερική συνεισφορά, οπότε αποφασίσαμε να κυλήσουμε με τη δική μας λύση – η οποία ήταν πολύ επιτυχής, μέχρι στιγμής. Η αγορά έχει μιλήσει από μόνη της.

Αυτήν τη στιγμή, εργαζόμαστε σε μια πλατφόρμα μόχλευσης και περιθωρίου που ονομάζεται Bento και πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα, ελπίζουμε, αφού ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές ασφαλείας. Εργαζόμαστε ενεργά στο Miso, το οποίο είναι ένα σημείο εκκίνησης για νέα έργα και ούτω καθεξής. Αυτή είναι η ομπρέλα των προϊόντων που η Sushi επεκτείνεται συνεχώς και αναζητούμε άλλες λύσεις layer-one.

Εγώ, είμαι ένας πολύ απλός βασικός συνεισφέρων, κάποιος που αγαπά το έργο και μου δίνει καθημερινά το έργο. 

Κίσσα: Αυτό είναι καλό. Λένιξ?

Lennix: Είμαι η Lennix, διευθυντής των χρηματοοικονομικών αγορών στο OKEx και είμαι εδώ για πολλά χρόνια – από την πρώτη μέρα στο OKEx. Είμαι υπεύθυνος για την τεχνολογία προϊόντων και την παγκόσμια ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το ιστορικό μου είναι ως κβαντικός έμπορος. Δουλεύω στον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό τομέα ως έμπορος σε ποσοστά και συμμόρφωση για 10 χρόνια.

Κίσσα: Το κοινό μας θα λατρέψει ότι είστε εδώ για να συμμετάσχετε στη συνεδρία. Άκουσα ότι το SushSwap είχε ένα περιστατικό – ο Μάκη θα μπορούσατε να εξηγήσετε στο κοινό μας τι συνέβη?

Μάκη: Όταν αναπτύξαμε εξωτικά ζεύγη στο Onsen, χρειαζόμασταν να δημιουργήσουμε μια γέφυρα για να βεβαιωθούμε ότι τα έξυπνα συμβόλαια θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι αυτό το ζεύγος δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για ETH, αλλά θα πρέπει να ανταλλάσσεται, για παράδειγμα, για περιουσιακά στοιχεία WBTC ή XZY. Αυτό που συνέβη είναι ότι οι προγραμματιστές ξεκίνησαν την Κυριακή χωρίς να αναπτύξουν τη γέφυρα. Αυτό που συνέβη είναι, νομίζω, αξίας 150.000 $ DIG token – το οποίο είναι ένα νέο περιουσιακό στοιχείο εκκίνησης από το Badger DAO και υποτίθεται ότι ακολουθεί την τιμή του Bitcoin – και υπήρχε κέρδος εκεί που σήμαινε την αγορά SUSHI στην ανοιχτή αγορά. Αντ ‘αυτού, κάποιος που είδε το ελάττωμα, ή είδε ότι δεν βάζουμε τη γέφυρα, ήταν βασικά σε θέση να κάνει μια ομάδα ETHDIG και να πάρει όλα τα χρήματά τους. Αυτό επιλύθηκε μετά από τρεις ώρες. Είναι αρκετά ατυχές – αλλά, ταυτόχρονα, γνωρίζετε ότι αυτά τα κεφάλαια ήταν κέρδος που προοριζόταν να αγοράσει SUSHI στην αγορά, οπότε κανείς δεν έχασε χρήματα. Από τώρα και στο εξής, υπάρχει μια νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία για την ανάπτυξη νέων ζευγαριών στο Onsen για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλες τις γέφυρες έτοιμες. 

Κίσσα: Εντάξει, χαίρομαι που άκουσα ότι επιλύθηκε γρήγορα. Ας προχωρήσουμε. Άκουσα λοιπόν ότι ο Sushi ένωσε τις δυνάμεις του με τον Yearn Finance τον περασμένο Δεκέμβριο. Τι σημαίνει η συνεργασία Yearn και SushiSwap και για τις δύο ομάδες, καθώς και για το DeFi συνολικά; Τυχόν αλλαγές στη λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη?

Μάκη: Σίγουρα – μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο με πολλούς ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με το οικοσύστημα DeFi και τους κάνουμε να συνεργάζονται για να ενδυναμώνουν ο ένας τον άλλον και να διασφαλίζουν ότι μπορούμε να ανυψώσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα.

Μια άλλη συνεργασία, εν συντομία, είναι ότι το Cover πρόκειται τώρα να επιτρέψει όλες τις ομάδες των Yearn, να προχωρήσουν. Λοιπόν, γνωρίζετε, αυτή είναι η συνεργασία που δεν θα μπορούσατε να δείτε αν δεν ήμασταν μέρος του ίδιου οικοσυστήματος. 


Κίσσα: Lennix σας ενδιαφέρει να το βάλετε σε αυτό?

Lennix: Μου αρέσει το γεγονός ότι το SushiSwap είναι ένα από τα πιο αποκεντρωμένα πρωτόκολλα DEX που βασίζονται στην κοινότητα που έχουμε δει, σε σύγκριση με άλλα πρωτόκολλα. Αυτό μας δίνει μια σκέψη – όταν πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα CEXs στον κόσμο – αγαπάμε την έννοια της αποκέντρωσης και ένας από τους σκοπούς της ύπαρξής μας είναι να αποκεντρωθούμε. Το ζήτημα, από οργανωτική και προοπτική προϊόντος, είναι ότι μπορούμε σταδιακά να αποκεντρώσουμε ορισμένα από τα στοιχεία της δυνατότητας. Μόλις τελείωσα μια εκδήλωση Clubhouse και μιλούσαμε απλώς για AMM – αν μπορούμε να εκτελέσουμε AMM σε συνδυασμό με ένα υβριδικό μεταξύ AMM και ενός μηχανισμού βιβλίου παραγγελιών. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να εξερευνήσετε με την ομάδα του SushiSwap.

Κίσσα: Πολύ καλά. Βλέπω σίγουρα ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά. Ελπίζω να λειτουργεί και για τα δύο μέρη. Ποιο είναι το μελλοντικό σχέδιο για το SushiSwap φέτος?

Μάκη: Ο χάρτης πορείας είναι διαθέσιμος στο Medium. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για τα οποία είδαμε τους ανθρώπους είναι το Mirin, το οποίο είναι το μοντέλο του franchise pool μας για τη γεφύρωση των κεντρικών ανταλλαγών με τον κόσμο της DeFi. Αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτό το μέρος είναι – ας πάρουμε το OKEx ως παράδειγμα εδώ – δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι πρέπει να κάνουν συναλλαγές στο DeFi αυτή τη στιγμή. Δεν είναι βιώσιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένοι άνθρωποι τιμολογούνται με όλα τα τέλη και τις τιμές του φυσικού αερίου να αυξάνονται λόγω της χρήσης. Ο καλύτερος χώρος τροφοδοσίας, αυτή τη στιγμή, είναι 100% μια κεντρική ανταλλαγή, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να καταλάβετε: Η εκτέλεση μιας αποκεντρωμένης ανταλλαγής είναι πολύ φθηνή αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι, εάν είστε πάροχος ρευστότητας σε μια ομάδα, δεν χρειάζεται να είστε ξύπνιοι όταν κάνετε τις συναλλαγές. Μπορείτε να βάλετε το περιουσιακό στοιχείο εκεί και να το αφήσετε κερδίζοντας χρεώσεις. Αυτό το είδος arbitrage συμβαίνει, αυτή τη στιγμή, μεταξύ του συγκεντρωτικού και αποκεντρωμένου κόσμου. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αναπτύξαμε μια λύση για την ανακούφιση της μόνιμης απώλειας που ήταν πολύ επιτυχής μέχρι στιγμής από τη δοκιμή.

Ακολουθήστε το OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map