Οι μαύρες λίστες Tether, το Dogecoin Goes Viral και το Coinbase ενδέχεται να είναι δημόσια – Crypto News of the Week

Ήταν μια κουραστική εβδομάδα στον κόσμο των blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Το OKEx Insights ρίχνει μια ματιά στις πέντε κορυφαίες ειδήσεις κρυπτογράφησης αυτής της εβδομάδας για τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε.

Νέα της εικόνας της εβδομάδας

Ο Tether χάνει την έκκληση της Νέας Υόρκης και υπήρξε μαύρη λίστα διευθύνσεων

Η συνεχιζόμενη νομική ιστορία μεταξύ του Bitfinex και του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ξεκίνησε ένα άλλο κεφάλαιο αυτήν την εβδομάδα. Ένα κρατικό εφετείο κυβερνήθηκε η NYOAG ζητώντας έγγραφα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης έρευνας είναι δικαιολογημένη, παρά τους ισχυρισμούς της Bitfinex ότι η ρυθμιστική αρχή δεν έχει δικαιοδοσία για αυτό.

Το NYOAG ισχυρίστηκε ότι το iFinex, η μητρική εταιρεία της Tether, αναμίχθηκε χρηματικά ποσά χρηστών ενώ κάλυπτε την απώλεια 850 εκατομμυρίων δολαρίων της Bitfinex.

Η σημαντική απόφαση προηγήθηκε των αναφορών ότι ο Tether έβγαλε μαύρες λίστες 39 διευθύνσεων – 24 εκ των οποίων σημειώθηκαν το 2020 – στο blockchain Ethereum που κατέχει το stablecoin της εταιρείας, USDT. Σύμφωνα με ανάλυση από Το μπλοκ, Οι διευθύνσεις που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα φέτος ανέρχονται σε 5,51 εκατομμύρια δολάρια.

Βασικές επιλογές:

 • Η ευνοϊκή απόφαση για το NYOAG ενισχύει την αρμοδιότητά της να διερευνά απάτη βάσει του Martin Act, ενός αυστηρού νόμου κατά της απάτης στη Νέα Υόρκη.
 • Τα Bitfinex, Tether και iFinex θα τεθούν υπό ισχυρότερο προσκήνιο καθώς συνεχίζεται η νομική μάχη.
 • Το USDT είναι μακράν το πιο δημοφιλές stablecoin στον κόσμο, αλλά η ζήτηση για το διακριτικό USD μπορεί τώρα να δει απότομη πτώση.
 • Η μαύρη λίστα διευθύνσεων Ethereum που κατέχουν USDT δείχνει το γεγονός ότι ο Tether, παρά τις νομικές του μάχες, είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την επιβολή του νόμου και να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς.

Η κυριαρχία στην αγορά της USDT έναντι άλλων σταθερών νομισμάτων. Πηγή: Μεσσαρί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Coinbase θέλει να δημοσιοποιηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Coinbase Inc. θέλει να δημοσιοποιήσει, εάν οποιαδήποτε πιθανή εισαγωγή έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές στις οποίες μίλησε Ρόιτερς, η ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης επενδυτικών τραπεζών και δικηγορικών γραφείων για να ενισχύσει μια πιθανή αίτηση στην SEC – η οποία θα μπορούσε να κατατεθεί ήδη από το τρέχον έτος.  

Η πρόθεση της Coinbase να επιδιώξει μια απευθείας καταχώριση παραμένει ανεπιβεβαίωτη, από την ώρα του τύπου.

Βασικές επιλογές:

 • Εάν η Coinbase δημοσιοποιηθεί επιτυχώς, θα σήμαινε ένα σημαντικό ορόσημο στην αποδοχή της κρυπτογράφησης και των ψηφιακών στοιχείων.
 • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταλλαγή δεν θα επιδιώξει μια παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά, κοινώς γνωστή απλώς ως IPO. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πουλούσε νέες μετοχές.

Όγκος συναλλαγών Bitcoin στο Coinbase. Πηγή: data.bitcoinity.org

Η CFTC αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κανονισμών κρυπτογράφησης


Σε μια προσπάθεια «ανάπτυξης ενός ολιστικού πλαισίου για την προώθηση της υπεύθυνης καινοτομίας στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», η Επιτροπή Εμπορίου Συναλλαγών Εμπορευμάτων των Η.Π.Α. αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κανονισμών κρυπτογράφησης.

Το πλαίσιο είναι μέρος των ρυθμιστικών παραγώγων οριστικοποιημένο στρατηγικό σχέδιο για το 20202024.

Βασικές επιλογές:

 • Το BTC και το ETH κατατάσσονται και τα δύο ως εμπορεύματα και, ως εκ τούτου, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της CFTC – ως εκ τούτου, γιατί επί του παρόντος διατίθενται νομικά συμβόλαια μελλοντικής προθεσμίας.
 • Με αυξημένη σαφήνεια ως προς το ποια κρυπτονομίσματα είναι εμπορεύματα ή κινητές αξίες, ενδέχεται να παρατηρήσουμε αύξηση των προθεσμιακών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
 • Το CFTC επιδεικνύει την επιθυμία να ενθαρρύνει την καινοτομία «αποφεύγοντας τους κανόνες και τις προσεγγίσεις που αντανακλούν τις επιχειρηματικές πρακτικές εδώ και πολύ καιρό».

Το Dogecoin αυξάνεται μετά από ένα viral βίντεο του TikTok

Το Dogecoin έγινε τρελό αυτήν την εβδομάδα μετά το βίντεο του TikTok σχετικά με το περίφημο νόμισμα meme, έγινε viral, προκαλώντας τεράστιες αυξήσεις στον όγκο και την τιμή των συναλλαγών του.

Δεδομένα Google Trends για τον όρο αναζήτησης “Dogecoin”. Πηγή: Google Trends

Όπως σημειώνεται από τον Το μπλοκ, Οι όγκοι συναλλαγών σε χρηματιστήρια με την εγγραφή DOGE αυξήθηκαν κατά 600% από τις 6 Ιουλίου έως τις 7 Ιουλίου. 

Ταυτόχρονα, η τιμή του altcoin αυξήθηκε από τα χαμηλά των 0,0023 $ σε ένα υψηλό των 0,0029 $ πριν φτάσει στα 0,0056 $ στις 8 Ιουλίου – μια αύξηση από κάτω προς τα πάνω περίπου 141%.

Διάγραμμα τιμών Dogecoin τις τελευταίες 7 ημέρες. Πηγή: CoinGecko

Το WikiLeaks δέχεται πληρωμές Bitcoin Lightning Network

Το επίσημο κατάστημα WikiLeaks δέχεται πλέον πληρωμές BTC μέσω του Lightning Network, ενός πρωτοκόλλου πληρωμών Bitcoin δεύτερου επιπέδου.

Το κατάστημα εμπορευμάτων συνδέεται, όπως υποδηλώνει το όνομα, με το WikiLeaks – και όλα τα έσοδα προορίζονται για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Βασικά προϊόντα

 • Το WikiLeaks ήταν ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν τις πληρωμές Bitcoin, αποδέχτηκε το BTC ήδη από το 2011. Διατηρώντας την αλήθεια για τη φόρμα, είναι πλέον ένας από τους πρώτους προμηθευτές που δέχονται πληρωμές μέσω του ακόμη πειραματικού δικτύου Lightning.
 • Η αυξημένη υιοθέτηση προμηθευτή θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της ισχύος του Lightning, η οποία δεν έχει περάσει πολύ χρόνο στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες.

Χωρητικότητα Bitcoin Lightning Network σε BTC (πορτοκαλί) και USD (μπλε). Πηγή: Visual Visuals

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map