Το VIX είναι ο νέος φίλος του Bitcoin

Αυτός ο δείκτης μεταβλητότητας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Βασικές επιλογές

  • Τα δεδομένα δείχνουν ότι η συσχέτιση μεταξύ BTC τιμές και το VIX είναι κοντά σε ένα χρόνο.
  • Οι παγκόσμιες αβεβαιότητες ώθησαν το VIX υψηλότερα, θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον ευκαιρίες για κρυπτονομίσματα.
  • Οι επενδυτές θα πρέπει να παραπέμπουν τα δεδομένα συσχέτισης πριν λάβουν οποιαδήποτε εμπορική απόφαση.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Αύγουστος ήταν ένας ευμετάβλητος μήνας μέχρι στιγμής τόσο για τις χρηματοοικονομικές όσο και για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Μειώνεται σε δεσμός αποδόσεις και οι ανεστραμμένες καμπύλες απόδοσης έχουν συζητηθεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες και οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες ευρείες μεταβολές στην παγκόσμια μετοχές και FXκαι εμπορεύματα τιμές. Φυσικά, BTC και κρυπτο δεν ήταν καμία εξαίρεση.

Εκτός από το υψηλοί συσχετισμοί μεταξύ BTC και Χρυσός, η κορυφαία κρυπτογράφηση έδειξε επίσης σχέσεις με το CBOE VIX, και αυτή η γραβάτα πλησιάζει.

Στο πίσω μέρος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το Το έπος Brexit, και το αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σωστό να υποθέσουμε ότι η μεταβλητότητα έχει μεγαλύτερη ανοδική τάση βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα. Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους συσχετισμούς για να βελτιώσουμε BTC επενδυτική απόφαση?

Τι είναι το VIX?

Ο δείκτης μεταβλητότητας ή VIX δημιουργείται από το Ανταλλαγή Επιλογών Διοικητικού Συμβουλίου Σικάγο (CBOE), είναι ένας δείκτης αγοράς σε πραγματικό χρόνο που παρακολουθεί την υπονοούμενη μεταβλητότητα των 30 ημερών ενός καλαθιού S&Επιλογές ευρετηρίου P 500. Είναι επίσης γνωστό ως «Wall Street»Φόβος μετρητής” ή “Δείκτης φόβου“.

  • Ένα υψηλότερο VIX προτείνει ότι οι έμποροι αναμένουν το μικρό&Σ 500 να γίνει πιο ασταθής και αγχωτική.
  • Ένα χαμηλότερο VIX υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αναμένουν το μικρό&Σ 500 να είναι λιγότερο πτητικές και πιο σταθερές.

ο VIX ανέβηκε το πέρασμα 24 στις αρχές Αυγούστου λόγω των υψηλών εντάσεων της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας και των ανησυχιών για την ύφεση, VIX στη συνέχεια έπεσε πίσω σε περίπου 18 αργότερα παράλληλα με την εμπορική αισιοδοξία και την παγκόσμια τόνωση.

Σχήμα 1: Δείκτης CBOE VIX

Συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και VIX και άλλων

Προηγουμένως, μελετήσαμε τη σχέση μεταξύ BTC και χρυσός, το διακριτικό χαρακτηριστικό της κορυφαίας κρυπτογράφησης το καθιστά ένα ασφαλές καταφύγιο και αντιστάθμιση έναντι των αβεβαιοτήτων της αγοράς και πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη φύση του BTC ήταν τουλάχιστον εν μέρει πίσω από το πρόσφατο ράλι της BTC.

εκτός χρυσός, παρατηρήσαμε επίσης ότι το VIX συσχετίζεται όλο και περισσότερο με BTC. Το Σχήμα 2 δείχνει τα ιστορικά δεδομένα του κυλιόμενου συσχετισμού 90 ημερών μεταξύ BTC και το VIX, και ο συντελεστής συσχέτισης πλησιάζει το +0.2. Αν και ο αριθμός δεν είναι βέλτιστος σε αυτό το σημείο, ωστόσο, είναι πιθανό το ξεμπλοκάρισμα να εξελιχθεί σε μια νέα τάση θετικής συσχέτισης, δεδομένου του εξαιρετικά αβέβαιου περιβάλλοντος. Το επίπεδο συσχέτισης μεταξύ των δύο είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017. Ο συντελεστής συσχέτισης έφτασε το +0,3 στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, εκείνη τη στιγμή που η μικρό&Π μύτη σε επίπεδα 1880, και BTC αυξήθηκε από 300 σε σχεδόν 500.


Εικόνα 2: Συσχέτιση επιστροφής BTC-VIX (90-Day)

Παρά τους δεσμούς μεταξύ BTC και το VIX είναι όλο και πιο κοντά, BTCΗ συσχέτιση με το χρυσό παρέμεινε υψηλή. Το σχήμα 3 συγκρίνει τις συσχετίσεις μεταξύ BTC/VIX, BTC/χρυσός, και BTC/DXY (Δείκτης δολαρίων ΗΠΑ). Οι μπλε και οι κόκκινες γραμμές ήταν κυρίως στη θετική περιοχή το 2019, ενώ DXY έχει δείξει ως επί το πλείστον αρνητική ή καθόλου συσχέτιση με BTC.

Σχήμα 3: BTC-VIX (Κόκκινο) / BTC-Χρυσό (Μπλε) / BTC-DXY (Γκρι) Επιστροφή Rolling Correlation (90-Day)

Πηγή: coinmetrics.io

Ενώ είναι πολύ νωρίς για να πείσουμε όλους τους επενδυτές που αποφεύγουν τον κίνδυνο ότι η BTC είναι μια ασφαλής επένδυση, μόλις πρόσφατα ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius πιστεύει Η άνοδος του κρυπτονομίσματος θα ενισχύσει τη ζήτηση σκληρών περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός. Ο Mobius που κάποτε χαρακτήρισε το bitcoin ως «πραγματική απάτη», αλλά άλλαξε τη θέση του νωρίτερα και πιστεύει ότι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα θα είναιζωντανός και καλά” στο μέλλον.

Σχήμα 4: Διάγραμμα VIX, BTC, Gold και DXY 1 έτους

Πηγή: www.tradingview.com

Παραδοσιακά, DXY και χρυσός έχουν μια αντίστροφη σχέση, και αυτή είναι η ίδια περίπτωση με την VIX και εμπορεύματα, τα οποία έχουν επίσης αρνητικό συσχετισμό. Αν και BTC και κρυπτο Ως μια ευρεία κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, είναι σχετικά νέα στις αγορές, οι μακροπρόθεσμες συσχετίσεις της με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, στον κόσμο του χαμηλού πληθωρισμού και της στασιμότητας, είναι ολοένα και πιο δύσκολο για τους παραδοσιακούς διαχειριστές χρημάτων να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις επενδύσεων και πολλοί από αυτούς στράφηκαν σε κρυπτονομίσματα. Είναι δίκαιο να πούμε ότι το crypto και τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία πιθανότατα θα περπατήσουν πιο κοντά παρά περισσότερο, στην πραγματικότητα, οι επενδυτικές τράπεζες έβαλαν το crypto κάτω από τα ραντάρ τους.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2018, ο Masao Muraki, Παγκόσμιος Χρηματοοικονομικός Στρατηγικός της Deutsche Bank, τόνισε την αυξανόμενη συσχέτιση των κρυπτονομισμάτων και VIX. Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες του, ο Muraki είπε: «Η συσχέτιση σχετίζεται με ένα περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας που ενθάρρυνε τους επενδυτές να μετακινηθούν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα, για να επιτύχουν αξιοπρεπείς αποδόσεις στις επενδύσεις τους».

Εξέταση των δεδομένων σας

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το BTCVIX Η συσχέτιση που φαίνεται στο σχήμα 2 άλλαζε συνεχώς, είχε φτάσει κάτω από -0,2 έως +0,3 μέχρι στιγμής, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να βλέπουν πάντα τα πράγματα σε μια προοπτική ή να βασίζονται στον ίδιο συσχετισμό για να λαμβάνουν εμπορικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, πολλές φορές αυτό BTC και το VIX βρίσκονταν σε αντίστροφη συσχέτιση το 2018 και ο τρόπος με τον οποίο σχετίζονται μεταξύ τους αλλάζει τακτικά. Έτσι, η ιδανική στρατηγική θα ήταν η χρήση συγκεντρωτικών δεδομένων, όπως οι συνδυασμοί άλλων συσχετισμών και δεδομένων ανταλλαγής / ροής περιουσιακών στοιχείων, για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων.

συμπέρασμα

Στον κόσμο όπου τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά και η αβεβαιότητα της βιώσιμης παγκόσμιας ανάπτυξης είναι υψηλή, είναι λογικό να αναμένεται ότι η αστάθεια της αγοράς θα αυξηθεί. Εξετάσαμε τη συσχέτιση μεταξύ του VIX και BTCκαι συνέκρινε τη σύνδεση με άλλα περιουσιακά στοιχεία και ευρετήρια, το VIX θα μπορούσε να είναι άλλο BTC αναφορά που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επενδυτές και τους εμπόρους όταν πρόκειται για την ανακάλυψη τάσεων του κρυπτονομίσματος, ωστόσο, η αναδυόμενη BTCVIX η σχέση δεν είναι μια κλήση να βιαστούμε και να αγοράσεις BTC, μάλλον είναι ένα από τα σημάδια που δείχνουν ότι οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και οι επενδύσεις γίνονται πιο mainstream.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map