AMA Recap: Διευθύνων Σύμβουλος του OKEx Jay Hao & Whalepool

Στις 14 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας Τζέι Χάο συμμετείχε σε μια ζωντανή συνεδρία ask-me-everything (AMA) που φιλοξένησε η Whalepool, μια καθιερωμένη κοινότητα συναλλαγών κρυπτογράφησης και απάντησε σε ερωτήσεις στο κανάλι Telegram με 14.000+ μέλη (https://t.me/whalepoolbtc). Καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνομιλίας 90 λεπτών, ο Jay μπήκε βαθιά στα προϊόντα του OKEx καθώς και στο σύστημα κινδύνου, καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων διαπραγμάτευσης που προσφέρουμε και μέτρα που βάζουμε για να προστατεύσουμε τους εμπόρους από την ακραία αστάθεια της αγοράς.

Αναρωτιέστε τι κάνει το OKEx να ξεχωρίζει από τις αγορές κρυπτογράφησης και πώς διατηρούμε ένα ρεκόρ μηδέν clawbacks καθ ‘όλη τη συντριβή της αγοράς τον Μάρτιο; Δείτε το παρακάτω Q&Καθώς έχουμε ετοιμαστεί για εσάς, με όλες τις ερωτήσεις που ο Τζέι απάντησε στη συνομιλία.

Contents

Καλώς ήλθατε στο @OKExJay, ίσως μπορείτε να δώσετε στην ομάδα μια εισαγωγή στο φόντο και τον χρόνο σας στο OKEx.

Σίγουρα, έχω συμμετάσχει στο OKEx περισσότερο από δύο χρόνια, αυτό που απολαμβάνω ιδιαίτερα είναι η ανοιχτή κουλτούρα των εταιρειών blockchain. Στο OKEx, έχουμε εξελιχθεί εξαιρετικά γρήγορα σε μια εταιρεία με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά επίπεδες δομές και η εκτελεστική μας ομάδα θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

Τώρα είμαι επίσης ο επικεφαλής υπεύθυνος υποστήριξης πελατών που είναι υπεύθυνος για τον χειρισμό ερωτημάτων πελατών σχετικά με τα προϊόντα μας. Λοιπόν, ακολουθήστε με στο twitter @ jayhao8.

Μέρος 1: Προϊόντα OKEx

Μπορείτε να μας πείτε λίγο για τα προϊόντα που προσφέρετε για να επιτρέψετε σε άτομα που δεν έχουν crypto να αγοράσουν crypto?

Μεταξύ των προϊόντων μας, Αγορά Crypto και C2C αγορές είναι εκείνοι που ταιριάζουν σε χρήστες που είναι νέοι στις αγορές κρυπτογράφησης και θέλουν να ενταχθούν.

Για να επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν άμεσα και εύκολα κρυπτονομίσματα με νομίσματα fiat μέσω της αγοράς Crypto, η OKEx συνεργάζεται με επτά συνεργάτες πύλης fiat για να προσφέρει έξι τύπους κρυπτονομισμάτων (δηλαδή, Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Τριχιά). Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα cryptos με πάνω από 30+ νομίσματα fiat χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε crypto με νομίσματα fiat στις αγορές C2C μας, όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους νομίσματα fiat και crypto μεταξύ τους.

Υποστηρίζει το OKEx ανταλλαγή νομισμάτων ή μόνο συναλλαγές με διακριτικά?

Υποστηρίζουμε την υπηρεσία κατάθεσης νομισμάτων fiat μέσω διαφόρων πυλών για διαπραγμάτευση spot και παραγώγων. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουμε ζεύγη fiat-crypto ή crypto-fiat. Για όσους ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν ζεύγη fiat, μπορούν να κατευθυνθούν στο OKCoin, έναν από τους στρατηγικούς μας εταίρους – https://www.okcoin.com/

Το OKEx διαθέτει ένα προϊόν δανεισμού που μπορούν να κάνουν οι χρήστες που έχουν κρυπτογράφηση "προθεσμιακές καταθέσεις" ή "λογαριασμούς ταμιευτηρίου". Μπορείτε να πείτε περισσότερα για αυτήν την προσφορά προϊόντων και από πού προέρχεται η απόδοση του επιτοκίου?

Η υπηρεσία C2C Loan (αυτή τη στιγμή διαθέσιμη μόνο στην τελευταία έκδοση APP) παρέχει στους χρήστες μια υπηρεσία δανείου μεταξύ ατόμων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι διάφορες απαιτήσεις δανείων και επενδύσεων των χρηστών. Αυτό το γράφημα θα σας έδινε μια σύντομη ιδέα για το πώς λειτουργεί:


Εικόνα

Λοιπόν, από πού προέρχεται η επιστροφή; Καλή ερώτηση :)

Η απόδοση του δανείου C2C στους επενδυτές είναι ο τόκος που πληρώνουν οι δανειολήπτες. Οι οφειλέτες μπορούν να πάρουν το δάνειο για άλλες επενδύσεις για να κάνουν επιπλέον κέρδη και να πληρώσουν για τον τόκο του δανείου.

Τώρα μπορείτε να δεσμεύσετε την BTC να δανειστεί USDT. Εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε άλλα διακριτικά στην υπηρεσία δανείου C2C και ο χρόνος διάθεσης θα αποκαλυφθεί στο μέλλον.

Και γιατί η υπηρεσία C2C Loan ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια προϊόντα?

 1. – Η γραμμή εκκαθάρισης μας είναι 90%, ενώ άλλες 83%. Είναι πιο δύσκολο να εκκαθαριστεί από την πλευρά μας, και ως εκ τούτου να εγγυηθούμε τα κεφάλαια του οφειλέτη.
 2. – Επιτρέπουμε στους χρήστες να προσαρμόσουν το επιτόκιο δανείου με βάση την κατάσταση της αγοράς – ενώ άλλοι ορίζουν το επιτόκιο δανείου υψηλό, επομένως οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν υψηλότερο τόκο.
 3. – Το καθυστερημένο επιτόκιο ποινών είναι σχετικά χαμηλότερο. Υπάρχουν κυρώσεις για την καθυστερημένη αποπληρωμή του οφειλέτη λόγω ειδικών λόγων, αλλά τους κόστισε πάρα πολύ. Οι επενδυτές θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να συλλέξουν την αρχή, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου, όπως εγγυάται η OKEx.
 4. – Δεν χρεώνουμε κανένα τέλος υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφοράς (Ναι, αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να βρίσκεται στην περίοδο προσφοράς)

  – Η υπηρεσία C2C Loan μας ωφελεί τόσο τους δανειολήπτες όσο και τους επενδυτές.

Είναι διαπραγμάτευση περιθωρίου εξακολουθεί να είναι δημοφιλές για τους εμπόρους όταν έχουν την επιλογή να ανταλλάσσουν μελλοντικά συμβόλαια, ανταλλαγές, επιλογές?

Ναι, θα έλεγα ότι είναι διαφορετικά προϊόντα σχεδιασμένα για διαφορετικές ανάγκες.

Η διαπραγμάτευση περιθωρίων, παρά τις ομοιότητες στη φύση της μόχλευσης, αποφέρει όφελος και από τη χρήση εξασφαλίσεων. Βασικά μπορείτε να δεσμεύσετε BTC και altcoin για USDT, ή αντίστροφα, για να αυξήσετε την αγοραστική σας δύναμη στο OKEx.

Φυσικά, το προϊόν OKEx margin Trading είναι δημοφιλές από τη σκοπιά των συναλλαγών:

 • – Η μόχλευση είναι χαμηλότερη, καθιστώντας τον κίνδυνο πιο ελεγχόμενο
 • – Οι έμποροι περιθωρίων δεν χρειάζεται να φέρουν τον κίνδυνο εκκαθάρισης ή clawback
 • – Υπάρχουν περισσότεροι τύποι ψηφιακών στοιχείων που υποστηρίζουν την εμπορία περιθωρίων
 • – Χωρίς παράδοση, ημερομηνίες λήξης και τέλη χρηματοδότησης, αλλά με ενδιαφέροντα που κάνουν το κόστος πιο διαχειρίσιμο

Όσον αφορά άλλες χρήσεις:

 1. – Τα δανεισμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (πάνω από τον απαιτούμενο λόγο περιθωρίου) μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε άλλους λογαριασμούς διαπραγμάτευσης OKEx για χρήση
 2. – Αντιστάθμιση έναντι αγοράς spot / futures / options

Οι περισσότεροι έμποροι είναι πιθανώς εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά προϊόντα Futures της OKEx. Ωστόσο, κατά το παρελθόν έτος, έχετε προσθέσει Perpetual Swaps και πιο πρόσφατα Επιλογές (σε BTC). Μπορείτε να μας πείτε λίγο περισσότερα για αυτά τα προϊόντα?

Λοιπόν, θα δώσω μια σύντομη εισαγωγή των προϊόντων παραγώγων λίγο πρώτα.

Μελλοντικά OKEx είναι ένα από τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα μας και έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε όλες τις αγορές παραγώγων κρυπτογράφησης σήμερα.

Προς το παρόν προσφέρουμε εβδομαδιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία και διμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης 9 κύριων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουμε διάφορες απαιτήσεις συναλλαγών όπως αντιστάθμιση, arbitrages και ούτω καθεξής.

Όσον αφορά τη διαρκή ανταλλαγή, κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018. Ο όγκος συναλλαγών και η ρευστότητα έχουν αυξηθεί γρήγορα μετά. Και τώρα, είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές παράγωγο μέσο που χρησιμοποιείται για την εμπορία ψηφιακών στοιχείων, ιδίως μεταξύ των χρηστών λιανικής.

Σε αντίθεση με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, η διαρκής ανταλλαγή έχει έναν μηχανισμό χρηματοδότησης που αγκυρώνει την τιμή της διαρκούς ανταλλαγής σε τιμή αγοράς. Χωρίς ημερομηνία λήξης και υψηλή μόχλευση έως 100x, η διαρκής ανταλλαγή είναι μια καλή επιλογή για τους εμπόρους τάσεων. Επιπλέον, ο μηχανισμός χρηματοδότησης προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για το arbitrage.

Επιλογές OKEx κυκλοφόρησε αργότερα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους (αυτή τη στιγμή η αγορά επιλογών BTC / USD είναι διαθέσιμη, ακόμη θα έρθει). Αν και είναι σχετικά νέο για την κρυπτογράφηση, οι επιλογές είναι ένα δημοφιλές παράγωγο μέσο στην παραδοσιακή αγορά. Η εισαγωγή των επιλογών OKEx θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε ολόκληρη την υποδομή συναλλαγών της πλατφόρμας.

Παράλληλα με τις υπάρχουσες αγορές spot, margin trading, futures και αέναη ανταλλαγή αγορών, οι επιλογές επιτρέπουν στους χρήστες του OKEx να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές συναλλαγών και αντιστάθμισης σε μία στάση.

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, υπάρχουν οι επιλογές101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Μπορείτε να μας πείτε γιατί προσφέρετε τόσο το Linear USDT (παρόμοιο με το Binance) όσο και το Coin-Margin (περισσότερο σαν το Huobi)?

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων συμβάσεων είναι θεμελιώδης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USDT είναι γραμμικό συμβόλαιο, ενώ τα συμβόλαια με περιθώριο νομίσματος είναι αντίστροφα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους είναι το περιουσιακό στοιχείο περιθωρίου και η ονομαστική αξία μιας σύμβασης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USDT σας επιτρέπουν να καταθέσετε το USDT ως περιθώριο για την ανταλλαγή συμβολαίων. Ας πούμε, εάν θέλετε να ανταλλάξετε συμβόλαια BTC, ETH και EOS, θα πρέπει να καταθέσετε μόνο USDT. Δεν θα χρειάζεται πλέον να ανταλλάσσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε BTC, ETH και EOS για να ανοίξετε μια θέση.

Επίσης, η ονομαστική τιμή είναι ~ $ 1, που σημαίνει ότι μειώνεται το όριο ανοίγματος μιας θέσης. Και είναι πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες να υπολογίσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας το USDT ως περιθώριο. Ωστόσο, είναι να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών μας.

Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές στο Futures, όπως Binance, FTX, Bybit, HuobiDM – πώς σκοπεύει το OKEx να παραμείνει ανταγωνιστικό με τόσα πολλά νέα προϊόντα και παίκτες στην αγορά?

Ναι, το γνωρίζω και αυτό. Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το βάθος της αγοράς και το εύρος των προϊόντων μας, για παράδειγμα, προσφέροντας περισσότερα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία και περιόδους λήξης κ.λπ. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να αναλύσω τις σκέψεις μου σε διάφορα σημεία:

Πιστεύω ότι κάθε ανταλλαγή έχει τη δική της θέση στην αγορά. Στο OKEx, προσφέρουμε την ευρύτερη γκάμα προϊόντων διαπραγμάτευσης σε εμπόρους όπως spot spot, futures trading, C2C, staking κ.λπ. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που μένουμε μπροστά από τους ανταγωνιστές μας.

Για να μην αναφέρουμε το σύστημα διαχείρισης κινδύνων. Βλέπετε, προσφέρουμε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από το λανσάρισμα του OKEx. Και γνωρίζετε ότι η αγορά κρυπτογράφησης ήταν άγρια ​​αυτά τα 2 χρόνια. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από αυτήν την απρόβλεπτη αγορά, τελειοποιώντας το σύστημα διαχείρισης κινδύνων, παρέχοντας μια αξιόπιστη πλατφόρμα συναλλαγών για τους χρήστες μας.

Προσφέρουμε επίσης διαφορετικές παραγγελίες algo για να βοηθήσουμε τους χρήστες να κάνουν εύκολη συναλλαγή. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα αγοράς παραγώγων μας για να λάβουν πληροφορίες για τις συναλλαγές τους. Θα έλεγα ότι προσφέρουμε αρκετά χρήσιμα εργαλεία για τους χρήστες μας. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να έχετε σε άλλες πλατφόρμες.

Και, φυσικά, η ρευστότητά μας, είναι περιττό να πούμε ότι είμαστε μία από τις κορυφαίες ανταλλαγές. Η καλή ρευστότητα προστατεύει τους χρήστες μας από ακραίες αγορές.

Μπορείτε να πείτε εν συντομία πώς το σύστημα OKEx έχει σχεδιαστεί για να είναι σταθερό και αξιόπιστο για τους εμπόρους, ακόμη και σε ασταθείς χρόνους?

Σίγουρος! Έχουμε κάνει πολλή δουλειά σε αυτό.

Ως ηγέτης της βιομηχανίας, θέτουμε εξαιρετικά υψηλότερα πρότυπα για τα εμπορικά μας συστήματα. Εκτός από την αναβάθμιση στο σύστημα συναλλαγών μας τον Αύγουστο του 2018, έχουμε εφαρμόσει το σύστημα Lightning 2.0 επόμενης γενιάς με κορυφαία απόδοση μετά από πολλές αναβαθμίσεις.

Η χαμηλή καθυστέρηση και η υψηλή απόδοση είναι τα κλειδιά για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες μας μπορούν να ανταλλάσσουν κανονικά τις ώρες αιχμής, όπως η υπερβολική μεταβλητότητα. Και αυτό είναι επίσης το μυστικό γιατί ξεπεράσαμε το σφάλμα 3,12 – κυρίως χάρη στην αναβάθμιση του συστήματός μας.

Το νέο μας σύστημα μπορεί πλέον να χειριστεί άνετα τουλάχιστον 100.000 παραγγελίες ανά δευτερόλεπτο. Και ο διευθυντής των χρηματοοικονομικών αγορών Lennix έχει επίσης καλύψει περαιτέρω αυτό το θέμα – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

Μέρος 2 – Διαχείριση κινδύνων

Πόσο υψηλή μόχλευση προσφέρετε για προϊόντα Futures / Swaps / Options και πώς αποτρέπετε τους χειρισμούς της αγοράς από τις φάλαινες?

Αξίζει ένα ολόκληρο άρθρο για να διαβάσετε το σύστημα διαχείρισης κινδύνων. Με απλά λόγια, θα εξηγήσω περισσότερα σχετικά με τις επιλογές – οι οποίες μπορεί να είναι νέες για πολλούς εμπόρους.

Το σύστημα διαχείρισης κινδύνων για την αγορά των επιλογών OKEx αποτελείται κυρίως από τιμή σήματος, όριο τιμών, περιθώρια επιλογών, καθώς και από το ασφαλιστικό ταμείο.

Η τιμή σήματος αντικατοπτρίζει μια δίκαιη και αντικειμενική τιμή ενεργητικού της αγοράς. Παίρνουμε μια αναφορά στα συνολικά αποσπάσματα της αγοράς για να προσδιορίσουμε την τιμή εύλογου σήματος μιας σύμβασης επιλογών και τη χρησιμοποιούμε για τον υπολογισμό των περιθωρίων λογαριασμού και τη διαχείριση του κινδύνου πλατφόρμας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εκκαθάρισης που προκύπτουν από χειραγώγηση της αγοράς.

Το όριο τιμών ορίζεται για να περιορίσει το εύρος των τιμών παραγγελίας με βάση την τιμή σήματος ενός περιουσιακού στοιχείου. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους επενδυτές και να αποτρέπει τη χειραγώγηση της αγοράς.

Οι αγοραστές επιλογών δεσμεύονται από το μέγιστο όριο τιμής προσφοράς, ενώ οι πωλητές δεσμεύονται από το ελάχιστο όριο τιμής ζήτησης. Το περιθώριο επιλογών είναι να διασφαλιστεί ότι οι έμποροι μπορούν να εκτελούν συναλλαγές κανονικά, δηλαδή αγορά, πώληση, κατοχή και άσκηση συμβάσεων επιλογών κατά τη λήξη.

Υπάρχουν περιθώρια παραγγελίας, περιθώριο θέσης και περιθώριο συντήρησης. Τα δύο τελευταία είναι να εγγυηθούν τις επιλογές ότι οι πωλητές έχουν επαρκή κεφάλαια για να εκπληρώσουν τις συναλλαγές.

Το ασφαλιστικό ταμείο είναι ένα δίχτυ ασφαλείας για την εξάλειψη του κινδύνου clawbacks λόγω μεγάλης κλίμακας εκκαθάρισης υπό ακραία αστάθεια της αγοράς.

Εάν θέλετε να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες του συστήματος διαχείρισης κινδύνων, μη διστάσετε να περιηγηθείτε στον οδηγό χρήσης μας εδώ: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agaration-Guide

Για μελλοντικά συμβόλαια και ανταλλαγές, προσφέρετε μέγιστη μόχλευση 100x στο BTC και κάτι σαν 50x για altcoins?

Ναι, τα κύρια ζεύγη συναλλαγών είναι έως 100x και τα altcoins κυμαίνονται από 20x έως 50x.

Πώς ενθαρρύνει το OKEx τη ρευστότητα στις αγορές; Διαθέτει η OKEx εσωτερικούς κατασκευαστές για να διασφαλίσει ότι η ρευστότητα παρέχεται με συνέπεια; Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι εάν ενδιαφέρονται να παρέχουν ρευστότητα στο OKEx?

Η μικροδομή της αγοράς μας είναι σαφώς καθορισμένη για να ενθαρρύνει τους εμπόρους να παρέχουν πραγματική ρευστότητα, διατηρώντας παράλληλα τα τέλη μας χαμηλά για τους εμπόρους να ανοίξουν μια θέση. Έχουμε διαφορετικά προγράμματα δημιουργίας αγοράς που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα κατασκευαστών της αγοράς σε διαφορετικά μέσα.

Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας, το OKEx δεν έχει κατασκευαστές εσωτερικών αγορών και δεν υπάρχει κίνδυνος οι κατασκευαστές εσωτερικών αγορών να ακολουθούν τις τρέχουσες ροές πελατών, να κάνουν κατάχρηση του αποθέματος πελατών για να ακολουθήσουν την αντίθετη κατεύθυνση, ούτε να κυνηγήσουν εκκαθάριση.

Τα έσοδά μας προέρχονται από προμήθειες και όχι συναλλαγές pnl. Δεν διαθέτουμε εσωτερικό γραφείο συναλλαγών στήριξης. Ωστόσο, έχουμε ένα πολύ διαφανές πρόγραμμα μάρκετινγκ για την εφαρμογή παρόχων ρευστότητας. Μη διστάσετε να στείλετε ένα email στο [προστασία μέσω email] για περαιτέρω συζήτηση.

Έχετε πολλαπλά ασφαλιστικά ταμεία, ένα ανά αγορά, και μαζί αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Πιστεύουμε ότι η επάρκεια του ασφαλιστικού ταμείου υποδηλώνει το επίπεδο ελέγχου κινδύνου μιας ανταλλαγής. Πράγματι, ο συνδυασμός του υπάρχοντος ασφαλιστικού ταμείου και του συστήματος διαχείρισης κινδύνων της OKEx, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Tiered Maintenance Margin Ratio, τιμή σήματος, όριο τιμών και ούτω καθεξής, μας κάνει αρκετά ισχυρούς για να αντισταθούμε σε όλα τα άκρα που μπορεί να συμβούν στην κρυπτογράφηση.

Όπως μπορούμε να δούμε, κάποια ακραία γεγονότα στην αγορά, όπως η συντριβή της 12ης Μαρτίου, δεν μας κατέβαλαν. Ακόμα περισσότερο, καταναλώσαμε ένα εύλογο ποσό του ασφαλιστικού ταμείου για να προστατεύσουμε τα κέρδη των εμπόρων μας από το clawback ή το auto-deleveraged λόγω της ακραίας αγοράς.

Σχετικά με το Clawback vs. Auto-deleverage – Το OKEx χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή μόνο το Auto-Deleverage (instant clawback) αλλά όχι τα κοινωνικά clawbacks loss, σωστά?

Στην πραγματικότητα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε μηχανισμό κοινωνικοποίησης απώλειας, αλλά πολύ σπάνια. Χάρη στο καλά δοκιμασμένο σύστημα διαχείρισης κινδύνων, υπήρξε 0 clawback σε διαρκή ανταλλαγή μεταξύ όλων των εισηγμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μας από τότε που κυκλοφόρησε πάνω από ένα χρόνο.

Για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δεν πραγματοποιήθηκε clawback μεταξύ σημαντικών ψηφιακών στοιχείων όπως BTC, EOS και ETH τα τελευταία 1,5 χρόνια. 3.070 BTC, 1,6 εκατομμύρια EOS και 42.000 ETH έχουν συγκεντρωθεί στην ομάδα ασφαλιστικών ταμείων αντίστοιχα. Και, δεν υπάρχει πλέον clawback για άλλα περιουσιακά στοιχεία μετά την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης κινδύνου, όπως το σύστημα Tiered Maintenance Margin Ratio, τιμή σήματος και όριο τιμών κ.λπ.

Επομένως, υπό την προστασία του υγιούς συστήματος διαχείρισης κινδύνων και του ασφαλιστικού ταμείου αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ανταλλαγές στο OKEx είναι συγκριτικά πολύ ασφαλή. Δεδομένου ότι τα clawbacks και το ADL είναι πολύ απίθανα (θα έλεγα σχεδόν 0% πιθανότητες), το κέρδος σας είναι ασφαλές μαζί σας.

Πώς είναι το σύστημα της OKEx σε σχέση με τη φύλαξη χρημάτων πελατών?

Οι χρήστες και η ασφάλεια δεν έχουν τίποτα, είτε πρόκειται για την ασφάλεια χρημάτων, συναλλαγών, δεδομένων και απορρήτου. Υιοθετούμε κρύο πορτοφόλι πολλαπλών ψηφίων για να διαιρέσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία σε περίπου 500 BTC ανά πορτοφόλι, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε ένα κρύο πορτοφόλι με τεράστιο ποσό περιουσιακών στοιχείων και να διαχέουμε και να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους κινδύνους μας.

Έτσι, δεν υπάρχει επιθυμία να δημιουργήσετε κάποιο είδος "SAFU" κεφάλαιο?

Όσον αφορά το ταμείο ασφάλειας, δεν δημιουργήσαμε ένα συγκεκριμένο ταμείο και το προωθήσαμε στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι έχουμε περισσότερο από επαρκές αποθεματικό για να αντιμετωπίσουμε τυχόν απροσδόκητες καταστάσεις.

Έχουμε πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία ασφάλειας και έχουμε αναπτύξει δικά μας ζεστά και κρύα πορτοφόλια και τεχνολογία multi-sig για την προστασία των κεφαλαίων. Μέχρι στιγμής, είμαι περήφανος που λέω ότι έχουμε καθαρό ρεκόρ χωρίς παραβίαση της ασφάλειας. Είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσουμε μια καθαρή πλάκα στο μέλλον.

Περισσότερα AMA για να έρθει

Οποιοδήποτε θέμα θέλετε να καλύψετε, ενημερώστε μας!

Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε ένα AMA, νιώθουμε πολύ έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι από το πόσο ανυπόμονα οι κοινότητες μας θέλουν να μάθουν περισσότερα για εμάς. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, θα συνεχίσουν να έρχονται περισσότερες συνεδρίες AMA. Αν έχετε υπέροχες ιδέες για το θέμα που μπορούμε να καλύψουμε, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα κανάλια κοινωνικών μέσων. Μέχρι την επόμενη φορά, καλή συναλλαγή!

Ακολουθήστε το OKEx στο:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_Αγγλικά

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map