Οι έμποροι λιανικής προτιμούν τις αγορές συνθετικών περιουσιακών στοιχείων μετά την αντλία GME

Το DeFi Digest του OKEx Insights είναι μια εβδομαδιαία εξέταση της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής βιομηχανίας.

Εικόνα DeFi Digest

Η αποκεντρωμένη αγορά χρηματοδότησης επωφελήθηκε από τη γενική ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυτήν την εβδομάδα. Η συνολική αξία που κλειδώθηκε στα προϊόντα DeFi αυξήθηκε στα 26,12 δισεκατομμύρια δολάρια στις 29 Ιανουαρίου και σημείωσε εβδομαδιαίο κέρδος 19%.

Η ανάκαμψη της αγοράς ήταν εμφανής στον τομέα των δανείων, όπου ο συνολικός όγκος δανεισμού αυξήθηκε κατά 20% στα 4,87 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Compound κυριάρχησε στην αγορά δανεισμού με μερίδιο 50%.

Ο εβδομαδιαίος μέσος όγκος συναλλαγών των αποκεντρωμένων χρηματιστηρίων αυξήθηκε κατά 10% και ανέρχεται σε 1,97 δισεκατομμύρια δολάρια, από τη στιγμή που γράφτηκε. Η Uniswap συνέχισε την ηγετική της θέση μεταξύ των DEX με μερίδιο αγοράς 37%. Η Curve διατήρησε την ηγετική της θέση ως το μεγαλύτερο απόθεμα ρευστότητας, με συνολική αξία κλειδωμένη να ανέρχεται σε 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατηγορία Βασικά στατιστικά στοιχεία Ποσό Εβδομαδιαία αλλαγή%
Συνολικά Συνολική τιμή κλειδωμένη (USD) 26,12 δισεκατομμύρια δολάρια 19%
Κυριαρχία στην αγορά (%) Κατασκευαστής (18%)
Δανεισμός Σύνολο δανεισμού τόμου. 4,87 δισεκατομμύρια δολάρια 20%
Κυριαρχία στην αγορά (%) Ένωση (50%)
ΔΕΞ Μέσος όρος εβδομαδιαίας συναλλαγές vol. 1,97 δισεκατομμύρια δολάρια 10%
Κυριαρχία στην αγορά (%) Uniswap (37%)
Γεωργία απόδοσης Μεγαλύτερη συγκέντρωση ρευστότητας Καμπύλη (1,36 δισεκατομμύρια δολάρια)

Συνολική τιμή κλειδωμένη, όγκοι δανεισμού και εβδομαδιαίους όγκους συναλλαγών DEX σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα DeFi αυτήν την εβδομάδα. Πηγή: DeFi Pulse και DeBank

Στοιχήματα Wall Street και η αυξανόμενη ανάγκη αποκέντρωσης

Το παιχνίδι GameStop και Wall Street Bets προσέλκυσε την προσοχή της κοινότητας DeFi αυτή την εβδομάδα. Το έπος ξεκίνησε όταν οι γίγαντες της Wall Street, όπως η Citron Research και η Melvin Capital, υπέστησαν μεγάλες απώλειες από τις GameStop Inc. (NYSE: GME) και την AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC), μετά από μια ενεργή κοινότητα Reddit, r / wallstreetbets, χύθηκε κεφάλαιο στην GME, οδηγώντας σε εκρηκτικό ράλι. Η μαζική αντλία οδήγησε σε μια προσωρινή νίκη για τους εμπόρους λιανικής μετά από τα hedge funds κλειστό τις αρνητικές θέσεις τους με τεράστιες απώλειες.

Η αυξανόμενη ανάγκη για αποκέντρωση στον χώρο διαπραγμάτευσης μετοχών παρουσιάστηκε όταν η TD Ameritrade και άλλες παραδοσιακές χρηματιστηριακές εταιρείες περιορισμοί για διαπραγμάτευση GME. Ο Anthony Scaramucci του SkyBridge Capital πιστεύει ότι το φαινόμενο υπογραμμίζει τις βασικές αρχές του Bitcoin και την ανάγκη αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Ο Mike Novogratz του Galaxy Digital μοιράστηκε παρόμοιες πληροφορίες, ισχυρίζομαι ότι το GME είναι μια τεράστια υποστήριξη του DeFi.

Η κοινότητα DeFi προσπάθησε επίσης να επωφεληθεί από την διαφημιστική εκστρατεία GME. Το Crypto exchange FTX παρουσίασε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης GameStop στις 27 Ιανουαρίου μετά από έντονη ζήτηση πελατών. Το μέλλον συγκεντρώθηκαν πάνω από 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών τις πρώτες δύο ημέρες.

Οι έμποροι προσπάθησαν επίσης να αξιοποιήσουν το φαινόμενο GME μέσω αποκεντρωμένων ανταλλαγών. Ένα διακριτικό που ονομάζεται "Τυλιγμένο Gamestop" δημιουργήθηκε και συνδυάστηκε με το ETH στο Uniswap. Από τη στιγμή της γραφής, το Wrapped Gamestop είναι τιμή στα 5,78 $, με περισσότερους από 200 κατόχους.

Η τιμή του κουπονιού Wrapped Gamestop αυξήθηκε ραγδαία από την κυκλοφορία του στο Uniswap. Πηγή: Απεμπλοκή πληροφοριών

Ωστόσο, η κοινότητα κρυπτογράφησης συνειδητοποίησε σύντομα τα ελαττώματα του έξυπνου συμβολαίου Wrapped Gamestop. Derek Barrera, CTO του Proof of Impact, επεσήμανε ότι "Τυλιγμένο Gamestop" είναι απλώς ένα τυπικό διακριτικό ERC-20. Το διακριτικό δεν περιλάμβανε GME $, ούτε χρησιμοποίησε μαντείο για την παρακολούθηση της τιμής της μετοχής της GME. Το Uniswap έστειλε επίσης ένα μήνυμα προειδοποίησης ασφαλείας για διακριτικά στους χρήστες ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει διακριτικά ERC-20 που ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν έργα που δεν διαθέτουν διακριτικό. Η ρευστότητα της GME / ETH ήταν τότε αφαιρέθηκε από το Uniswap.

