Οδηγός για αποκεντρωμένες ανταλλαγές: Σύγκριση δημοφιλών DEX

Αυτός ο οδηγός για αποκεντρωμένες ανταλλαγές εξηγεί τι είναι οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές και διαθέτει σύγκριση των δημοφιλών DEX στην αγορά κρυπτογράφησης σήμερα.

Από τώρα, η συντριπτική πλειονότητα των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι πολύ συγκεντρωτική. Οι παραγγελίες, οι καταθέσεις, οι αναλήψεις και οι συναλλαγές δρομολογούνται σε ένα κεντρικό ή κλειστό σύστημα. Μεγάλα χρηματιστήρια όπως το Binance ή το Okex αποθηκεύουν / δρομολογούν όλες τις παραγγελίες στους δικούς τους διακομιστές – και έτσι είναι γνωστές ως κεντρικές ανταλλαγές. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι το DEX (αποκεντρωμένες ανταλλαγές) θα είναι η κορυφαία μορφή ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων όταν η τεχνολογία και οι δυνατότητές τους είναι ισοδύναμες με τους κεντρικούς ομολόγους τους. Σε τελική ανάλυση, η έκκληση των κρυπτονομισμάτων είναι η υπόσχεση της «αποκέντρωσης». Επομένως, το να έχετε καλό DEX με καλή ρευστότητα είναι σημαντικό για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX)?

Η αποκεντρωμένη ανταλλαγή είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί στο blockchain όπου καμία οντότητα δεν ελέγχει τη ροή δεδομένων. Είναι το άμεσο αντίθετο των κεντρικών ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase, το Kraken ή το Binance, το οποίο ελέγχεται από εταιρείες και διαχειρίζεται από κεντρικούς διακομιστές. Τα DEX δεν βασίζονται σε καμία οντότητα για τη διατήρηση των χρημάτων των πελατών. Όλες οι συναλλαγές συναλλαγών υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των χρηστών σε δίκτυο Peer-to-Peer (P2P) μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος “χωρίς εμπιστοσύνη”. Τα DEX εξαλείφουν τους ακόλουθους κινδύνους που φαίνονται στις κεντρικές ανταλλαγές:

 • Διακοπή διακομιστή
 • Υψηλή δυνατότητα χειραγώγησης της αγοράς
 • Απώλεια χρημάτων πελατών
 • Παραβίαση
 • Πτώχευση συναλλάγματος

Πολλοί στον χώρο κρυπτογράφησης έχουν βιώσει τα παραπάνω ζητήματα όταν ασχολούνται με κεντρικές ανταλλαγές. Τα DEX έχουν σχεδιαστεί για την ανακούφιση αυτών των ζητημάτων και ελπίζουμε ότι παρέχουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των κεντρικών ανταλλαγών. Εδώ είναι οι διαφορές εν συντομία:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το πιο κοινό DEX βασίζεται συνήθως σε μία πλατφόρμα blockchain. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάξετε μάρκες ERC-20 (μάρκες που είναι κατασκευασμένοι από το Ethereum blockchain) έναντι του Ether (ETH) σε DEX που είναι ενσωματωμένοι στο Ethereum blockchain, αλλά δεν θα μπορείτε να τα ανταλλάξετε με μάρκες NEP-5 (tokens built στο blockchain NEO). Υπάρχουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, δηλ. Δημιουργώντας διακριτικά μεσολάβησης (ένα ψηφιακό στοιχείο που αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο κρυπτογράφηση σε διαφορετικές πλατφόρμες blockchain) ή δημιουργώντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα escrow πολλαπλών υπογραφών. Υπάρχουν επίσης άλλες διασταυρούμενες λύσεις που αναπτύσσονται.

(Δείτε περισσότερα: Ανάλυση κινδύνου κρυπτονομισμάτων: Υφιστάμενα νομίσματα έναντι ICO)

Πλεονεκτήματα του DEX

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του DEX:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Εμπιστοσύνη: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός DEX σε σχέση με την κεντρική ανταλλαγή είναι η «εμπιστευτική» φύση του. Σε ένα κεντρικό σύστημα, απαιτείται εμπιστοσύνη για ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με ένα κεντρικό σύστημα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα. Όσον αφορά τα DEX, δεν απαιτείται να “εμπιστεύεστε” την εταιρεία πίσω από το DEX ή τους χρήστες της πλατφόρμας, καθώς όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε ένα διαφανές και αυτοματοποιημένο σύστημα.

Χαμηλές χρεώσεις: Τα τέλη συναλλαγών στο DEX είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα κεντρικά χρηματιστήρια. ορισμένα DEX είναι ακόμη δωρεάν. Οι μόνες χρεώσεις που επιβαρύνουν τους χρήστες είναι το κόστος αποστολής συναλλαγών μέσω του blockchain (π.χ. τέλη αερίου στο Ethereum Blockchain). Ωστόσο, πρέπει να δηλωθεί ότι υπάρχουν στιγμές συμφόρησης του δικτύου και ότι τα τέλη διογκώνονται προσωρινά.

Ασφαλής: Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του DEX είναι το γεγονός ότι οι κόμβοι (υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο blockchain) διανέμονται παγκοσμίως, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους διακοπής λειτουργίας του διακομιστή καθώς και την πιθανότητα ηλεκτρονικής εισβολής. Φυσικά, ένα DEX πρέπει πρώτα να είναι δημοφιλές για να επιτύχει ένα αποτελεσματικό επίπεδο αποκέντρωσης. Όσο περισσότεροι κόμβοι υπάρχουν τόσο πιο αποκεντρωμένο και ωφέλιμο θα είναι το δίκτυο.

Μυστικότητα: Η DEX παρέχει δυνατότητες απορρήτου που είναι όλο και πιο σπάνιες σε κεντρική ανταλλαγή. Σε αντίθεση με τις κεντρικές ανταλλαγές που απαιτούν δυσκίνητες διαδικασίες KYC, η διαπραγμάτευση σε DEX δεν απαιτεί από εσάς να παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή πληροφορίες. Το να αγκαλιάσετε το απόρρητο και την ανωνυμία δεν σημαίνει ότι είστε εγκληματίας. απλώς σημαίνει ότι εξαργυρώνετε τα φυσικά σας δικαιώματα για να έχετε απόλυτο έλεγχο του απορρήτου σας.


Ανθεκτικό στην κυβέρνηση: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει ή να επιβάλει κανονισμούς έναντι των DEX, δεδομένου ότι δεν είναι νομικά πρόσωπα που λειτουργούν σε συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Τα DEX είναι κωδικοί ανοιχτού κώδικα που λειτουργούν σε αποκεντρωμένο δίκτυο, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για κάθε κυβέρνηση να το δοκιμάσει και να τον ελέγξει.

(Διαβάστε επίσης: rypto Beginners Guide: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Crypto Newbies)

Μειονεκτήματα του DEX

Όσο τα DEX ακούγονται καταπληκτικά, πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ορισμένα ζητήματα και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού τα DEX μπορούν τελικά να αντικαταστήσουν τις κεντρικές ανταλλαγές.

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Κακή εμπειρία χρήστη: Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το DEX είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι αρκετά φιλικά προς το χρήστη. Οι περισσότεροι νέοι έμποροι κρυπτογράφησης δυσκολεύονται και είναι πολύπλοκο να χρησιμοποιούν DEX, προτιμώντας να χρησιμοποιούν κεντρικές ανταλλαγές που είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε. Είναι δύσκολο για την DEX να αποκτήσει ευρύτερη υιοθέτηση όταν τα περισσότερα από αυτά δεν είναι εξαιρετικά φιλικά προς τους νέους εμπόρους. Επιπλέον, υπάρχουν προηγούμενα πράγματα που πρέπει να γίνουν κατανοητά πριν από τη διαπραγμάτευση σε DEX, όπως η λειτουργία του προσωπικού πορτοφολιού κρυπτογράφησης που είναι ήδη πολύπλοκο για να κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος.

Αργός: Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα του DEX είναι η επεξεργασία συναλλαγών σχετικά πιο αργή από τις κεντρικές ανταλλαγές. Μεγάλες συγκεντρωτικές ανταλλαγές όπως το Binance μπορούν να εκτελούν συναλλαγές πολύ πιο γρήγορα καθώς χρησιμοποιούν κεντρικούς διακομιστές. Η DEX απαιτεί χιλιάδες διαφορετικούς υπολογιστές να συγχρονίζονται μεταξύ τους και αυτό τους θέτει σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την ταχύτητα, επειδή οι κεντρικοί διακομιστές μπορούν να επεξεργάζονται και να εκτελούν παραγγελίες γρηγορότερα. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα blockchains είναι πολύ πιο αναποτελεσματικά στην επεξεργασία συναλλαγών λόγω προβλημάτων κλιμάκωσης.

Έλλειψη ρευστότητας: Η ρευστότητα είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τα DEX. Ένας υψηλός βαθμός ρευστότητας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε λειτουργία ανταλλαγής ή αγοράς να λειτουργεί αποτελεσματικά και αποδοτικά. Δυστυχώς, τα DEX προσελκύουν πολύ χαμηλότερη ρευστότητα σε σύγκριση με τα κεντρικά χρηματιστήρια, καθώς πολλοί το βρίσκουν πολύπλοκο να διαπραγματεύονται σε DEX. Η υψηλή ρευστότητα έρχεται μόνο με μεγαλύτερη χρήση πλατφόρμας.

Διευκόλυνση συναλλαγών χωρίς περιθώρια Η διαπραγμάτευση περιθωρίου κέρδισε τη δημοτικότητα για τους εμπόρους να κερδοσκοπούν και να αντισταθμίζουν τις επενδύσεις τους. Μόνο οι κεντρικές ανταλλαγές – όπως το Bitfinex, το Kraken, το Poloniex κ.λπ. – προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή.

(Δείτε επίσης: Οδηγός για τον προσδιορισμό των νομισμάτων απάτης)

Ανάλυση 7 κύριων DEX

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 7 δημοφιλείς αποκεντρωμένες ανταλλαγές και συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά τους με βάση μια σειρά χαρακτηριστικών:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

1. IDEX

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το IDEX είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή με βάση το Ethereum για διαπραγμάτευση διακριτικών Ether (ETH) και ERC-20. Το IDEX είναι ένα δημοφιλές DEX για μάρκες ICO που έχουν πρόσφατα διαπραγματευτεί και πρέπει να ανταλλάσσονται πριν φτάσουν σε μια κεντρική ανταλλαγή. Το IDEX είναι σχετικά γρήγορο και θεωρείται πιο φιλικό προς το χρήστη σε σύγκριση με άλλα DEX. Όπως και η Etheredelta, το IDEX αξιοποιεί έξυπνα συμβόλαια για τους χρήστες να διαχειρίζονται τα δικά τους ιδιωτικά κλειδιά όταν κάνουν συναλλαγές σε ένα ασφαλές δίκτυο P2P.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του IDEX είναι ότι οι χρήστες θα αποσυνδέσουν τις συναλλαγές τους χρησιμοποιώντας κλειδιά, ενώ το IDEX θα μεταδώσει τη συναλλαγή στο Ethereum blockchain (το IDEX θα είναι επίσης κόμβος Ethereum). Αυτό παρέχει την αποτελεσματικότητα μιας κεντρικής ανταλλαγής χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια και ο έλεγχος των χρηστών.

Πορτοφόλια υλικού (Nano Ledger) και πορτοφόλια λογισμικού (Metamask, MEW) μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο IDEX. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πορτοφόλι με βάση το ETH στο IDEX. Το IDEX έχει τα δικά του τοπικά διακριτικά που ονομάζονται AURA, το οποίο λειτουργεί με ένα μοντέλο Proof-of-Stake που επιτρέπει στους φορείς να κερδίσουν ένα μερίδιο των τελών που δημιουργούνται από το IDEX και μελλοντικά προϊόντα Aurora. Η Aurora είναι η εταιρεία πίσω από το IDEX.

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του IDEX:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

(Διαβάστε περισσότερα: Επιστροφές Bitcoin έναντι Alt Coins: Σύγκριση κερδών μεταξύ Bitcoin & Επένδυση Altcoins)

2. ForkDelta

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το EtherDelta ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές αποκεντρωμένο χρηματιστήριο, αλλά έχασε τη δημοτικότητά του μετά την πώληση σε νέους ιδιοκτήτες που εισήγαγαν αμφισβητήσιμες πολιτικές και αποφάσεις. Το ForkDelta γεννήθηκε τότε από ένα πιρούνι του EtherDelta. Παρόλο που ο όγκος συναλλαγών είναι περιορισμένος, εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα DEX που προορίζονται για διαπραγμάτευση διακριτικών ERC-20. Αν και το IDEX χρησιμοποιεί ένα μοντέλο υβριδικής αποκέντρωσης που απαιτεί τους κόμβους του να μεταδίδουν συναλλαγές, το Forkdelta είναι πλήρως αποκεντρωμένο, καθώς όλες οι συναλλαγές περνούν από το blockchain. Τα έργα δεν χρειάζονται έγκριση από τους διαχειριστές για να εγκρίνουν μη αυτόματα την υποβολή λίστας διακριτικών. Όλα τα διακριτικά ERC-20 μπορούν να ανταλλαχθούν αυτόματα εάν υπάρχουν αγοραστές και πωλητές.

Η διεπαφή χρήστη για το ForkDelta μπορεί να είναι περίπλοκη και εκφοβιστική για τους μέσους χρήστες. Όσον αφορά την ενσωμάτωση πορτοφολιών, το Metamask και το MEW είναι το ευκολότερο πορτοφόλι που ενσωματώνεται στο ForkDelta. Όσον αφορά τις ενσωματώσεις με άλλα πορτοφόλια, όπως τα πορτοφόλια υλικού, δυστυχώς δεν είναι τόσο φιλικό προς τον χρήστη όσο τα άλλα DEX.

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του ForkDelta:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

3. Κύματα DEX

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το Waves DEX είναι μια επέκταση του οικοσυστήματος Waves, το οποίο διαθέτει το δικό του blockchain και ένα φυσικό νόμισμα που ονομάζεται WAVES. Θεωρείται ως το «ταχύτερο DEX» δεδομένου ότι είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Waves, η οποία είναι σε θέση να επεξεργάζεται πάνω από 440 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS). Αυτές οι δυνατότητες επισκιάζουν τους αρετές του Ethereum blockchain (7 TPS) και ακόμη και του blockchain του Bitcoin (15 TPS). Το Waves DEX χρησιμοποιεί μια υβριδική αποκεντρωμένη δομή αφού αξιοποιεί μια κεντρική υπηρεσία αντιστοίχισης παραγγελιών.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Waves DEX είναι ότι υποστηρίζει την ανταλλαγή κερμάτων εκτός του blockchain του (όπως το BTC & ETH), σε αντίθεση με τα προηγούμενα DEX που υποστηρίζουν μόνο νομίσματα που έχουν δημιουργηθεί στο δικό τους εγγενές blockchain. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι συναλλαγές στο Waves Dex – όπως και με το blockchain Waves – είναι πολύ πιο γρήγορες από άλλες δημόσιες blockchain ή DEX. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να ανταλλάξετε ένα στοιχείο κρυπτογράφησης που είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο για να αντιπροσωπεύσετε ένα άλλο κρυπτογράφηση (BTC, ETH, LTC, Zcash, Dash, BCH και Monero) ή ακόμα και fiat.

Το Waves DEX διαθέτει επίσης μια εφαρμογή για κινητά και ενσωματωμένα πορτοφόλια (δεδομένου ότι το DEX είναι ενσωματωμένο στο φυσικό blockchain του) για να διευκολύνει την ευκολία για τους χρήστες. Το Waves DEX είναι ένα από αυτά τα DEX που διαθέτουν μεγάλη λειτουργικότητα και δυνατότητες και θα είναι ένα που πρέπει να προσέξετε. Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του Waves DEX:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

(Δείτε επίσης: Οδηγός για αρχάριους Crypto: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Crypto Newbies)

4. OpenLedger

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το OpenLedger είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών που βασίζεται στην τεχνολογία Bitshares graphene, η οποία είναι ικανή για θεωρητικές ταχύτητες έως 100.000 TPS. Αυτό επιτρέπει στο DEX του OpenLedger να κλιμακώσει με περισσότερες συναλλαγές. Το OpenLedger διαθέτει επίσης μερικά εγγενή stablecoins στην πλατφόρμα που ονομάζεται bitUSD και bitCNY.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του OpenLedger είναι ότι το DEX επιτρέπει τη διαπραγμάτευση τόσο των κρυπτονομισμάτων όσο και των χρημάτων fiat. Το Open Ledger διαθέτει ενσωματωμένο πορτοφόλι στο DEX τους, το οποίο διευκολύνει την άνεση των χρηστών.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση πορτοφολιών με εξωτερικά πορτοφόλια, το OpenLedger έχει χαμηλή βαθμολογία σε αυτό, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν να συγχρονίσουν τα πορτοφόλια λογισμικού (όπως το Metamask) με το OpenLedger. Οι χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό μέσω του OpenLedger και να επιλέξουν μία από τις δύο επιλογές: κατά bin-file ή με κανονικό όνομα / κωδικό πρόσβασης λογαριασμού. Ωστόσο, η διαδικασία είναι γρήγορη χωρίς να απαιτείται διαδικασία KYC.

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του Open Ledger:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

5. CryptoBridge

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το CryptoBridge είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή που βασίζεται επίσης στο δίκτυο Bitshares και αξιοποιεί την τεχνολογία Graphene, επιτρέποντας υψηλή απόδοση συναλλαγών και επεκτασιμότητα. Σε αντίθεση με το OpenLedger που λειτουργεί με ένα μοντέλο υβριδικής αποκέντρωσης, το CryptoBridge λειτουργεί σε ένα ομοσπονδιακό κατανεμημένο σύστημα πυλών που λειτουργεί σε έναν μηχανισμό συναίνεσης Delegated-Proof-of-Stake .. Το σύστημα τροφοδοτείται από το φυσικό νόμισμα της CryptoBridge που ονομάζεται BridgeCoin (BCO), το οποίο ενθαρρύνει οι συμμετέχοντες να ποντάρουν τα κέρματά τους για ένα μερίδιο στα κέρδη που δημιουργούνται μέσω του DEX.

Μια μοναδική πτυχή του CryptoBridge είναι ότι λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα βιβλίο παραγγελιών που βασίζεται σε blockchain. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μορφές συναλλαγών – κατάθεση, αναλήψεις, αντιστοίχιση παραγγελιών – αποθηκεύονται στο blockchain. Αυτό διασφαλίζει ότι το CryptoBridge αποκομίζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός πραγματικά αποκεντρωμένου συστήματος. Επιπλέον, το CryptoBridge προσφέρει μια από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές συναλλαγών κρυπτονομισμάτων από όλα τα DEX, με περισσότερα από 166 ζεύγη συναλλαγών.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση πορτοφολιών, είναι παρόμοιο με το OpenLedger όπου οι χρήστες συνιστώνται να δημιουργήσουν τα δικά τους πορτοφόλια μέσω της πλατφόρμας CryptoBridge. Δεν υπάρχει επιλογή συγχρονισμού πορτοφολιών λογισμικού όπως το Metamask ή το MEW με το DEX.

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του CryptoBridge:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

6. Switcheo

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το Switcheo είναι ίσως παρόμοιο με το IDEX, αλλά είναι χτισμένο στο blockchain NEO. Ο κύριος στόχος του Switcheo είναι να διευκολύνει την ανταλλαγή διακριτικών Neo-based (NEP-5). Δεδομένου ότι το blockchain NEO είναι ικανό να επιταχύνει έως και 1.000 TPS, το Switcheo αξιοποιεί αυτή την ικανότητα για να παρέχει ένα αποτελεσματικό και υψηλό επίπεδο συναλλαγών. Η Switcheo αξιοποιεί έξυπνα συμβόλαια για να διευκολύνει την εκτέλεση συναλλαγών εντός του δικτύου peer-to-peer (P2P).

Ο απώτερος στόχος του Switcheo είναι να είναι σε θέση να υποστηρίζει δυνατότητες cross-chain με άλλες δημοφιλείς αλυσίδες όπως το Qtum (QRC20), το ETH (ERC20) και ακόμη και το Stellar. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν όλα τα διακριτικά NEP-5 στο Switcheo. Το Switcheo είναι το DEX για διαπραγμάτευση NEO ή GAS έναντι όλων των ειδών διακριτικών NEP-5

Όσον αφορά την ενσωμάτωση του πορτοφολιού, είναι σχετικά εύκολο να συγχρονίσετε το πορτοφόλι NEO κάποιου με το Switcheo.

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του Switcheo:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

7. Stellar DEX (StellarTerm)

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Το Stellar DEX είναι ένα DEX ανοιχτού κώδικα που είναι χτισμένο πάνω από το blockchain Stellar. Το StellarTerm επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκδίδει και να μετακινεί στοιχεία που κατέχονται από λογαριασμούς χρηστών, με ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι που είναι ενσωματωμένο μαζί με το DEX.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Stellar’s DEX είναι ότι υποστηρίζει δυνατότητες πολλαπλών πληρωμών τόσο σε ζεύγη κρυπτονομισμάτων όσο και σε ζεύγη fiat. Αυτό προσφέρει στους χρήστες μια ευέλικτη προσέγγιση για την εύκολη ανταλλαγή νομισμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Όσον αφορά τις ενσωματώσεις πορτοφολιών, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα εγγενές πορτοφόλι μόνο μέσω της πλατφόρμας Stellar ή με ένα πορτοφόλι υλικού (Ledger Nano).

Ακολουθεί μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του StellarTerm:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

(Ίσως σας ενδιαφέρει επίσης: Οδηγός για αρχάριους για ICO Investing: Πώς να συμμετάσχετε σε ICO)

Ευεργετικοί πόροι για να ξεκινήσετε

Εάν ξεκινάτε το ταξίδι σας στον περίπλοκο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ακολουθεί μια λίστα με χρήσιμους πόρους και οδηγούς που θα σας οδηγήσουν:

αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δημοφιλή dexs, DEX, DEX

Εμπορία& Ανταλλαγή

 • Οδηγός Crypto 101: Επιλογή του καλύτερου Exchange Cryptocurrency
 • Οδηγός για το Bittrex Exchange: Πώς να κάνετε συναλλαγές στο Bittrex
 • Οδηγός για το Binance Exchange: Πώς να ανοίξετε λογαριασμό Binance και τι πρέπει να γνωρίζετε
 • Οδηγός για το Etherdelta Exchange: Πώς να κάνετε συναλλαγές στο Etherdelta
 • Οδηγός για τα βασικά στοιχεία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων: Εισαγωγή στην τεχνική ανάλυση Crypto
 • Trading Cryptocurrency: Κατανόηση ζεύγη συναλλαγών Cryptocurrency & Πως δουλεύει
 • Οδηγός συναλλαγών Crypto: 4 κοινές παγίδες που θα βιώσει κάθε Crypto Trader

Πορτοφόλια

 • Οδηγός για τα Πορτοφόλια Cryptocurrency: Γιατί χρειάζεστε Πορτοφόλια?
 • Οδηγός για τα Πορτοφόλια Cryptocurrency: Άνοιγμα ενός Πορτοφολιού Bitcoin
 • Οδηγός για τα Πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων: Άνοιγμα ενός MyEtherWallet (MEW)

Διαβάστε επίσης: Οδηγός συναλλαγών Crypto: 4 κοινές παγίδες Κάθε έμπορος Crypto θα έχει εμπειρία και οδηγός για τα βασικά στοιχεία συναλλαγών Cryptocurrency: Εισαγωγή στην τεχνική ανάλυση Crypto.

Εγγραφείτε στο Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο κρυπτονομισμάτων για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Πάρτε το δικό μας αποκλειστικό ηλεκτρονικό βιβλίο η οποία θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα μέσω επενδύσεων Cryptocurrency!

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην ομάδα μας στο Facebook στο Master The Crypto: Προηγμένη γνώση κρυπτονομισμάτων να θέσετε ερωτήσεις σχετικά με τα cryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map