Πρώτο έτος ως OKEx CSO – Alysa Xu: Three Trends Θα Αναμορφώσουν την Οικονομία

Μια επιστολή της Διευθύντριας Στρατηγικής της OKEx Alysa Xu για τον εορτασμό της πρώτης επετείου της με την OKEx

Αγαπητοί χρήστες του OKEx,

Πριν από ένα χρόνο, την 1η Απριλίου 2019, ήταν η μέρα που μπήκα στο OKEx και η αρχή του ταξιδιού μου με κρυπτογράφηση πλήρους απασχόλησης. Αξίζει να διερευνηθεί το δυναμικό των κρυπτονομισμάτων. Παρά τις πολλές απροσδόκητες προκλήσεις κάθε μέρα εν μέσω συνεχιζόμενων διαγωνισμών, η αποφασιστικότητά μου για την κρυπτογράφηση είναι ανέπαφη καθώς έχω ισχυρή πίστη σε ολόκληρο τον κλάδο και στο OKEx.

Πολλά συνέβησαν στον χώρο κρυπτογράφησης πέρυσι. Η αγορά αναπήδησε από το κάτω μέρος της αγοράς αρκούδων. Περισσότερες ανταλλαγές προσπάθησαν να αξιοποιήσουν παράγωγα κρυπτογράφησης. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) άρχισε να εμφανίζεται. Το OKEx έγινε επίσης μια πιο ολοκληρωμένη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων βελτιστοποιώντας τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις, τις στρατηγικές επωνυμίας και ανάπτυξης ταλέντων. Επενδύσαμε για να αναβαθμίσουμε τις τεχνολογίες και τα προϊόντα μας, ενώ οδηγούμε την ανάπτυξη της κοινότητας, την κάθετη ολοκλήρωση και την παγκοσμιοποίηση. Εκτός από την ανάπτυξη της ρευστότητάς μας στην αγορά, διαφοροποιήσαμε επίσης τις προσφορές μας μέσω τεσσάρων βασικών επιχειρηματικών γραμμών, δηλαδή fiat gateway, cryptocurrency trading, crypto asset management και το OKEx Academy, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες των χρηστών μας σε διαφορετικά στάδια των εμπορικών τους ταξιδιών. Λέω συχνά ότι έχουμε πολλά φύλλα στο μανίκι μας και προχωράμε με τον δικό μας ρυθμό. Από το 4ο τρίμηνο του 2019, επιταχύνουμε την καινοτομία των προϊόντων μας και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Κατά τους πρώτους μήνες του 2020, τα προϊόντα και τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει είναι πράγματι κορυφαία στον κλάδο.

Ωστόσο, το 2020 είναι μια ασυνήθιστη στιγμή. Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία. Τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί εν μέσω κλειδώματος ιών κοροναϊών. Σταθμισμένος από μια παγκόσμια κρίση ρευστότητας, οι παγκόσμιες μετοχές, τα ομόλογα και οι επιδόσεις των εμπορευμάτων είναι ακόμη χαμηλότερες από τους μέσους όρους κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής αναταραχής το 2008. Τα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζουν επίσης απειλές από την επίδραση της οικονομίας. Το Bitcoin είδε ένα flash flash στις 12 Μαρτίου που σχεδόν ανάγκασε τους ανθρακωρύχους της Antminer S9 να κλείσουν. Επίσης, το ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτογράφησης κάποτε έφτασε στα χαμηλά των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, κοντά σε αυτό στα τέλη του 2018. Ένας τέτοιος μαύρος κύκνος αντιστάθμισε την αισιοδοξία για το Bitcoin κατά το ήμισυ του Μαΐου. Πολλοί, επομένως, μπορεί να αναρωτιούνται πού θα προχωρήσει η αγορά κρυπτογράφησης.

