Global Crypto Markets Review: Ιανουάριος 2020

Μια σύνοψη των επιδόσεων της αγοράς και των παραγόντων που οδηγούν τις αγορές τον τελευταίο μήνα, που καλύπτουν τη μακροοικονομική καθώς και τα κύρια κρυπτονομίσματα

Τα καλύτερα του OKEx

Προοπτικές OKEx

Τεχνικές OKEx

Ποσότητα OKEx

Στρατηγική OKEx

Εκδήλωση OKEx & Προϊόντα

Ανακεφαλαίωση Crypto Market

Ο Ιανουάριος ήταν ένας από τους μήνες με τις καλύτερες επιδόσεις για τον ευρύτερο χώρο κρυπτογράφησης σε εξάμηνο, που ήρθε μετά από ένα αργό και βασανιστικό 4Q19. ο Ο δείκτης BTCUSD του OKEx ανέκαμψε 29,85% τον Ιανουάριο μετά από πτώση 5% τον Δεκέμβριο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πτώση 10% το τελευταίο τρίμηνο. Οι αγορές συνέχισαν να επικεντρώνονται στο επερχόμενο μισό του bitcoin. Ποσότητα OKEx επεσήμανε νωρίτερα ότι ενώ ο Ιανουάριος θα μπορούσε να είναι ένα από τα ιδανικά σημεία εισόδου για μισή εγκατάσταση, αυτός ο κύκλος αγοράς δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

Από την άλλη πλευρά, οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες συνέχισαν να μειώνουν τις μετοχές και τα εμπορεύματα. Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια θα μπορούσε να συνεχίσει να ωφελεί τις τιμές του bitcoin και της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης.

Παρά την αύξηση των τιμών το BTC, Η κυριαρχία της bitcoin στην αγορά έχει υποχωρήσει ελαφρώς από 68,21% στις αρχές του μήνα σε 66,02% στο τέλος του μήνα. Αντίθετα, το συνολικό όριο αγοράς πρώην bitcoin αυξήθηκε από 60,41 δισ. USD σε 89,2 δισ. USD την περίοδο.

Παρόλο που η κυριαρχία στην αγορά του bitcoin μέχρι στιγμής ήταν μαλακή από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο τρέχων αριθμός εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλότερος από τα χαμηλά του 2019 κάτω του 50%. Ωστόσο, η πρόσφατη πτώση της κυριαρχίας στην αγορά bitcoin θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι ένα μέρος του κεφαλαίου έχει απομακρυνθεί από την κορυφαία κρυπτογράφηση και έχει μετακινηθεί προς τον χώρο altcoin. Αυτό θα μπορούσε εν μέρει να εξηγήσει γιατί ETH συγκέντρωσε περισσότερο από 40% τον Ιανουάριο, ενώ EOS αυξήθηκε 62%.

Κοιτώντας μπροστά, η κατάσταση της επιδημίας του κορανοϊού θα μπορούσε να παραμείνει ο κυρίαρχος παράγοντας τόσο για τα παραδοσιακά όσο και για τα κρυπτο-στοιχεία. Οι ανάγκες ασφαλούς καταφυγίου παράλληλα με τις αισιόδοξες προσδοκίες για το μισό της επιβράβευσης θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δείχνουν υψηλούς συσχετισμούς με τις τιμές bitcoin, τουλάχιστον για βραχυπρόθεσμη / μεσοπρόθεσμη προοπτική. Ταυτόχρονα, οι παρατηρητές κρυπτογράφησης θα ήθελαν να παρακολουθούν στενά τους αριθμούς κυριαρχίας στην αγορά bitcoin / altcoin, οι οποίοι θα μπορούσαν να παρέχουν στοιχεία για τη ροή κεφαλαίου εντός του χώρου κρυπτογράφησης.

Εικόνα 1: Μετρήσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο (Πηγή: Messari.io; Coin360)

Τα Mid-Caps οδήγησαν το Ράλλυ Altcoin

Τα μεγάλα altcoins έχουν δημοσιεύσει ισχυρές επιδόσεις τον Ιανουάριο, σχεδόν BSV και BCH. Ωστόσο, οι τεχνικές OKEx εξήγησε την κατάσταση υπεραγοράς αναλύοντας την αναλογία MVRV και το πίστευε αυτό BSV Οι τιμές ενδέχεται να μην είναι σε θέση να διατηρηθούν σταθερά στα 300 επίπεδα πριν από το Genesis Hard Fork. Από τότε, BSVΗ μεταβλητότητα έχει αυξηθεί και η τιμή έχει υποχωρήσει στο 240.

Εικόνα 2: Παραστάσεις Altcoin τον Ιανουάριο (Πηγή: Coin360)

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την υπεραπόδοση των altcoins μεσαίου καπακιού σε σχέση με μικρά και μεγάλα καπάκια. Το σχήμα 3 δείχνει τη μηνιαία απόδοση των σταθμισμένων δεικτών κεφαλαιοποίησης της Fundstrat. Ο δείκτης FS Crypto 40 (πορτοκαλί γραμμή), ο οποίος παρακολουθεί τα κορυφαία 11 έως 50 ψηφιακά νομίσματα ανά αγοραία αξία και ρευστότητα, αυξήθηκε κατά 46% τον Ιανουάριο. Σε σύγκριση, ο δείκτης FS Crypto 10 – ο δείκτης μεγάλου κεφαλαίου (μπλε γραμμή), αυξήθηκε μόνο 36%, ενώ BTC πρόσθεσε το 34% της αξίας την ίδια περίοδο.

Εικόνα 3: Παραστάσεις Altcoin τον Ιανουάριο (Πηγή: Tradingview)

Πιστεύουμε ότι η χαμηλή αποτίμηση θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους πίσω από τις ισχυρές επιδόσεις του mid-cap. Διακριτικά όπως ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, XLM, και ADA έχουν φτάσει ή πέσει σχεδόν στα ετήσια χαμηλά τους στα τέλη του 2019, και αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει μερικούς από τους επενδυτές με βάση την αξία να αγοράσουν την πτώση. Ωστόσο, καθώς πλησιάζει το συμβάν στο μισό της επιβράβευσης bitcoin, οι αγορές θα περίμεναν να δουν μέρος του κεφαλαίου να ανακατανεμηθεί BTC και ίσως άλλα ονόματα μεγάλων κεφαλαίων κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Κορυφαία επικαιρότητα Crypto τον Ιανουάριο

 • Οι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτογράφησης δεν αναμένουν από το Facebook να κυκλοφορήσει το Libra το 2020, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Το μπλοκ. Η εταιρεία πήρε συνέντευξη από επαγγελματίες της αγοράς από επιχειρηματικά κεφάλαια, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να πιστεύουν ότι η αγορά δεν θα δει την έναρξη του Libra μέσα σε αυτό το έτος.
 • Ο γίγαντας επενδυτικής τραπεζικής JP Morgan πιστεύει ότι η εγγενής αξία του bitcoin παραμένει κάτω από την τιμή της αγοράς. Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Στρατηγικής Αγοράς στο JPM, είπε, Το bitcoin έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40% από την κορυφή του, ενώ η εγγενής τιμή έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%. Είπε επίσης, «το χάσμα δεν έχει ακόμη κλείσει πλήρως, γεγονός που υποδηλώνει ότι παραμένει κάποιος μειωμένος κίνδυνος».
 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δεν έβλεπε την πρωταρχική χρήση του crypto για τις συναλλαγές. Σε πρόσφατο podcast, Ο Musk είπε: «Πρέπει να έχετε νόμιμη έως παράνομη γέφυρα. Έτσι, όπου βλέπω ότι το crypto είναι αποτελεσματικό ως αντικατάσταση των μετρητών. ” Ωστόσο, ο Musk πρόσθεσε επίσης ότι «ούτε εδώ ούτε εκεί στο Bitcoin», αναγνώρισε ότι η Λευκή Βίβλος του Satoshi ήταν «αρκετά έξυπνη».
 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse πιστεύει ότι θα υπάρξουν περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης και blockchain το 2020 και η Ripple θα μπορούσε να είναι μία από αυτές. Στο Νταβός, σύμφωνα με πληροφορίες ο Garlinghouse είπε, «Δεν πρόκειται να είμαστε οι πρώτοι και δεν θα είμαστε οι τελευταίοι, αλλά περιμένω να είμαστε στην πρώτη πλευρά».
 • Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν πλέον περισσότερα εργαλεία για να κατανοήσουν το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας και τα πιθανά οφέλη του. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εισήγαγε μια εργαλειοθήκη CBDC, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις κεντρικές τράπεζες, στοχεύει να παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στην υιοθέτηση της CBDC σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, οι BoE, BoJ, BoC, Riksbank και SNB ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται στην έρευνά τους για CBDCs.

Το Bitcoin δημοσίευσε την καλύτερη μηνιαία απόδοση από τον Ιούλιο

Παρόλο που τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι ο Ιανουάριος ήταν ένας ήπιος μήνας για το bitcoin, οι κορυφαίοι κρυπτονομισμοί διέπουν τα περιουσιακά στοιχεία από τον παραδοσιακό κόσμο έως τον χώρο κρυπτογράφησης. Αναμένουμε ότι το μισό θα μπορούσε να ενισχύσει την όρεξη κινδύνου για το bitcoin και ότι το συναίσθημα ρίσκου θα μπορούσε να αντανακλά περαιτέρω την τιμή καθώς πλησιάζουμε το μισό.

Στην προηγούμενη έκδοσή μας <Εποχικότητα του Bitcoin>, Οι προοπτικές OKEx επεσήμαναν ότι η καλύτερη μηνιαία μέση απόδοση του bitcoin συμβαίνει κυρίως τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ενώ το επερχόμενο μισό αναμένεται να συμβεί τον Μάιο, η αγορά θα μπορούσε να αναμένει ότι η μεταβλητότητα του bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί τους επόμενους μήνες και θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω από το μισό και τις προσδοκίες να χτιστούν γύρω από αυτό.

Θα συνεχίσουμε επίσης να παρακολουθούμε πρωτοσέλιδα και γεγονότα σχετικά με τις πλέον γνωστές συνομιλίες: ξέσπασμα Coronavirus, παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, γεωπολιτικές αβεβαιότητες και ρυθμίσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Εικόνα 4: Μηνιαία απόδοση ευρετηρίου OKEx BTCUSD (Πηγή: OKEx) Εικόνα 5: Μηνιαίο εύρος OKEx BTCUSD (Πηγή: OKEx) Εικόνα 6: Πραγματοποιημένη συσχέτιση Bitcoin-Gold / SPX (Πηγή: Skew) Εικόνα 7: Πραγματοποιημένη συσχέτιση Bitcoin-Gold / SPX (Πηγή: Skew)

Μικτή αλλαγή στη συσχέτιση μεταξύ σημαντικών Altcoins και Bitcoin

Έχουμε δει μερικές μικτές ενέργειες όσον αφορά τις αλλαγές στους συσχετισμούς μεταξύ μεγάλων altcoins και bitcoin. ETH παρέμεινε ένα από τα πιο συσχετισμένα με BTC altcoins, αν και ο συσχετισμός φαίνεται να κορυφώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και παρέμεινε μαλακός. Αφ ‘ετέρου, XTZΗ συσχέτιση με το bitcoin σημείωσε περαιτέρω πτώση κάτω από 0,3 τον Ιανουάριο, φθάνοντας σε ένα νέο ετήσιο χαμηλό. Αξίζει να το αναφέρουμε αυτό το BTC-ETCη συσχέτιση μειώθηκε σημαντικά κατά την περίοδο. Μια παρόμοια διακύμανση φαίνεται επίσης στο BSV.

Εικόνα 8: Συσχέτιση του Bitcoin με μεγάλα Altcoins (Πηγή: Coinmetrics.io)

Bitcoin Φεβρουάριος Outlook: Σταδιακά προς το υψηλό του Οκτωβρίου

Η τρέχουσα δυναμική ράλι του bitcoin φαίνεται ανέπαφη και αυτή η κίνηση φαίνεται να μεταφέρεται στις συναλλαγές στις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις ότι οι ταύροι μπορεί να κάνουν ένα διάλειμμα πριν η τιμή μπορεί να ωθήσει υψηλότερα.

 • BTCUSDT έχει φτάσει στο άνω άκρο των εβδομαδιαίων συγκροτημάτων Bollinger, σηματοδοτώντας ότι η τιμή μπορεί να χρειαστεί ενοποιήσεις στα επίπεδα 9800 έως 10000.
 • Το εβδομαδιαίο RSI πλησιάζει την περιοχή υπεραγορών, αυτό θα μπορούσε να είναι μια άλλη ένδειξη για το τρέχον ράλι που ίσως χρειαστεί να κάνει μια παύση, αν και ο χρόνος μπορεί να είναι σύντομος.
 • Ωστόσο, το bullish crossover του εβδομαδιαίου MACD φαίνεται να διευρύνεται. Μια περαιτέρω μετακίνηση στο θετικό έδαφος θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ανοδική πορεία παραμένει αβλαβής.
 • Το 9960 θα είναι το πρώτο επίπεδο που θα παρακολουθήσει τον Φεβρουάριο εάν το ζευγάρι ανακτήσει με επιτυχία ότι το υψηλό του Οκτωβρίου του 10500 θα μπορούσε να είναι το επόμενο επίπεδο.

Εικόνα 9: Εβδομαδιαίο διάγραμμα BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Στρατηγική Altcoin: Ώρα να ενεργοποιήσετε το XRP?

Η τιμή του διακριτικού πληρωμής του Ripple XRP μπορεί σύντομα να χτυπήσει στον τοίχο. Το σχήμα 10 δείχνει ότι XRPUSDT σχηματίζει ένα μοτίβο τριγώνου και πλησιάζει τα ανώτερα επίπεδα αντίστασης του τριγώνου.

 • Τρεις από τους δείκτες ορμής δείχνουν ότι το ζεύγος θα μπορούσε ήδη να είναι υπερβολικό, αν και η ανοδική δυναμική ήταν ακόμη ως επί το πλείστον ανέπαφη.
 • Παρά τις θεμελιώδεις βασικές αρχές, όπως η συνεργασία της Ripple με τη International Money Express και τη νέα λίστα μόνιμων ανταλλαγών BitMEX, το ζευγάρι θα μπορούσε να δοκιμάσει πρώτα τη χαμηλότερη υποστήριξη του κινούμενου μέσου όρου των 200 ημερών και τη χαμηλότερη υποστήριξη του τριγώνου, προτού προχωρήσει ψηλότερα.
 • Ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην περιοχή 0,25, θα μπορούσε να είναι το πρώτο επίπεδο παρακολούθησης. Η χαμηλότερη στήριξη του τριγώνου θα ήταν κοντά στα επίπεδα 0,24.

Εικόνα 10: XRPUSDT Daily Chart (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Ιστότοπος: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner