Litecoin – το ασήμι στο χρυσό του Bitcoin (μέρος Ι)

Αφηρημένη: Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε το Litecoin σε τρία άρθρα για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να κατανοήσουν το Litecoin πλήρως. Το πρώτο μέρος αυτής της σειράς καλύπτει το Litecoin από την προοπτική του ιστορικού ανάπτυξης και του τρέχοντος status quo, εστιάζοντας κυρίως στα ορόσημα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, τον αλγόριθμο εργασίας, το μισό block block, την τάση των τιμών, τη διανομή pool mining, το Github commits και την τάση αναζήτησης google.

Εγώ. Εισαγωγή στο Litecoin (LTC)

Το Litecoin (LTC ή Ł), δημιουργήθηκε από τον Charlie Li, πρώην υπάλληλο της Google, ο οποίος αφιερώθηκε σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει το όραμά του για τη δημιουργία μιας ελαφρύτερης έκδοσης του Bitcoin (BTC). Τεχνικά, το Litecoin μοιάζει σχεδόν Bitcoin.

Το Akin to bitcoin, η δημιουργία και η μεταφορά του Litecoin βασίζεται σε ανοιχτό κώδικακρυπτογραφικό πρωτόκολλο και δεν διαχειρίζεται καμία κεντρική αρχή. Το δίκτυο Litecoin έχει προγραμματιστεί να παράγει 84 εκατομμύρια Litecoins (LTC), το οποίο είναι 4 φορές περισσότερες μονάδες νομίσματος από το Bitcoin, με την τρέχουσα κυκλοφορία να ανέρχεται στα 61.276.211 LTC.

1. Το Χρονικό των Ορόσημων της Litecoin

 • Το Litecoin κυκλοφόρησε μέσω πελάτη ανοιχτού κώδικα στο Github στις Οκτωβρίου 2011.
 • Στις 26 Αυγούστου 2015, η επιβράβευση μπλοκ Litecoin μειώθηκε κατά το ήμισυ για πρώτη φορά, με την έξοδο Litecoin ανά μπλοκ να μειώνεται από 50 σε 25.
 • Στις 3 Ιουλίου 2016, το Σύνδεσμος Litecoin, που υποστηρίζει Litecoin, συνεργάστηκε με την βασική ομάδα ανάπτυξης της Litecoin και κυκλοφόρησε έναν Οδικό Χάρτη 2016 που περιγράφει τα σχέδιά του για το μέλλον. Μία από τις πρωταρχικές προοπτικές τους από τον χάρτη πορείας τους περιλαμβάνει την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης του Litecoin με χαρακτηριστικά των Segregated Witness (SegWit), Lighting Network και Smart Contract.
 • Στις 11 Μαΐου 2017, το Segregated Witness (SegWit) ενεργοποιήθηκε στο 1.201.536ο μπλοκ και οι Litecoin hodlers ήταν έκτοτε σε θέση να κάνουν συναλλαγές Segregated Witness (SegWit).
 • Τον Ιούνιο. Στις 21, 2017, ο Τσάρλι Λι ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε επίσημα το Lightning Network of Litecoin. Το Lightning Network είναι μια από τις πιο αναμενόμενες τεχνολογίες για κλιμάκωση πληρωμών με μακροπρόθεσμη και βιώσιμη μέθοδο.

Το Litecoin (LTC) αξιοποιεί τις υποκείμενες τιμές της υποδομής blockchain και απολαμβάνει βαθιά ρευστότητα στην αγορά κρυπτογράφησης. Επίσης, ο αριθμός των ATM της Litecoin (LTC) έχει δει πρόσφατα ραγδαία ανάπτυξη και τώρα βρίσκεται δεύτερος μετά το Bitcoin (BTC) παγκοσμίως.

Η Litecoin, έχει επίσης σημειώσει σημαντική ώθηση στον αριθμό των ανθρακωρύχων, στις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης, προγραμματιστές, εμπόρους που δέχονται Litecoins και χρήστες από την ανάπτυξή της.

2. Litecoin vs Bitcoin: Κατανόηση της βασικής διαφοράς

Το Litecoin, το οποίο ονομάστηκε «το ασημένιο στο χρυσό του Bitcoin», είναι το πρώτο διαδικτυακό νόμισμα peer-to-peer που βασίζεται στον αλγόριθμο Scrypt. Αν και οι λειτουργίες του Litecoin είναι σχεδόν ίδιες με αυτές Bitcoin, υπάρχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους:

 • Το δίκτυο Litecoin στοχεύει να επεξεργάζεται ένα μπλοκ κάθε 2,5 λεπτά, ενώ ο χρόνος επεξεργασίας για το Bitcoin είναι 10 λεπτά. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι αυτό επιτρέπει στη Litecoin να έχει ταχύτερη επιβεβαίωση συναλλαγής.
 • Το Litecoin έχει όριο προσφοράς 8.400, 4 φορές το όριο παροχής Bitcoin.
 • Το Litecoin χρησιμοποιεί scrypt μέσα στο απόδειξη της εργασίας αλγόριθμος, μια διαδοχική σκληρή μνήμη που απαιτεί ασυμπτωτικά περισσότερη μνήμη από τον αλγόριθμο SHA256 που δεν είναι σκληρός στη μνήμη του Bitcoin. Η σκληρή μνήμη scrypt Ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ικανότητα του επαγγελματικού εξοπλισμού εξόρυξης. μικρόκρύπτη Ο αλγόριθμος υπενθυμίζει στους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα συγκεντρωτισμού στον κατακερματισμό, καθώς αποτρέπει αυτό που είναι γνωστό ωςASIC από την κυριαρχία του Litecoin ποσοστό κατακερματισμού, ωθώντας έτσι τη βιομηχανία να κατευθυνθεί προς μια πιο αποκεντρωμένη κατεύθυνση.

3. Κατά το ήμισυ του Litecoin Block Reward

Το Litecoin υφίσταται μια επιβράβευση περίπου στα μισά κάθε τέσσερα χρόνια, με το τελευταίο να συμβαίνει στις 26 Αυγούστου 2015, όταν η επιβράβευση Litecoin μειώνεται από 50 LTC σε 25 LTC. Θεωρητικά, η κατά το ήμισυ παραγωγή μπλοκ μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπημένη προσφορά & ζήτηση και ενεργοποιεί ένα ράλι τιμών. Δεδομένου ότι η τιμή της Litecoin επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την προσφορά και τη ζήτηση, ορισμένοι είχαν υποθέσει ότι η μείωση της προσφοράς θα οδηγούσε σε επακόλουθη αύξηση της τιμής της Litecoin. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, συνέβη μια αντίστροφη τάση καθώς περισσότεροι παράγοντες και μεταβλητές είχαν αρχίσει να παίζουν. Ιστορικά στοιχεία το 2015 έδειξαν ότι η Litecoin είδε την τιμή της να πέφτει σε κάποιο βαθμό μετά το μισό του γεγονότος. Με βάση την ανάλυση, οι ακόλουθοι παράγοντες ενδέχεται να συνέβαλαν στην πτωτική του τάση:

Τάση τιμών του LTC Δύο μήνες μετά το μισό κατά το ήμισυ του Block Reward το 2015


 • Πρώτον, με βάση το διάγραμμα τάσεων τιμών της Litecoin το 2015, η Litecoin (LTC) σημείωσε ραγδαία μήνες πριν από το μισό της επιβράβευσης, σημειώνοντας υψηλό 8,967 $, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.
 • Δεύτερον, η τότε συνολική αγοραία αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης ήταν σχετικά μικρή και οι πραγματικές περιπτώσεις χρήσης ήταν ακόμη περιορισμένες. Με βάση την έρευνά μας, το απότομο ράλι τιμών είναι μια κερδοσκοπία και όχι η πραγματική αντανάκλαση της αξίας της.
 • Τρίτον, η κατά το ήμισυ παραγωγή μπλοκ ανάγκασε επίσης τους ανθρακωρύχους να κλείσουν τους διακομιστές τους λόγω των συρρικνωμένων ανταμοιβών και του υψηλού κόστους. Ωστόσο, η υπολογιστική δύναμη σημείωσε επίσης κάποια πτώση μετά το μισό του γεγονότος, το οποίο ώθησε την τιμή της Litecoin σε μια τάση αρκούδας για αρκετό καιρό. Η δυσκολία της Litecoin πέρασε από την πρώτη της προσαρμογή στις 27 Αυγούστου την ίδια χρονιά μετά το μισό για να διατηρήσει το χρόνο δημιουργίας μπλοκ στα 150 δευτερόλεπτα, κάτω από 7,61%

Η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε πολλούς ταύρους και αρκούδες από το 2015, όπως και η Litecoin. Η Litecoin προχωρά γρηγορότερα από πολλά άλλα μεγάλα νομίσματα όσον αφορά την τεχνολογία, την οικοδόμηση οικοσυστημάτων και άλλες πτυχές.

ΙΙ. Τρέχουσα βασική κατάσταση Litecoin

 1. Τρέχουσες βασικές αρχές Litecoin

Η Litecoin διαπραγματεύεται σήμερα περίπου 60 $ την ώρα του Τύπου, με συνολικό ανώτατο όριο αγοράς 3,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων

2. Συναλλαγές στην αλυσίδα Litecoin

3. Σύγκριση Δεδομένων Συναλλαγών Σημαντικών Blockchains

Ο όγκος συναλλαγών στην αλυσίδα Litecoin έχει ακόμη ένα κενό που πρέπει να μειωθεί προκειμένου να καλυφθεί με τον BTC και τον ETH. Ωστόσο, η Litecoin εξακολουθεί να είναι ανθεκτική χάρη στο μεγάλο όριο αγοράς, τη μεγάλη βάση χρηστών και την κάλυψη 5,51% του συνολικού ανώτατου ορίου αγοράς από τον 24ωρο όγκο συναλλαγών της. Επιπλέον, η Litecoin έχει σήμερα 55.822 ενεργές διευθύνσεις. Εκτός αυτού, κρίνοντας από την αυξανόμενη τάση των τελών συναλλαγής, η Litecoin παρουσιάζει σταθερή και συνεχή αύξηση του όγκου συναλλαγών της.

4. Διανομή LTC

5. Διατήρηση LTC% έναντι συνολικού ανώτατου ορίου αγοράς από τις κορυφαίες 10, κορυφαίες 100 και 1.000 κορυφαίες διευθύνσεις LTC

Παρόμοια με άλλα mainstream νομίσματα, το LTC συγκεντρώνεται επίσης σε μερικές κορυφαίες διευθύνσεις. Στην πραγματικότητα, η αξία ενεργητικού των 500 κορυφαίων διευθύνσεων και μόνο κάλυψε πάνω από το 60% της συνολικής προσφοράς LTC, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ορισμένων κεντρικών χρηματιστηρίων, κάτι που είναι κοινή για άλλα κορυφαία νομίσματα.

6. Μεταλλευτική πισίνα LTC

Διανομή ορυχείων LTC

Η κατανομή δεξαμενών εξόρυξης LTC είναι σχετική ακόμη και μεταξύ των μεγάλων παικτών, με το κορυφαίο σύνολο εξόρυξης F2Pool να καλύπτει το 20,45% της συνολικής παραγωγής εξόρυξης, ακολουθούμενο στενά από άλλες μεγάλες ομάδες όπως το Poolin, το LTC Top και το ViaBTC. Η σχετικά ομοιόμορφη κατανομή δεξαμενών εξόρυξης προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια στους ανθρακωρύχους. Ωστόσο, το Litecoin έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά τη βελτίωση της υπολογιστικής του ισχύος σε σύγκριση με τα 47,31 EH / s του Bitcoin και 1.6EH / s του BCH.

Κατανομή Hashrate για τα τελευταία 100 μπλοκ

7. Το Github του Liecoin δεσμεύει τη συχνότητα

Οι δεσμεύσεις κώδικα LTC στο Github ήταν συνεχώς ενεργές. Ωστόσο, υπήρξε μια μικρή πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες.

8. Google Trend

Το Google Trend της Litecoin Διανομή τάσεων Google

Η Litecoin κατατάσσεται ψηλά στην τάση της Google καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για το Litecoin είναι ισχυρό μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων, συγκεντρωμένο στη Βόρεια και Νότια Αμερική, ειδικά στις χώρες της Βενεζουέλας, της Αμερικής και του Καναδά.

III. συμπέρασμα

Ως η τέταρτη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση στον κόσμο στο CoinMarketCap, οι παράμετροι της Litecoin όπως αναφέραμε παραπάνω δείχνουν γενικά την εξαιρετική και ανθεκτική απόδοσή της. Το blockchain Litecoin ήταν πλήρως λειτουργικό, το οποίο πιστώνεται ως επί το πλείστον στα στερεά υποκείμενα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας. Ωστόσο, το Litecoin αντιμετωπίζει επίσης ορισμένα σημεία πόνου σε σύγκριση με άλλα κορυφαία νομίσματα, όπως η συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων στις κορυφαίες διευθύνσεις.

Στο επόμενο άρθρο, θα βυθίσουμε βαθιά την εκδήλωση μισού του μπλοκ και τις ευρείες επιπτώσεις του στο οικοσύστημα Litecoin.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

Πρόγραμμα περιήγησης LTC

Λευκή Βίβλος Litecoin (LTC): https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map