Ομιλία CEO OKEx: Γιατί δεν πρέπει να φοβάστε τα κρυπτονομίσματα

Από τη γέννηση του Bitcoin πριν από 10 χρόνια, η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν δύσπιστοι για αυτήν τη νέα τεχνολογία και την αξία της. Ταυτόχρονα, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιβάλουν κανονισμούς στην κρυπτογράφηση, ενώ οι παραδοσιακοί επενδυτές της αγοράς όπως ο Warren Buffett συνεχίζουν να αγνοούν τη σημασία του. Γιατί αρνούνται να αγκαλιάσουν το crypto?

Πιστεύω ότι ο βασικός λόγος είναι ότι φοβούνται την κρυπτογράφηση με διάφορους τρόπους.

1. Δεν καταλαβαίνεις πως δουλεύει

Εκτός αν είστε λάτρης της κρυπτογράφησης σαν εμένα, καταλαβαίνουμε πώς οι χιλιάδες κρυπτονομίσματα εκεί έξω προκαλούν σύγχυση στους περισσότερους. Αλλά μείνετε μαζί μου εδώ – για να κατανοήσετε την κρυπτογράφηση, πρέπει πρώτα να πετάξετε όλες τις πεποιθήσεις σας σχετικά με το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα και να αγκαλιάσετε αυτήν την ολοκαίνουργια τεχνολογία και τα αποκεντρωμένα ψηφιακά χρήματα peer-to-peer.

Η ανασφάλεια και οι παρεξηγήσεις είναι οι κορυφαίοι λόγοι που εμποδίζουν τους ανθρώπους να εμπιστεύονται τα κρυπτονομίσματα, ειδικά όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λατρεύουν να καλύπτουν πικρές ιστορίες για ορισμένους από εμάς να χάνουμε στην ευμετάβλητη αγορά. Σε τελική ανάλυση, τι πουλάει καλύτερα από το να μιλάς για το «Bitcoin bubble»; Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση, οπότε την επικρίνουν ως άχρηστη, επικίνδυνη επένδυση ή «παράνομο χρήμα».

Ζούμε σε έναν κόσμο συντριπτικών πληροφοριών και είναι δύσκολο για εμάς να διαλέξουμε ποια είναι αληθή και ψευδή. Γι ‘αυτό το να κάνετε τη δική σας έρευνα και να επαληθεύσετε πληροφορίες είναι μια σημαντική δεξιότητα για να επιβιώσετε. Πριν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι “το Bitcoin είναι μια απάτη”, ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε να διαβάσετε τη Λευκή Βίβλο του Satoshi ή να κάνετε google την τεχνολογία πίσω για να κατανοήσετε περισσότερα γι ‘αυτό. Η αναζήτηση γνώσης κάθε φορά που έρχεται μια νέα εφεύρεση σάς βοηθά να καλύψετε τον υπόλοιπο κόσμο. Ποιος ξέρει τι θα κερδίσετε στη διαδικασία?

2. Πιστεύετε ότι το crypto δεν έχει πραγματική αξία

Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι η κρυπτογράφηση δεν έχει πραγματική αξία σε σύγκριση με το χρυσό, ότι τελικά η τρέλα της κρυπτογράφησης θα εξαφανιστεί αργά και το μόνο που έχετε αφήσει θα ήταν άχρηστοι αριθμοί στην οθόνη.

Για μένα, το ίδιο μπορεί να υποστηριχθεί ότι ένα χρυσό ή χρήματα fiat θα μπορούσε κάποια μέρα να είναι άχρηστο, αν σταματήσουμε να τα πιστεύουμε. Ο χρυσός έχει εγγενή αξία λόγω της μακρόχρονης ιστορίας του, της έλλειψής του και ότι είναι ανθεκτικό και σχεδόν αδύνατο να σφυρηλατηθεί. Αλλά δεν τσεκάρει η κρυπτογράφηση όλα αυτά τα πλαίσια; Παρά το σύντομο ιστορικό των 10 ετών, το crypto είναι επίσης σπάνιο (ο αριθμός του Bitcoin μειώνεται κάθε 4 χρόνια κατά το ήμισυ), πολύ πιο ανθεκτικός καθώς δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε κυριολεκτικά (ένα ζεστό / κρύο πορτοφόλι θα κάνει το κόλπο) , και σίγουρα αδύνατο να σφυρηλατηθεί λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του?

Η διαφορά μεταξύ χρυσού, fiat και crypto είναι ότι το τελευταίο δεν μπορεί να κρατηθεί και να χρησιμοποιηθεί φυσικά. Μπορεί να υπάρξει μια μέρα που η fiat χάνει επίσης την αξία της, κοιτάξτε τη Βενεζουέλα και το ποσοστό υπερπληθωρισμού 9585,5% (από τον Δεκέμβριο του 2019). Ο χρυσός και το fiat είναι πολύτιμα γιατί τους εμπιστευόμαστε. Πιστεύουμε ότι έχουν πραγματική αξία, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ανταλλάξουμε αυτό που θέλουμε, φυσικά και ψηφιακά. Ομοίως, πιστεύουμε ότι το crypto έχει πραγματική αξία και βρίσκεται σε αυτό αξιοπιστία και το σύστημα καθολικών χωρίς εμπιστοσύνη, χωρίς λογοκρισία που είναι απίθανο να επιτύχουν τα νομίσματα.

Μπορείτε να σκεφτείτε την κρυπτογράφηση όπως τη χρήση πιστωτικών καρτών ή διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών που λαμβάνουν τη φυσική πτυχή μιας συναλλαγής. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι ψηφιακές συναλλαγές, ήμασταν επίσης σκεπτικοί, αλλά καθώς η κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή, τώρα ο καθένας έχει τουλάχιστον 3 πιστωτικές κάρτες στα πορτοφόλια τους και που δεν τους αρέσει να χρησιμοποιεί το Apple Pay?

3. Στην κυβέρνηση εμπιστευόμαστε

Ένας άλλος κοινός φόβος της κρυπτογράφησης είναι ότι δεν εκδίδονται από καμία αξιόπιστη αρχή, τράπεζες ή κυβέρνηση και οι άνθρωποι είναι συχνά άβολα και ανασφαλή όταν τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν βρίσκονται υπό την προστασία οποιασδήποτε κυβέρνησης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα των Crypto.com και The Economist, το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα εμπιστεύονται τα ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από την κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι αυτό που είναι υπέροχο για το crypto, ότι είναι εντελώς αποκεντρωμένο και κανείς δεν μπορεί να το χειριστεί; Ας μην ξεχνάμε ότι τα νομίσματα fiat ελέγχονται από κεντρικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως υπό την επιρροή πολιτικών οργάνων και κυβερνήσεων.

Καθώς το crypto συνεχίζει να επιταχύνεται, ορισμένες κυβερνήσεις έχουν επίσης αρχίσει να εξερευνούν και να εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα, όπως η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας που ανακοινώνει την κυκλοφορία του DECP της αυτήν την εβδομάδα. Η Εσθονία, η Ιαπωνία, η Παλαιστίνη, η Ρωσία και η Σουηδία προσπαθούν επίσης να ξεκινήσουν τη δική τους εθνική κρυπτογράφηση. Ίσως αυτό θα μπορούσε να εγκαταστήσει την πίστη σας στο crypto?

4. Το Crypto είναι πολύ ασταθές

Ναι – το crypto είναι μια ευμετάβλητη επένδυση. η τιμή τους μπορεί να αυξηθεί δραματικά ή να αυξηθεί σε λίγα μόλις λεπτά, όπως η ξαφνική πτώση της τιμής του Bitcoin τον Μάρτιο, που έπεσε κάτω από τα 4.000 $ μέσα σε 2 ημέρες. Ακόμη "χωρίς πόνο, κανένα κέρδος", Αυτό είναι επίσης αυτό που μας συναρπάζει για να επενδύσουμε, καθώς είναι ένας κίνδυνος που αξίζει να αναλάβουμε. Πάρτε το περίφημο Bitcoin ως παράδειγμα, αν κοιτάξετε το ιστορικό τιμών του, θα έχετε παρατηρήσει ότι η συνεχής διακύμανση είναι ο κανόνας, όπως ακριβώς και το παραδοσιακό χρηματιστήριο. Μετά την τελευταία πτώση τον Μάρτιο, το Bitcoin έχει ήδη ανακάμψει στα 7.000 δολάρια σήμερα και η τιμή αναμένεται να αυξηθεί μόλις σταματήσει στο μισό τον Μάιο και γίνει πιο περιορισμένη. Η μεταβλητότητα δεν είναι δαίμονας όταν κάνετε τη δική σας έρευνα πριν επενδύσετε και διατηρείτε πάντα το όριο κινδύνου.

Το Crypto είναι το μέλλον της χρηματοδότησης

Προχωρούμε σε έναν κόσμο χωρίς μετρητά και ψηφιακό που αλλάζει δραστικά την καθημερινή μας ζωή και τα κρυπτονομίσματα είναι ένας από τους κινητήριους παράγοντες. Γιατί να περιορίσετε τον εαυτό σας από την πίστη σε αυτήν την επαναστατική τεχνολογία με σημαντική πιθανή ανάπτυξη?

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner