Hindsight 2020: Σύγκριση των καλύτερων επενδύσεων της χρονιάς, από την καταστροφή έως την άνθηση

Μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα κρυπτογραφικά και παραδοσιακά στοιχεία με την καλύτερη απόδοση φέτος

Πέρα από τις ιδεαλιστικές έννοιες της οικονομικής ελευθερίας, το crypto είναι ένας αναμφισβήτητα συναρπαστικός χώρος, με τις άγριες μεταβολές των τιμών και τα άνευ προηγουμένου κέρδη – με αποτέλεσμα την αχαλίνωτη κερδοσκοπία και, μερικές φορές, μια μέρα στην άλλη πλούτη.

Αφού ανέβηκε σε ζαλιστικά ύψη το 2017, η τιμή του Bitcoin (BTC) υπέστη παρατεταμένη πτωτική περίοδο, διαπραγματευόμενη κάτω από 4.000 $ μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Μαρτίου 2019. Ωστόσο, οι τιμές κρυπτογράφησης ανέκαμψαν το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και η BTC διαπραγματεύτηκε πάνω από 10.000 $ τις αρχές του 2020 – δηλαδή, μέχρι να μειωθεί ξανά κάτω από 4.000 $ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, έγινε στις 12 Μαρτίου "Μαύρη Πέμπτη" (αν και η συντριβή εκτείνεται στις 12–13 Μαρτίου στην Ευρώπη και την Ασία) που τόσο οι παραδοσιακές όσο και οι αγορές κρυπτογράφησης έπεσαν ξαφνικά λόγω των πωλήσεων που προκλήθηκαν από πανικό εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων COVID-19. Με το μέγεθος της πανδημίας να έρχεται ξαφνικά στο επίκεντρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας τους σε περίπου 30 χρόνια.

Ενώ οι παραδοσιακές αγορές ανέκαμψαν κάπως την επόμενη μέρα, το Bitcoin και ο χώρος κρυπτογράφησης συνέχισαν να πέφτουν, με την τιμή του κορυφαίου ψηφιακού νομίσματος να χάνεται περίπου 50% έως τις 13 Μαρτίου. Ωστόσο, εκείνοι που θα μπορούσαν να ήταν αρκετά τυχεροί που είχαν επενδύσει στην αγορά το κάτω μέρος της συντριβής του Μαρτίου είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει σημαντικά κέρδη τον Νοέμβριο, όταν η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 19.400 δολάρια.

Τούτου λεχθέντος, η πραγματικότητα του απρόβλεπτου του Bitcoin είναι εμφανής στη δράση των τιμών από τις 25 Νοεμβρίου, όταν η ιδέα για αυτό το άρθρο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Το Bitcoin ήταν κοντά στο υψηλό όλων των εποχών, αλλά έκτοτε έχει υποστεί σημαντική διόρθωση και διαπραγματεύεται πάνω από 17.000 $ τη στιγμή της γραφής. Αυτή η τελευταία πτώση φαίνεται να τροφοδοτείται από ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή κανονιστική καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ Παρόλο που δεν είναι σαφές πόσο σύντομα θα ανακάμψει το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, φαίνεται ότι μια βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη κορυφή εμφανίστηκε στις 24 Νοεμβρίου 25.

Αυτή η τρέχουσα διόρθωση μας δίνει επίσης έναν πλήρη κύκλο ανάλυσης, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε μια σύγκριση των πιθανών αποδόσεων που θα είχαν φέρει 1.000 $ σε διάφορα παραδοσιακά και κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία στις 13 Μαρτίου, εάν πωληθούν στις 24 Νοεμβρίου..

Για αυτήν την αναφορά, εξετάσαμε τα κορυφαία 10 περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που κατατάσσονται με βάση το όριο αγοράς τους στο OKEx, καθώς και το διακριτικό πλατφόρμας μας, OKB. Εν τω μεταξύ, από την παραδοσιακή πλευρά, συμπεριλάβαμε χρυσό, μετοχές της Tesla (TSLA) και παγκόσμιους δείκτες μετοχών όπως το Nasdaq 100 (που αναφέρεται στις ΗΠΑ), το Nikkei 225 (που αναφέρεται στην Ιαπωνία) και το FTSE 100 (που αναφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο) . Συζητάμε πρώτα την απόδοση της BTC, μετά τα altcoins και ολοκληρώνουμε με τα παραδοσιακά στοιχεία.

Παρόλο που η αγορά στο κάτω μέρος και η πώληση στην κορυφή είναι ο τρόπος για να επιτευχθούν τα μέγιστα κέρδη, για αυτήν τη σύγκριση, θα υποθέσουμε ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά αγόρασαν αξίες 1.000 $ από τα εισηγμένα περιουσιακά στοιχεία στις χαμηλότερες τιμές τους στις 13 Μαρτίου και τα πούλησαν στα χαμηλότερα τιμές στις 24 Νοεμβρίου (σε αντίθεση με τις υψηλότερες τιμές ανοίγματος ή κλεισίματος). Αυτή η αναδρομική μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα τον υπολογισμό των κερδών που θα ήταν σχετικά πιο ρεαλιστικά να επιτευχθούν, σε αντίθεση με εκείνα που θα απαιτούσαν την απίθανη χρονική στιγμή της αγοράς.

Το Bitcoin (BTC / USDT) σημείωσε περίπου 374% απόδοση της επένδυσης

Ημερήσιο διάγραμμα αγοράς OKEx BTC / USDT από 13 Μαρτίου έως 24 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: TradingView

Το Bitcoin επέστρεψε φέτος στα θεσμικά ενδιαφέροντα, την υιοθέτηση λιανικής και τις αγορές μεγάλης κλίμακας από εταιρείες όπως η Square, η MicroStrategy και, πρόσφατα, το PayPal. Ενώ το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα υποβάλλεται σε διόρθωση κατά τη στιγμή της σύνταξης, δημοσίευσε το πρόσφατο υψηλότερο πράσινο κερί στις 24 Νοεμβρίου, με υψηλό περίπου 19.380 $ και χαμηλό 17,990 $, σύμφωνα με την αγορά OKEx BTC / USDT.

Μια επένδυση 1.000 δολαρίων σε Bitcoin όταν διαπραγματεύτηκε στα 3.792 δολάρια στις 13 Μαρτίου, θα σας έπαιρνε περίπου 0,2637 BTC, που άξιζε περίπου 4.744 $ στο χαμηλότερο σημείο στις 24 Νοεμβρίου – προσθέτοντας έως και κέρδος 374,43%.

Ενώ αυτά τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι σχετικά άγνωστα στις παραδοσιακές αγορές, το Bitcoin απέχει πολύ από το να είναι η υψηλότερη απόδοση μεταξύ των κρυπτογράφησης και των παραδοσιακών αγορών, όπως θα δούμε παρακάτω.

Τα κορυφαία altcoin κέρδισαν έως και 967% απόδοση της επένδυσης

OKEx BTC / USDT και διάφορα ημερήσια γραφήματα altcoins από 13 Μαρτίου έως 24 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: TradingView


Παρόλο που το Bitcoin είναι ο ηγέτης της αγοράς και υπήρξε φώναξε ως η καλύτερη απόδοση της προηγούμενης δεκαετίας, ξεπέρασε εύκολα από τα κορυφαία altcoins στις 13 Μαρτίου – Νοεμβρίου. 24 εύρος. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της προσβασιμότητας των altcoins ως προς την τιμή ανά κέρμα και την προκύπτουσα καταλληλότητα για κερδοσκοπία. Ωστόσο, για να αποκλείσουμε εξαιρετικά ευμετάβλητα και εύκολα χειρίσιμα νομίσματα, εξετάζουμε μόνο τα κορυφαία κρυπτονομίσματα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Chainlink (LINK), Ada (ADA), Ether (ETH) ηγούνται του πακέτου

Ο LINK ήταν ο ηγέτης του altcoin, με τεράστιο κέρδος 967%, αλλά ακολούθησε στενά οι Cardano’s Ada (ADA) και Ethereum’s Ether (ETH) – με αυξήσεις 734% και 566%, αντίστοιχα. Η αστρική απόδοση του LINK οφείλεται εν μέρει στην έκρηξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και στη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει το blockchain oracle – και εν μέρει λόγω της ισχυρής κοινότητας και της αυξανόμενης βάσης χρηστών.

1.000 $ που επενδύθηκαν στο LINK στο χαμηλότερο σημείο της συντριβής της Μαύρης Πέμπτης έφτασαν τα επιβλητικά 10.670 $ στη χαμηλότερη τιμή που παρατηρήθηκε στις 24 Νοεμβρίου – σχεδόν 6.000 $ περισσότερα από τα κέρδη μιας ίσης επένδυσης στο BTC.

Το ίδιο ποσό σε δολάρια ΗΠΑ που τέθηκε σε ADA ή ETH τον Μάρτιο ήταν 8.340 $ και 6.660 $ στις 24 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Το ADA, παρά το γεγονός ότι είναι ένα αργό έργο, υποστηρίζεται από μια ομάδα που εντολές σεβασμού στο διάστημα. Καθώς οι επενδυτές γενικά επιδιώκουν να κατέχουν πλήρη κέρματα – σε αντίθεση με ένα κλάσμα ενός νομίσματος – σχετικά "φτηνός" Τα κέρματα είναι πιο ελκυστικά και αγοράζονται σε υψηλότερους όγκους, συχνά μεταφράζονται σε σημαντικά κέρδη κατά τη διάρκεια γενικών κινήσεων κρυπτογράφησης. Ως εκ τούτου, η ADA επωφελήθηκε πολύ από το να είναι τα φθηνότερα από τα κορυφαία νομίσματα. 

Το ETH επωφελήθηκε επίσης από τη διαφημιστική εκστρατεία DeFi αλλά εκτιμήθηκε πιο πρόσφατα λόγω της προσέγγισης που αναβαθμίστηκε στο Ethereum 2.0. Η σημαντική αναβάθμιση δικτύου θα εισαγάγει έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής που απαιτεί τουλάχιστον 32 ETH για να συμμετάσχει και να κερδίσει ανταμοιβές. Αυτό φυσικά ενθαρρύνει τους επενδυτές που θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο οικοσύστημα για να συσσωρεύσουν ETH.

Το OKB και τα υπόλοιπα κορυφαία κέρδη έχουν κέρδη έως και 397%

Τα υπόλοιπα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σημείωσαν τα ακόλουθα κέρδη σε σχέση με την τιμή USD μεταξύ 13 Μαρτίου και 24 Νοεμβρίου: XRP (397%), XLM (327%), LTC (254%), OKB (192%), BSV (128%) ) και BCH (125%).

Η XRP ήταν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη το 2017, κυρίως λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας που περιβάλλει τις τραπεζικές της συνεργασίες, καθώς και τις γενικές κερδοσκοπικές επενδύσεις της εποχής. Το XLM, που είναι σε γενικές γραμμές ένας κλώνος του XRP – καθώς και τα δύο έργα μοιράζονται ένα ιδρυτικό μέλος, ο Jed McCaleb – ακολουθεί γενικά τη δράση τιμών του προηγούμενου, ενώ το Litecoin (LTC) κάνει συχνά το ίδιο με τον αρχέτυπο του, Bitcoin.

Το OKB, το διακριτικό πλατφόρμας του OKEx, επωφελείται από το πρόγραμμα Buy-Back και Burn της ανταλλαγής. Μια επένδυση 1.000 $ στο OKB όταν έφτασε στο χαμηλό της στις 13 Μαρτίου θα μπορούσε να πωληθεί για τουλάχιστον 2.920 $ στις 24 Νοεμβρίου – αύξηση 192%.

Τέλος, τα δύο Bitcoin forks αυτής της λίστας, τα Bitcoin Cash (BCH) και Bitcoin SV (BSV), απέδωσαν σχετικά κακή, μόλις διπλασίασαν μια υποθετική αρχική επένδυση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Οι μετοχές καθοδήγησαν από την Tesla (TSLA), έως και 424%

OKEx BTC / USDT, διάφοροι χρηματιστηριακοί δείκτες και TSLA market daily chart από 13 Μαρτίου έως 24 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: TradingView

Οι αγορές μετοχών σε όλο τον κόσμο τα πήγαν αρκετά καλά φέτος λόγω πολλαπλών πακέτων οικονομικής τόνωσης και άλλων κυβερνητικών μέτρων για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων των δανείων μισθοδοσίας και των μειωμένων επιτοκίων – ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία COVID-19.

Ως αποτέλεσμα, οι παγκόσμιοι δείκτες χρηματιστηρίου, όπως οι Nasdaq 100, Nikkei 225 και FTSE 100 έχουν σημειώσει διψήφια κέρδη κατά τη διάρκεια του προκαθορισμένου κύκλου μας. Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε αύξηση 20,93% από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο, με ελάχιστη απόδοση από τον χρυσό (βλ. Παρακάτω). Ωστόσο, η ανάπτυξή του ήταν σημαντικά μικρότερη από την απόδοση των Nikkei 225 και Nasdaq 100, οι οποίες αυξήθηκαν 55,19% και 62,67%, αντίστοιχα.

Ο πρωταγωνιστής, ωστόσο, ήταν ο Tesla, ο οποίος εκτιμούσε περισσότερο από 420% την ίδια χρονική περίοδο – ξεπερνώντας την άνοδο του Bitcoin κατά 374%. Παρόλο που αυτά τα στοιχεία δεν είναι κοινά για μετοχές, η απόδοση των τιμών της TSLA ήταν κάπως ξεκάθαρη. Η εκρηκτική ανάπτυξή του βοήθησε τον Elon Musk προσπεράσεις Ο Μπιλ Γκέιτς θα γίνει το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, από τις 24 Νοεμβρίου.

Όπου μια επένδυση 1.000 $ στους δείκτες χρηματιστηρίου Nikkei 225 και Nasdaq 100 θα είχε ανέλθει στα 1.550 $ και 1.620 $ μέχρι το τέλος του κύκλου μας, η ίδια επένδυση στην Tesla θα αξίζει 5.241 $.

Ο χρυσός (XAU / USD) έφερε στο σπίτι ένα χρηματοκιβώτιο 19,65%

XAU / USD και OKEx BTC / USDT ημερήσιο γράφημα από 13 Μαρτίου έως 24 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: TradingView

Ο χρυσός, που θεωρείται περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου, τα πήγε καλά φέτος εν μέσω του πανικού COVID-19, ειδικά καθώς οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία έγιναν πιο θλιβερές τον Ιούλιο-Αύγουστο.

Η XAU, που αντιπροσωπεύει μια ουγγιά χρυσού, διαπραγματεύτηκε στα 1,504 $ στο χαμηλότερο σημείο της στις 13 Μαρτίου, αλλά διαμορφώθηκε στα 1.800 $ στις 24 Νοεμβρίου – κέρδος 19,65%. Μια επένδυση 1.000 δολαρίων σε χρυσό κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου θα είχε ως αποτέλεσμα την απόδοση περίπου 1,196 $.

Ωστόσο, το υψηλότερο σημείο για το χρυσό ήταν στις 6 Αυγούστου, όταν διαπραγματεύτηκε για 2.063 $ (το υψηλό της ημέρας), και μια επένδυση 1.000 $ από τις 13 Μαρτίου θα είχε φέρει πίσω 1.350 $.

