Το μισό της επιβράβευσης μπορεί να μειώσει το κέρδος εξόρυξης, αλλά να περιορίσει τον αντίκτυπο στις ομάδες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι τιμές του bitcoin παρέμειναν σταθερά πάνω από τα 9500 επίπεδα, καθώς οι αγορές απέχουν λιγότερο από 100 ημέρες από το πολυαναμενόμενο συμβάν μισού bitcoin. Ενώ οι έμποροι θα μπορούσαν να περιμένουν μια θετική πορεία τιμών καθώς πλησιάζει το μισό, οι ανθρακωρύχοι θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς το μισό θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη τους και να προκαλέσει μια σημαντική αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού. Ωστόσο, μια νέα μελέτη από το OKEx δείχνει ότι ο αντίκτυπος των μισών μισθών στις δεξαμενές εξόρυξης μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρός όσο πριν.

Θετική ορμή

Το μισό του Bitcoin επιβράβευση αναμφίβολα θα είναι το πιο παρακολουθούμενο γεγονός στον χώρο κρυπτογράφησης φέτος. Το θετικό συναίσθημα γύρω από το μισό αντανακλά τις πρόσφατες κινήσεις τιμών του κορυφαίου κρυπτονομίσματος Το Bitcoin έχει κερδίσει περίπου το 30% τον Ιανουάριο, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα ενεργητικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο. Το αισιόδοξο συναίσθημα μεταφέρθηκε στις συναλλαγές στις αρχές Φεβρουαρίου. Μόλις τις πρώτες έξι ημέρες του Φεβρουαρίου, το bitcoin έχει προσθέσει άλλο 5% της αξίας, και προφανώς βρίσκεται σε καλό δρόμο στα επίπεδα των 10000.

Σχήμα 1: Bitcoin σε καλό δρόμο στα επίπεδα των 10000 USD (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Μαθήματα ιστορίας: Ενισχυμένη κατά το ήμισυ ενισχυμένη περίπτωση BTC

Δεν υπάρχει κρυστάλλινη σφαίρα για να πείτε στις αγορές τι θα συμβεί μετά το επόμενο μισό bitcoin. Ωστόσο, οι δύο προηγούμενες αναλογίες bitcoin θα μπορούσαν να μας δώσουν μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί μετά το συμβάν.

Το πρώτο μισό bitcoin επιβράβευση έγινε στις 28 Νοεμβρίου 2012, με φόντο μια βαθιά bearish αγορά. Καθώς το μισό ξεκίνησε να μετριέται, το BTC αυξήθηκε από λιγότερο από 5 USD σε περισσότερα από 10 USD τους έξι μήνες πριν από το πρώτο μισό. Η τιμή έφτασε ακόμη περισσότερο στα 200 USD περίπου τους έξι μήνες μετά το μισό.

Οι αγορές έχουν επίσης δει παρόμοια bull bulls κατά το δεύτερο μισό του bitcoin το 2016. Οι τιμές BTC αυξήθηκαν δραστικά από 400 USD σε πάνω από 640 USD τους έξι μήνες πριν από το δεύτερο μισό και οι τιμές έφτασαν τα 1075 USD τους επόμενους έξι μήνες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 66%.

Ενώ οι αγορές παρέμειναν άγνωστες σχετικά με την απόδοση του bitcoin μετά το επόμενο μισό του Μαΐου, αλλά το θετικό κλίμα στο bitcoin και στην ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης έγινε ολοένα και πιο εμφανές. Αυτή η ανοδική δυναμική θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς η αγορά είναι πιθανό να δώσει υψηλότερες προσδοκίες στο μισό καθώς πλησιάζει πιο κοντά.

Γιατί τα μισά αναστατωμένα φτερά?

Το επερχόμενο μισό μπορεί να είναι ανοδικό στις τιμές του bitcoin. Ωστόσο, οι ανθρακωρύχοι θα μπορούσαν να έχουν μια πολύ διαφορετική προοπτική.

Σε μια πρόσφατη συνεδρία της AMA με την Alina Yao, Αντιπρόεδρος των Επιχειρήσεων και επικεφαλής της OKEx Pool παραδέχτηκε ότι «το ήμισυ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο χαμηλότερης κερδοφορίας εξόρυξης και αύξησης του ποσοστού κατακερματισμού ταυτόχρονα». Ωστόσο, ο Yao πρόσθεσε επίσης ότι ο μισός αντίκτυπος στις δεξαμενές εξόρυξης ενδέχεται να είναι περιορισμένος λόγω της ταχείας βελτίωσης στον τομέα.

Η μεταλλευτική πισίνα ήταν μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία. Για να παραμείνουν στο παιχνίδι, οι φορείς εκμετάλλευσης της πισίνας βελτίωσαν τις υποδομές και τις τεχνολογίες του, ενίσχυσαν την αποτελεσματικότητά του έναντι των σοκ της αγοράς. Επιπλέον, τα δεδομένα δείχνουν ότι η μείωση κατά το ήμισυ δεν μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ρυθμού κατακερματισμού.

Ο ρυθμός κατακερματισμού του Bitcoin διατηρήθηκε στα 27,6T για περίπου 80 ημέρες κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού συμβάντος το Νοέμβριο του 2012. Ο αριθμός δεν έσπασε πάνω από τα 30T έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2013. Οι ανθρακωρύχοι έχουν επίσης δει ένα παρόμοιο σταθερό μοτίβο κατά τη διάρκεια του δεύτερου bitcoin. Επομένως, η μείωση κατά το ήμισυ μπορεί να μην είναι ο πρωταρχικός μοχλός της αύξησης του ποσοστού κατακερματισμού ακόμη και κατά τη διάρκεια του μισού.


συμπέρασμα

Ελέγξαμε πώς ξεδιπλώνεται το θετικό συναίσθημα καθώς οι αγορές πλησιάζουν στο μισό του γεγονότος και οι δεξαμενές εξόρυξης μπορεί να δείχνουν ανθεκτικότητα τη στιγμή που οι ανταμοιβές εξόρυξης μειώθηκαν στο μισό. Η δυναμική του ράλι τιμών που χτίστηκε γύρω στο μισό θα μπορούσε να παραμείνει άθικτη, τουλάχιστον για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική. Επιπλέον, οι παγκόσμιες αβεβαιότητες, όπως το συνεχιζόμενο ξέσπασμα κοροναϊού και άλλες γεωπολιτικές εντάσεις, θα μπορούσαν να αυξήσουν την όρεξη κινδύνου σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας άλλος οδηγός για την κορυφαία κρυπτογράφηση.

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με το OKEx

Η μεγαλύτερη και πιο ποικίλη αγορά κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το OKEx είναι το σημείο όπου οι παγκόσμιοι έμποροι κρυπτογράφησης, οι ανθρακωρύχοι και οι θεσμικοί επενδυτές έρχονται να διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, να ενισχύουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και να αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Παρέχουμε συναλλαγές spot και παραγώγων, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, διαρκούς ανταλλαγής και επιλογών, σημαντικών κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας στους επενδυτές μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση των στρατηγικών τους για τη μεγιστοποίηση των κερδών και τον περιορισμό των κινδύνων.

Επικοινωνία μέσων:

Βιβένεν Τσόι

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [προστασία μέσω email]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map