KuCoin kärsii 150 miljoonan dollarin varkaudesta, ja siitä tulee viimeisin pitkässä rikkomusten rivissä

Suosittu kryptovaluutanvaihto 26. syyskuuta 2020 KuCoin hakkeroitiin. Varastettuina noin 150 miljoonaa dollaria se edustaa yhtä suurimmista kryptovaluuttavarkauksista tähän mennessä.

Tämän tapahtuman jälkeen salausmarkkinat ovat olleet suhteellisen vaiheittaisia. Tästä herää kysymys: “Onko vaihtoon hakkeroinnista tullut niin yleistä, että niiden esiintyminen ei enää vaikuta markkinaosapuoliin”?

Vaikka tämä kuulostaa pitkälle haetulta ajatukselta, se korostaa tarvetta muuttaa palveluntarjoajien ja asiakkaiden lähestymistapaa. Vaihdon on tehostettava turvallisuusponnisteluja, jotta vältetään epäpätevyyden kohtaaminen. Sijoittajien on tehostettava huolellisuutta, kun ne antavat varoja palveluntarjoajille.

Tässä mielessä katsomme tänään joitain merkittävimpiä hakkereita, joiden kokonaismäärä on vähintään 40 miljoonaa dollaria ja joita on tapahtunut viime vuosina.

Merkittäviä varkauksia

KuCoin – syyskuu 2020

Kirjoitushetkellä Kucoin on viimeisin hakkeroitu vaihto. Varas, joka tapahtui 26. syyskuuta 2020, sai pääsyn ja selvitti useitakuumalompakot’KuCoinin omistama ja ylläpitämä. Vaikuttavat varat sisälsivät BTC, ETH, LTC, XRP, BSV, XLM, TRX, USDT ja useita ERC-20-pohjaisia ​​rahakkeita.

Onneksi KuCoinilla on ollut vahva vakuutus useita vuosia. Tämä tarkoittaa, että tässä tapauksessa käyttäjien varojen odotetaan olevan suojattuja.

Menetetty yhteensä: >150 000 000 dollaria

AltsBit – helmikuu 2020

Vaikka jotkut pörssit pystyivät selviytymään myrskystä hakkeroinnin jälkeen, AltsBit ei ollut niin onnekas. Tämä hakkerointi, joka tapahtui vasta kuukausia pörssin käynnistämisen jälkeen, varkaat ottivat erilaisia ​​varoja, kuten – BTC, ETH, KMD, VRSC, ARRR. Tässä tapauksessa tapahtumassa hakkeri-ryhmä LulzSev otti vastuun.

Menetetty yhteensä: >70 000 000 dollaria

QuadrigaCX – joulukuu 2019

Pitkän tutkimuksen jälkeen Ontarion arvopaperikomissio (OSC) määritetään heinäkuussa 2020 että toimitusjohtaja ja perustaja Gerald Cotten oli suoraan vastuussa varojen menetyksestä vuosien petosten ja asiakasvarojen väärinkäytön vuoksi; OSC kutsui Quadrigaa “ponzi-järjestelmäksi”, koska Cotten käytti asiakasvaroja laittomien kauppatappioiden kattamiseen. Kun Quadriga alun perin romahti, oli spekuloitu, että varat olivat yksinkertaisesti kadonneet tai salaamattomissa salaustileissä, valitettavasti osoittautui, ettei näin ole. Tilintarkastaja Ernst ja Young pystyivät palauttamaan 45 miljoonaa dollaria, mikä aiheutti kokonaistappion 169 miljoonaa dollaria. Valitettavasti asiakkailleen menetettyjä varoja ei turvattu vakuutuksilla.

Menetetty yhteensä: >215 000 000 dollaria

UpBit – marraskuu, 2019

Suurin osa esiintyvistä hakkeroista on saatu päätökseen luvattoman pääsyn vaihdon hyödyntämiin kuumiin lompakkoihin. Tämä tapaus oli jonkin verran ainutlaatuinen, koska varkaussahat hakkerit varastivat UpBitsiltakylmävarasto”. Ainoa varkauden kohteena oleva omaisuus oli ETH. Asiakastappiot katettiin itse vaihdolla.

Menetetty yhteensä: >50 000 000 dollaria

Binance – toukokuu 2019

Binance on yksi maailman suurimmista salauspörsseistä, monet eivät odottaneet tämän varkauden tapahtuvan. Se, että näin kävi, korostaa riskiä jättää omaisuus muiden hallintaan. Jos yksi suurimmista pörsseistä on haavoittuvainen, jokainen pörssi on haavoittuva. Tässä tapauksessa Binance varmisti, että pörssi kattaa kaikki tappiot.

Menetetty yhteensä: >40 000 000 dollaria

Coincheck – tammikuu 2018

Kukaan ei halua olla yhteydessä yhteen kaikkien aikojen suurimmista varkauksista. Valitettavasti Coincheckille sen päätös tallentaa merkittäviä määriä käyttäjävaroja kuumiin lompakkoihin johti ennätysvarkauteen. Tässä tapauksessa ainoa vaikutusalaan kuuluva omaisuuserä oli NEM. Valitettavasti NEM: lle tapahtumien seurauksena merkittävät vakuudet vahingoittivat sen hintaa – huolimatta siitä, etteivät ne olleet syyllisiä.

Menetetty yhteensä: >530 000 000 dollaria

Zaif – syyskuu 2018

2018 oli kova vuosi japanilaisille pörsseille, tämä hakkerointi seurasi edellä mainittua tapausta, johon liittyi Coincheck. Tässä kohteena olevat varat olivat BTC, BCH ja MONA. Samoin kuin useimmat hakkerit, varkaat pystyivät varastamaan omaisuutta pääsemällä luvattomasti pörssin kuumiin lompakkoihin. Vaikka hakkerointi tapahtui vuonna 2018, se on hiljattain alkanut herättää enemmän huomiota, koska Zaif on päättänyt haastaa Binancen. Se väittää, että Binance auttoi varastettujen varojen pesussa riittämätön KYC / AML-politiikan avulla.

Menetetty yhteensä: >60 000 000 USD

Mt. Gox – helmikuu 2014

Vaikka Coincheck on sittemmin lyönyt tämän varkauden suurimpana laatuaan, Mt. Gox on epäilemättä tunnetuin sellainen hakkerointi. Vuonna 2014 tapahtuneesta tapahtumasta huolimatta seuraukset viipyvät tähän päivään saakka. Ainoa vaikutusalaan liittyvä omaisuuserä oli Bitcoin, ja yhteensä 850 000 BTC: tä varastettiin.

Menetetty yhteensä: >450 000 000 dollaria

Turvallisuus ennen kaikkea

Valitettavasti tämä ei ole läheskään kattava luettelo vaihto-hakkereista. Vaikka näyttää siltä, ​​että on olemassa yhteinen teema, johon liittyy kuumien lompakoiden käyttö, se ei suinkaan ole ainoa riskitie. Varkauksia on tapahtunut myös sisäisten työpaikkojen, kylmälompakkoon pääsyn ja muun seurauksena.

Jos yksi asia on tehty kristallinkirkkaaksi – suojaa omaisuuttasi. Älä jätä varoja vaihtoon tarpeettomasti. Sijoittajana suhtaudu ennakoivasti omaisuuden turvallisuuteen – käytä laitteistolompakoita, hyödynnä arvostettuja säilytyspalveluja jne. Jopa arvostetuin vaihto on alttiina hyökkäyksille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner