Fractional Reserve DeFi και IRS Privacy Coin Tracking – Crypto News της εβδομάδας

Το OKEx Insights παρουσιάζει τις πέντε πρώτες ειδήσεις κρυπτογράφησης της προηγούμενης εβδομάδας

Νέα της εβδομάδας

Η προσφορά DAI της Compound μοιάζει με Fractional Reserve Banking

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από CoinDesk, κάτι δεν προσθέτει αρκετά για την ποσότητα DAI στην πλατφόρμα σύνθετης σύνθεσης.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Compound, η ακαθάριστη προσφορά της DAI είναι προς το παρόν 501,70 εκατομμύρια και αυξάνεται, από τον χρόνο του Τύπου. Αυτός ο αριθμός, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τα σχεδόν 157,99 εκατομμύρια που αναφέρθηκαν από τον ιστότοπο παρακολούθησης Dai Stats – ένα ποσό CoinGecko συμφωνεί με. 

Επιπλέον, ο αριθμός DAI στο Compound έχει ανεβεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες. Την 1η Ιουλίου, η ακαθάριστη προσφορά ήταν μόνο 51,75 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η απόκλιση μεταξύ της προσφοράς DAI της Compound και της φαινομενικής συνολικής προσφοράς πραγματικού DAI προέρχεται από τη δανειοδοτική φύση της πλατφόρμας. Οι χρήστες προφανώς καταθέτουν πρόσφατα δανεισμένο DAI και, με αυτόν τον τρόπο, διογκώνουν την προσφορά.

Ο Ken Deeter της Electric Capital είπε στο CoinDesk ότι αυτό μοιάζει με το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, εξηγώντας:

«Σημειώστε ότι αυτό κάνουν και οι τράπεζες με το USD. Εάν καταθέσω 100 $ και δανείσω 90 $, κάποιος πληρώνεται με αυτά τα $ 90 και το καταθέτει στην τράπεζα. Τώρα υπάρχουν 190 $ στην τράπεζα παρόλο που ξεκίνησαν μόνο $ 100.

Βασικά προϊόντα

  • Η φύση της παραγωγής της Compound, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο OKEx, μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα ζητήματα αειφορίας – όπως αποδεικνύεται από την μάλλον μεγάλη απόκλιση μεταξύ των αριθμών DAI.
  • Η κλασματική φύση του αποθεματικού που φαίνεται να λειτουργεί στο Compound μπορεί να μην κάνει πολλά για να διαλύσει κάποιες υποθέσεις ότι το DeFi είναι μια φούσκα.

Η προσφορά της Dai on Balancer αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα. (Το διάγραμμα ξεκινά στις 30 Απριλίου.) Πηγή: Σύνθετα εργαστήρια

Τα δολάρια USDC ξεπερνούν τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς πλησιάζουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς για το USD Coin (USDC) έφτασε τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια αυτήν την εβδομάδα μετά από μια σταθερή σειρά νέων εκτυπώσεων. Όπως σημειώνεται από τον Το μπλοκ, η προσφορά USDC αυξήθηκε κατά 37% τον Ιούνιο και κατά 93% σε ετήσια βάση.

Παρά το ορόσημο, το stablecoin που υποστηρίζεται από το Coinbase και το Circle εξακολουθεί να είναι το δεύτερο βήμα προς το USDT. ο ανώτατο όριο αγοράς του Tether’s stablecoin εξακολουθεί να είναι λιγότερο από 10 φορές το USDC, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδώσει νέα εκτύπωση σε εβδομάδες.

Βασικά προϊόντα

  • Ενώ ο εκτυπωτής του Tether παραμένει αποσυνδεδεμένος, έχουμε παρατηρήσει μια συνεχιζόμενη ζήτηση για USDC – την οποία ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν ως πιο φιλικό προς τους κανονισμούς stablecoin.
  • Το USD Coin παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin με μεγάλο περιθώριο, με την Paxos Standard να κατέχει την τρίτη θέση στο λιγότερο από 25% του ανώτατου ορίου αγοράς του USDC.

Το ανώτατο όριο αγοράς του νομίσματος USD ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια την 1η Ιουλίου. Πηγή: CoinGecko


Το IRS θέλει να παρακολουθεί νομίσματα απορρήτου

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των Η.Π.Α. αναζητά πληροφορίες σχετικά με εργαλεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό νομισμάτων απορρήτου, πρωτόκολλα BTC δεύτερης στρώσης και δευτερεύουσες αλυσίδες.

Τα νομίσματα απορρήτου που αναφέρονται ονομαστικά περιλαμβάνουν Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) και Horizon (ZEN). Τα πρωτόκολλα εκτός αλυσίδας που αναφέρονται ονομαστικά περιλαμβάνουν το Lightning Network, το Raiden Network και το Celer Network. Το πλάσμα και το OmiseGo αναφέρθηκαν επίσης ως παρενέργειες.

Η προθεσμία υποβολής απαντήσεων για το πιλοτικό πρόγραμμα είναι στις 14 Ιουλίου.

Βασικά προϊόντα

  • Με πολλά διαθέσιμα εργαλεία παρακολούθησης που είναι ήδη διαθέσιμα για την αντιμετώπιση του blockchain BTC, όπως λύσεις από την Chainalysis, το IRS θέτει τώρα τα βλέμματά του στις πιο ασαφείς μπλοκ των νομισμάτων απορρήτου.
  • Ορισμένοι έχουν εμπορεύσει νομίσματα απορρήτου ως ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το οικονομικό απόρρητο κάποιου στο μέλλον αυξημένης οικονομικής εποπτείας. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές επιθυμούν να σταματήσουν τέτοιες ιδέες.

Ο εξισορροπητής εξαντλήθηκε από χάκερ για 500.000 $

Τη Δευτέρα, το Balancer Pool – ένας πάροχος ρευστότητας στον αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο – χάθηκε μέσω εκμετάλλευσης που προκάλεσε το πρωτόκολλο να κυκλοφορήσει μάρκες συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων.

Ιδιαίτερα επηρεασμένη ήταν η Statera (STA). Ο χάκερ δανείστηκε 23 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες WETH που υποστηρίζονται από αιθέρα σε ένα δάνειο flash πριν διαπραγματευτεί εναντίον τους με τη STA. Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από τον επικεφαλής της τεχνολογίας της Balancer, Mike McDonald, ο παραβάτης τέντωσε την ομάδα ρευστότητας STA πηγαίνοντας μπρος-πίσω μεταξύ του διακριτικού επένδυσης και του WETH 24 φορές – παραπλανώντας έτσι το σύστημα. Το ίδιο exploit χρησιμοποιήθηκε επίσης χρησιμοποιώντας Wrapped Bitcoin (WBTC), Chainlink (LINK) και Synthetix Network Token (SNX).

Βασικά προϊόντα

  • Αν και το DeFi είναι το πιο ζεστό πράγμα στην κρυπτογράφηση αυτή τη στιγμή, εκμεταλλεύσεις όπως το χάκερ του Balancer δείχνουν ότι ο χώρος εξακολουθεί να είναι ανώριμος και, ίσως, δεν είναι χτισμένος τόσο σταθερός θεμέλιος όσο μερικοί πιστεύουν.
  • Με την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση έρχεται η έλλειψη κεντρικού ελέγχου. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή έλλειψη κεντρικής προστασίας.

Η τιμή του BAL γενικά μειώθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες. Πηγή: CoinGecko

Bitcoin και το S&Σ 500

Η συσχέτιση μεταξύ της τιμής του Bitcoin και του S&Το P 500 έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με δεδομένα που προέρχονται από το skew.

Το υψηλό ρεκόρ του 66,2% χτυπήθηκε την Τρίτη. 

Βασικά προϊόντα

  • Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποστηρικτές του Bitcoin παρομοιάζουν την κρυπτογράφηση με τον «ψηφιακό χρυσό» ή ένα απόθεμα αξίας, η BTC αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου που σχετίζεται με την κατάσταση των παραδοσιακών αγορών.
  • Παρά την άνοδο από τον Μάρτιο, η συσχέτιση του Bitcoin με το S&Το P 500 είναι μάλλον ασταθές και σπάνια παραμένει ισχυρό.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map