Η YAM Finance προσπαθεί να ανέβει από το Ashes μέσω του V3 Launch

Το DeFi Digest του OKEx Insights είναι μια εβδομαδιαία εξέταση του αποκεντρωμένου χρηματοοικονομικού κόσμου.

Στιγμιότυπο αγοράς DeFi

Η αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική αγορά ανέκαμψε τη θετική της δυναμική αυτή την εβδομάδα, καθώς η συνολική κλειδωμένη αξία αυξήθηκε από 6,8 δισεκατομμύρια $ σε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Aave πήρε την πρώτη θέση με την πιο κλειστή αξία σε δολάρια ΗΠΑ και πέτυχε κυριαρχία στην αγορά 15,3%.

Όσον αφορά τον αποκεντρωμένο δανεισμό, ο συνολικός όγκος δανεισμού έφτασε τα 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 15% την εβδομάδα.

Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές έχουν σημειώσει πτώση 28% στον εβδομαδιαίο μέσο όγκο συναλλαγών, στην οποία κυριαρχούσε το Uniswap.

Στον τομέα της γεωργικής απόδοσης, το Swerve ήταν το μεγαλύτερο απόθεμα ρευστότητας με 9,01 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα.

Βασικές μετρήσεις στον κόσμο του DeFi ανέκαμψαν κυρίως αυτήν την εβδομάδα. Πηγές: Παλμός DeFi και DeBank

Νέα της εβδομάδας DeFi

Υπήρχαν δύο σημαντικά ορόσημα στην κοινότητα DeFi αυτήν την εβδομάδα:

  1. YAM Finance επανέλαβε το πρωτόκολλο του.
  2. Η Uniswap κυκλοφόρησε το διακριτικό διακυβέρνησής της, UNI.

Σε αυτήν την έκδοση του DeFi Digest του OKEx Insights, θα βυθίσουμε βαθύτερα την επανέναρξη του YAM Finance.

Εξοικονόμηση YAM Finance

Περιγράφεται ως "ελάχιστο βιώσιμο νομισματικό πείραμα," YAM Finance είναι ένα αποκεντρωμένο stablecoin που επιδιώκει καινοτομίες στη σταθερότητα των τιμών και τη διακυβέρνηση. 

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η εγκατάσταση του ελαστική προσφορά του διακριτικού του, YAM. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά YAM μπορεί να επεκταθεί και να συρρικνωθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Για να επιτευχθεί σταθερότητα τιμών, το 10% κάθε επέκτασης προσφοράς YAM χρησιμοποιείται για την αγορά yCurve, ενός σταθερού νομίσματος σε δολάρια ΗΠΑ και αποθηκεύεται στο ταμείο YAM. Η τιμή κάθε YAM στοχεύει 1 $. 

Για τη διακυβέρνηση, η YAM Finance υιοθετεί τη διακυβέρνηση της αλυσίδας, στην οποία η κοινότητα μπορεί να καθορίσει τη λειτουργικότητα του πρωτοκόλλου YAM και να διαχειρίζεται το ταμείο YAM.


Το YAM Finance κυκλοφόρησε αρχικά στις 11 Αυγούστου και η κεφαλαιοποίησή του στην αγορά στα ύψη από μηδέν έως 57 εκατομμύρια δολάρια σε δύο ημέρες. Ωστόσο, ο συνιδρυτής της YAM, Brock Elmore, ανακάλυψε ένα κρίσιμο σφάλμα στο πρωτόκολλο στις 13 Αυγούστου, οδηγώντας σε μαζική πώληση των token YAM και πτώση της αξίας του κατά 90%..

Η τιμή των διακριτικών YAM έπεσε κάτω μόλις ανακαλύφθηκε ένα κρίσιμο σφάλμα. Πηγή: CoinGecko

Σύμφωνα με ένα επίσημη ανακοίνωση, το σφάλμα εντοπίστηκε στο συμβόλαιο αναστολής YAM και έστειλε ένα μεγάλο ποσό επιπλέον YAM στο αποθεματικό του πρωτοκόλλου. Το σφάλμα έκανε επίσης την απαρτία αδύνατη στη διακυβέρνηση του YAM, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να γίνουν ενέργειες διακυβέρνησης και ότι τα κεφάλαια στο ταμείο YAM ήταν κλειδωμένα. 

Σε μια προσπάθεια να σώσει το YAM Finance, η ομάδα πρότεινε μια διαδικασία δύο φάσεων για την επανέναρξη του πρωτοκόλλου:

  1. Η πρώτη φάση ήταν η μετάβαση από το YAMv1 στο YAMv2.
  2. Η δεύτερη φάση ήταν η διενέργεια πλήρους ελέγχου στο σύστημα YAM και η αναδιάταξη ως YAM V3.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την κοινότητα YAM Finance και το πρωτόκολλο ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετανάστευσε από v1 έως v2 στις 22 Αυγούστου, επιτρέποντας την αλυσίδα διακυβέρνησης για την κοινότητα. Στη δεύτερη έκδοση, ξεκίνησε ένα φόρουμ διακυβέρνησης για την υποβολή προτάσεων από τα μέλη της κοινότητας. Επίσης, οι κάτοχοι διακριτικών μπορούν να ψηφίσουν προτάσεις χρησιμοποιώντας τις υπογραφές τους. Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα νέο διακριτικό YAMv2 ERC-20, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους διακριτικών να μετατρέψουν τα διακριτικά v2 τους στο πρωτόκολλο YAM V3. 

Μετά την κυκλοφορία του YAM Finance v2, η ομάδα συνεργάστηκε με την Peckshield Inc. για τη διενέργεια πλήρους ελέγχου του πρωτοκόλλου. Ο πλήρης έλεγχος ολοκληρώθηκε με επιτυχία ολοκληρώθηκε το στις 10 Σεπτεμβρίου και δεν βρέθηκαν κρίσιμα σφάλματα στο πρωτόκολλο. Τα 15 σφάλματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου έχουν διορθωθεί από την ομάδα. Ως αποτέλεσμα, το πρωτόκολλο αναδιατάσσεται και η τρίτη έκδοση κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. 

Η εξόρυξη ρευστότητας YAMv3 μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το Uniswap

Όπως αναφέρεται στο μια ανακοίνωση, Η ομάδα παροχής υπηρεσιών ρευστότητας YAM / yUSD Uniswap είναι η μόνη ομάδα ανταμοιβών κινήτρων του YAM Finance V3. Οι χρήστες μπορούν να παρέχουν την κρυπτογράφηση τους στην ομάδα και να κερδίζουν μάρκες YAM ως ανταμοιβές. Το yUSD θα είναι το αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο και το ταμείο YAM θα ​​αγοράσει yUSD στην ομάδα Uniswap LP.

Το YP / yUSD Uniswap LP pool θα έχει τις αποδόσεις των YAM / yUSD, συνολικά περίπου 925.000 μάρκες YAM. 92.500 YAM, το 10% του συνόλου, θα διανέμονται κάθε εβδομάδα. Η προσφορά ανταμοιβών θα μειωθεί κατά 10% κάθε επόμενη εβδομάδα. Με την τρέχουσα τιμή του διακριτικού YAMv2 25 $, η αξία του YAMv2 που διανεμήθηκε την πρώτη εβδομάδα ανέρχεται σε 2,31 εκατομμύρια $.

Οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν YAM ποντάροντας ένα από τα οκτώ κρυπτονομίσματα, όπως COMP, LINK και MKR. Αυτή η ευελιξία προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινότητας DeFi και 500 εκατομμύρια δολάρια κλειδώθηκαν στο πρώτο πρωτόκολλο YAM την πρώτη ημέρα από την κυκλοφορία του. Όταν το πρωτόκολλο κατέρρευσε από το σφάλμα έξυπνου συμβολαίου, η τιμή των διακριτικών DeFi που υποστηρίζονται από το YAM κατέρρευσε επίσης. Για παράδειγμα, το Ampleforth μειώθηκε από 0,90 $ σε 0,71 $.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσε το πρόγραμμα της YAM Finance V3 στις 15 Σεπτεμβρίου, η τιμή του YAMv2 για άλλη μια φορά αυξήθηκε από 24 $ σε 33 $. 

Τιμή YAMv2. Πηγή: Uniswap.info

Για το YAMv3, η ανταμοιβή εκτροφής του YAM θα ​​συγκεντρωθεί στην ομάδα YAM / yUSD Uniswap LP. Είναι πιθανό οι χρήστες να συγκεντρώσουν τα χρήματά τους στο Uniswap LP pool για να κερδίσουν YAM, το οποίο θα παρέχει μια άλλη ώθηση για το Uniswap, μετά την κυκλοφορία του διακριτικού διακυβέρνησης της Uniswap, UNI.

Ένα σταθερό bitcoin που βασίζεται στην κοινότητα

Το YAM V3 συνεχίζει να είναι ένα πείραμα για σταθερά νομίσματα που βασίζονται στην κοινότητα. Η κοινότητα YAM Finance συνέβαλε στη διακυβέρνηση του πρωτοκόλλου ψηφίζοντας τις αρχικές παραμέτρους του YAM V3. Αυτά τα αποφάσεις περιελάμβανε ενημερώσεις για αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία, διανομές γεωργικών ανταμοιβών σε κατόχους συμβόλων, τη ρύθμιση προγραμμάτων bug bounty και άλλα.

Σε σύγκριση με την Ampleforth, τον αντίπαλο της YAM στο stablecoin με μια ελαστική προσφορά κρυπτονομισμάτων, η YAM Finance έχει υψηλότερο βαθμό αποκέντρωσης καθώς η διαδικασία διακυβέρνησης υπαγορεύεται από την κοινότητα.

Διανομή ανταμοιβών και διακριτικών YAM

Το λανσάρισμα του YAM Finance V3 σκιαγράφησε τη διανομή ανταμοιβής token στους κατόχους και τους αντιπροσώπους.

Για τους κατόχους διακριτικών YAMv2, μπορούν να μετεγκαταστήσουν τα διακριτικά τους στο YAM V3 με αναλογία 1: 1, ανά πάσα στιγμή. Μόλις μετεγκατασταθούν τα διακριτικά τους, το 50% των διακριτικών είναι άμεσα διαθέσιμα ενώ το υπόλοιπο 50% θα κατοχυρωθεί στο πρωτόκολλο YAM για 30 ημέρες.

Για τους κατόχους διακριτικών YAM που έχασαν την αρχική μετεγκατάσταση από v1 σε v2, η ομάδα YAM θα ​​δημιουργήσει ένα multisig για να τους βοηθήσει στη μετεγκατάσταση των διακριτικών στο YAM V3. Αυτή η βοήθεια δεν θα εφαρμοστεί σε όσους αγοράζουν διακριτικά YAMv1 μετά τη λήξη του παραθύρου μετεγκατάστασης.

Εκπρόσωποι είναι εκείνοι που ψηφίζουν για να διευκολύνουν τη μετάβαση από το YAMv1 στο YAMv2. Για να επιβραβεύσουν τους αντιπροσώπους, θα λάβουν 1: 1 YAMv3 ανταμοιβή εάν έχουν πάνω από 27 ψήφους. Αυτοί οι εκπρόσωποι με ίσες ή λιγότερες από 27 ψήφους θα λάβουν μια σταθερή ανταμοιβή 27 μαρκών. Οι ανταμοιβές θα παραχωρούνται συνεχώς για πάνω από 90 ημέρες.

Αποθηκευμένα YAM

Από την αρχή του "Αποθηκεύστε το YAM" πρωτοβουλία για την πρόσφατη κυκλοφορία του YAMv3, είναι προφανές ότι η YAM Finance υποστηρίζεται ευρέως από την κοινότητα DeFi. Η ενεργή κοινότητα του YAM Finance θα είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη αξία του διακριτικού YAM.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map