Ο Barrera μοιράστηκε δύο συμβουλές στο OKEx Insights για τον εντοπισμό πλαστών τυλιγμένων διακριτικών:


“Όταν αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα νέο περιουσιακό στοιχείο με πολύ χαμηλή ρευστότητα, όπως το διακριτικό GME, είναι καλύτερο να διαβάσετε το έξυπνο συμβόλαιο στο Ethercan. Τα περισσότερα tokens προέρχονται από έξυπνα πρότυπα συμβολαίων, όπως συμβόλαια OpenZeppelin. Όταν εξέτασα το έξυπνο συμβόλαιο του διακριτικού GME, ήταν πολύ σαφές ότι το διακριτικό δεν είχε αλληλεπίδραση με ένα oracle. Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε ψεύτικα τυλιγμένα διακριτικά είναι να χρησιμοποιήσετε το Uniswap Info για να μάθετε τον αριθμό των κατόχων διακριτικών και τη συνολική ρευστότητα."

Ο Joe McCann, στρατηγικός της Microsoft, μοιράστηκε παρόμοιες απόψεις με τον Barrera με αυτόν "Τυλιγμένο Gamestop" Το token είναι μια ξεκάθαρη απάτη. Είπε στο OKEx Insights:

"Το ζεύγος WETH / GME ήταν ακριβώς το αποτέλεσμα ενός προγραμματιστή που ήθελε να εξαργυρώσει τον κύκλο διαφημίσεων γύρω από $ GME. Φαίνεται ότι οι έμποροι έπαψαν τραχύ για περίπου 410 ETH. Το ζεύγος συναλλαγών GME / ETH είχε δύο προσθήκες ρευστότητας (σε συνδυασμό για 212,5 ETH) και δύο αναλήψεις ρευστότητας (σε συνδυασμό για 623,5 ETH)."

Οι αγορές συνθετικών περιουσιακών στοιχείων αυξάνονται

Οι έμποροι λιανικής απογοητεύτηκαν σοβαρά όταν η δημοφιλής εφαρμογή συναλλαγών Robinhood απαγορευμένος κοινή χρήση αγορών GME και AMC. Η απαγόρευση αγορών της Robinhood φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το όραμά της για εκδημοκρατισμό των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και οι έμποροι αναζητούν ενεργά τις αγορές DeFi ως εναλλακτικές λύσεις.

Ο McCann εξήγησε στο OKEx Insights ότι οι χρήστες συνειδητοποίησαν ότι ήταν το παιχνίδι "ξαπλωμένος" από την απαγόρευση διαπραγμάτευσης στην αγορά μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών – ανοίγοντας το δρόμο για τη διαπραγμάτευση μετοχών σε αγορές συνθετικών περιουσιακών στοιχείων.

Ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, το πρωτόκολλο Mirror ήρθε πρόσφατα στην προσοχή των εμπόρων λιανικής πώλησης με τις μετοχές των ΗΠΑ στην πλατφόρμα. Για να ακολουθήσει τη διαφημιστική εκστρατεία μετοχών, η κοινότητα Mirror πρότεινε την κυκλοφορία του tokenized GME και AMC. Και οι δύο προτάσεις δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στην απαρτία.

Ο Do Kwon, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Terraform Labs, ήταν αισιόδοξος για το μέλλον των συνθετικών πρωτοκόλλων περιουσιακών στοιχείων με την ανθεκτική στη λογοκρισία φύση τους. Είπε στο OKEx Insights:

"Η Robinhood είναι μια από τις μεγαλύτερες πύλες για εμπόρους λιανικής προς τον κόσμο των οικονομικών, αλλά η σπλαχνική αντίδραση των χρηστών της και του ευρύτερου κοινού στο έπος GameStop αποτελεί καλό στοιχείο για την εισαγωγή του DeFi στις μάζες. Στο Mirror, δεν μπορείτε να λογοκρίνετε στοιχεία και όλες οι καταχωρίσεις των mAssets ψηφίζονται και ελέγχονται από την κοινότητα. Οι προτάσεις της GME και της AMC έχουν χρόνο ψηφοφορίας μίας εβδομάδας. Εάν και οι δύο προτάσεις περάσουν με όριο 10%, η ομάδα του Mirror θα χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο Band ως χρησμολογικές τιμές για να μιμηθεί την τιμή μετοχής των GME και AMC."

Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους εμπόρους λιανικής, η Kwon τόνισε ότι υπάρχουν μερικά εμπόδια για τις αγορές συνθετικών περιουσιακών στοιχείων:

"Οι χρήστες πρέπει να κλειδώσουν την ασφάλεια τουλάχιστον 150% επί του παρόντος για να δημιουργήσουν νέα mAssets, κάτι που μπορεί να είναι δυσκίνητο για χρήστες με λιγότερα κεφάλαια. Αντί να κόβουν νέα περιουσιακά στοιχεία, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν απλώς να ανταλλάσσουν διάφορα mAssets στο Uniswap και το TerraSwap. Επιπλέον, η διεπαφή χρήστη των πρωτοκόλλων DeFi μπορεί να μην είναι τόσο ομαλή όσο οι παραδοσιακές εφαρμογές χρηματοδότησης."

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map