Επανάσταση IYO: Ο καινοτόμος αγροτικός τομέας DeFi

Μια ανακεφαλαίωση της ένατης στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi, με βασικά μέλη της κοινότητας YFII Ahmed Alsayadi και Dovey Wan

Στο OKEx, κοιτάμε συνεχώς το μέλλον – και πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Για να διαδώσει το μήνυμα, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Jay Hao, πραγματοποιεί μια νέα εικονική σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi με ηγέτες διαφόρων βιομηχανιών για να συζητήσουν την πρόοδο, τις γνώσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια DeFi.

Σε αυτήν τη στρογγυλή τράπεζα, ο Jay παίρνει συνέντευξη από τον Ahmed Alsayadi και τον Dovey Wan, βασικά μέλη του αποκεντρωμένου αυτόνομου οργανισμού της κοινότητας DFI.money (YFII).

Εδώ είναι τα βασικά στιγμιότυπα από το στρογγυλό τραπέζι.

Jay: Ας μιλήσουμε για το YFII Vault και το διακριτικό μετοχών του, iToken. Ποιος είναι ο ρόλος του iToken στο οικοσύστημα YFII; Οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια για το iToken?

Ahmed: Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω πρώτα το Vault.

Το Vault είναι σαν ένα συγκεντρωτικό στοιχείο για επενδύσεις στον χώρο κρυπτογράφησης. Εάν επενδύσετε σε αυτό το θησαυροφυλάκιο, προσπαθούμε πραγματικά να βρούμε τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο και να επενδύσουμε εκεί. Στην καλλιέργεια απόδοσης, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά έργα που μπορείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας – αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι εάν επενδύσετε εσείς. Ωστόσο, εάν εγγραφείτε στο θησαυροφυλάκιο, επενδύουμε αυτά τα χρήματα σε έργα που δεν έχουν πραγματικά μόνιμους νόμους. Έτσι, απλά βάλατε τα χρήματά σας στο θησαυροφυλάκιο και κάνουμε τον έλεγχο για εσάς – έτσι ώστε να είναι λιγότερο επικίνδυνο από ό, τι αν επενδύσετε εσείς.

Το iToken είναι το σύμβολο μετοχών αυτού του θησαυροφυλακίου. Όταν καταθέτετε DAI, για παράδειγμα, θα λάβετε το iDAI. Το μερίδιό σας σε αυτό το θησαυροφυλάκιο και το ενδιαφέρον θα μεταφερθούν απευθείας στο θησαυροφυλάκιο, έτσι ώστε όταν αποσύρετε, να πάρετε το DAI μαζί με το ενδιαφέρον σας.

Το iToken είναι εμπορεύσιμο και τώρα υποστηρίζεται από το OKEx. Ευχαριστώ, OKEx – Νομίζω ότι μόλις προστέθηκε στο OKEx Κερδίστε έτσι ώστε οι χρήστες του OKEx να μπορούν να επενδύσουν με αυτόν τον τρόπο, επίσης.

Jay: Η εκτόξευση YFII είναι ένα τυπικό παράδειγμα μιας δίκαιης εκτόξευσης. Το YFII δεν έχει ανταμοιβές προ-εξόρυξης, ICO ή προγραμματιστή. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε το YFII είναι να παρέχετε ρευστότητα στις ομάδες. Έχουν γίνει δίκαιες εκτοξεύσεις στη μόδα στον τομέα DeFi?

Dovey: Οι δίκαιες εκτοξεύσεις δεν είναι μόνο για το DeFi. Η δίκαιη κυκλοφορία είναι το βασικό ήθος του Bitcoin (BTC), καθώς και πολλά από αυτά τα κρυπτογραφημένα παλιό σχολείο, όπως το Monero (XMR) και μερικά άλλα. Έτσι, είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με την ιδέα, ως Bitcoiners – και είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τον όρο "δίκαιη έναρξη" όταν πρόκειται για εξόρυξη απόδειξης εργασίας επειδή υπήρχε πολλή αρχική εξόρυξη PoW το 2013 και, βασικά, εάν δεν υπάρχει προ-ορυχείο, το 100% της διανομής διακριτικών διανέμεται στους ανθρακωρύχους. 

Νομίζω ότι η δεύτερη γενιά διανομών διακριτικών έγινε βασικά από τις αρχικές προσφορές νομισμάτων. Το πρόβλημα με τους ICO ήταν ότι, αν κοιτάξουμε πίσω το 2017 ή το 2018, υπήρχε πολύ λίγη ρύθμιση στον χώρο μας και τόνοι ασυμμετρίας πληροφοριών. Οι πρώτοι επενδυτές είχαν πολύ περισσότερες πληροφορίες και είχαν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά τη βάση κόστους.

Πολλοί επενδυτές λιανικής ή πρώτοι χρήστες δεν έχουν δίκαιη πρόσβαση. Όπως είπα και πριν, οι θεμιτές εκτοξεύσεις δεν αφορούν το αποτέλεσμα. Πρόκειται για δίκαιη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες. Στη γενιά ICO, δεν υπήρχε ίση ευκαιρία. Νομίζω, λοιπόν, ότι το κίνημα δίκαιης εκτόξευσης είναι στην πραγματικότητα μια αναγέννηση του παλιού σχολείου κρυπτογράφησης – γι ‘αυτό νομίζω ότι έχει συγκεντρώσει γρήγορα έλξη όχι μόνο από την κοινότητα DeFi αλλά και από ολόκληρη την κοινότητα κρυπτογράφησης, γενικά.

Υποστηρίζω 100% τις θεμιτές εκκινήσεις, επειδή οι δίκαιες εκκινήσεις σημαίνουν ελεύθερες ευκαιρίες – η πραγματική δημιουργία αξίας προέρχεται από τη συμμετοχή στη χρήση του πρωτοκόλλου και τη διασύνδεση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Δεν είναι μόνο το να γίνεις πλούσιος γρήγορα γιατί, κατά τη διάρκεια της εποχής του ICO, όλα τα περιουσιακά στοιχεία ήταν πλούσια-γρήγορα, δεν υπήρχε πραγματική χρησιμότητα. Οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το βοηθητικό πρόγραμμα. Όταν πρόκειται για δίκαιες εκκινήσεις, πρέπει είτε να παρέχετε το κεφάλαιό σας για να είστε πάροχος ρευστότητας είτε θα μπορούσατε επίσης να συνεισφέρετε με ουσιαστικούς τρόπους.

Οι δίκαιες εκκινήσεις αφορούν την αξιοκρατία. πρόκειται για τη λήψη ανταμοιβών με βάση τις προσπάθειες και τις συνεισφορές σας – έτσι, υποστηρίζω 100% αυτό το κίνημα και την αναγέννηση.

Ahmed: Συμφωνώ μαζί σας – αλλά, στην πραγματικότητα, γίνεται παιχνίδι για φάλαινες. Αυτό είναι ένα καλό βήμα όσον αφορά τη δίκαιη διανομή, αλλά δεν είναι αρκετό. Ορισμένα έργα, όπως το WHALE, μόλις μπήκαν και πήραν όλα τα διακριτικά και στη συνέχεια τα πέταξαν. Μακροπρόθεσμα, δεν είναι υγιές. Αυτό είναι ένα καλό βήμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα, ας πούμε, μεγάλες περιόδους κλειδώματος.

Jay: Ας δούμε την επόμενη ερώτηση. Ορισμένες κοινότητες στην Κίνα πιστεύουν ότι το DeFi και η εξόρυξη ρευστότητας είναι σαν συστήματα πυραμίδων που δημιουργούν φυσαλίδες. Σε σύγκριση με τους λάτρεις της Western DeFi, η κοινότητα κρυπτογράφησης στην Κίνα έχει βιώσει τον πόνο του FCoin και της εξόρυξης συναλλαγών στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να τους κρατήσει μακριά από την καλλιέργεια απόδοσης και το DeFi. Τι πιστεύει η κινεζική κοινότητα για το DeFi τώρα?

Dovey: Πολλά μέλη της κινεζικής κοινότητας – οι άνθρωποι κρυπτογράφησης γενικά – γνωρίζουν σίγουρα ότι αυτό δεν είναι το σύστημα εξόρυξης ρευστότητας που βιώσαμε το 2018. Ξεκινώντας από το FCoin, τα πράγματα μόλις πέρασαν γρήγορα και ο κύκλος κατασκευής και έκρηξης σίγουρα σημάδεψε πολλά από αυτά Κινέζικα μέλη κρυπτογράφησης.

Παρόλο που ο σχεδιασμός κινήτρων είναι παρόμοιος, νομίζω ότι η βασική λειτουργικότητα και οι προτάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα είναι επίσης διαφορετικά. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τα μέλη της κινεζικής κοινότητας μπορεί να πιστεύουν ότι η εξόρυξη ρευστότητας ή το DeFi είναι εντελώς σχέδια ή απάτες Ponzi, επειδή υπάρχει πραγματικά ένα στοιχείο σχεδίασης Ponzi όσον αφορά την εξόρυξη ρευστότητας – αλλά δεν θα θεωρούσα μια απάτη, παρόλο που υπάρχουν πολλά απάτες εκεί έξω. Υπάρχουν όμως και λίγες νόμιμες. Νομίζω ότι δεν μπορείτε να γενικεύσετε τα πάντα.

Αλλά απλά μιλώντας για τους κινδύνους, νομίζω ότι η γεωργία και η εξόρυξη ρευστότητας δεν είναι για τους μέσους χρήστες. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για την OKEx να λανσάρει ένα είδος αμοιβαίου κεφαλαίου χρηματαγοράς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό, επειδή, για το μέσο πρόγραμμα γεωργίας, βασικά χρειάζεστε ένα ορισμένο επίπεδο τεχνικής κατανόησης σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της έξυπνης σύμβασης και, στη συνέχεια, υπάρχουν πολλοί υπολογισμοί. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για μέσους καταναλωτές και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι όσον αφορά το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) ή τις απάτες. Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι που προσαρμόζονται στην επιστροφή δεν είναι μόνο αρκετά υψηλοί για τους μέσους χρήστες. Γι ‘αυτό νομίζω, στο μέλλον, θα δούμε πολύ περισσότερους αγρότες που προσφέρονται από κεντρικές ανταλλαγές όπως το OKEx.

Μισώ πραγματικά την αφήγηση ότι όλα πρέπει να είναι στο DeFi και ότι η κεντρική χρηματοδότηση ή το CeFi δεν έχει μέλλον. Υπάρχει κάτι σαν το μέσο γιατί όλοι δεν είναι προγραμματιστές έξυπνων συμβάσεων. Το 99% των καταναλωτών δεν μπορούν να διαβάσουν κωδικούς έξυπνων συμβάσεων, σωστά; Χρειαζόμαστε σίγουρα κάποιο είδος κοινού στο μεταξύ – και νομίζω ότι οι ανταλλαγές όπως το OKEx είναι τέλειοι παίκτες για αυτούς τους σκοπούς.

Αυτή η συνέντευξη έχει επεξεργαστεί και συμπυκνωθεί για λόγους σαφήνειας.

Εγγραφείτε στα κανάλια μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain, το cryptocurrency και το DeFi:

Jay Hao, Διευθύνων Σύμβουλος της OKEx 

Επίσημο OKEx

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Πίστωση στους καλεσμένους μας στρογγυλής τραπέζης #OKExDeFi:

Ahmed Alsayadi, βασικό μέλος της κοινότητας @YFII (DAO)

https://twitter.com/alsayadii

Dovey Wan, βασικό μέλος της κοινότητας @YFII (DAO)

https://twitter.com/doveywan

https://www.linkedin.com/in/doveywan

DFI.money

https://twitter.com/DfiMoney

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner