Οι τράπεζες PayPal και ΗΠΑ στρέφονται προς το Crypto ενώ το Hedge Fund του Ηνωμένου Βασιλείου αποσύρεται – Crypto News of the Week

Νέα της εικόνας της εβδομάδας

Ενώ η έλλειψη θεσμικού ενδιαφέροντος φέρεται να προκαλεί το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο κρυπτογράφησης στο Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει τις πόρτες του, τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται σύντομα να αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, το PayPal φέρεται να προσφέρει άμεσες πωλήσεις κρυπτονομισμάτων στους χρήστες του. Αυτά και άλλα θέματα εξετάζονται στην έκδοση Crypto News της εβδομάδας του OKEx Insight αυτής της εβδομάδας.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ επιτρέπεται να παρέχουν προστασία για κρυπτονομίσματα

Οι εθνικά ναυλωμένες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης για μοναδικά κρυπτογραφικά κλειδιά που συνδέονται με πορτοφόλια κρυπτογράφησης, σύμφωνα με μια δημόσια επιστολή από το γραφείο του ελεγκτή του νομίσματος Jonathan Gould, του ανεξάρτητου γραφείου του ανώτερου αναπληρωτή ελεγκτή και επικεφαλής συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών.

Η επιστολή διευκρινίζει επίσης ότι οι τράπεζες μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πιστωτικής και μη πιστωτικής φύλαξης.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, το OCC διευθύνεται επί του παρόντος από τον πρώην επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Coinbase, Μπράιαν Μπρουκς.

Βασικές επιλογές:

  • Παρόλο που το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επιτρέψει εδώ και πολύ καιρό τους χρήστες να είναι «δικές τους τράπεζες», άτομα που είναι άβολα με την ιδέα μπορεί σύντομα να επιτρέψουν στις παραδοσιακές τράπεζες να εξασφαλίσουν τα ψηφιακά τους στοιχεία.
  • Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φύλαξης κρυπτονομισμάτων – η οποία περιορίστηκε κυρίως σε επιλεγμένες ρυθμιζόμενες οντότητες – μπορεί τώρα να διευρυνθεί και να διαφοροποιηθεί.
  • Το OCC αναγνωρίζει σαφώς την ανάγκη προσαρμογής και συμβαδίζει με την ταχύτητα της χρηματοοικονομικής καινοτομίας, η οποία έχει επιταχυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία BTC και blockchain.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το PayPal συνεργάζεται με την Paxos για υπηρεσίες κρυπτογράφησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το PayPal σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Paxos για να προσφέρει άμεσες πωλήσεις και συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Τα νέα έρχονται μέσω CoinDesk, που ισχυρίζεται ότι έχει μιλήσει με δύο άτομα εξοικειωμένα με την προοπτική διευθέτηση.

Η Paxos εδρεύει από τη Νέα Υόρκη και πρόσφατα ξεκίνησε τη δική της μεσιτική υπηρεσία κρυπτογράφησης, την Paxos Crypto Brokerage, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες στην Revolut US.

Βασικές επιλογές:

  • Εάν οι αναφορές είναι αληθινές, το Bitcoin θα δει ακόμα μία από τις πιο βασικές μορφές υιοθέτησής του – δεδομένου του τεράστιου μεγέθους και του εύρους της βάσης χρηστών του PayPal, που ανέρχεται σε 325 εκατομμύρια.
  • Ο γίγαντας της fintech, ο οποίος κατέχει επίσης τη Venmo, θα συμμετάσχει στους ανταγωνιστές της Square και Robinhood, προσφέροντας αγορές ψηφιακών στοιχείων.

Σύνολο ενεργών λογαριασμών χρηστών PayPal από το πρώτο τρίμηνο του 2010 έως το πρώτο τρίμηνο του 2020. Πηγή: στατιστική

Κλείσιμο του πρώτου hedge fund του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω έλλειψης ζήτησης

Το πρώτο hedge fund κρυπτογράφησης του Ηνωμένου Βασιλείου, Prime Factor Capital, κλείνει – επικαλούμενη έλλειψη ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με μια έκθεση Financial News που αναφέρεται από Το μπλοκ, το hedge fund «αγωνίστηκε να πάρει έλξη όσον αφορά τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων», σύμφωνα με ένα άμεσο απόσπασμα από τον CEO της Prime Factor Capital, Nic Niedermowwe.

Το hedge fund κρυπτογράφησης ήταν ιδιαίτερα το πρώτο που έλαβε πράσινο φως από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, τον ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό φορέα της χώρας.

Βασικό πακέτο:

  • Η έλλειψη θεσμικής ζήτησης που αναφέρεται ως ο λόγος για την εκκαθάριση της Prime Factor Capital έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δραματική αύξηση των θεσμικών επενδύσεων που παρατηρείται αλλού στον χώρο κρυπτογράφησης.

Ο γίγαντας της Fintech Ant Group λανσάρει την μάρκα blockchain AntChain

Υποκατάστημα fintech του ομίλου Alibaba, Ant Group, ξεκίνησε τη δική του μάρκα blockchain αυτή την εβδομάδα. Με την ονομασία “AntChain”, η μάρκα θα καλύπτει λύσεις που βασίζονται σε blockchain, ενώ ισχυρίζεται ότι μπορεί να επεξεργάζεται 1 δισεκατομμύριο καθημερινές συναλλαγές και να υποστηρίζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών.

Η Ant Group είναι η μητρική εταιρεία της Alipay, ενός γίγαντα διαδικτυακών και κινητών πληρωμών που εδρεύει στην Κίνα και συνδέεται στενά με το επίσημο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας.

Βασικό πακέτο:

  • Ενώ ο όρος “blockchain” χρησιμοποιείται ελεύθερα ως λέξη-κλειδί τα τελευταία χρόνια, η κυκλοφορία μιας απτής μάρκας blockchain από την Ant Group αντιπροσωπεύει μια σημαντική ώθηση για την τεχνολογία στο mainstream fintech.

Διάγραμμα που απεικονίζει τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών στην Κίνα. Πηγή: στατιστική

Η Mastercard υπογράφει συμφωνία με την Wirex για κάρτες κρυπτογράφησης

Η Mastercard έχει υπέγραψε μια συμφωνία με την εκκίνηση κρυπτονομισμάτων Wirex μετά το άνοιγμα του προγράμματος που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση, Mastercard Accelerate, το οποίο επιτρέπει τώρα στις εταιρείες κρυπτογράφησης να δημιουργούν τις δικές τους κάρτες πληρωμής. Ως εκ τούτου, η Wirex θα μπορεί πλέον να εκδίδει τις δικές της κάρτες με κάρτα Mastercard.

Η Wirex είδε στο παρελθόν τις χρεωστικές κάρτες της που εκδόθηκαν από την Wirecard, έναν πλέον αδύναμο γερμανικό επεξεργαστή πληρωμών που πρόσφατα δεν μπόρεσε να αντιπροσωπεύσει 2 δισ. Δολάρια.

Βασικές επιλογές:

  • Η συμφωνία με το Wirex και η επέκταση του Mastercard Accelerate δείχνουν πώς ένας από τους κυρίαρχους επεξεργαστές πληρωμών στον κόσμο προωθεί βαθύτερα τα ωριμάζοντα blockchain και κρυπτονομίσματα.
  • Η συμφωνία της Mastercard με την Wirex θα προσφέρει ανταγωνισμό στη Visa, η οποία έχει ήδη συνεργαστεί με την Coinbase και παρέχει στην ψηφιακή ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων τη δυνατότητα να εκδίδει τις δικές της κάρτες πληρωμής.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner