Γιατί το PayPal και το Venmo αποτελούν μεγαλύτερη ώθηση στην υιοθέτηση κρυπτογράφησης από το Revolut

Η είσοδος κρυπτογράφησης του PayPal είναι έτοιμη να ενισχύσει την υιοθέτηση κρυπτογράφησης λιανικής και εμπόρου – Market Watch

Όσον αφορά τη μαζική υιοθέτηση, το Bitcoin (BTC) και άλλα κρυπτονομίσματα έλαβαν σημαντική ώθηση αυτήν την εβδομάδα μετά την PayPal Holdings Inc., τον γίγαντα των διαδικτυακών πληρωμών που έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 239 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την προσθήκη τεσσάρων κύριων κρυπτονομισμάτων στις προσφορές προϊόντων της. Από το 2021, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, να κρατήσουν και να πουλήσουν κρυπτογράφηση απευθείας από τον λογαριασμό τους στο PayPal.

Μετά την ανακοίνωση του PayPal, η τιμή του BTC και πολλών altcoins αυξήθηκε σημαντικά. 

Η BTC έλαβε τεράστια ώθηση από την ανακοίνωση του PayPal. Πηγή: OKEx, TradingView

Όπως δήλωσε το PayPal, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ψηφιακές πληρωμές – με γνώμονα το COVID-19 και την ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας ή CBDC – επιτάχυνε την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από την εταιρεία.

Τα τέσσερα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) και Litecoin (LTC) – θα διατεθούν πρώτα στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να επεκταθούν στο Venmo και να επιλέξουν διεθνείς αγορές στο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Εν συντομία, η στρατηγική κρυπτογράφησης του PayPal

Το PayPal δήλωσε ότι οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για τη χρηματοδότηση των αγορών τους με 26 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως. Για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία, δεν χρεώνεται τέλος υπηρεσίας για την αγορά ή πώληση κρυπτογράφησης έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, δεν θα χρεωθούν χρεώσεις για την κατοχή κρυπτογράφησης σε λογαριασμό PayPal. Η εταιρεία απέκλεισε επίσης τυχόν χρεώσεις μετατροπής μεταξύ κρυπτονομίσματος και fiat. Ομοίως, από την πλευρά του εμπόρου, το PayPal δεν επιβάλλει πρόσθετες ενοποιήσεις ή χρεώσεις για την αποδοχή πληρωμών σε κρυπτογράφηση.

Στο PayPal έχει επίσης χορηγηθεί ένα υπό όρους BitLicense από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, το PayPal συνέχισε να επεκτείνει τη στρατηγική κρυπτογράφησης μέσω συνεργασιών με θεματοφύλακες. Ήταν έχουν αναφερθεί ότι η PayPal διερευνά την απόκτηση της Bitcoin θεματοφύλακας BitGo Inc. για τις υπηρεσίες φύλαξης.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στις προσφορές κρυπτογράφησης του PayPal. Οι χρήστες δεν μπορούν να καταθέσουν ή να αποσύρουν κρυπτογράφηση μέσα και έξω από τους λογαριασμούς τους – πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να κρατήσουν κρυπτονομίσματα που αγοράστηκαν μόνο μέσω του λογαριασμού τους στο PayPal.

Τέλος, ο Meltem Demirors, επικεφαλής στρατηγικής CoinShares, πιστεύει ότι το PayPal μπορεί να κυκλοφορήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα τους επόμενους έξι έως 12 μήνες.

Η χιλιετή αγορά της Venmo μπορεί να είναι το κλειδί για τη μαζική υιοθέτηση

Ενώ το PayPal έχει 346 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες, από το 2ο τρίμηνο του 2020, η θυγατρική της, η Venmo, έχει τις υψηλότερες δυνατότητες να ενισχύσει την επικρατούσα υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος. 

Το Venmo είναι μια εφαρμογή πληρωμής peer-to-peer για κινητές συσκευές με 52 εκατομμύρια χρήστες ότι κυριαρχεί την αγορά πληρωμών για κινητά μεταξύ των αμερικανικών χιλιετιών – μεταξύ των οποίων η BTC έχει αποκτήσει δημοτικότητα. Από αυτό το δημογραφικό, το 59% αναφέρεται πίστευε Τα κρυπτονομίσματα είναι θετικές καινοτομίες στη χρηματοοικονομική τεχνολογία. Επιπλέον, το 17% των millennials φέρεται να κατέχει κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, η JP Morgan Chase πρόσφατα διάσημος ότι η προτίμηση των millennials για το BTC έναντι του χρυσού είναι ο βασικός παράγοντας για τη μακροπρόθεσμη δυνατότητα ανατίμησης των τιμών του ψηφιακού νομίσματος. 


Η ιστορία της κρυπτογράφησης της Revolut

Η υιοθέτηση των υπηρεσιών κρυπτογράφησης από την Revolut μπορεί να λειτουργήσει ως περίπτωση αναφοράς για το PayPal. Η ψηφιακή τράπεζα πρώτα ξεκίνησε τις υπηρεσίες κρυπτογράφησής της το 2017 και επέτρεψε στους χρήστες να αγοράζουν και να ανταλλάσσουν BTC, LTC και ETH. Η εταιρεία επέκτεινε αργότερα τις κρυπτογραφικές προσφορές της σε BCH, XRP και Stellar lumens (XLM). Οι προσφορές κρυπτογράφησης ήταν αρχικά διαθέσιμες για Ευρωπαίους πελάτες προτού τους επεκτείνει η Revolut ΜΑΣ., Ιαπωνικά και Αυστραλός πελάτες το 2020. 

Η Revolut σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από το ξέσπασμα του COVID-19. Πάνω από το 30% των 10 εκατομμυρίων χρηστών της Revolut έχουν διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα στην εφαρμογή. Η ανάπτυξη είναι πιο αξιοσημείωτη τον Απρίλιο του 2020, όταν υπήρξε μηνιαία αύξηση 68% των χρηστών που πραγματοποιούν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και 63% μηνιαία αύξηση στη μέση αξία κάθε συναλλαγής κρυπτονομισμάτων. 

Το Cryptocurrency παραμένει το βασικό συστατικό της επιχείρησης της Revolut. Όπως υποδεικνύεται από την εταιρεία ετήσια Έκθεση, Το ποσοστό κρυπτογράφησής του αυξήθηκε από 37 εκατομμύρια GBP σε 93,8 εκατομμύρια GBP το 2020.

Η λιανική υιοθέτηση του crypto βλέπει μέτρια ανάπτυξη

Από την ανακοίνωση κρυπτογράφησης του PayPal έως την επένδυση Bitcoin της Square στα 50 εκατομμύρια δολάρια, τα ιδρύματα έχουν δει αυξανόμενο ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων μεταξύ εμπόρων λιανικής παραμένει περιορισμένη – ωστόσο δεδομένα από το Coinmap δείχνει ότι υπήρξε μια σύντομη αύξηση των εμπόρων λιανικής που δέχθηκαν κρυπτονομίσματα τον Μάρτιο που πιθανότατα προκλήθηκε από το COVID-19. Από τότε, ο αριθμός των τόπων πληρωμής κρυπτογράφησης σημείωσε μέτρια αύξηση, με έως σήμερα 19.072 τόπους πληρωμής κρυπτογράφησης..

Ο αριθμός των τόπων πληρωμής κρυπτογράφησης αυξήθηκε ιδιαίτερα τον Μάρτιο του 2020. Πηγή: Coinmap

Ενώ η λιανική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε αργά το 2020, η ανακοίνωση του PayPal μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής, επιτρέποντας στα ψηφιακά νομίσματα να φτάσουν τα 26 εκατομμύρια εμπόρους του PayPal. Ο Henri Arslanian, παγκόσμιος ηγέτης κρυπτογράφησης της PwC, δήλωσε στο OKEx Insights:

"Ενώ άλλες εταιρείες πληρωμών στις ΗΠΑ, όπως η Robinhood ή η Square, έχουν ήδη προσφέρει πρόσβαση στο crypto, το PayPal είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο διεθνές."

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map