WaykiChain συνιδρυτής στο DeFi, Traditional Finance and a Killer DApp: AMA Recap

Ανακεφαλαιωμένη εικόνα AMA

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, το OKEx φιλοξένησε μια εκδήλωση ask-me-everything (AMA) με τον συνιδρυτή και CEO της WaykiChain (WGRT), Γκόρντον Γκάο. Το WGRT είναι το πιο πρόσφατο έργο που προστίθεται στην πλατφόρμα πώλησης διακριτικών της OKEx, Jumpstart. Η πώληση WGRT θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα διαθέσει το 14ο έργο για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης στην πλατφόρμα του OKEx.

Κατά τη χθεσινή AMA, η Γκόα έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) έναντι της παραδοσιακής χρηματοδότησης, των αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) και του blockchain στο τρέχον οικονομικό κλίμα.

DeFi και DApps: Twitter Q&ΕΝΑ

DeFi έναντι παραδοσιακής χρηματοδότησης

ΟΚEx: Ας αρχίσουμε! Η πρώτη ερώτηση: Το DeFi είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα στον χώρο blockchain αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας για το DeFi; Πιστεύετε ότι η DeFi θα διαταράξει το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα; Ποια είναι η προσέγγιση του WGRT στον τομέα DeFi; (Ερώτηση από @ erol1763 στο Twitter)

Γκόρντον Γκάο: Νομίζω ότι υπάρχουν τέσσερις μεγάλες διαφορές μεταξύ της DeFi και της παραδοσιακής χρηματοδότησης:

1) Το DeFi μπορεί να αλλάξει το ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, ως απλός χρήστης, ο ρόλος και η διαδικασία συμμετοχής σας είναι πολύ περιορισμένες. Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός καθορίζεται από όλες τις πτυχές, όπως το πιστωτικό πρόβλημα, το κατώφλι του αριθμού των κεφαλαίων, καθώς και η άδεια και το κατώφλι της πολιτικής εξουσίας, και ούτω καθεξής. Αυτοί οι περιορισμοί συχνά κάνουν τους απλούς χρήστες ευάλωτες ομάδες στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Και σύμφωνα με τους κανόνες της κορυφαίας τάξης, ο πλούτος θα ρέει πάντα στην κορυφή.

Μπορούμε μόνο να δούμε ότι ο κόσμος συνεχίζει να εκδίδει χρήματα, και τα χρήματα στα χέρια μας υποτιμούνται, ενώ δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε. Αλλά το DeFi είναι διαφορετικό. Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα. Με το νόμισμα διακυβέρνησης του WaykiChain DeFi WGRT, ο κάτοχος έχει τόσο τη δύναμη των παραμέτρων διακυβέρνησης όσο και τα οφέλη του τόκου και της χρηματικής ποινής ολόκληρου του συστήματος. Αυτός είναι ένας ρόλος που δεν μπορείτε να παίξετε στην παραδοσιακή χρηματοδότηση.

2) Το DeFi μπορεί να μειώσει το οικονομικό κόστος. Από την αρχή της βιομηχανικής εποχής, η παγκόσμια χρηματοοικονομική δομή παρέμεινε αμετάβλητη, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα ενδιάμεσα ιδρύματα. Κεντρικές τράπεζες, τράπεζες επενδύσεων, εμπορικές τράπεζες, εταιρείες κινητών αξιών κ.λπ. Μπορούμε να πούμε ότι κάθε χρηματοοικονομική δραστηριότητα πρέπει να έχει περισσότερα από ένα ενδιάμεσα κέρδη από αυτήν.

Για παράδειγμα, εκτός από την απώλεια του περιθωρίου τιμών, μια συναλλαγή περιλαμβάνει επίσης προμήθειες μεσιτείας, τέλη συναλλαγής ανταλλαγής, τέλη χαρτοσήμου των ρυθμιστικών αρχών κ.λπ. Η διαφορά τιμής που κερδίζουν αυτά τα λεγόμενα "μεσάζοντες" τους κάνει την πλουσιότερη τάξη στον κόσμο. Ωστόσο, η DeFi υιοθετεί ένα ανοιχτό πρωτόκολλο και παρέχει οικονομικές υπηρεσίες χαμηλού κόστους για όλους σε χαμηλό κόστος, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος των συναλλαγών.

3) Το DeFi μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης. Το Blockchain επιτρέπει στις οικονομικές συναλλαγές να επιτυγχάνουν διακανονισμό συναλλαγών ταυτόχρονα με την επιβεβαίωση της συναλλαγής. Έχει ξεπεράσει το παραδοσιακό σύστημα διακανονισμού και εκκαθάρισης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Όσον αφορά τις διασυνοριακές συναλλαγές, όσον αφορά το τραπεζικό έμβασμα, μια διασυνοριακή μεταφορά μπορεί μερικές φορές να διαρκέσει αρκετές ημέρες, αλλά σε ένα σύστημα blockchain ή σε σύστημα DeFi, η πραγματική ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων έχει αλλάξει όταν πραγματοποιείται η συναλλαγή.

4) Υπάρχει ένα ακόμη σημείο που θέλω να αναφέρω – Το DeFi μπορεί να αντλήσει κάτι που δεν έχει η παραδοσιακή χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, ο σταθερός κατασκευαστής προϊόντων είναι ένα καινοτόμο προϊόν στον τομέα της DeFi. Πιστεύουμε ότι η DeFi δεν λειτουργεί μόνο ως βελτίωση της αρχικής παραδοσιακής χρηματοδότησης, αλλά και [υπάρχουν] περισσότερες καινοτομίες που πρέπει να ανακαλυφθούν. Το CTO της ομάδας μας έγραψε μια τέτοια πρόταση στην εισαγωγή του κώδικα WaykiChain: «ο μόνος περιορισμός του blockchain είναι η φαντασία μας».

Οσον αφορά WGRT, είναι το νόμισμα διακυβέρνησης του πρωτοκόλλου δανεισμού του Waykichain. Ο κάτοχος WGRT είναι σαν ο μέτοχος της κεντρικής τράπεζας. Θα επωφεληθούν από τους τόκους και τα πρόστιμα που δημιουργούνται από το πρωτόκολλο δανεισμού.


WaykiChain στον χώρο DeFi

ΟΚEx: Σας ευχαριστούμε για την εξήγηση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του DeFi και του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού συστήματος. Επόμενη ερώτηση: πολλές δημόσιες αλυσίδες σπρώχνουν το DeFi. Για παράδειγμα, η TRON ξεκίνησε επίσης το έργο JUST φέτος. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα και οι ευκαιρίες του WaykiChain σε αυτόν τον χώρο?

Γκάο: Είμαστε επαγγελματίες και εστιάζουμε σε αυτόν τον διάδρομο. Είτε πρόκειται για οικονομικό μοντέλο είτε για αρχιτεκτονική τεχνικού συστήματος, το σύστημα DeFi του WaykiChain είναι επαγγελματικό και μπορεί να αντέξει σε έλεγχο. Έχουμε κάνει πολλές καινοτομίες που δεν κυκλοφορούν στην αγορά και αυτές οι καινοτομίες είναι σε θέση να βρουν τον ορθολογισμό τους στο παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Έχουμε εξερευνήσει μερικές [άλλες] περιοχές στο παρελθόν, όπως τα στοιχήματα και τα οικοσυστήματα παιχνιδιών, αλλά από πέρυσι, είμαστε all-in DeFi. Τα εξασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία στο WaykiChain έχουν ξεπεράσει τα 36 εκατομμύρια WICC, αντιπροσωπεύοντας το 17% του συνολικού ποσού. Αυτή η αναλογία είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων των δημόσιων αλυσίδων. Btw, για ETH, ο λόγος είναι περίπου 1%.

Παγκόσμια οικονομική αστάθεια και DeFi

ΟΚEx: Συγχαρητήρια για το επίτευγμα! Ερώτηση τρίτο: Το άνοιγμα του 2020 είναι πολύ χαοτικό με την πανδημία κοραναϊού – όλα τα είδη περιουσιακών στοιχείων παρουσίασαν σημαντικούς κραδασμούς, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, οι τιμές του χρυσού υπέστησαν αστάθεια και οι μετοχές των ΗΠΑ παρουσίασαν αρκετές συγκρατήσεις συναλλαγών κ.λπ. Τι πιστεύετε για την επίδραση του αυτά τα ασυνήθιστα γεγονότα στο DeFi?

Γκάο: Νομίζω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο DeFi. Επειδή όλα αυτά τα πράγματα βοηθούν στην αποκάλυψη των υποκείμενων προβλημάτων, όπως [μια] οικονομική φούσκα, αδιάκριτη μόχλευση, πιστωτική κρίση, η οποία μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να δυσπιστούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και το DeFi είναι η επανάσταση ενάντια στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι μια πλήρης ανατροπή.

Ο Paul Tudor Jones πιστεύει ότι η κυβέρνηση υπερεκδίδει νομίσματα, οπότε πρέπει να μεταφέρει τα περιουσιακά του στοιχεία στο Bitcoin. Κρίση σημαίνει ευκαιρία. Το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα έχει από καιρό υπάρχοντα προβλήματα. Τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία έγιναν από καπιταλιστές, μερικά με λογικούς τρόπους, ενώ τα άλλα απλώς ληστεία.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κατάλαβαν. Ο Χένρι Φορντ είπε, οι Αμερικανοί δεν ήξεραν πώς λειτουργεί πραγματικά η τραπεζική, γιατί αν το έκαναν, «θα υπήρχε επανάσταση πριν από αύριο το πρωί». [ήταν μια παραφράση της Ford – OKEx]. Τώρα όλα τα είδη εκδηλώσεων μαύρου κύκνου μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να γνωρίζουν τους κινδύνους και πριν έρθει ο τελικός κίνδυνος, θα επιλέξουν έναν πιο διαφανή και δίκαιο τρόπο για να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση.

Ο στόχος του WaykiChain με το DeFi

Εντάξει Καλώς. Ερώτηση τέσσερα: Το WGRT είναι το σύμβολο διακυβέρνησης και μετοχικού κεφαλαίου της αποκεντρωμένης πλατφόρμας δανεισμού εξασφαλίσεων του WaykiChain και λέγεται ότι αποτελεί σημαντικό μέρος του αποκεντρωμένου οικονομικού συστήματος. Τότε ποιος είναι ο αρχικός στόχος του WaykiChain να αναπτύξει το σύστημα DeFi?

Γκάο: Για να είμαστε ειλικρινείς, στην αρχή, θέλαμε απλώς να αναπτύξουμε την εξασφαλισμένη αγορά stablecoin και δανεισμού. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε λέξη DeFi, ή υπήρχε ήδη, αλλά η λέξη δεν διαδόθηκε ευρέως.

Πέρυσι, συζητήσαμε για την προσγείωση του blockchain. Για να προσγειωθούμε, πρέπει να στοχεύουμε στη σκληρή ζήτηση των χρηστών. Στη συνέχεια, τα οικονομικά χαρακτηριστικά της ομάδας χρηστών blockchain είναι πολύ ισχυρά. Εάν θέλετε να παίξουν παιχνίδια και να πάνε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αυτά δεν είναι αυτά που χρειάζονται. Για να κερδίσουν χρήματα και να δανειστούν χρήματα είναι αυτό που χρειάζονται. Ξεκινήσαμε λοιπόν την επιλογή All-in, μαζί με κάποια αρχική πρόοδο στην επιχείρηση, όπως το ποσό της ασφάλειας του συστήματος DeFi που φτάνει τα 36 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 17% του συνολικού ποσού του WICC, το οποίο επιβεβαίωσε την αρχική μας ιδέα.

Το Bitcoin μόλις έφτιαξε ένα νόμισμα ή ένα περιουσιακό στοιχείο, οπότε η εισαγωγή μιας δημόσιας αλυσίδας με έξυπνα συμβόλαια είναι να δημιουργήσει κανόνες μεταξύ περιουσιακών στοιχείων και νομισμάτων, δεν χρηματοδοτείται; Από αυτήν την άποψη, εάν το DeFi δεν μπορεί να πετύχει, τότε η προσγείωση του blockchain είναι μια ψευδο-πρόταση.

Η ασφάλεια του WaykiChain και το DeFi

ΟΚEx: Μεγάλος. Και τέλος η τελευταία ερώτηση σε αυτή τη συνεδρία: Το DeFi ονομάζεται η επόμενη επανάσταση του κρυπτογραφημένου κόσμου, είτε πρόκειται για την πρόσφατη αύξηση των δεδομένων χάκερ σε έργα DeFi είτε για τη μαύρη Πέμπτη που βίωσε το MakerDao στο παρελθόν, η ασφάλεια του DeFi έχει επικριθεί ευρέως. Πώς ρυθμίζεται η ασφάλεια του WaykiChain DeFi?

Γκάο: Ασφάλεια Είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό αποτελείται από δύο μέρη, τον οικονομικό έλεγχο κινδύνου και την τεχνική ασφάλεια. Θα παρουσιάσω πρώτα το οικονομικό μοντέλο ελέγχου κινδύνου. Σχεδόν όλα τα πρωτόκολλα Defi ξεκινούν από κάποιο επίπεδο εξασφάλισης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η πλατφόρμα DeFi θα πρέπει να είναι ισχυρή υπό την κατάρρευση των τιμών.

Στις 12 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ολόκληρη η αγορά νομισμάτων κρυπτογράφησης υπέστη σοβαρή κάμψη. Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε πάνω από 50% εντός 24 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα από τα μεγαλύτερα πρωτόκολλα DeFi στο Ethereum, το σύστημα εκκαθάρισης του MakerDAO δεν λειτούργησε πολύ καλά, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης του δικτύου ETH και κάποιων ελαττωμάτων στο σχεδιασμό του μοντέλου τους.

Το πρωτόκολλο ήταν σχεδόν κλειστό και δημιούργησε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια επισφαλείς χρεώσεις. Αυτό το κακό χρέος πρέπει να αφαιρεθεί μέσω δημοπρασίας. Και αυτό λέει ότι ολόκληρη η κοινότητα του MakerDao και οι κάτοχοι MKR πρέπει να καλύπτουν τους χαμένους. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το Wayki-CDP, το οποίο είναι ένα παρόμοιο πρωτόκολλο δανεισμού με το MakerDAO, λειτουργούσε κανονικά με 0 επισφαλείς χρεώσεις. Εδώ είναι η σύγκριση δεδομένων:

Σχεδιάσαμε 4 μηχανισμούς για να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα θα λειτουργήσει σε διαφορετικές καταστάσεις: Μηχανισμός υπεράσπισης, μηχανισμός εκκαθάρισης, αποθεματικό κινδύνου και αναστολή συστήματος για την αποφυγή κινδύνων. Και με αυτούς τους μηχανισμούς, το μοντέλο μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από το 99,9% των συνθηκών της αγοράς.

Κάναμε επίσης πολλές βελτιώσεις για να βελτιώσουμε την τεχνική μας ασφάλεια. Πρώτα απ ‘όλα, κάναμε κάποια βελτίωση στο μαντείο και η τροφοδοσία των τιμών ολοκληρώνεται από τους παραγωγούς μπλοκ. Στη συνέχεια, η τελική τιμή θα υιοθετηθεί μέσω ενός αλγόριθμου κινούμενης μέσης τιμής. Αυτό σημαίνει, αν δεν ξεκινήσετε μια επίθεση 51% στο blockchain, η τιμή δεν θα χειραγωγηθεί από τους χάκερ.

Επίσης, ορίσαμε 5 διαφορετικά πρότυπα περιουσιακών στοιχείων στο κάτω μέρος του blockchain, τα οποία είναι αρχικά στοιχεία, δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία, στοιχεία αλυσίδας, έξυπνα περιουσιακά στοιχεία και στοιχεία που δημιουργούνται από χρήστες. Επομένως, στο WaykiChain, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα συμβατά ζητήματα, επειδή το πρότυπο λειτουργεί σε ολόκληρο το οικοσύστημα.

Ωστόσο, στο Ethereum, υπάρχουν πολλές επιθέσεις που σχετίζονται με τα ασυμβίβαστα ζητήματα του προτύπου περιουσιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, η επίθεση dForce και Uniswap συνέβη φέτος.

Killer DApps και όραμα έργου: Live Q&ΕΝΑ

Γκάο: Είδα πολλές ερωτήσεις αλλά υπάρχουν κάποιες κατηγορίες. Όραμα, σχέση μεταξύ WICC και WGRT, μελλοντικά σχέδια, killer dapps:

Όσον αφορά το μακροπρόθεσμο όραμα: κατασκευάζουμε στην πραγματικότητα το πρώτο ενσωματωμένο blockchain DeFi, το οποίο διαφέρει από την προσέγγιση του Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παρέχουμε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μίας στάσης και ανοιχτά πρωτόκολλα στο κοινό. Και αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν δανεισμό, αποταμίευση, επενδυτικές ευκαιρίες, εμπορία περιουσιακών στοιχείων και χρηματοοικονομικά παράγωγα.

Σχέσεις μεταξύ WICC και WGRT: Κάνουμε αυτό το μοντέλο για να κάνουμε δύο νομίσματα να παράγουν κάποια συνέργεια. Η αγοραία αξία του WICC είναι σαν το ΑΕγχΠ μιας χώρας. Και το WUSD είναι σαν νόμισμα. Στη συνέχεια, ένας κάτοχος WGRT είναι ο μέτοχος της κεντρικής τράπεζας. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι WGRT θα απολαύσουν όλα τα οφέλη που δημιουργούνται από τις δραστηριότητες νομίσματος (WUSD) στο blockchain.

Μελλοντικά σχέδια: Θα κυκλοφορήσουμε ένα νέο προϊόν που ονομάζεται "WaykiX" στα τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα συναλλαγών συνθετικών στοιχείων που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν σχεδόν όλα τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο. Μετά από αυτό θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποια περιουσιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου στο blockchain, όπως περιουσιακά στοιχεία ακινήτων ή T-bond. Και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα δώσουν στην κοινότητα διαφοροποιημένες ευκαιρίες να επενδύσουν.

Killer Dapps: Πού θα είναι ο επόμενος δολοφόνος Dapp; Πιστεύω στη χρηματοδότηση. Ο Waykichain έχει εμπειρία στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας στοιχημάτων και μιας πλατφόρμας παιχνιδιών, ωστόσο τελικά επιλέξαμε το DeFi. Συνειδητοποιήσαμε ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για τους ανθρώπους να μπουν στο blockchain είναι να δανείζουν χρήματα και να βγάζουν χρήματα. Αυτή η βιομηχανία είναι γεμάτη κερδοσκόπους και επενδυτές. Και η παροχή υπηρεσιών σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο πλησιέστερος τρόπος επιτυχίας.

Πιστεύω ότι ο επόμενος δολοφόνος Dapp θα είναι μια εφαρμογή DeFi. Και η επόμενη αγορά bull θα καθοδηγείται από ένα νόμισμα DeFi.

Αυτό το AMA έχει επεξεργαστεί και συμπυκνωθεί για λόγους σαφήνειας.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Κελάδημα: https://twitter.com/OKEx

FB: https://www.facebook.com/okexofficial/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex/

Μεσαίο: https://medium.com/@OKEx

Telegram Group (Αγγλικά): https://t.me/OKExOfficial_Αγγλικά

Telegram Group (Ρωσικά): https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map