Το Twitter Hacked και το Coinbase πωλεί λογισμικό στο IRS – Crypto News of the Week

Νέα της εικόνας της εβδομάδας

Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα εβδομάδα στον κόσμο των blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Μερικά από τα πιο διάσημα άτομα στον κόσμο δέχτηκαν εισβολή στο Twitter σε μια απάτη που σχετίζεται με το BTC και η Coinbase υπέγραψε μια άλλη συμφωνία με μια κυβερνητική υπηρεσία – αυτές οι ιστορίες και πολλά άλλα σε αυτήν την έκδοση των ειδήσεων Crypto της εβδομάδας του OKEx Insights.

Το χάκερ Twitter υψηλού προφίλ κλέβει πάνω από 100.000 $ σε BTC

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη απάτη Bitcoin στο Twitter.

Οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς για μερικούς από τους κόσμους πιο διάσημα άτομα – όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Κέιν Γουέστ, ο Έλον Μόσκ και άλλοι – και να προωθήσουν ένα ψεύτικο δώρο με συμμετοχή BTC.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό υποστήριξης του γίγαντα των κοινωνικών μέσων, η απάτη ήταν το αποτέλεσμα μιας «συντονισμένης επίθεσης κοινωνικής μηχανικής από ανθρώπους που στόχευσαν με επιτυχία μερικούς από τους υπαλλήλους μας με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».

Βασικά προϊόντα

 • Αυτή η συγκεκριμένη απάτη μπορεί να είναι η πιο ευρέως ορατή και βασική απάτη που σχετίζεται με το BTC στην ιστορία, δεδομένης της τεράστιας εμβέλειας των επηρεαζόμενων λογαριασμών Twitter. Η αντίληψη του Bitcoin στην επικρατούσα συνείδηση ​​μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.
 • Το Twitter θα αντιμετωπίσει αναμφίβολα μεγάλη πυρκαγιά για το ατύχημα, το οποίο δείχνει τη σχετική ευκολία με την οποία μπορούν να παραβιαστούν τα κεντρικά συστήματα. Οι αποκεντρωμένες εναλλακτικές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το συμβάν ως ευκαιρία να κερδίσουν έλξη.
 • Οι χάκερ μπόρεσαν να κερδίσουν μόνο λιγότερα από 13 BTC, από τη στιγμή αυτής της γραφής – ένα αντικειμενικά μικρό ποσό δεδομένης της συνολικής εμβέλειας των παραβιασμένων λογαριασμών.

Η Coinbase παρακολουθεί τη συμφωνία Secret Service με το συμβόλαιο IRS

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε συμφωνία με τον γίγαντα ψηφιακής ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων Coinbase για τη χρήση του λογισμικού εντοπισμού blockchain της εταιρείας, Coinbase Analytics.

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 15 Ιουλίου και θα τεθεί σε ισχύ στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με δημόσια αρχεία. Η συμφωνία θα διαρκέσει για ένα έτος, αλλά υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσής της για ένα ακόμη έτος.

Η Coinbase λαμβάνει 124.950 $ από το IRS για τη συμφωνία ενός έτους, που ακολουθεί μια παρόμοια τετραετή συμφωνία με τη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ αξίας 183.750 $.

Βασικά προϊόντα

 • Η Coinbase υπήρξε ενεργή στο μάρκετινγκ του λογισμικού ανάλυσης σε κυβερνητικές υπηρεσίες και ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ – γεγονός που πολλοί στον κόσμο της κρυπτογράφησης δεν επιθυμείτε.
 • Το Coinbase Analytics είναι αποτέλεσμα της εξαγοράς του Neutrino από το χρηματιστήριο, το οποίο ήταν ιδρύθηκε αμφιλεγόμενα από μέλη της ομάδας Hacking που δημιουργεί spyware.

Η εφαρμογή Crypto Abra εγκαθίσταται με χρηματοοικονομικούς ρυθμιστές των ΗΠΑ

Η Abra, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί μια εφαρμογή πορτοφολιού και ανταλλαγής κρυπτογράφησης, έχει εξοφλήσει χρεώσεις και από τις δύο Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επιτροπή διαπραγμάτευσης μελλοντικών εμπορευμάτων αφού οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ βρήκαν παράνομες τις προσφορές ανταλλαγής.

Ο συνεργάτης της Abra, που εδρεύει στις Φιλιππίνες, Plutus Technologies, χρεώθηκε επίσης από την SEC για την πώληση μη εγγεγραμμένων ανταλλαγών βάσει ασφάλειας και από το CFTC για παράνομη σύναψη ανταλλαγών εκτός συναλλάγματος με άτομα των ΗΠΑ. Και οι δύο εταιρείες πλήρωσαν 150.000 $ σε διακανονισμούς.

Βασικά προϊόντα

 • Οι χρεώσεις και ο επακόλουθος διακανονισμός ενισχύουν συγκεκριμένα ότι οι ανταλλαγές βάσει ασφάλειας εξακολουθούν να υπόκεινται στη νομοθεσία περί κινητών αξιών της χώρας, ακόμη και αν οι ίδιες οι ανταλλαγές δεν είναι κινητές αξίες.
 • Η υπόθεση εναντίον της Abra και της Plutus ενισχύει επίσης τη σημασία των κανονισμών γνώσης-πελάτη σας για εταιρείες κρυπτονομισμάτων που επιθυμούν να προσφέρουν ανταλλαγές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 • Ο διακανονισμός μπορεί να φαίνεται λίγο περισσότερο από ένα χαστούκι στον καρπό, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι ο Plutus Financial, σύμφωνα με CoinDesk, έλαβε μεταξύ $ 350.000 και $ 1 εκατομμύριο σε δάνεια διάσωσης ΣΔΙΤ πριν από λίγους μήνες. 

Η ConsenSys κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών από το BlockCrushr

Η ConsenSys, μια εξέχουσα εταιρεία τεχνολογίας λογισμικού blockchain, παραπέμπεται στο δικαστήριο μετά φέρεται να κλέβει εμπορικά μυστικά από την BlockCrushr Labs, μια εταιρεία ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης blockchain που συμμετείχε στο Πρόγραμμα επιταχυντή ConsenSys Tachyon.

Σύμφωνα με το BlockCrushr, η πλατφόρμα Daisy Payments της ConsenSys έκλεψε την ιδέα της λύσης επαναλαμβανόμενων πληρωμών της εταιρείας και ξεκίνησε ακριβώς μία ημέρα πριν από τον διαγωνισμό. Αυτό συνέβη αφού το BlockCrushr μοιράστηκε προφανώς τον πηγαίο κώδικα της πλατφόρμας του και παρείχε ουσιαστικά κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το έργο – από τη στρατηγική μάρκετινγκ έως το σχέδιο συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Η ConsenSys υπερασπίστηκε κατηγορηματικά τον εαυτό της μία δήλωση στο The Block, εξηγώντας:

«Είναι γενική πολιτική του ConsenSys να μην σχολιάζουμε τα τρέχοντα νομικά ζητήματα, αλλά πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτήν την πολιτική σε αυτήν την περίπτωση για να εκφράσουμε τη σοβαρή απογοήτευσή μας για την υποβολή τέτοιων αβάσιμων αξιώσεων. Τα γεγονότα αφηγούνται μια εντελώς διαφορετική ιστορία από τις ψευδείς αποδείξεις του [BlockCrushr] και των συμβούλων τους. Ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τη φήμη του οργανισμού και των προϊόντων μας."

Key takeaway

 • Εάν η ConsenSys χάσει αυτήν τη νέα μάχη με το BlockCrushr, η εμπιστοσύνη στον κρυπτογραφικό γίγαντα πιθανότατα θα πέσει – ειδικά όταν πρόκειται για τη συμμετοχή της σε νέα έργα.

Η κλίμακα του γκρι βλέπει το τρίμηνο ρεκόρ, προσθέτει 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Η Grayscale Investments συνέχισε την εξαιρετική της απόδοση το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο έως προσθέτοντας σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια – το 84% των οποίων προήλθε από θεσμικούς επενδυτές. 

Συγκεκριμένα, το Grayscale Bitcoin Trust σημείωσε εισροή 751,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Grayscale Ethereum Trust σημείωσε εισροή 135,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μεγαλοπρεπής επενδυτής κρυπτογράφησης έχει πλέον συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλα τα προϊόντα ψηφιακών στοιχείων.

Βασικά προϊόντα

 • Οι εισροές Grayscale Bitcoin Trust ξεπέρασαν την παραγωγή των πρόσφατα εξορύσσονται Bitcoin, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση φαίνεται να ξεπερνά την προσφορά.
 • Όπως έχει εξετάσει το OKEx Insights στο παρελθόν, οι θεσμικές επενδύσεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο χώρο Bitcoin και cryptocurrency. Αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner