OKEx to List DMG και CELO, Ενίσχυση της φιλόδοξης στάσης για την ανάπτυξη του DeFi

Βαλέτα, Μάλτα, 15 Ιουλίου 2020 – Η OKEx (www.okex.com), μια παγκοσμίως κορυφαία ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και παραγώγων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαριθμήσει δύο ακόμη αναδυόμενα έργα DeFi: το DMM Governance Token (DMG) και το Celo Gold (CELO), με ζεύγη συναλλαγών Tether (USDT) και Bitcoin (BTC).

Η διαπραγμάτευση spot DMG θα ξεκινήσει στις 3:00 π.μ. UTC στις 17 Ιουλίου, ενώ οι καταθέσεις DMG θα είναι διαθέσιμες από τις 3:00 π.μ. UTC 16 Ιουλίου. Οι αναλήψεις θα αρχίσουν στις 3:00 π.μ. UTC στις 20 Ιουλίου. Για το CELO, spot trading θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ. UTC στις 17 Ιουλίου. Οι καταθέσεις και οι αναλήψεις θα είναι διαθέσιμες από τις 4:00 π.μ. UTC 16 Ιουλίου και 9:00 π.μ. UTC στις 20 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Μετά την καταχώριση ενός από τα πιο πολλά υποσχόμενα και δημοφιλή έργα στον χώρο DeFi, Compound (COMP), αυτή η τελευταία απόφαση του OKEx να προσθέσει δύο ακόμη έργα DeFi για τους χρήστες του ενοποιεί την ανοδική στάση της ανταλλαγής για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της βιομηχανίας DeFi.

«Το OKEx θεωρεί από καιρό το DeFi ως μία από τις πιο σημαντικές κατευθύνσεις ανάπτυξης του blockchain και του κρυπτονομίσματος. Από το παθητικό εισόδημα έως τον δανεισμό σε ψηφιακό νόμισμα, ως καινοτόμος στον κλάδο, η OKEx επεκτείνει το αποτύπωμά μας σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αρένα », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΕξ Τζέι Χάο.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που βλέπουμε έργα όπως το DMG και το CELO με καινοτόμες ανακαλύψεις στους τομείς δανεισμού και stablecoin καθώς πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν τη μελλοντική καινοτόμο κατεύθυνση του DeFi και του blockchain.»

Τα σταθερά νομίσματα, ο δανεισμός και τα DEX προωθούν την ανάπτυξη του παραδοσιακού DeFi

Εάν η ανάπτυξη του DeFi χωρίστηκε σε διάφορα στάδια, τον Αύγουστο του 2018 – όταν προτάθηκε η ιδέα του DeFi – έως το 2019 θα ήταν η περίοδος εκκίνησής του.

Τον Αύγουστο του 2018, ο Brendan Forster, συνιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Dharma, δημοσίευσε ένα άρθρο που ονομάζεται "Ανακοινώνοντας το De.Fi, μια κοινότητα αποκεντρωμένων πλατφορμών χρηματοδότησης," η οποία ανακοίνωσε επίσημα τη γέννηση του DeFi.

Το 2019 ονομάζεται επίσης το πρώτο έτος του DeFi. Καθώς οι άνθρωποι κατάλαβαν σταδιακά να καταλάβουν το blockchain, τα πλεονεκτήματα της ισχυρής ασφάλειας, της υψηλής διαφάνειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής της DeFi έχουν γίνει επίσης σταδιακά γνωστά στο κοινό.

Ο προτείνων της DeFi Brendan Forster πιστεύει ότι το DeFi πρέπει να έχει τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά: 1) να χτιστεί στο blockchain, 2) να ανήκει στο χρηματοοικονομικό πεδίο, 3) να έχει κώδικα ανοιχτού κώδικα και 4) να έχει σταθερούς προγραμματιστές. Ωστόσο, από το πρώτο εξάμηνο του 2020, όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που βασίζονται σε ένα δίκτυο blockchain, όπως κρυπτογράφηση, έξυπνα συμβόλαια, πρωτόκολλα και DApps, μπορούν να ονομαστούν DeFi.

Σε αυτό το σημείο, μια ποικιλία προϊόντων DeFi έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, και η ξαφνική άνοδος της Compound αναμφίβολα ώθησε αυτό το στάδιο σε κορύφωση.

Ανάλυση εφαρμογών DeFi ανά τύπο. Πηγή: Έρευνα OKEx

Αν και το ποσοστό των εργαλείων υποδομής / ανάπτυξης (22%) και της ανάλυσης δεδομένων (17%) είναι σχετικά υψηλό, αυτά που είναι πραγματικά γνωστά και προωθούν την περαιτέρω ανάπτυξη του DeFi είναι χρηματοοικονομικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων σταθερών νομισμάτων, δανεισμού και αποκεντρωμένων ανταλλαγών – οι οποίες είναι επίσης τα πιο πολλά υποσχόμενα κομμάτια του DeFi.

Από την άποψη των συνολικών περιουσιακών στοιχείων που είναι κλειδωμένα σε πρωτόκολλα DeFi, ο δανεισμός έχει ένα απόλυτο πλεονέκτημα. Πέντε έργα δανεισμού DeFi περιλαμβάνονται στα 10 κορυφαία ολόκληρης της αγοράς. Μεταξύ αυτών, η Compound είναι το έργο με την υψηλότερη αγοραία αξία των κλειδωμένων περιουσιακών στοιχείων, ακολουθούμενη από τον Maker – του οποίου τα διακριτικά διακυβέρνησης αναφέρονται επίσης στο OKEx. Επιπλέον, η αποκεντρωμένη ανταλλαγή Balancer κατέχει επίσης μια θέση μεταξύ των κορυφαίων 10.


Πηγή: Έρευνα OKEx

Μετα-παραδοσιακή περίοδος DeFi: Η καινοτομία θα κυριαρχήσει στην ανάπτυξη του DeFi

Καθώς φτάσαμε στο 2020, ο αγώνας προς το DeFi εισήλθε σε ένα νέο κεφάλαιο.

«Ενώ το DeFi αναπτύσσεται ραγδαία, δεν πρέπει να αγνοούμε τους κρυμμένους κινδύνους, όσον αφορά την ασφάλεια και τα οικονομικά μοντέλα κ.λπ.», δήλωσε ο Τζέι Χάο.

«Εξάλλου, η αναπτυξιακή κατεύθυνση του DeFi είναι να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το μέρισμα που φέρνει η έννοια του« blockchain »και να επικεντρωθούμε στα σενάρια εφαρμογών για την επίλυση του προβλήματος της μη τραπεζικής βάσει του υπάρχοντος παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεδομένου ότι, η καινοτομία είναι η μόνη διέξοδος ».

Διαφορετικά από άλλα έργα δανεισμού DeFi, το DMM, το ίδρυμα πίσω από το DMG, προσφέρει μια υπηρεσία δανεισμού onchain-to-offchain. Για παράδειγμα, το χρηματικό ποσό των δανείων που δημιουργούνται επί του παρόντος από ενυπόθηκα αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες υπερβαίνει τα 8,7 εκατομμύρια δολάρια. Με μεταμόσχευση αυτού του μοντέλου δανείου με υποθήκη, το DMM αναμένεται να παρέχει στους χρήστες υπηρεσίες δανείου κρυπτογράφησης με τη μορφή φυσικών υποθηκών.

Ποσοστά DMM. Πηγή: DeFi Money Market

Η CELO στοχεύει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, παρέχοντας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε άτομα σε όλο τον κόσμο – που μπορεί να μην έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς – μέσω των smartphone τους.

Ιδρύθηκε σε μια ανοιχτή δημόσια αλυσίδα απόδειξης συμμετοχής, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του CELO είναι το ελαφρύ πρωτόκολλο ταυτότητάς του, το οποίο μπορεί να χαρτογραφήσει το hash ενός δημόσιου κλειδιού και ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν δολάρια CELO στη διεύθυνση που τον αριθμό τηλεφώνου χωρίς τη σύνθετη διεύθυνση δημόσιου κλειδιού. Έτσι, οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone μπορεί εύκολα να στείλει ψηφιακό νόμισμα σε οποιοδήποτε άλλο smartphone οπουδήποτε στον κόσμο.

«Το OKEx εκτιμά την καινοτομία των DMG και CELO στο DeFi και πιστεύουμε επίσης ότι όλο και περισσότερα τέτοια καινοτόμα και πρακτικά έργα θα εμφανιστούν στο μέλλον. Ως πρωτοπόρος στον κλάδο, είμαστε πολύ πρόθυμοι να συνεργαστούμε με αυτήν για να προωθήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του DeFi », σημείωσε ο Jay Hao.

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με το OKEx

Η παγκόσμια κορυφαία ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και παραγώγων, η OKEx προσφέρει την πιο διαφορετική αγορά όπου οι παγκόσμιοι έμποροι κρυπτογράφησης, οι ανθρακωρύχοι και οι θεσμικοί επενδυτές έρχονται να διαχειρίζονται κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, να ενισχύουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και να αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Παρέχουμε συναλλαγές spot και παραγώγων – συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, διαρκούς ανταλλαγής και επιλογών – σημαντικών κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας στους επενδυτές ευελιξία στη διαμόρφωση των στρατηγικών τους για τη μεγιστοποίηση των κερδών και τον μετριασμό των κινδύνων.

Επικοινωνία μέσων

Βιβένεν Τσόι

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

@vivienchoi

Ακολουθήστε το OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map