Staking Economy & PoS Consensus

Το στοίχημα έχει γίνει πρόσφατα μια νέα λέξη-κλειδί στον χώρο κρυπτογράφησης. Παρόλο που αυτή η ιδέα υπήρχε εδώ και πολύ καιρό από την εισαγωγή της συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS), δεν έγινε στο επίκεντρο του κοινού έως ότου το στοίχημα έγινε μια από τις μεθόδους υψηλότερης απόδοσης πρόσφατα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την έννοια του στοιχήματος, τη συσχέτισή του με το PoS και τα σημεία που πρέπει να σημειωθούν όταν οι έμποροι αξιοποιήσουν το παιχνίδι.

Τι είναι το στοίχημα

Το στοίχημα είναι μια νέα τάση στη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Στον μηχανισμό συναίνεσης PoS, οι κάτοχοι ενός περιουσιακού στοιχείου συμμετέχουν στη διακράτηση κατακερματισμού και στην οικολογία μέσω δέσμευσης, ψηφοφορίας, εξουσιοδότησης, εξουσιοδότησης και κλειδώματος, προκειμένου να αποκτήσουν κέρδη με τη μορφή ανταμοιβών μπλοκ, ανταμοιβών ψήφου διακυβέρνησης και χρεώσεων , κ.λπ. Οι οικονομικές δραστηριότητες που περιβάλλουν το στοίχημα συνάγονται ως οικονομία στοιχήματος.

Στο στοίχημα, οι κόμβοι πρέπει να κλειδώσουν τα διακριτικά ως “στοίχημα“Για να είναι κόμβοι επικύρωσης. Το σύστημα θα εκλέξει τους δημιουργούς μπλοκ κάθε μπλοκ βάσει ενός συγκεκριμένου αλγορίθμου και αυτοί οι επικυρωτές θα ανταμειφθούν με μια σταθερή ανταμοιβή μπλοκ. Εάν οι επικυρωτές κάνουν λάθος, θα τιμωρηθούν και δεν θα ανταμειφθούν με οποιοδήποτε μπόνους πονταρίσματος ή θα χάσουν ακόμη και το στοίχημά τους. Αυτός ο μηχανισμός τιμωρίας ονομάζεται «εγκοπή“Στο PoS.

Μέγεθος στοιχήματος αγοράς

Σύμφωνα με StakingRewards, Από την 1η Αυγούστου 2019, υπάρχουν 47 μετοχικά έργα με συνολικό ανώτατο όριο αγοράς 16,24 δισεκατομμυρίων USD, αντιπροσωπεύοντας το 5,9% του συνολικού κεφαλαίου αγοράς όλων των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, δηλαδή 274,26 δισεκατομμύρια USD. Η συνολική τιμή κλειδώματος στο στοίχημα είναι 6,17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με μέσο ποσοστό στοιχήματος 38% και μέση απόδοση στοιχηματισμού 12,92%.

Από τα παραπάνω δεδομένα, μπορούμε να δούμε ότι η αγορά στοιχήματος αναπτύσσεται. Υπό την τόνωση των οικονομικών παραγόντων, αυτή η αγορά θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των έργων και των μετοχών.

Σύμφωνα με το γράφημα 1, η συνολική αξία που έχει κλειδωθεί στο στοίχημα διατηρήθηκε περίπου στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πριν αρχίσει να μειώνεται τον Νοέμβριο του 2018. Το Δεκέμβριο, η τιμή μειώθηκε στα 600 εκατομμύρια. Στη συνέχεια, αυξήθηκε στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στα μέσα Ιανουαρίου 2019 και αιωρήθηκε γύρω από αυτό το εύρος μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ακολουθούμενο από μια σταδιακή ανοδική τάση.

Τα γραφήματα 2 και 3 δείχνουν την τιμή που κλειδώνεται στο στοίχημα από στοιχεία. Τα κορυφαία 5 έργα είναι τα EOS, Algorand, Tezos, Cosmos και Dash.

Γράφημα 1. Συνολική τιμή κλειδωμένη στο στοίχημα Γράφημα 2. Κλειδωμένη τιμή στο στοίχημα ανά στοιχείο Γράφημα 3 – Τρέχουσα τιμή κλειδωμένη στο Staking by Asset

Διακυβευόμενη οικονομία

Υπάρχουν δύο σημαντικοί ρόλοι στην ενδιάμεση οικονομία – ο επικυρωτής και ο κάτοχος του διακριτικού.

Υπό κανονικές συνθήκες, υπάρχουν 6 βασικά βήματα στη λειτουργία των PoS blockchains: κόμβος χειριστή > γίνεται επικυρωτής (ανθρακωρύχος) > επιλέξτε κόμβο δημιουργίας μπλοκ > επικύρωση συναλλαγής > συναλλαγή μετάδοσης > επιβεβαίωση από επικυρωτή. Σύμφωνα με τον μηχανισμό PoS, οι ανθρακωρύχοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι τόσο για τη δημιουργία μπλοκ όσο και για την επικύρωση κόμβων. Πριν γίνει κόμβος δημιουργίας μπλοκ, ο κάτοχος του διακριτικού πρέπει να εκτελέσει λογισμικό για να γίνει κόμβος, ο οποίος αποτελεί σημείο εισόδου του κατανεμημένου δικτύου blockchain. Ο κόμβος που ταιριάζει με τις απαιτήσεις συστήματος θα γίνει επικυρωτής (a.k.a miner). Το σύστημα θα επιλέξει τον κόμβο δημιουργίας μπλοκ από επικυρωτές για κάθε μπλοκ με προηγμένο αλγόριθμο. Το στοίχημα μπορεί επίσης να γίνει κατανοητό ως η διαδικασία επικύρωσης.


Εκτός από τη δημιουργία νέων μπλοκ, οι επικυρωτές είναι επίσης υπεύθυνοι για τη διακυβέρνηση της αλυσίδας. Η δημιουργία μπλοκ μπορεί να διασφαλίσει ότι το blockchain παραμένει ενεργό. Ενώ η διακυβέρνηση στην αλυσίδα αποφασίζει τις ρυθμίσεις παραμέτρων για ολόκληρο το σύστημα blockchain και αυτές οι παράμετροι καθορίζουν την κατεύθυνση του δικτύου.

Για να γίνει αναγνωρισμένος επικυρωτής, ο χρήστης πρέπει να πληροί τόσο τις απαιτήσεις υλικού όσο και το ποσό δέσμευσης διακριτικών. Ταυτόχρονα, απαιτείται επίσης να εγγυηθούν ότι θα είναι online 24/7 για να αποτρέψουν την ποινή. Για πολλούς κατόχους διακριτικών, δεν έχουν το χρόνο, την προσπάθεια και τη γνώση για να είναι επικυρωτής. Είναι επίσης πολύ δύσκολο για αυτούς να ικανοποιήσουν την απαίτηση κατοχής διακριτικών. Επομένως, πολλοί κάτοχοι διακριτικών εμπιστεύονται τρίτα μέρη να χρησιμοποιούν τους κόμβους για να αποκομίσουν κέρδη.

Τύποι χειριστών κόμβων

Οι κάτοχοι κουπονιών έχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας και ανάθεσης. Οι τελεστές κόμβου στοιχήματος μπορούν να διαφοροποιηθούν σε κεντρικούς και αποκεντρωμένους χειριστές. Αποφασίζεται από το εάν θα χάσουν τον έλεγχο των μαρκών κατά τη διάρκεια της ανάθεσης.

Αποκεντρωμένοι χειριστές

Οι αποκεντρωμένοι φορείς εκμετάλλευσης διασφαλίζουν ότι οι κάτοχοι διατηρούν την κυριότητα. Ωστόσο, οι χειριστές έχουν τον έλεγχο των διακριτικών. Το στοίχημα σε έναν κόμβο είναι μόνο ανάθεση. Στην πραγματικότητα, τα διακριτικά εξακολουθούν να αποθηκεύονται στις διευθύνσεις των κατόχων. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η μεταφορά της εξορυκτικής δύναμης PoS. Ο χειριστής λαμβάνει το κέρδος στοιχήματος και το διανέμει πίσω στον κάτοχο.

Πολλοί από τους αποκεντρωμένους φορείς εκμετάλλευσης παρέχουν αποκεντρωμένα πορτοφόλια. Οι κάτοχοι υποχρεούνται μόνο να διατηρούν τα προσωπικά τους κλειδιά ασφαλή. Τα αποκεντρωμένα πορτοφόλια μπορούν επίσης να ταξινομηθούν σε πορτοφόλι ιστότοπου και πορτοφόλι λογισμικού. Το πορτοφόλι ιστότοπου θα βοηθήσει στην αποθήκευση του ιδιωτικού κλειδιού στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ιστού για υπογραφές, ενώ το πορτοφόλι λογισμικού αποθηκεύει το ιδιωτικό κλειδί στις συσκευές χρήστη. Συγκρίνοντας τα δύο, τα πορτοφόλια λογισμικού είναι πιο ασφαλή, καθώς το πορτοφόλι ιστότοπου είναι επίσης ευάλωτο σε επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Κεντρικοί χειριστές

Οι κεντρικοί χειριστές απαιτούν από τους κατόχους να μεταφέρουν τόσο την ιδιοκτησία όσο και τον έλεγχο των διακριτικών. Δεν θα βοηθήσουν τους κατόχους να δημιουργήσουν μια προσωπική διεύθυνση πορτοφολιού. Αντ ‘αυτού, όλοι οι κάτοχοι θα μοιράζονται την ίδια διεύθυνση. Το κέρδος από τον κόμβο θα διανεμηθεί αναλογικά στους κατόχους. Παραδείγματα: ανταλλαγές, κεντρικά πορτοφόλια, δεξαμενές εξόρυξης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από το στοίχημα

Ενώ το στοίχημα των κερμάτων μπορεί να σας προσφέρει οφέλη, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την απόδοσή σας (στοιχήματα ανταμοιβής). Εδώ είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού αρχίσετε να στοιχηματίζετε:

1. Ποσοστό πληθωρισμού

Τα περισσότερα από τα έργα PoS προσφέρουν μάρκες ως επιβράβευση ανταμοιβών. Καθώς δημιουργούνται νέα κουπόνια για το σκοπό αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε πληθωρισμό στο συνολικό οικονομικό σύστημα.

Παρόμοια με την εκτύπωση τραπεζογραμματίων από μια κεντρική τράπεζα, η σωστή κοπή συμβόλων συμβάλλει στη βελτίωση και ανάπτυξη μιας οικονομίας. Ωστόσο, εάν γίνει υπερβολικό και γίνει πολύ γρήγορα, μπορεί να οδηγήσει σε υποτίμηση του κρυπτονομίσματος. Βάζοντας αυτό το σενάριο στο οικοσύστημα ενός διακριτικού PoS, παρομοίως, οι στοιχηματικές ανταμοιβές ενδέχεται να μην είναι σε θέση να καλύψουν την απώλεια απόσβεσης που προκαλείται από την υπερβολική προσφορά συμβολικών.

Ωστόσο, εάν η κοπή των μαρκών υπολείπεται, θα αποτύχει να επιτύχει την προσδοκία των ανθρακωρύχων για ανταμοιβές, και έτσι καθιστά δύσκολη την ενθάρρυνση των ανθρακωρύχων να συμμετάσχουν στην επικύρωση του μπλοκ. Ως αποτέλεσμα, ο πιθανός κίνδυνος για επιθέσεις θα είναι πολύ υψηλότερος και μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του δικτύου. Μπορούμε να δούμε ότι το αρχικό στάδιο των έργων του PoS, όπως το Nxt, το Blackcoin και το SDW, απέτυχαν όλα για αυτόν τον λόγο. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα έργο με έναν αξιόπιστο οικονομικό μηχανισμό.

2. Περίοδος κλειδώματος

Τα περισσότερα έργα PoS ορίζουν μια περίοδο κλειδώματος για στοίχημα για την αποφυγή κακόβουλων στοιχημάτων και εξαπατήσεων. Όταν ένας παίκτης θέλει να σταματήσει το στοίχημα και να πουλήσει τα κουπόνια, πρέπει να περιμένει έως ότου λήξει η περίοδος κλειδώματος για να μεταφέρει και να ανταλλάξει τα κουπόνια.

Αυτός ο μηχανισμός κλειδώματος βοηθά στην προστασία του blockchain από τη λήψη κακόβουλων επιθέσεων. Ωστόσο, μειώνει τη συνολική κυκλοφορία των συμβόλων και επομένως τη ρευστότητα της αγοράς.

Κάθε έργο έχει τη δική του περίοδο κλειδώματος, για παράδειγμα, 15 ημέρες για το Tezos και 30 ημέρες για το Cosmos. Συνιστάται στους επενδυτές να ελέγξουν τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες στη Λευκή Βίβλο ενός έργου.

3. Εκτιμώμενο ετήσιο ποσοστό απόδοσης

Οι χρήστες θα πρέπει να αξιολογήσουν τα ποσοστά στοιχήματος και απόδοσης ενός έργου πριν από το στοίχημα και να προσπαθήσουν να επιλέξουν τους κόμβους με σχετικά σταθερό ρυθμό απόδοσης για να επενδύσουν. Η απόδοση του κόμβου είναι ένας άλλος σημαντικός δείκτης, καθώς οι κόμβοι χαμηλής απόδοσης δεν επηρεάζουν μόνο τις ανταμοιβές των κατόχων, αλλά προκαλούν επίσης απώλειες στα στοιχήματα των χρηστών.

4. Τέλος υπηρεσίας

Οι φορείς εκμετάλλευσης κόμβων θα λάβουν ανταμοιβές αποκλεισμού. Μετά τη συλλογή ενός συγκεκριμένου ποσού τελών υπηρεσιών, αυτές οι ανταμοιβές θα επιστραφούν σε αναλογικούς χρήστες. Κάθε χειριστής κόμβου χρεώνει ένα διαφορετικό τέλος υπηρεσίας ανάλογα με το ιστορικό και τις ιδιότητες του έργου. Συνιστάται στους εμπόρους να το λάβουν αυτό υπόψη πριν το στοιχηματίσουν.

5. Τύποι στοιχημάτων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι χρήστες δεν θα χάσουν τον έλεγχο των tokens τους κατά τη διάρκεια του στοιχήματος. Ενώ υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις στη μηχανική στοιχήματος, δηλαδή οι αποκεντρωμένες και συγκεντρωτικές προσεγγίσεις, η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι χρήστες πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά ποιοι τύποι παραγγελίας στοιχήματος ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικές τους ανάγκες.

συμπέρασμα

Διεγερμένοι από οικονομικούς παράγοντες, οι επενδυτές άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι πονταρίσματος, προκαλώντας ταχεία ανάπτυξη της αγοράς και ανάπτυξη τόσο των μαρκών PoS όσο και του μηχανισμού συναίνεσης. Είναι προβλέψιμο ότι το στοίχημα θα είναι μια σημαντική αγορά που θα δει μια αύξηση της αξίας των μεριδίων και των έργων στοιχήματος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map