Παρά την καλά εδραιωμένη θέση του χρυσού ως ένα δημοφιλές πλεονέκτημα στο οποίο οι επενδυτές συρρέουν σε περιόδους κρίσης, η απόδοσή του έναντι του Bitcoin σε αυτό το χρονικό πλαίσιο ήταν αρκετά αδύναμη.

Αγορά πίτσας με BTC στις 13 Μαρτίου έναντι 24 Νοεμβρίου έναντι 10 ετών πριν

Άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο λόγω πίτσας. Όπως γνωρίζουν καλά εκείνοι της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, το κόστος μιας πίτας πίτσας στο BTC έχει γίνει κάπως meme από το μυθικό "Ημέρα πίτσας Bitcoin" το 2010. Στις 22 Μαΐου 2010, ένας συγκεκριμένος Laszlo Hanyecz πλήρωσε 10.000 BTC για δύο πίτες από τον Papa John’s – δηλαδή 5.000 BTC ανά πίτα, ή περίπου 86,5 εκατομμύρια $ με τις τρέχουσες τιμές.

Η ομάδα μας στο OKEx σχεδίαζε πάρτι για πίτσα την περασμένη εβδομάδα, για την οποία θα αποζημιωθήκαμε στο BTC. Με έκανε να σκεφτώ πόσα θα είχαμε κερδίσει αν είχαμε το πάρτι πίτσας γύρω από τη συντριβή της 12-13 Μαρτίου.

Υποθέτοντας ότι θα ξόδευα περίπου $ 25 για πίτσα, υπολόγισα ότι τα 25 $ σε BTC κατά τη διάρκεια του "Μαύρη Πέμπτη" Το crash θα αξίζει περίπου 127 $ το πολύ, ή τουλάχιστον 118 $, στις 24 Νοεμβρίου 2020 (σύμφωνα με το υψηλό και το χαμηλό BTC εκείνη την ημέρα). Όχι κακό.

Τελικά, ωστόσο, παρόλο που το Bitcoin είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον χώρο, τα κέρδη του τους τελευταίους οκτώ μήνες είναι χλωμό σε σύγκριση με τα κέρδη ορισμένων από τα altcoins και ακόμη και τις παραδοσιακές μετοχές, όπως είδαμε παραπάνω. Τούτου λεχθέντος, σχεδόν όλα αυτά τα altcoins απέχουν ακόμη χιλιόμετρα από τις υψηλές τιμές όλων των εποχών από το bull bull 2017 – η τιμή του ETH εξακολουθεί να είναι 60% χαμηλότερη από την ATH της και τόσο το ADA όσο και το XRP είναι περισσότερο από 85% χαμηλότερα. Στις 24 Νοεμβρίου, το BTC, από την άλλη πλευρά, διαπραγματεύτηκε μόλις 3% χαμηλότερο από το ATH των 20.000 $.

Αυτό τονίζει το σενάριο υψηλού κινδύνου – ανταμοιβής που έχει αποδειχθεί ότι είναι τυπικό των ψηφιακών στοιχείων – αλλά τείνει να ξεχαστεί κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών. Παρά το μεγάλο bull bull από τον Μάρτιο, οι επενδυτές που αγόρασαν αυτά τα altcoins σε ή κοντά στις υψηλές τιμές όλων των εποχών υπέφεραν ακόμη μη πραγματοποιημένες απώλειες από τα υψηλά που δημοσιεύθηκαν στις 24 Νοεμβρίου.

Καθώς σκέφτηκα πόσο θα είχα κερδίσει σε ένα υποθετικό πάρτι πίτσας τον Μάρτιο, κατάλαβα πόσο λίγο συγκρίθηκε με την τιμή BTC της ίδιας πίτσας το 2010. Σίγουρα, μια φρέσκια πίτσα έχει καλύτερη γεύση από μια 10χρονη πίτα, αλλά όχι 773,999,900% καλύτερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map