Οι θεσμικοί επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση

Γιατί βλέπουμε τώρα σαφές θεσμικό ενδιαφέρον για τον αυξανόμενο χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης που θα το οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.

Αυτό το άρθρο γνωμοδότησης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OKEx Jay Hao ήταν αρχικά δημοσιεύτηκε στο Cointelegraph.

Ο αποκεντρωμένος χρηματοοικονομικός τομέας αναπτύσσεται σταθερά και έχει αρχίσει να βλέπει τους καρπούς της εργασίας του. Όμως, ενώ υπάρχουν πολλές διαφημιστικές εκδηλώσεις γύρω από έργα και εφαρμογές DeFi, ειδικά κατά τη διάρκεια του Bitcoin (BTC) μη χαρακτηριστική έλλειψη μεταβλητότητας, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. 

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, αλλά ακόμη και όταν ζητήματα χρηστικότητας, επεκτασιμότητας, διαλειτουργικότητας και έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας συνεχίζουν να εξοργίζουν τον χώρο, η υπόσχεση του DeFi είναι αναμφισβήτητη και η αξία της είναι αδύνατο να αγνοηθεί.

Η ασταμάτητη ανάπτυξη της DeFi το 2020

Μέχρι στιγμής, το 2020 δεν ήταν το καλύτερο των ετών για πολλούς, αλλά Το DeFi έχει σίγουρα έρθει από μόνος του επεκτείνοντας εκθετικά. Πέρασε ένα βασικό ορόσημο τον Φεβρουάριο όταν το σωρευτικό επιτεύχθηκε η τιμή των διακριτικών που είναι κλειδωμένα σε εφαρμογές DeFi περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Παρά την κάμψη από τις πωλήσεις του Μαρτίου που χύθηκαν σε όλες τις αγορές, ο αριθμός αυτός έχει ήδη ανακάμψει μέχρι τον Ιούνιο. Σήμερα, αυτό περίπτερα στα 2,52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ ορισμένων από τα κύρια πρωτόκολλα για την προώθηση αυτής της ανάπτυξης είναι το αποκεντρωμένο δίκτυο Oracle Chainlink, του οποίου το διακριτικό έχει εξερράγη πάνω από 1.000% φέτος. Τα πρωτόκολλα δανεισμού βλέπουν επίσης μερικά από τα πιο ελκυστικά, με Η σύνθετη λογιστική αντιπροσωπεύει το 28% της συνολικής κλειδωμένης αξίας και το MakerDAO δεν ακολουθεί πολύ πίσω. Το νέο φαινόμενο της «καλλιέργειας απόδοσης» έδωσε στους επενδυτές και τους εμπόρους κρυπτογράφησης ευκαιρίες να αποκομίσουν κέρδη.

Η γεωργική απόδοση, αλλιώς γνωστή ως εξόρυξη ρευστότητας, είναι ένας σημαντικός μηχανισμός κινήτρων που χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα DeFi για να προσελκύσουν ρευστότητα. Το κάνουν αυτό εκδίδοντας διακριτικά διακυβέρνησης, όπως το νόμισμα της Compound, COMP, που δίνουν δικαιώματα διακυβέρνησης στους κατόχους που φέρνουν την απαραίτητη ρευστότητα στο δίκτυο.

Όλη αυτή η ενέργεια έχει τοποθετήσει τα διακριτικά DeFi μεταξύ των κρυπτογραφικών στοιχείων με την καλύτερη απόδοση φέτος. Εκτός από τη συγκλονιστική ανάπτυξη της COMP μετά την είσοδό της στην αγορά και την ασταμάτητη αύξηση του LINK της Chainlink, τις τελευταίες 90 ημέρες, άλλα κουπόνια DeFi όπως η Aave (LEND) και η Bancor (BNT) έχουν δει κέρδη πάνω από 300%.

Κανένα έξυπνο χρήμα δεν μπορεί να αγνοήσει την αστρική ανάπτυξη όπως αυτή στον χώρο DeFi, ο οποίος εξακολουθεί να κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από επενδυτές λιανικής. Ωστόσο, έχει κερδίσει σοβαρή έλξη μεταξύ των θεσμικών επενδυτών – παρά το γεγονός ότι η υποδομή δεν είναι ακόμη αρκετά έτοιμη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα.

Η αύξηση του θεσμικού ενδιαφέροντος για το DeFi

Σύμφωνα με ένα πρόσφατη έρευνα της Fidelity Asset Management, Το 80% των ερωτηθέντων ιδρυμάτων βρίσκουν πλέον ελκυστική την επένδυση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτός είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός και μια γιγαντιαία αλλαγή σε σύγκριση με μόλις πριν από μερικά χρόνια, όταν πολλοί έφεραν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως απάτες.

Ωστόσο, πέρα ​​από την επένδυση σε γνωστά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ορισμένες βασικές παραδοσιακές εταιρείες επενδύσεων έχουν ανακατευθύνει το ενδιαφέρον τους προς την DeFi για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του χώρου. ο Chicago DeFi Alliance, Για παράδειγμα, περιλαμβάνει μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες διαπραγμάτευσης, μεσιτείας και επενδύσεων. Αυτή η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει πολλά υποσχόμενες εταιρείες DeFi με χρηματοδότηση, πόρους, αγορά και άλλες υπηρεσίες.

Μιλάμε για μεγάλα παίκτες όπως οι TD Ameritrade, Arca και CMT Digital. Όλες οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις πιέζουν τόσο για την ανάπτυξη του χώρου όσο και για τη ρύθμιση του. Όμως, ενώ η ρύθμιση παραμένει σαφώς ασαφής σε αυτόν τον αποκεντρωμένο, πολλών δικαιοδοτικών χώρων, οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν πολύ από τη δράση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Σχετικά με Το απόθεμα της Arca στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα.


Ένα Bitcoin-ETF μπορεί να συνεχίσει να είναι μια καυτή πατάτα, αλλά αυτόν τον Ιούλιο, το Η SEC ενέκρινε ένα ταμείο με βάση το Ethereum. Μετά από σχεδόν 20 μήνες πιέσεων για την απόφαση, η Arca Labs άρχισε να πωλεί μετοχές στο Ταμείο Οικονομικών της Arca στις 6 Ιουλίου, αφού έλαβε μια επίσημη ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα.

Με την έγκριση SEC, οι ψηφιακές μετοχές της Arca αντιπροσωπεύονται από την ArCoins και διαπραγματεύονται στο blockchain Ethereum. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για ολόκληρο τον κλάδο, καθώς αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η SEC επέτρεψε σε ένα κεφάλαιο που περιλαμβάνει κρυπτογραφικά token να εισέλθει στις επενδυτικές αγορές – και είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς την ενοποίηση της παραδοσιακής χρηματοδότησης με την ψηφιακή επένδυση περιουσιακών στοιχείων.

Θετικές προοπτικές μπροστά από το Ethereum 2.0

Ενώ ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin έχει φτάσει στο χαμηλό έξι μηνών, το ενδιαφέρον πολλών βασικών παικτών συνεχίζει να στραφεί στο Ethereum. Η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων κρυπτογράφησης στον κόσμο, το Grayscale, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη στάθμιση του των Bitcoin και Ether (ETH) στο επενδυτικό ταμείο Digital Large-Cap.

Η σημαντική εκμετάλλευση του αμοιβαίου κεφαλαίου παραμένει φυσικά Bitcoin ως μίλι χώρας. μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, το ποσοστό των BTC που διατηρήθηκαν στο ταμείο του αυξήθηκε από 81% σε 81,5%. Ωστόσο, η στάθμιση του Ethereum στο Grayscale αυξήθηκε επίσης σημαντικά από 9,6% σε 11,7% το 2ο τρίμηνο.

Όλο αυτό το θεσμικό ενδιαφέρον για τον Ether είναι εξαιρετικά θετικό για την κοινότητα μπροστά Ethereum 2.0, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του επόμενου μεγάλου κύματος της υιοθέτησης κρυπτογράφησης που τελικά θα μεταφέρει πραγματικά στοιχεία ενεργητικού στον blockchain και θα επιτρέψει τελικά στους μη τραπεζίτες να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όχι μόνο παραθέτουμε μεγάλα διακριτικά DeFi συμπεριλαμβανομένων των LINK, Maker (MKR) και COMP, αλλά είμαστε επίσης μεταξύ οι πρώτοι επικυρωτές στο testnet Topaz, Το δοκιμαστικό δίκτυο Ethereum για Ethereum 2.0.

Επεκτείνουμε συνεχώς το αποτύπωμά μας στον χώρο DeFi με χαρακτηριστικά δανεισμού από πελάτη σε πελάτη, λίστες διακριτικών διακυβέρνησης DeFi και τη δική μας δημόσια αλυσίδα, το OKChain, επιτρέποντας μια σειρά εφαρμογών DeFi να χτιστούν σε μεγάλη εμπορική κλίμακα.

Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που περιβάλλουν τον χώρο DeFi και κατανοούμε τα βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν. Ωστόσο, το αυξημένο θεσμικό ενδιαφέρον για μια περιοχή που εξακολουθεί να δημιουργείται είναι ένα καλό σημάδι ότι το DeFi θα συνεχίσει να επεκτείνεται και το OKEx είναι ενθουσιασμένο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επόμενης επανάστασης του crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map