Ο διαδεδομένος ιός αναμένεται να εμποδίσει την ανάπτυξη τουλάχιστον μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2020 και η παγκόσμια ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη. Η ανάκαμψη θα συνοδεύεται από σχέδια τόνωσης που εισάγονται από τις παγκόσμιες κυβερνήσεις, αλλά αυτό απαιτεί λίγο χρόνο. Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ που υποστηρίζεται από επαναγορά μετοχών και διανομή μερισμάτων για 10 χρόνια δεν θα παραμείνει πτωτική. Για δεκάδες χιλιάδες εταιρείες εκεί έξω, η επιβίωση από την κρίση και οι σωστές αλλαγές είναι ύψιστης σημασίας τους.

Τρεις βασικές τάσεις θα διαμορφώσουν την οικονομία μετά τον κορανοϊό

Πιστεύω ότι υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν και ευκαιρίες. Όταν η παλιά σταθερή κατάσταση σπάσει, δημιουργείται μια νέα σταθερή κατάσταση. Ενώ το πρότυπο αλλάζει, ορισμένες τάσεις εμφανίζονται παρά τον μετασχηματισμό των διεθνών αγορών.

1. Η τεχνολογία θα οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη και η ψηφιακή οικονομία θα πρωτοστατήσει

Ο μετασχηματισμός της τεχνολογίας επιταχύνεται σε αυτήν την εποχή. Ένα νέο κύμα τεχνολογικών εφευρέσεων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας 5G, της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων, του blockchain και του Διαδικτύου των πραγμάτων, μας έχει φτάσει νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία blockchain μπορεί να υποστηρίξει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης που βοηθά στην ελαχιστοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού κόστους.

Το ξέσπασμα του ιού αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, περνάμε και διασκεδάζουμε. Το πιο σημαντικό, η κυκλοφορία του δικτύου και η αξία που δημιουργούνται από επιπλέον απαιτήσεις που μετεγκαταστάθηκαν από εκτός σύνδεσης σε σύνδεση θα επιταχύνουν περαιτέρω τη διάδοση της οικονομίας κρυπτογράφησης.

2. Η αγορά κρυπτογράφησης θα απολαύσει μεγαλύτερο κύκλο ταύρων και θα ανακάμψει γρηγορότερα από τις παραδοσιακές αγορές

Δεδομένου ότι η αγορά κρυπτογράφησης έχει μικρότερο μέγεθος, η ρευστότητά της είναι συγκριτικά ευαίσθητη στις εισροές κεφαλαίου. Επιπλέον, ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως τα Bitcoin και Ether, συγκεντρώνονται από τα χαμηλά τους σε λογικά επίπεδα αποτίμησης μετά την υποχώρηση από τα υψηλά του 2017. Ενώ το περιβάλλον σχεδόν μηδενικού επιτοκίου ή μηδενικού επιτοκίου είναι πιθανό να παραμείνει, οι επενδυτές θα στραφούν σε υψηλό δυναμικό απόδοσης κρυπτονομισμάτων, το οποίο θα γίνει δημοφιλές επενδυτικό όχημα, στον επόμενο κύκλο.

Κοιτάζοντας πίσω την ιστορία του Bitcoin, δημιουργήθηκε στις αρχές του 2009, περίπου μισό χρόνο μετά την οικονομική κρίση το 2008 και δεν ξεκίνησε να διαπραγματεύεται μέχρι το 2010, ακολουθούμενη από άλλα κρυπτογραφικά στοιχεία αργότερα. Ως εκ τούτου, ολόκληρη η αγορά κρυπτογράφησης δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ από μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση μέχρι τώρα. Η τρέχουσα κάμψη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κρυπτογράφηση, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα ενισχύσει τις προοπτικές για ολόκληρη την οικονομία της κρυπτογράφησης.

Στις αρχές του 2020, το περίμενα 1) Το 20% των παγκόσμιων νοικοκυριών θα διαθέσει κρυπτονομίσματα στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τους έως το τέλος του έτους. 2) Ο όγκος συναλλαγών παραγώγων κρυπτογράφησης θα διπλασιαζόταν και 3) Οι εφαρμογές DeFi που βασίζονται σε δημόσιες αλυσίδες θα έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Παρά τη ζοφερή αγορά, είμαι βέβαιος ότι τα παράγωγα κρυπτογράφησης και το DeFi θα συνεχίσουν να τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή. Το Bitcoin θα γίνει ένας σημαντικός τύπος περιουσιακών στοιχείων μετά από αυτήν την πανδημία. Είναι μόνο θέμα χρόνου για το κριτήριο αναφοράς να προσελκύσει επενδύσεις από 20% ή περισσότερα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

3. Η παγκόσμια πρόκληση θα γεννήσει νέους ηγέτες της βιομηχανίας

Νέοι ηγέτες της βιομηχανίας αναδύονται μετά από κάθε κρίση. Περιμένω ότι η πανδημία και η οικονομική ύφεση θα οδηγήσουν τους πόρους και το κεφάλαιο να μετακινηθούν σε ασφαλές καταφύγιο. Η ταχεία υιοθέτηση ενός κατανεμημένου επιχειρηματικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί λόγω φυσικών περιορισμών. Ο διαδικτυακός συντονισμός και οι κοινόχρηστοι εργαζόμενοι μεταξύ των εταιρειών θα είναι στο ραντάρ μας. Μια νέα επιχειρηματική οργάνωση διαμορφώνεται σιωπηλά.

Οι επιχειρηματίες πρέπει πάντα να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και να προσδιορίζουν τις βασικές τάσεις. Πρέπει όχι μόνο να προσδιορίσουν τους κινδύνους αλλά και να θέσουν πρακτικούς στόχους για να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Όπως είπε ο Peter Drucker, σεβαστός ως ο Πατέρας της Σύγχρονης Διοίκησης, «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε περιόδους αναταραχών δεν είναι η αναταραχή – είναι να δράσουμε με τη λογική του χθες».

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS το 2003, 500 υπάλληλοι της Alibaba αναγκάστηκαν να εργαστούν από το σπίτι, αλλά οι υπηρεσίες τους παρέμειναν ανεπηρέαστες. Στο τέλος, κατάφεραν να επιβιώσουν από την κρίση και δημιούργησαν το Taobao, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά της Κίνας, οδηγώντας το μεγάλο κύμα του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου για περισσότερα από 10 χρόνια.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, 1.000+ OKers από πολλές γωνιές του κόσμου κατάφεραν επίσης να συνεργαστούν στο διαδίκτυο και πέτυχαν αύξηση αποδοτικότητας 30%. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, όσον αφορά τις στρατηγικές, τα μέτρα, την τεχνολογία και το κεφάλαιο, για την επέκταση των επιχειρήσεων και των ταλέντων. Πιστεύω ότι το 2020 θα είναι ορόσημο για το OKEx και ολόκληρη τη βιομηχανία blockchain.

Είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον

Λόγω των περιορισμών στην αρχιτεκτονική του συστήματος και στην απόδοση του διακομιστή, αντιμετωπίστηκαν προβλήματα καθυστέρησης συστήματος και καθυστέρησης παραγγελιών στο παρελθόν. Αυτές οι εμπειρίες μας ώθησαν να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο και προϋπολογισμό από τους συναδέλφους μας για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος πληροφορικής και της εμπειρίας των προϊόντων μας. Και είμαι περήφανος που λέω ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει. Στις 26 Οκτωβρίου 2019, ήμασταν το μόνο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που δεν υπέφερε από καθυστέρηση και πτώση φλας κατά τη διάρκεια της ακραίας αστάθειας της αγοράς. Κατά τη Μαύρη Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, το σύστημά μας πέτυχε μηδενικό clawback για όλα τα κρυπτονομίσματα παρά τις ελάχιστες χρονικές καθυστερήσεις. Κανένας από τους χρήστες μας με καθαρά κέρδη δεν αναγκάστηκε να κλείσει τις θέσεις του.

Η έλλειψη δημόσιας επικοινωνίας περιόρισε την κατανόηση των OKEx από τους εξωτερικούς στο παρελθόν. Μάθαμε ένα μάθημα και ξεκινήσαμε περισσότερη επικοινωνία μέσω διαφορετικών καναλιών. Τον περασμένο χρόνο, ο Τζαϊ Χάο και εγώ επικοινωνούμε με τους χρήστες μας στο Twitter και το Weibo καθημερινά, μαζί με πολλές συνεντεύξεις και συνεδρίες AMA για να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας στο OKEx, πώς προσπαθούμε για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία στα προϊόντα μας και υπηρεσίες, καθώς και πώς προχωρούμε στην καινοτομία.

Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της ομάδας προϊόντων μας για την ανεξάρτητη ανάπτυξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκούς ανταλλαγής USDT, επιλογών, στοιχήματος, δανεισμού C2C, δημόσιων αλυσίδων κ.ο.κ. προϊόντα κρυπτογράφησης εξαιρετικής ποιότητας.

Χάρη στην εξυπηρέτηση πελατών μας, τη διεθνή ομάδα επαλήθευσης και τις θεσμικές ομάδες πελατών που ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες των πελατών μας με την πρώτη ευκαιρία. Με μεγάλη φήμη για επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, οι ομάδες τηρούν πάντα τον κώδικα συμπεριφοράς μας για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα για τους χρήστες μας.

Χάρη στις ομάδες μάρκετινγκ, λειτουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, προσεγγίζουμε τους παγκόσμιους εμπόρους μακρύτερα από ποτέ και προσφέρουμε υπηρεσίες που είναι πιο τοπικές για χρήστες διαφορετικών φόντων.

Χάρη στις λειτουργικές ομάδες μας για τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων εσωτερικής διαχείρισης, θέτοντας σταθερά θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξή μας.

Η ερώτηση που απάντησα περισσότερο τους πρώτους μήνες της υπηρεσίας μου ήταν “γιατί επιλέξατε το OKEx;” Απάντησα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, «Το OKEx είναι η εταιρεία με τις καλύτερες βασικές αρχές στον χώρο κρυπτογράφησης». Πολλοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν στην αρχή, αλλά νομίζω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου τώρα.

Προχωρήστε παρά την καταιγίδα

Από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα έως τον χώρο κρυπτογράφησης, από την έρευνα fintech έως την επώαση εκκίνησης, κάθε κίνηση στην καριέρα μου προκαλεί νέες προκλήσεις για μένα όσον αφορά τις γνώσεις προϊόντων, επιχειρήσεων και διαχείρισης. Η συμμετοχή στο OKEx είναι η πιο σημαντική επιλογή που έχω κάνει ποτέ. Η πεποίθησή μου είναι σταθερή και η φιλοδοξία μου είναι υψηλή. Πιστεύω ακράδαντα ότι η κρυπτογράφηση θα ανέλθει σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το OKEx σε μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πράγματι, συνεργάζομαι με μια νοοτροπία επιχειρηματία στο OKEx. Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, δεν θα μετανιώσω ποτέ για το τι έχω υποστεί, εφόσον είναι καλές πράξεις για την εταιρεία και τη βιομηχανία.

Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για την υποστήριξη και τα κίνητρά σας. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αριστεία.

Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μας. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να προωθούμε τη βιομηχανία σε νέα ύψη.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεισφέροντες στον χώρο κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, των ερευνητών, των προγραμματιστών, των παρόχων ασφάλειας και των εταιρειών επενδύσεων. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε ολόκληρη τη βιομηχανία σε άλλο επίπεδο.

Είμαι ευγνώμων που ξεκίνησα ένα καταπληκτικό ταξίδι στον χώρο κρυπτογράφησης με το OKEx. Παρά την καταιγίδα μπροστά, θα ξεπεράσουμε και θα γίνουμε πιο δυνατοί.

Ειλικρινά δικός σας,

Alysa Xu

Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής, OKEx

1 Απριλίου 2020

Ακολουθήστε το OKEx στο:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/okexofficial_en

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner