Το Χονγκ Κονγκ Φέρνει Άδεια σε Crypto Exchange

Πλαίσιο που βασίζεται στην επιλογή αναμένεται περιορισμένος αντίκτυπος. Ακόμα PI μόνο.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Χονγκ Κονγκ εντείνει τις προσπάθειές του για να ρυθμίσει επίσημα τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στην πόλη. Στις 6 Νοεμβρίου 2019, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στον παρατηρητή κινητών αξιών να εκδίδει άδειες σε πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης. Θα μπορούσε αυτό να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης; Ως κορυφαίος παγκόσμιος οικονομικός κόμβος, τι σημαίνει το νέο καθεστώς για την πόλη?

Ένα περιεκτικό πλαίσιο

Πριν από ένα χρόνο, το SFC ανακοίνωσε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο δοκιμών εν μέσω παροχής ενός περιορισμένου περιβάλλοντος για τις εταιρείες fintech να προωθήσουν τη ρυθμιστική καινοτομία. Μετά από ένα χρόνο στην τελευταία εβδομάδα HK FinTech, ο Ashley Alder, επικεφαλής του SFC ανακοίνωσε ότι ο φύλακας αξιών της πόλης έχει πλέον δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο σύνολο κανονισμών για τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Alder είπε ότι οι κανόνες είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, καλύπτοντας όλες τις βασικές ανησυχίες για την προστασία των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς φύλαξης περιουσιακών στοιχείων, των απαιτήσεων της KYC, της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χειραγώγησης της αγοράς. Περιλαμβάνονται επίσης έννοιες που δεν υπάρχουν στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές, όπως ζεστά και κρύα πορτοφόλια, πιρούνια, airdrops.

Τα κρυπτονομίσματα και τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε πλατφόρμα με άδεια SFC δεν υπόκεινται στον ίδιο τύπο κανονισμού που ισχύει για τις παραδοσιακές προσφορές κινητών αξιών ή επενδυτικών κεφαλαίων.

Εκτός αυτού, όλες οι πλατφόρμες με άδεια χρήσης πρέπει να έχουν ασφάλιση που να καλύπτει τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Τόνισε ότι «Τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία έχουν προχωρήσει περαιτέρω σε συμβατικές χρηματοπιστωτικές αγορές», και τόνισαν συγκεκριμένα τα σταθερά νομίσματα, λέγοντας ότι ορισμένα έργα «μπορούν να υιοθετηθούν εξαιρετικά γρήγορα σε παγκόσμια κλίμακα», τα οποία έχουν οδηγήσει σε «σοβαρές ανησυχίες μεταξύ πολιτικών και κεντρικών τραπεζών» και χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές. “

Άδεια χρήσης Exchange: Μια λύση συμμετοχής

Το νέο κανονιστικό πλαίσιο επιτρέπει στο SFC να χορηγεί άδεια ανταλλαγής φορέων εκμετάλλευσης που επιθυμούν να επιλέξουν τη ρύθμιση. Με άλλα λόγια, δεν είναι απαραίτητο για την ανταλλαγή κρυπτογράφησης στην πόλη να αποκτήσει άδεια λειτουργίας. Ο Alder εξήγησε ότι ο λόγος για την επιλογή μιας λύσης opt-in επειδή η υπάρχουσα νομοθεσία δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα τον κόσμο της κρυπτογράφησης. Πιστεύει ότι οι αγορές μπορούν να περιμένουν έως ότου η νέα νομοθεσία καλύπτει ολόκληρο τον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, αν και δεν παρέχεται χρονοδιάγραμμα.

Δεδομένου ότι πολλοί από τους σημαντικότερους φορείς εκμετάλλευσης κρυπτονομισμάτων έχουν παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν λίγες ανταλλαγές που θα πάρουν την πρόσκληση για συμμετοχή στο σχέδιο κανονισμού της SFC, ωστόσο, δεν περιμένουμε να δούμε μεγάλο αριθμό των ανταλλαγών που μπαίνουν στο δίχτυ του κανονισμού.

Μόνο για επαγγελματίες επενδυτές, χωρίς λιανική

Το νέο πρόγραμμα αδειοδότησης ανέφερε ότι οι διαχειριστές ανταλλαγής μπορούν να παρέχουν μόνο υπηρεσίες σε επαγγελματίες επενδυτές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες λιανικής. Σύμφωνα με τους κανόνες για τους τίτλους και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (επαγγελματίας επενδυτής) (Κεφ. 571D), σημαίνει «επαγγελματίας επενδυτής»

– Ένα άτομο που έχει χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων HKD ή το αντίστοιχό του σε οποιοδήποτε ξένο νόμισμα κατά τη σχετική ημερομηνία ή όπως βεβαιώνεται παραπέμποντας σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα έγγραφα που εκδόθηκαν ή υποβλήθηκαν εντός 12 μηνών πριν από τη σχετική ημερομηνία.

– Μια εταιρεία εμπιστοσύνης έχει ανατεθεί σε ένα ή περισσότερα καταπιστεύματα από τα οποία ενεργεί ως διαχειριστής με συνολικά περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 40 εκατομμύρια HKD ή ισοδύναμό της σε οποιοδήποτε ξένο νόμισμα κατά τη σχετική ημερομηνία.

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος του ορισμού, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχουν επενδυτές λιανικής. Οι νέοι κανόνες συνεχίζουν να κάνουν συναλλαγές κρυπτογράφησης στο Χονγκ Κονγκ σε μια μικρή ομάδα επενδυτών. Ο Alder τόνισε ότι ο λόγος πίσω από αυτό είναι συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων για το κοινό, ειδικά συμβόλαια με μόχλευση, είναι ασταθή και θα μπορούσαν να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνα».

Bitcoin και άλλοι: Όχι τίτλοι

Ο τρόπος με τον οποίο το SFC βλέπει τη φύση του bitcoin και άλλων κρυπτονομικών στοιχείων είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο από την ανακοίνωση. Ο Alder είπε ξεκάθαρα, “το bitcoin και τα άλλα, πιο οικεία κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία δεν είναι τίτλοι.” Και ότι το SFC «έχει μόνο τη δύναμη να ρυθμίζει μια πλατφόρμα που εμπορεύεται εικονικά περιουσιακά στοιχεία ή μάρκες που είναι νόμιμα« χρεόγραφα »ή« συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ». Η στάση της SFC ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με άλλους ρυθμιστικούς φορείς στον κόσμο, όπως η SEC στις ΗΠΑ.

συμπέρασμα

Η ανακοίνωση για τον κανονισμό ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων SFC πραγματοποιήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες blockchain της Κίνας και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Κίνα και, σε γενικές γραμμές, η Ασία, θα είναι το επίκεντρο της αγοράς για την ανάπτυξη κρυπτογράφησης που βασίζεται σε blockchain. Καθώς η επένδυση κρυπτογράφησης γίνεται πιο mainstream, και η καθημερινή εφαρμογή και χρήση εικονικών περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται ραγδαία, χωρίς αμφιβολία ότι απαιτείται ένα πλήρες σύνολο ρυθμίσεων για κρυπτογραφικά στοιχεία. Πιστεύουμε ότι ένα καλά ρυθμιζόμενο περιβάλλον θα ωφελήσει τόσο τους επενδυτές όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης. Η κανονιστική ανάπτυξη στο Χονγκ Κονγκ θεωρείται θετική κίνηση για τη συνολική βιομηχανία κρυπτογράφησης.

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με το OKEx

Η μεγαλύτερη και πιο ποικίλη αγορά κρυπτογράφησης στον κόσμο, το OKEx είναι όπου οι παγκόσμιοι έμποροι κρυπτογράφησης, οι ανθρακωρύχοι και οι θεσμικοί επενδυτές έρχονται να διαχειρίζονται τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, να ενισχύουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και να αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Παρέχουμε συναλλαγές spot και παραγώγων, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, διαρκούς ανταλλαγής και επιλογών, σημαντικών κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας στους επενδυτές μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση των στρατηγικών τους για τη μεγιστοποίηση των κερδών και τον μετριασμό των κινδύνων.

Επικοινωνία μέσων:

Βιβένεν Τσόι

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner