The Rise of Compound: Hype-Driven Bubble ή Ένδειξη της ισχύος του DeFi;

Σύνθετη εικόνα διαφημιστικής εκστρατείας

Ο κορυφαίος αποκεντρωμένος χρηματοοικονομικός πρωτόκολλος Maker δημιουργήθηκε πρόσφατα γρήγορα από ένα άλλο πρωτόκολλο DeFi που ονομάζεται Compound. Και οι δύο βασισμένοι στο δίκτυο Ethereum, ο Maker κατείχε το κορυφαίο σημείο στο DeFi από το 2018 όσον αφορά τη συνολική αξία του USD που διατηρήθηκε ή «κλειδώθηκε» στο πρωτόκολλο, ενώ η Compound αυξήθηκε στη δημοτικότητα από τα μέσα Ιουνίου.

Η πρόσφατη άνοδος της Compound συνδέθηκε, τουλάχιστον εν μέρει, με την κυκλοφορία του διακριτικού διακυβέρνησής της, COMP, η διανομή του οποίου ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου. Από τότε, η τιμή COMP έχει υπερδιπλασιαστεί στα 223 $ – με τιμή κλειδωμένη στο πρωτόκολλο που φτάνει σχεδόν τα 640 εκατομμύρια δολάρια από τις 30 Ιουνίου.

Η αυξανόμενη ζήτηση για μάρκες COMP έχει ωφελήσει επίσης ολόκληρη την αγορά DeFi, με τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία να είναι κλειδωμένα σε όλα τα πρωτόκολλα που αυξάνονται από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη DeFi Pulse.

Συνολική τιμή (USD) κλειδωμένη στο DeFi. Πηγή: Παλμός DeFi

Compound: Ο νέος και δημοφιλής ηγέτης της DeFi

Το Compound είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο της χρηματαγοράς για το δανεισμό και τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων Η αγορά της υποστηρίζει επί του παρόντος εννέα περιουσιακά στοιχεία:

 1. Διακριτικό βασικής προσοχής (BAT)
 2. Νόμισμα USD (USDC)
 3. Αιθέρας (ETH)
 4. Tether (USDT)
 5. Maker’s stablecoin Dai (DAI)
 6. Τυλιγμένο Bitcoin (WBTC)
 7. Φήμη token του Augur (REP)
 8. Διακριτικό 0x ZRX
 9. Σάι (SAI)

Ο ιδρυτής του Compound, Robert Leshner, πρώτος αποκάλυψε το μοντέλο διακυβέρνησης του πρωτοκόλλου με το διακριτικό ERC-20 COMP στις 26 Φεβρουαρίου.

Το έργο προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στην αποκέντρωση τον Απρίλιο, όταν η κοινοτική διακυβέρνηση αντικαταστάθηκε τη διοικητική ομάδα που διέπει το πρωτόκολλο της Ένωσης. Μετά από δύο μήνες δημόσιων δοκιμών, η κοινότητα του έργου πέρασε πρόταση διακυβέρνησης 007, το οποίο καθόρισε πώς το πρωτόκολλο θα διανέμει διακριτικά στους χρήστες στις 15 Ιουνίου 2020. Η διανομή του COMP αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διακυβέρνησης της Compound χρησιμοποιώντας μάρκες COMP για να ψηφίσουν τις προτάσεις της κοινότητας.

3 λόγοι της ζήτησης COMP αυξάνεται

Η Compound αντικατέστησε το Maker ως το κορυφαίο πρωτόκολλο DeFi μετά την ανακοίνωση σχετικά με τη διανομή διακριτικών. Οι πιο εμφανείς λόγοι πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση για COMP είναι τριπλοί:

 1. Το ενδιαφέρον της Κοινότητας για την COMP από την κυκλοφορία της
 2. Ορισμένα περιουσιακά στοιχεία στην Ένωση έχουν υψηλότερες από τις μέσες αποδόσεις
 3. Πολλαπλές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων – συμπεριλαμβανομένου του OKEx – έχουν καταχωρήσει το COMP

Κοινοτικό συμφέρον

Το πρόγραμμα ανταμοιβής της Compound επιτρέπει χρήστες να κερδίσουν επιπλέον COMP για οποιεσδήποτε δραστηριότητες δανεισμού και δανεισμού στο πρωτόκολλο. Αυτό είναι παρόμοιο με ένα σύστημα επιστροφής χρημάτων, στο οποίο οι χρήστες πληρώνονται όταν δανείζονται ή δανείζουν.


Όταν οι χρήστες είναι ενθουσιώδεις να ψηφίσουν για προτάσεις της κοινότητας Compound, αυτό χρησιμεύει ως κίνητρο για να «καλλιεργήσουν» ή να κερδίσουν COMP δανεισμό ή δανεισμό περιουσιακών στοιχείων στην Ένωση, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαδικασία διακυβέρνησής της.

Υψηλές αποδόσεις

Οι δραστηριότητες δανεισμού και δανεισμού των σύνθετων χρηστών ενθαρρύνονται επίσης από σχετικά υψηλές αποδόσεις που προσφέρονται για ορισμένα από τα υποστηριζόμενα στοιχεία του πρωτοκόλλου. Η ΒΔΤ, για παράδειγμα, έχει ετήσια ποσοστιαία απόδοση για τους δανειστές στην Ένωση, επί του παρόντος ανέρχεται σε 14%. Αυτό το APY είναι ιδιαίτερα πιο ψηλά από το δανεισμό BAT σε άλλα πρωτόκολλα DeFi όπως το Nuo Network (5,42% APY) και το Aave (4,06% APY).

Κάθε αγορά χρήματος στο Compound υιοθετεί κυμαινόμενο επιτόκιο της οποίας η αξία κυμαίνεται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση της αγοράς του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Το επιτόκιο του περιουσιακού στοιχείου, εν συντομία, αυξάνεται όταν το περιουσιακό στοιχείο είναι σπάνιο και αναζητείται ιδιαίτερα από τους εμπόρους.

Ανταλλαγές καταχωρίσεων

Εκτός από το ενδιαφέρον της κοινότητας για την COMP και τις ελκυστικές αποδόσεις στοιχείων, οι ανακοινώσεις της COMP που αναφέρονται σε πολλαπλές κορυφαίες ανταλλαγές ψηφιακών στοιχείων έχουν επίσης οδηγήσει στην πρόσφατη δημοτικότητα του διακριτικού και του πρωτοκόλλου.

Στις 23 Ιουνίου, Coinbase Pro έγινε το πρώτο σημαντικό χρηματιστήριο που υποστήριξε την εισαγωγή της COMP προτού το κυκλοφορήσει στο επίκεντρο των επενδυτών λιανικής Πλατφόρμα Coinbase.

Η COMP απέκτησε επίσης ευρεία προσοχή από εμπόρους κρυπτογράφησης μετά τις καταχωρίσεις της σε κορυφαίες ανταλλαγές OKEx και Κάθισμα την περασμένη εβδομάδα.

Είναι η άνοδος της Compound μια φούσκα?

Ενώ η Compound έχει συγκεντρώσει ευρέως ενδιαφέρον από την κοινότητα, η διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει το διακριτικό της μπορεί να είναι συντριπτική και να μοιάζει με μια φούσκα της αγοράς – ιδιαίτερα στην ομοιότητά της με την αρχική προσφορά νομισμάτων ή το ICO, φούσκα που κορυφώθηκε το 2017.

Από τη διανομή του COMP τον Ιούνιο, οι χρήστες άρχισαν να καλλιεργούν τις αποδόσεις τους σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους. Αυτό οδήγησε επίσης στην κοινότητα ανησυχίες για μια πιθανή φούσκα – που αξίζει να εξεταστούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι λιγότερο πραγματικές τιμές υποδηλώνουν υψηλότερη μεταβλητότητα τιμών

Όπως υποδεικνύεται από τον Ethereum blockchain explorer Ethercan, η τρέχουσα συνολική, πλήρως αραιωμένη, κεφαλαιοποίηση της αγοράς της Compound είναι περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια – δηλαδή η συνολική προσφορά της COMP πολλαπλασιαζόμενη με την τιμή ανά διακριτικό.

Με μια τόσο υψηλή αποτίμηση, η κοινότητα κρυπτογράφησης, όπως σημειώνεται, εξέφρασε ανησυχία για την ευπάθεια της COMP στην αστάθεια των τιμών – ιδιαίτερα λόγω της χαμηλής ρευστότητάς της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ethercan, το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς της κυκλοφορίας διακριτικών της COMP (αυτά που διατίθενται στους συμμετέχοντες στην αγορά) αντιπροσωπεύει μόνο το 25,6% του πλήρως αραιωμένου ανώτατου ορίου αγοράς της COMP. Ωστόσο, η πλειοψηφία των διακριτικών αποθηκεύεται από πολύ λίγους χρήστες, με τις κορυφαίες 10 διευθύνσεις ιδιοκτήτης 80,42% της συνολικής προσφοράς μαρκών.

Επιπλέον, η πραγματική κυκλοφορία μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από την αναφερόμενη κυκλοφορία, η οποία επιτρέπει βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις τιμών.

Η ένωση θα μπορούσε να είναι «εξαιρετικά υπερτιμημένη»

Η διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει το Compound – και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, γενικά – είναι ένας πιθανός δείκτης μιας φούσκας της αγοράς με τα διακριτικά DeFi που εμφανίζουν υπερτιμημένα πολλαπλάσια (δηλαδή, αναλογίες που βοηθούν στην αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής απόδοσης).

Σε ένα τιτίβισμα από τις 21 Ιουνίου, η Julien Thevenard από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων blockchain Fabric Ventures επιχείρησε να αντλήσει την εγγενή αξία της Compound χρησιμοποιώντας σχετικές αποτιμήσεις. Συγκρίνει τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης και τα πρωτόκολλα DeFi χρησιμοποιώντας δύο πολλαπλάσια, τη σχέση τιμής προς κέρδη ή P / E, την αναλογία και τη συνολική κεφαλαιοποίηση P / E, για να συγκρίνει την αγοραία αξία κάθε έργου με τα κέρδη του..

Σχετική αποτίμηση σε κρυπτογραφικές ανταλλαγές και πρωτόκολλα DeFi. Πηγή: Julien Thevenard

Τα ευρήματα του Thevenard δείχνουν ότι τα πολλαπλάσια κέρδη των πρωτοκόλλων DeFi, όπως το Compound και το Maker, είναι πολύ υψηλότερα από αυτά των μεγάλων κρυπτογραφικών ανταλλαγών, όπως το Binance και το Bitfinex.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι η Compound έχει συνολική αναλογία ορίου αγοράς P / E 760x, η οποία είναι μόνο δεύτερη μετά την Maker, με 4.360x. Το Compound έχει επίσης λόγο P / E 200x, που είναι πολύ υψηλότερο από το ιστορικός μέσος λόγος για S&P 500 μετοχές, σε 13x – 15x.

Σύμφωνα με τον Thevenard, η υψηλή αποτίμηση της Compound είναι ένα στοίχημα από τους επενδυτές με βάση το ότι μπορούν να ψηφίσουν για μελλοντικά κέρδη μετοχών χρησιμοποιώντας μάρκες COMP και την ελπίδα μαζικής υιοθέτησης της Compound, η οποία θα χρησιμεύσει ως μακροπρόθεσμος μοχλός της τιμής της COMP.

Ο Thevenard μοιράστηκε αποκλειστικά με το OKEx Insights ότι, ενώ η COMP έχει εκραγεί σε αξία λόγω της περιορισμένης διανομής και της ρευστότητας των διακριτικών στα χρηματιστήρια, είναι πολύ νωρίς για να καλέσουμε την άνοδο του πρωτοκόλλου. Δήλωσε σε σχόλια αυτή την εβδομάδα:

«Μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμήσεις ένα πρωτόκολλο όπως το Compound, επειδή βρίσκεται στα σπάργανα και έχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης. Παρόμοια με τα αρχικά κεφάλαια, μεγάλο μέρος της ανάλυσης βασίζεται σε μια γνώμη για τη μελλοντική αξία που δημιουργήθηκε και, τελικά, την εξαγωγή αξίας για τους κατόχους συμβόλων.

Το διακριτικό Compound έχει εκραγεί σε αξία χάρη στη μικρή διανομή token και, συνεπώς, τη λεπτή ρευστότητα στα χρηματιστήρια. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να δώσει πίστωση στην Compound για τη δημιουργία αξίας της. Μόλις πριν από 10 ημέρες, το πρωτόκολλο δημιουργούσε ετήσια έσοδα 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα είναι πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. “

Τούτου λεχθέντος, ο Thevenard εξακολουθεί να συνιστά μια προσεκτική προσέγγιση, λέγοντας στο OKEx Insights:

«Κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός εδώ, καθώς ο λόγος για τον οποίο οι σύνθετες χρεώσεις έχουν αυξηθεί 25 φορές σε διάστημα 10 ημερών είναι λόγω της έντονης όρεξης της αγοράς για την COMP. Αυτό θα μπορούσε να σταματήσει εάν εξαντλήσουμε τους αγοραστές.

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για μια φούσκα – η αποτίμηση σε σχέση με την αξία που καταγράφεται από το δίκτυο γίνεται ήδη πιο λογική σε σύγκριση με τις αρχές αυτού του μήνα. Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να είναι χρήσιμο να δημιουργείτε διαφημιστικές εκδηλώσεις και να δημιουργείτε νέες αγορές. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω το Compound και άλλα πρωτόκολλα DeFi όπως το Balancer και το Curve το 2020. “

Σε ένα τιτίβισμα Από τις 29 Ιουνίου ανταποκρινόμενα στα ευρήματα του Thevenard, η εταιρεία κρυπτογράφησης ανάλυσης Messari, Ryan Watkins, ισχυρίστηκε ότι η σχετική αποτίμηση μπορεί να μην είναι η σωστή προσέγγιση για την αποτίμηση των διακριτικών DeFi σε αυτό το σημείο, συγκρίνοντάς τα με τις «νεοσύστατες αρχές».

Ο ερευνητής σημείωσε ότι οι σχετικές αποτιμήσεις των Defi tokens έχουν περιορισμένη δυνατότητα εφαρμογής λόγω της εξελισσόμενης οικονομίας token (ή «tokenomics») των πρωτοκόλλων DeFi, αλλά ότι τα αποτελέσματα της αποτίμησης παρουσιάζουν ένα βασικό μήνυμα – Τα πρωτόκολλα Compound και άλλα DeFi είναι «εξαιρετικά υπερτιμημένα»:

“Όταν εξετάζετε όλα αυτά τα ζητήματα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τόσα πολλά από αυτά τα έργα δημιουργούν τόσο μικρά κέρδη που τα πολλαπλάσια είναι παράλογα, καθιστά δύσκολο να αντλήσετε τυχόν απολήψεις από τα πολλαπλάσια εκτός από το ότι όλα αυτά τα έργα είναι εξαιρετικά υπερτιμημένα.”

Αντί της σχετικής αποτίμησης, ο Watkins πρότεινε να εκτιμηθεί η αξία των πρωτοκόλλων DeFi εξετάζοντας «έναν συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών μέτρων». Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει παράγοντες όπως η ομάδα και η κοινότητα πίσω από το διακριτικό, καθώς και χρήστες και άλλες μετρήσεις ανάπτυξης. Είναι αξιοσημείωτο ότι μια παρόμοια ολιστική προσέγγιση είναι και αυτό που οι επενδυτές το 2017 ενθαρρύνθηκαν να χρησιμοποιήσουν για να αξιολογήσουν τα διακριτικά ICO.

Η Lennix Lai, διευθυντής των χρηματοοικονομικών αγορών στο OKEx, πιστεύει επίσης ότι τα τρέχοντα tokenomics της Compound θα μπορούσαν να μην είναι βιώσιμα:

«Η COMP, καθώς και άλλα διακριτικά καλλιέργειας απόδοσης, είναι ένας άλλος τύπος μηχανισμού διανομής συμβόλων σε αντίθεση με έναν IEO [αρχική προσφορά ανταλλαγής] ή ICO. Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό διαχείριση στο DeFi φτάνουν τα υψηλά ρεκόρ – και αυτό είναι επικίνδυνο.

Τα tokenomics στρεβλώνουν το επιτόκιο της αγοράς δανεισμού. Γι ‘αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μοντέλο να μην είναι πολύ βιώσιμο. Υπήρχε ένας μηχανισμός εξόρυξης εμπορίου πριν και δεν ήταν όμορφος. “

Επιπλέον, ο Lai πρότεινε ότι οι αγρότες απόδοσης πρέπει να γνωρίζουν πιθανά, επί του παρόντος άγνωστα προβλήματα που προκαλούνται από τα συστήματα κινήτρων των πρωτοκόλλων DeFi:

«Οι γεωργοί απόδοσης πρέπει να προσέχουν τη ρευστότητα, τη μεταβλητότητα και τη διασταυρούμενη συσχέτιση για κάθε στοίχημα μη σταθερού σημείου τη στιγμή που χαλαρώνουν τις θέσεις τους. Το σύστημα κινήτρων των διακριτικών DeFi αυξάνει τα επιτόκια, υπονοώντας ότι οι χρήστες ενδέχεται να μπαίνουν σε μια μη διαχωρισμένη περιοχή κινδύνου. “

Είναι το DeFi βιώσιμο?

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση φαινομενικά δημιουργήθηκε με το όραμα του ξεκλειδώματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον «μη τραπεζικό» πληθυσμό – ή σε αυτούς που δεν είχαν πρόσβαση στην παραδοσιακή χρηματοδότηση. Οι βασικές κατηγορίες DeFi περιλαμβάνουν δανεισμό, παράγωγα, ανταλλαγές και μερίδια.

Vitalik Buterin, συνιδρυτής της Ethereum, tweeted Πρόσφατα, η απότομη άνοδος της δημοτικότητας της Compound παραμόρφωσε το αρχικό όραμα της κοινότητας για τη φύση του DeFi. Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι τα υψηλά επιτόκια που διατίθενται σήμερα στο DeFi δείχνουν "προσωρινές ευκαιρίες arbitrage" Ή άλλο "ασταθείς κίνδυνοι."

Σε ξεχωριστό tweet, ο Buterin δήλωσε ότι αυτός πιστεύει ότι η ανάπτυξη του DeFi πρέπει να επικεντρώνεται στην «σταθεροποίηση και βελτίωση μερικών σημαντικών βασικών δομικών στοιχείων», όπως συνθετικά tokens που βασίζονται σε νομίσματα fiat και stablecoin.

Προχωρώντας προς ένα πιο ισχυρό οικοσύστημα

Εκτός από το αυξανόμενο ενδιαφέρον και τις τιμές των πρωτοκόλλων DeFi και των διακριτικών τους, η δημοτικότητα της Compound μπορεί τελικά να υποδηλώνει ότι δημιουργείται ένα πιο ισχυρό αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης.

Στατιστικά από Dapp.com δείχνουν ότι ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών στο DeFi ανέβηκε στα ύψη από την κυκλοφορία του COMP και έφτασε στο μηνιαίο υψηλό των 497 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των διακριτικών DeFi έχει επίσης σημειώσει δραστική αύξηση από τα μέσα Ιουνίου, ογκούμενος σε ένα επιβλητικό 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2 δισ. Δολάρια στις αρχές Ιουνίου.

Ημερήσιος όγκος συναλλαγών DeFi σε USD. Πηγή: Dapp.com

Ωστόσο, άλλες βασικές μετρήσεις στο οικοσύστημα DeFi – όπως ο αριθμός των χρηστών – δεν έχουν δει αξιοσημείωτη ανάπτυξη μετά την άνοδο της Compound.

Ο Thevenard είπε στο OKEx Insights ότι ο ενθουσιασμός του Compound θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη περισσότερων έργων DeFi, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών στο μέλλον της DeFi. Αυτός εξήγησε:

«Ο ενθουσιασμός γύρω από το Compound είναι ένα ακόμη παράδειγμα στο DeFi ότι τα καλά σχέδια token μπορούν να παρακινήσουν τη δημιουργία αξίας. Παρόλο που η διαφημιστική εκστρατεία ενισχύεται ίσως από την καλή χρονική στιγμή όσον αφορά τις λίστες ανταλλαγής και την εντυπωσιακή απόδοση του COMP, νομίζω ότι εδώ χτίζεται αξία που δίνει εμπιστοσύνη στο μέλλον του DeFi.

Διανέμοντας την ιδιοκτησία νωρίς σε αντάλλαγμα για πολύτιμη εργασία, διανεμημένα έργα όπως η Compound μπορούν να αναπτύξουν κοινότητες και να δημιουργήσουν εφέ δικτύου πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσε μια εταιρεία μετοχών – κάτι που ωφελεί όλους από την ομάδα έως τους παρόχους ρευστότητας στους χρήστες. Περιμένω ότι θα δούμε πολλά περισσότερα έργα στο DeFi και επίσης σε άλλους τομείς να διανέμουν τα κουπόνια τους στους πιο πολύτιμους χρήστες τους. “

Ο Felix Mago, συνιδρυτής πολλών εταιρειών υιοθεσίας Dash (DASH) με έδρα την Ασία, δήλωσε στο OKEx Insights ότι πιστεύει επίσης ότι η DeFi έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλώνοντας:

«Πιστεύω προσωπικά ότι το DeFi είναι κάτι περισσότερο από μια φανταστική λέξη και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πραγματική αξία για τους ανθρώπους και να προσφέρει νέες ευκαιρίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Σε γενικές γραμμές, χαίρομαι που βλέπω ότι όλο και περισσότερες εταιρείες εισέρχονται στο χώρο του DeFi και έρχονται με πολλές υπέροχες ιδέες και προϊόντα. “

Ωστόσο, ο Mago προτείνει επίσης μια προσεκτική προσέγγιση στο DeFi, ειδικά σε αυτό το πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, λέγοντας στο OKEx Insights:

«Το αν αυτές οι νέες ιδέες και προϊόντα είναι βιώσιμα είναι ένα άλλο ζήτημα. Όλοι πρέπει να θεωρήσουν ότι οι υψηλές αποδόσεις και τα επιτόκια φέρουν συνήθως υψηλούς κινδύνους. Μπορώ, συνεπώς, να συστήσω σε όλους να κάνουν τη δική τους διεξοδική έρευνα."

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map