AMA Recap: Mantra DAO Συνιδρυτής & Μέλος του Συμβουλίου, John Patrick Mullin

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η OKEx κάλεσε τον συνιδρυτή της Mantra DAO και μέλος του συμβουλίου John Patrick Mullin για μια συνάντηση AMA με την κοινότητά μας στο Telegram. Το AMA είδε τους επισκέπτες μας να δίνουν μια επισκόπηση του έργου, τη θέση του στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αυτή η ανακεφαλαίωση περιλαμβάνει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από αυτήν τη συνεδρία.

Μπορείτε παρακαλώ να εισαγάγετε τον εαυτό σας και να δώσετε στην κοινότητά μας λίγο μια κατανόηση για το τι επιχειρηματικό υπόβαθρο προέρχεστε και πώς το εφαρμόσατε στους ρόλους σας στο Mantra DAO?

Είμαι αρχικά από τις ΗΠΑ, αλλά πέρασα σχεδόν τα τελευταία 10+ χρόνια στο εξωτερικό, έχοντας κάνει τις προπτυχιακές μου σπουδές στην Ισπανία, το πρώτο μου μεταπτυχιακό στη Γερμανία και το δεύτερο στη Σαγκάη. Έκανα διπλά μεταπτυχιακά στο Econ and Management.

Μπήκα στον χώρο κρυπτογράφησης το 2017, αλλά ήμουν ενεργός από το 2015 και αγόρασα το πρώτο μου Bitcoin (δυστυχώς, μόνο μερικά) το 2013. Μετακόμισα στο Χονγκ Κονγκ το 2018 και βοήθησα να δημιουργήσω μια εταιρεία ανταλλαγής κρυπτογράφησης και συμβουλευτικής εταιρείας πριν ξεκινήσω το HK γραφεία μιας χρηματιστηριακής επιχείρησης με άδεια ΗΠΑ, η οποία διαθέτει τη μοναδική άδεια SEC για τη διανομή ψηφιακών κινητών αξιών μαζί με τον Will Corkin.

Μετά από αυτό εντάχθηκα στην ομάδα του Rio DeFi ως σύμβουλος και πιο πρόσφατα επικεντρώθηκα στην κατασκευή και την έναρξη του Mantra DAO, ενός DeFi DAO που επικεντρώνεται στο στοίχημα, τον δανεισμό και τη διακυβέρνηση και το οικοσύστημα Polkadot. Οι ειδικότητές μου είναι η ανάπτυξη επιχειρήσεων, η συγκέντρωση χρημάτων, τα οικονομικά συμβόλων και, στη μέρα μου, είμαι υπεύθυνος για τις λειτουργίες και τη στρατηγική στο Mantra DAO.

Αντιμετωπίζω πολλά εμπρός και πίσω με τους θεσμικούς μας επενδυτές, τις συνεργασίες με τα προγράμματα PoS για να γίνω επικυρωτής και να ανταλλάξω λίστες. 

Έτσι, για τα μέλη μας που δεν είναι ήδη εξοικειωμένα με το έργο, μπορείτε να μας δώσετε μια πολύ υψηλού επιπέδου επισκόπηση του τι είναι το Mantra DAO και τι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα φέρνει στο τοπίο DeFi?

Ναι σίγουρα. Το Mantra DAO είναι ένα DAO δομημένο ώστε να διέπεται πλήρως από τους κατόχους διακριτικών OM, σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν οικονομικές ανταμοιβές μέσω της συμμετοχής τους στις αποταμιεύσεις μας (π.χ. στοιχήματα) και σε προϊόντα δανεισμού, καθώς και να χρησιμοποιούν το διακριτικό OM για συμμετοχή στη διακυβέρνηση και την ψηφοφορία σχετικά με τις αλλαγές στο οικοσύστημα και την πλατφόρμα.

Επιπλέον, μπορείτε να κερδίσετε μια φήμη σε αυτό το σύστημα μέσω του εσωτερικού μας Πρωτοκόλλου Karma, το οποίο είναι ένα σύστημα όπως ένα πιστωτικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε βελτιωμένα οικονομικά οφέλη, όπως φθηνότερα επιτόκια δανεισμού, χαμηλότερα τέλη για στοιχήματα, δανεισμούς με χαμηλή εξασφάλιση και άλλα αστεία πράγματα.

Έχουμε εμπνευστεί από πολλά από τα κορυφαία έργα DeFi και έχουμε πάρει κομμάτια από όλα αυτά για να δημιουργήσουμε πραγματικά μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα DeFi με διακριτικά στοιχεία που έχει όλα τα βασικά στοιχεία μιας τράπεζας κρυπτογράφησης, αλλά έχει μια εμπειρία παιχνιδιού μέσω του Παιχνίδι λοταρίας Karma Protocol και Mantra Pool. Και όλα ταιριάζουν σε ωραία συσκευασία με την επωνυμία Mantra, OM και Karma.

Πείτε μας πώς το DAO σας επωφελείται μοναδικά από την ανοικτή χρηματοδότηση στη σημερινή και την αυριανή οικονομία?

Όσο για αυτό, νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν δει πώς το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα είναι είτε απρόσιτο για εκείνους στον αναπτυσσόμενο κόσμο, είτε απλώς αναποτελεσματικό – και μια φοβερή εμπειρία για να αντιμετωπίσει. Θέλω να πω, μόλις πέρασα μια ώρα στην τράπεζα σήμερα, γιατί, δυστυχώς, δεν έχω ακόμα 100% δαπάνες κρυπτογράφησης ακόμα στη ζωή μου. Ήταν ένας απόλυτος πόνος και χάσαμε τόσο πολύ χρόνο.

Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην κρυπτονομική χρηματοδότηση για να αναπτύξουμε ένα πιο ανοιχτό και ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο και με τρόπο χωρίς άδεια, να έχουν πρόσβαση στις βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που αξίζουν τα ανθρώπινα όντα – ένα ασφαλές μέρος για αποθήκευση τα χρήματά σας και κερδίστε ένα νόμιμο επιτόκιο, πρόσβαση σε πιστωτικές και δανειοδοτικές διευκολύνσεις κ.λπ..

Είχαμε περίπου 1.000 άτομα από 81 χώρες να λάβουν μέρος στο IMO μας (δηλαδή, αρχική προσφορά μέλους) και επί του παρόντος, μετά από δύο εβδομάδες από την TGE, έχουμε σχεδόν 9.600 διευθύνσεις που κατέχουν το διακριτικό OM … είναι πραγματικά εκπληκτικό!


Επιπλέον, η μη εμπιστευτική φύση πολλών από τα προϊόντα μας προσφέρει αυτό το βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας. Όπως λένε, όχι τα κλειδιά σας, όχι τα νομίσματά σας.

Μπορείτε να μας πείτε πότε περιμένετε να παίξετε ζωντανά και ποια χαρακτηριστικά και / ή κίνητρα θα ενθουσιάσουν τους πρώτους υιοθετούντες και τους κατόχους?

Θα έχουμε δύο τύπους στοιχήματος. το ένα είναι όπου θα εκτελούνται προγράμματα ανταλλαγής ανταλλαγών με τους κεντρικούς συνεργάτες ανταλλαγής. Θα έχει ένα σταθερό APR και θα ακολουθεί τους ίδιους όρους στοιχηματισμού με το stake on-chain. Προς το παρόν, είναι ζωντανά στο Bithumb Global και το BitMax, και περίπου 40 εκατομμύρια OM στοιχηματίζονται προς το παρόν.

Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα ξεκινήσουμε το OM staking με το OKEx στο άμεσο μέλλον.

Η κοινότητά μας το ζήτησε, και πρέπει να συνεργαστούμε με την ομάδα του OKEx και θα αναπτύξουμε ένα πολύ φοβερό πρόγραμμα στοιχηματισμού για τους χρήστες και την κοινότητα του OKEx!

Όσο για το εγγενές μας στοίχημα στην αλυσίδα, θα ξεκινήσουμε την απλή τοποθέτηση για πολλές διαφορετικές αλυσίδες PoS τις επόμενες εβδομάδες.

Προετοιμαστείτε για τουλάχιστον πέντε ανακοινώσεις εταιρικής σχέσης και επικυρωτή τα επόμενα 2 δύο εβδομάδες (δώστε ή πάρτε μερικές μέρες). 

Αυτό είναι ξεχωριστό από το DOT και το KSM staking, για το οποίο θα μοιραστούμε βήμα-προς-βήμα οδηγούς για το πώς να ορίσουμε τους κόμβους Mantra DAO για να κερδίσουμε εγγενείς ανταμοιβές στοιχήματος. Θα έχουμε επιπλέον ανταμοιβές στοιχήματος OM σύντομα μετά από αλυσίδα ανά αλυσίδα.

Τα προϊόντα δανεισμού σας θα αποτελούν μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος του Mantra. Μπορείτε να δώσετε μια επισκόπηση του τριφασικού σας προγράμματος για αυτό και γιατί το κάνετε με αυτόν τον τρόπο?

Θα έχουμε ένα προϊόν πολλαπλών φάσεων δανεισμού που περιλαμβάνει τόσο ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο δανεισμού παρόμοιο με το Maker, αλλά με πολλαπλές αλυσίδες εξασφαλίσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων και υποεξασφαλισμένο δανεισμό μέσω του πρωτοκόλλου Karma, καθώς και άλλες ενοποιήσεις πρωτοκόλλου δανεισμού.

Θα φέρουμε το Ethereum-farm-farming στο οικοσύστημα Polkadot, ενσωματώνοντας επίσης με τα Compound, Aave και άλλα κορυφαία πρωτόκολλα δανεισμού / εκτροφής ETH απευθείας στην πλατφόρμα μας.

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό για το οποίο δεν μιλάμε τόσο πολύ είναι το "υγρασία" και DeFi Flywheel concept. Αυτό είναι όπου οι χρήστες μπορούν πραγματικά να συμβολίσουν τα στοιχειωμένα περιουσιακά τους στοιχεία, δημιουργώντας ένα παράγωγο αυτού, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε ελεύθερες συναλλαγές και να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια δικτύου μιας αλυσίδας PoS.

Έτσι, μπορείτε να ποντάρετε το DOT σας, για παράδειγμα, το οποίο θα κερδίζει στοιχηματικές ανταμοιβές στο DOT + OM και, στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε αυτό το DOT με εμάς και να δημιουργήσετε το παράγωγο (omDOT), το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να δανειστείτε για να κάνετε συναλλαγές με, ή αγοράστε περισσότερα DOT ή άλλα περιουσιακά στοιχεία για να ξανακερδίσετε και να κερδίσετε περισσότερα DOT + OM.

Φυσικά, θα πρέπει να χαλαρώσετε το συμβόλαιο για να επιστρέψετε και να διεκδικήσετε όλες τις ανταμοιβές, αλλά αυτός είναι ουσιαστικά ο τρόπος λειτουργίας του και μπορείτε να το κάνετε με οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο στοιχήματος (όπως τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε συνεργασιών που θα ανακοινώσουμε στο ερχόμενες εβδομάδες).

Τα XTZ, BAND, KAI, SRM, ATOM, KAVA, TOMO, LUNA κ.λπ. είναι όλα έργα υψηλού δυναμικού PoS και τα εξετάζουμε όλα αυτά.

Πώς ωφελούνται οι κάτοχοι του διακριτικού OM στο οικοσύστημα; Ποια δύναμη στο μοντέλο διακυβέρνησης κατέχουν τα άτομα; Γιατί είναι τόσο ελκυστικό και ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής?

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, ειδικά επειδή είμαστε "διοικούμενο από την κοινότητα" πλατφόρμα και ουσιαστικά έχουμε δει στο παρελθόν ότι οι DAO δεν διαθέτουν ιδιαίτερα κίνητρα για ψηφοφορία, ή η διαδικασία είναι εξαιρετικά περίπλοκη για να συμμετάσχει ο μέσος άνθρωπος.

Θέλουμε να κάνουμε το DeFi για τις μάζες και να επιτρέψουμε σε όλους, ανεξάρτητα από το αν έχουν 1 OM ή 1 εκατομμύριο OM, να μπορούν να κάνουν τη φωνή τους να ακούγεται

Επομένως, στο σύστημά μας, απαιτούμε μόνο οι χρήστες να συμμετάσχουν στο OM για να μπορούν να ψηφίσουν, αλλά μπορεί να είναι με μόλις 1 OM.

Κάθε στοιβαγμένο OM αντιπροσωπεύει μία ψήφο στο σύστημα Mantra DAO.

Οι κάτοχοι ΟΜ που συμμετέχουν στην ΟΜ θα επιτρέπεται να προτείνουν αλλαγές στο οικοσύστημα Mantra DAO συμπεριλαμβανομένων, αλλά δεν περιορίζονται σε, αλλαγών σε:

  • Επιτόκια
  • Επίπεδο πληθωρισμού OM
  • Επιχορηγήσεις οικοσυστήματος
  • Προσθήκη πρόσθετων στοιχημάτων
  • Προσθήκη επιπλέον προϊόντων δανεισμού

Έχουμε ακόμη δομήσει το Ίδρυμα Mantra DAO με τρόπο που οι δικαιούχοι του ίδιου του ιδρύματος είναι οι κάτοχοι διακριτικών OM

Θα είναι ακόμη πιο εκπληκτικό όταν οι κόμβοι Mantra DAO μας είναι οι πέντε πρώτοι σε κάθε blockchain για το οποίο επικυρώνουμε στο μέλλον και θα δημιουργήσουν ένα σημαντικό ποσό ανταμοιβών για το DAO.

Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο εσωτερικός μας στόχος για κάθε αλυσίδα – επικυρωτής top-5!

Ερωτήσεις κοινότητας

Έχετε συστήματα καύσης / εξαγοράς νομισμάτων ή σχέδια καύσης διακριτικών για να αυξήσετε την αξία του διακριτικού OM και να προσελκύσετε επενδυτές να επενδύσουν?

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε λοιπόν πολλές δυνατότητες που ακολουθούν ένα μοντέλο εξαγοράς και εγγραφής. Αυτό ξεκινά με το Mantra Pool, όπου οι χρήστες μπορούν να κάψουν 1 OM για να πάρουν μία είσοδο στο pool. Καθώς η τιμή του OM συνεχίζει να αυξάνεται, ίσως χρειαστεί να αξιολογήσουμε το ποσό του OM που πρέπει να κάψετε για την καταχώριση. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να εγγράψουν το OM για να ανοίξουν και να κλείσουν CDP (δηλαδή, εξασφαλισμένες θέσεις χρέους) για τον δανεισμό του stablecoin. Και τέλος, το Mantra DAO θα χρησιμοποιήσει επίσης το 50% των κερδών του σε καθημερινή βάση για να αγοράσει ξανά την OM στην ανοιχτή αγορά.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ορόσημο που είχε μέχρι τώρα το έργο σας; Ποιο είναι το σχέδιο τα επόμενα χρόνια;?

Πιστεύω ότι είχαμε πολλές καταπληκτικές επιτυχίες, αν και σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα. Από το μαζικά υπερ-εγγεγραμμένο IMO μας, σε μια καταπληκτική κυκλοφορία και εισαγωγή σε πάνω από 11 ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του OKEx, μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς επίσης και να γίνουμε δεκτοί στο πρόγραμμα Substrate Builders, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα επώασης οικοσυστήματος που διαχειρίζονται οι Parity και Web3. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Και, φυσικά, η κατοχή σχεδόν 10.000 διευθύνσεων που κατέχουν το διακριτικό OM σε λιγότερο από δύο εβδομάδες είναι επίσης καταπληκτική. Είμαι βέβαιος ότι είναι ακόμη περισσότεροι μεμονωμένοι κάτοχοι εκεί έξω, δεδομένου ότι πολλοί στοιχηματίζονται σε ανταλλαγές.

Πώς μπορούν οι μηχανισμοί συναίνεσης PoA να ωφελήσουν το DeFi σε σύγκριση με τους μηχανισμούς συναίνεσης PoS και PoW?

Επί του παρόντος, το RioChain, η αλυσίδα στην οποία χτίζουμε, είναι ένα μοντέλο PoA, αλλά κινείται γρήγορα προς ένα πιο αποκεντρωμένο μοντέλο PoS. Είμαστε σταθεροί πιστοί στην έννοια του flippening, όπου οι τιμές δικτύου των κερμάτων PoS θα εκλείψουν τα κέρματα PoW στο εγγύς μέλλον. Παρεμπιπτόντως, θα εκτελέσουμε έναν επικυρωτή για το RFuel ως έναν από τους επικυρωτές Genesis.

Τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα το OM και είχε σημαντική αύξηση, νομίζετε ότι αυτό οφείλεται; Έχει ξεκινήσει η υιοθέτηση μέσω στοιχήματος των εσόδων?

Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες για τους οποίους το ακόλουθο διακριτικό μας αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες / εβδομάδες:

  • Μεγάλος αριθμός στοιχημάτων (περίπου 40 εκατομμύρια OM στοιχηματίζονται).
  • Αύξηση της ορατότητας – π.χ. καταχώριση σε μεγάλα χρηματιστήρια όπως το OKEx.
  • Hype γύρω από έργα Polkadot – υπάρχει ένας λόγος που ξεκινήσαμε με ένα ERC-20 την ίδια ημέρα με τη δυνατότητα μεταφοράς DOT. Δεν ήταν τυχαίο.

Γιατί εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το blockchain Ethereum για μάρκες OM, ενώ έχει αργή ταχύτητα?

Έτσι, το απάντησα εν μέρει παραπάνω, αλλά ουσιαστικά το τρέχον διακριτικό OM είναι μια έκδοση ERC-20 που προορίζεται καθαρά να πάρει το διακριτικό στα χέρια των επενδυτών μας και να τους προετοιμάσει να στοιχηματίσουν. Θα αλλάξουμε στο mainnet νόμισμά μας μόλις κυκλοφορήσει το mainnet RioChain τους επόμενους μήνες.

Πού μπορώ να αγοράσω OM?

Αυτήν τη στιγμή είμαστε εισηγμένοι σε περισσότερες από 11 ανταλλαγές, αλλά νομίζω ότι το OKEx είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς παρατίθενται εκεί.

Πείτε μας για τα σχέδιά σας για το 2020, σε τι εργάζεστε αυτήν τη στιγμή και πρόκειται να επεκτείνετε τη λίστα με τα μεγάλα χρηματιστήρια?

Προς το παρόν, εργαζόμαστε για την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης της πλατφόρμας μας, η οποία αρχικά θα επικεντρωθεί στο στοίχημα, ακολουθούμενη από απλή διαδικτυακή διακυβέρνηση όταν το RioChain είναι ζωντανό. Και στη συνέχεια, θα κυκλοφορήσουμε την πλατφόρμα δανεισμού και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως το Mantra Pool και το Karma.

Θα κυκλοφορήσουμε έναν πιο λεπτομερή τεχνικό χάρτη πορείας και θα ξεκινήσουμε στο εγγύς μέλλον, καθώς θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε περισσότερα για την τεχνολογική μας πρόοδο καθώς ανοίγουμε τον κώδικα κώδικα στο κοινό και μοιραζόμαστε περισσότερα για την ομάδα προγραμματιστών που είναι δύσκολο να δουλέψει τις σκηνές.

Ως κοινοτικό έργο, πώς μπορώ να συνεισφέρω το όριό μου στην επιτυχία σας; Έχετε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα πρέσβης ή ένα σύστημα ανταμοιβής παραπομπής; Παίρνω οποιοδήποτε όφελος από την κατοχή μακροπρόθεσμα?

Ναι, έχουμε ένα πρόγραμμα πρεσβευτών που σχεδιάζεται από το μέλος του συμβουλίου μας, τον Will Corkin, και από τον σύμβουλο στρατηγικής μας, καθηγητή Nick Krapels. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το πρόγραμμα!

Ποιοι ρόλοι παίζει το Ίδρυμα Web3 στο Mantra DAO; Κανείς δεν επιτυγχάνει τίποτα από μόνος του, μπορείτε εσείς σας παρακαλούμε μοιραστείτε για τις συνεργασίες σας για επιτυχία?

Έτσι, όπως μοιράστηκα σε μία από τις ερωτήσεις, συνεργαζόμαστε με το Parity και το Web3 μέσω του προγράμματος επώασης Substrate Builders στο οποίο έγιναν δεκτοί. Η Mantra DAO δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση στο Ίδρυμα Web3, αλλά είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε πριν από το τέλος του έτους.

Βλέπω ότι η κοινότητα Mantra DAO αυξάνεται, αλλά πώς μπορούν οι χρήστες να σας βοηθήσουν; Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε το όριό μας στην επιτυχία σας?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η κοινότητα μπορεί να μας βοηθήσει και ξεκινά υποστηρίζοντας τους κόμβους μας μεταβιβάζοντας τα περιουσιακά σας στοιχεία σε αυτά, προκειμένου να κερδίσετε στοιχήματα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη με το στοίχημα του OM και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία διακυβέρνησης και ψηφοφορίας. Όσο περισσότερα σχόλια της κοινότητας έχουμε, τόσο καλύτερα, κατά τη γνώμη μας. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει επίσης, κοινοποιώντας τις ειδήσεις και τις ανακοινώσεις μας και ως στέρεος υποστηρικτής για εμάς στο χώρο!

Αυτή η συνέντευξη έχει επεξεργαστεί για λόγους σαφήνειας.

Ακολουθήστε το OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map