Alysa Xu: Στην αγορά κρυπτογράφησης, παράγωγα και παγκοσμιοποίηση

COVID-19, η πτώση της αγοράς 3,12, το μισό του Bitcoin, και τώρα, μπαίνουμε σχεδόν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Έχουμε περάσει πολλά κάτω από το «νέο κανονικό», και όμως, τι έχουμε μάθει για την αγορά και τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια; Τι μπορεί να κάνει το OKEx καλύτερα καθώς στεκόμαστε στον χώρο κρυπτογράφησης; Εδώ είναι μερικές από τις σκέψεις μου σχετικά με την αγορά κρυπτογράφησης, τα παράγωγα και τον μελλοντικό σχεδιασμό του OKEx.

I. Συσχέτιση της κρυπτογραφικής αγοράς και των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών αγορών

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στη γενική τάση της αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, η παγκόσμια οικονομία άρχισε να μειώνεται και η παραδοσιακή ρευστότητα της αγοράς σταδιακά συρρικνώθηκε. Ταυτόχρονα, οι αγορές κρυπτογράφησης υστερούσαν σε σχέση με τις παραδοσιακές αγορές, επειδή το συναίσθημα της αγοράς ήταν ακόμη έντονο λόγω των μισών προσδοκιών.

Στις 12 Μαρτίου, η αγορά κρυπτογράφησης υπέστη εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης ρευστότητας. Σε συνδυασμό με την προηγούμενη συσσώρευση υψηλής μόχλευσης, το Bitcoin έπεσε στα 3.800 $ σε μία ημέρα. Η ακραία πτώση προκάλεσε πανικό στην αγορά και ο όγκος συναλλαγών παραγώγων και οι θέσεις μειώθηκαν κάτω από το επίπεδο του Φεβρουαρίου. Ακολούθησε μια σταδιακή ανάκαμψη καθώς το παγκόσμιο πρόβλημα ρευστότητας μειώθηκε. Κοιτώντας πίσω, μπορούμε να το δούμε αυτό η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη των παραδοσιακών αγορών. Λόγω των διαφορετικών φύσεών τους, χρειάζεται χρόνος για να εξαπλωθεί ο κίνδυνος ρευστότητας στο δεύτερο.

Αυτή η κρίση, ωστόσο, έθεσε επίσης το bitcoin στα αξιοθέατα περισσότερων ανθρώπων. Περισσότεροι παραδοσιακοί επενδυτές δίνουν προσοχή στο Bitcoin και έχουν αρχίσει να επενδύουν σε αυτό, καθιστώντας τις δύο αγορές πιο συσχετισμένες.

Εκτός αυτού, καμία ενιαία αγορά δεν μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητη από άλλες εκτός εάν είναι εντελώς απομονωμένη. Όσο υπάρχει μια ευκαιρία για arbitrage, οι έμποροι επωφελούνται από το να εξαλείψουν το spread και να ενώσουν δύο διαφορετικές αγορές.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία έχουν τον δικό τους κύκλο ταύρων και το Bitcoin δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν μπορεί να ανεβαίνει συνεχώς. Ωστόσο, εξετάζοντας τη μακροπρόθεσμη τάση της, υπάρχει πολύς χώρος για την άνοδο του κριτηρίου αναφοράς στο μέλλον. Στην περίπτωση ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί ο κίνδυνος απόσβεσης νομίσματος, οι επενδυτές υποχρεούνται να επιλέξουν περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις.

Πλεονεκτήματα του Bitcoin έναντι άλλων στοιχείων

(1) Αφού έφτασε στο αποκορύφωμά του στα 20.000 $ το 2017, η BTC μπήκε σε μια αγορά αρκούδων το 2018, ξεκίνησε μια αργή άνοδο το 2019 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα σχετικά λογικό εύρος αποτίμησης περίπου στα 9k $.

(2) Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin είναι μικρότερη από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς ο όγκος είναι μικρός, η συνολική επίδραση της μείωσης της ρευστότητας σε αυτήν την αγορά θα είναι ταχύτερη και πιο εμφανής.

Οι υπερπόντιοι θεσμικοί επενδυτές ήταν πολύ ενεργοί στην αγορά κρυπτογράφησης το πρώτο τρίμηνο, με την κλίμακα του γκρι, για παράδειγμα, να επενδύουν ρεκόρ 389 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο, αγοράζοντας περίπου 60.000 Bitcoins, το οποίο είναι περίπου το 30% των νέων Bitcoin που εξορύσθηκαν το τρίμηνο. Το Grayscale κρατά επί του παρόντος συνολικά 310.000 Bitcoin, καταλαμβάνοντας περίπου. 1,7% των Bitcoin που κυκλοφορούν.

Επίσης, κοιτάζοντας τα δεδομένα της αλυσίδας, ο αριθμός των διευθύνσεων φαλαινών που κατέχουν περισσότερα από 1.000 Bitcoins ανέρχεται τώρα σε πάνω από 2.000, ξεπερνώντας το επίπεδο αιχμής της αγοράς bull 2017, με τρεις ακόμη διευθύνσεις να κατέχουν πάνω από 100.000 Bitcoin. Ο αριθμός διευθύνσεων που κατέχουν περισσότερα από 0,1 Bitcoin έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών άνω των 3 εκατομμυρίων. Μακροπρόθεσμα, καθώς το bitcoin εντάσσεται στις τάξεις των μεγάλων παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων, περισσότεροι άνθρωποι θα πάρουν το Bitcoin για κατανομή περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον.

ΙΙ. Η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς παραγώγων

Από τις αρχές του 2020, η αγορά παραγώγων σημείωσε άνθηση. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσει την ταχεία ανάπτυξή του όλο το χρόνο. Από το πρώτο τρίμηνο, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά παραγώγων ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, με 6,6 τρισεκατομμύρια όγκο συναλλαγών. Ο όγκος συναλλαγών των παραγώγων ήταν περίπου το ένα τρίτο του spot, με τον μέσο ημερήσιο όγκο της αγοράς παραγώγων 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, αύξηση 274% από πέρυσι, και ο όγκος spot αυξήθηκε περίπου 104% από έτος σε έτος.


Η OKEx εξερευνά την αγορά παραγώγων για περίπου 7 χρόνια. Προς το παρόν, η ενιαία πλατφόρμα μας παρέχει τα πιο ολοκληρωμένα προϊόντα διαπραγμάτευσης, όπως διαρκή, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και συμβόλαια επιλογών, όλα με επιλογές περιθωρίου USDT ή άλλα κρυπτονομίσματα. Η OKEx ηγείται της αγοράς όσον αφορά τον όγκο και τις θέσεις συναλλαγών, από κοινού με το Bitmex. Καθώς βελτιστοποιούμε συνεχώς και αναβαθμίζουμε τα προϊόντα μας από άποψη χαρακτηριστικών και μηχανισμών ελέγχου κινδύνων, είμαστε τώρα 1-2 χρόνια μπροστά από τον κλάδο.

Αρχικά, εφαρμόσαμε μια αναβάθμιση στην τεχνική αρχιτεκτονική για τη βελτίωση της απόδοσης. Καθώς η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων λειτουργεί γρήγορα, οι απαιτήσεις για ταυτόχρονη χρήση συστήματος, ταχύτητα επεξεργασίας παραγγελιών, ικανότητα επεξεργασίας είναι υψηλότερες κάθε μέρα. Επομένως, το OKEx αναβάθμισε το Σύστημα Lightning 2.0 και το σούπερ ταιριάσματος κινητήρα πέρυσι για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να λειτουργεί σταθερά ακόμη και σε ακραίες συνθήκες της αγοράς. Η διαθεσιμότητα του συστήματος έφτασε το 99,999%, ξεπερνώντας το επίπεδο της βιομηχανίας. Από τότε που το νέο σύστημα της πλατφόρμας κυκλοφόρησε το 2019, σημειώθηκε ποιοτική βελτίωση στην ταχύτητα επεξεργασίας παραγγελιών. Η καθυστέρηση τοποθέτησης παραγγελίας μειώθηκε συνολικά κατά 50%. Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε tick-by-tick ιχνηλάτες αγοράς σε πραγματικό χρόνο για όλα τα εμπορικά προϊόντα, ικανοποιώντας τις ανάγκες των επαγγελματιών εμπόρων.

Δεύτερον, έχουμε ένα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης κινδύνων. Έχουμε βάλει το Σύστημα κλιμακωτής αναλογίας περιθωρίου για τη βελτιστοποίηση του αλγορίθμου για αναγκαστική εκκαθάριση και διάσπαση, και αναβάθμισε τον υπολογισμό του χαρακτηρισμένη τιμή. Προς το παρόν, διατηρούμε ένα ρεκόρ μηδενικών clawbacks για την αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκούς ανταλλαγής. Και το ασφαλιστικό μας ταμείο συνεχίζει να αυξάνεται, προς το παρόν, έχει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τρίτον, η γκάμα των προϊόντων μας είναι ολοκληρωμένη. Στις αρχές του 2018, ξεκινήσαμε το διαρκής ανταλλαγή ανταλλαγών, που τώρα υποστηρίζει 15 κύρια νομίσματα · για συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης, προσθέσαμε διμηνιαίες συμβάσεις, και υποστηρίζει επιλογές περιθωρίου USDT ή άλλων κρυπτονομισμάτων, καθιστώντας πολύ βολικό για τους χρήστες να πραγματοποιήσουν διαφοροποιημένες επενδυτικές στρατηγικές. Τον Ιανουάριο, ξεκινήσαμε επίσης τη διαπραγμάτευση επιλογών, προσφέροντας πολλαπλές ημερομηνίες λήξης, πλούσιες τιμές εκτέλεσης και πάνω από 100 συμβόλαια για εμπόρους. Προσθέσαμε επίσης τρεις νέες δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους χρήστες να κατανοήσουν περισσότερα σχετικά με τις συναλλαγές επιλογών, όπως η εύρεση επιλογών, η αριθμομηχανή επιλογών και οι εντοπιστές αγοράς σε πραγματικό χρόνο Tick-by-tick.

Το OKEx είναι η πιο διαφορετική αγορά κρυπτογράφησης στον κλάδο και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ενίσχυση των λειτουργιών του συστήματος, στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών και στη διευκόλυνση της ρευστότητας της αγοράς στο μέλλον.

III. Διάταξη παγκοσμιοποίησης πλήρους κύκλου του OKEx

Θέλω να μοιραστώ μερικές ακόμη σκέψεις σχετικά με την ανταλλαγή μας, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μας θέσης για το OKEx.

Παρά μια δεκαετία ανάπτυξης, το πιο ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο στο κρυπτοσύστημα είναι ακόμη ανταλλαγές. Μετά από μια χλιαρή πρωτογενή αγορά, τα παράγωγα έγιναν η νέα επιτυχία. Όσον αφορά τις εξελίξεις των κρυπτονομισμάτων, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τις ακόλουθες τάσεις στο μέλλον.

Πρώτον, ολόκληρη η αγορά θα ακολουθήσει τον κανόνα 80/20, με τις εταιρείες πρώτης κατηγορίας να καταλαμβάνουν το κύριο μερίδιο αγοράς και τις πλατφόρμες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας να ανταγωνίζονται στην εξειδικευμένη αγορά.

Δεύτερον, οι ανταλλαγές πρώτου επιπέδου θα δημιουργήσουν ένα πλουσιότερο και πιο ολοκληρωμένο οικολογικό σύστημα και θα γίνουν μια ολοκληρωμένη και ενιαία πλατφόρμα εξυπηρέτησης για προϊόντα και υπηρεσίες κρυπτογράφησης. ενώ οι ανταλλαγές δεύτερης και τρίτης κατηγορίας θα επικεντρωθούν στην υποδιαιρεμένη αγορά.

Τρίτον, οι συγκεντρωτικές ανταλλαγές θα παραμείνουν κυρίαρχες στον κλάδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά το DEX θα εξελιχθεί σταδιακά και τα δύο αναμένεται να αλληλοσυμπληρώνονται.

Τέλος, όσον αφορά τις παγκόσμιες αγορές, οι ανταλλαγές πρώτου επιπέδου μπορούν να επαναπροσδιοριστούν. Καθώς ορισμένες αναδυόμενες αγορές αυξάνονται, όπως η Ινδονησία και η Ρωσία, όπου τα τοπικά χρηματιστήρια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% ή περισσότερο της τοπικής αγοράς.

Τι γίνεται με το OKEx; Σκεφτόμαστε τρόπους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπαρχόντων χρηστών μας, αλλά πού είναι τα όρια της αγοράς; Πώς δημιουργούμε ένα νέο χώρο στην αγορά; Στο εκτελεστικό μας συνέδριο στις αρχές του έτους, προτείναμε μια παγκόσμια στρατηγική πλήρους κύκλου που εκτείνεται σε όλες τις κατευθύνσεις των επιχειρήσεων μας.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε παγκοσμίως. "Αληθινή παγκοσμιοποίηση" σημαίνει τοπική προσαρμογή του προϊόντος σας σε κάθε χώρα για την εξυπηρέτηση τοπικών χρηστών. Είναι μια νέα πρόκληση για εμάς να ριζωθούμε στις αναδυόμενες αγορές καθώς πρέπει να πλησιάσουμε την τοπική κουλτούρα, τις συνήθειες των χρηστών και να κατανοήσουμε τους ανταγωνιστές της τοπικής αγοράς.

Όπως πάντα, με επιχειρηματική νοοτροπία και ταπεινή μάθηση, δεν σταματάμε ποτέ να εξερευνούμε νέα προϊόντα και τάσεις στην αγορά. Ταυτόχρονα, θέτουμε το σύστημα διαχείρισης κινδύνων στην προτεραιότητα. Στην ισορροπία μεταξύ της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και των βραχυπρόθεσμων οφελών, θα επιλέγουμε πάντα το πρώτο.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Αγγλικά

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map