Η συντριβή Flash του Bitcoin στις 2 Ιουνίου έκανε κάποιες ανταλλαγές – εδώ τι συνέβη

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του Bitcoin (BTC) προχώρησε από το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουνίου έως το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουνίου (ώρα UTC). Αυξήθηκε στο υψηλό των τριών μηνών των 10.396 δολαρίων, ανά τιμή δείκτη BTC του OKEx, προτού υποχωρήσει κατά 800 δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες – προκαλώντας ένα κύκλο εκκαθάρισης παράλληλα με Διακοπή νομισμάτων.

Την 1η Ιουνίου, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από 9.450 $ σε πάνω από 10.000 $, κερδίζοντας οκτώ τοις εκατό. Μετά την αντλία, η τιμή έκανε μια διόρθωση και άλλαζε τα χέρια μεταξύ 10.050 και 10.200 $ – ένα πολύ στενό εύρος – τις επόμενες 10 ώρες. Γύρω στις 2 Ιουνίου, 2:45 μ.μ. UTC, η τιμή ξαφνικά έπεσε σχεδόν 800 $ σε δέκα λεπτά, μειώνοντας από 10.150 $ σε κάτω από 9.400 $ ενώ ρευστοποίησε 347 εκατομμύρια $ σε ανταλλαγές παραγώγων σε μία μόνο ώρα.

Η ξαφνική πτώση άφησε τις τιμές του Bitcoin σε μεγάλο βαθμό αποκλίνουσες σε διάφορα χρηματιστήρια παραγώγων. Το BitMEX ήταν το πιο αξιοσημείωτο outlier, το οποίο είχε ένα διαρκές συμβόλαιο ανταλλαγής με τη χαμηλότερη τιμή των 8.600 $ κατά τη διάρκεια της μεταβλητής δράσης. Οι διαρκείς ανταλλαγές σε άλλα μεγάλα χρηματιστήρια κάποτε κυμαίνονταν από 9.232 $ έως 9350 $, ανά ICO Analytics δεδομένα.

ανταλλαγές τιμών bitcoinΤα χαμηλότερα επίπεδα στις ανταλλαγές παραγώγων στις 2 Ιουνίου. Πηγή: ICO Analytics

Γιατί μειώθηκε η τιμή του Bitcoin?

Έμποροι λιανικής FOMO

Από τα δεδομένα συναλλαγών της OKEx, εντοπίσαμε επίσης τον κίνδυνο συσσώρευσης μετά την προαναφερθείσα αντλία. Ο λόγος BTC Long / Short αυξήθηκε στο 1,76 από 1,19 σε λιγότερο από έξι ώρες – υποδηλώνοντας ότι οι έμποροι λιανικής κυνηγούσαν το ράλι για το Fear of Missing Out (FOMO) σε αυτό..

μεγάλη / μικρή αναλογία okex btcΜεγάλη / σύντομη αναλογία OKEx BTC – 5/29 6:00 π.μ. έως 6/5 6:00 π.μ. (UTC) Πηγή: OKEx

Επιπλέον, ο αριθμός των μεταφορών stablecoin Tether (USDT) σε χρηματιστήρια αυξήθηκε εν μία νυκτί και έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών περίπου 20.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Glassnode. Η Glassnode επεσήμανε επίσης στο Twitter της ότι, «δεδομένου ότι ο όγκος ανταλλαγής εισροών δεν αυξήθηκε σημαντικά, αυτό συνεπάγεται μεγάλο ποσό καταθέσεων Tether μικρού μεγέθους».

Τα ασφάλιστρα και τα ποσοστά χρηματοδότησης προσέλκυσαν arbitrageurs

Το ασφάλιστρο προθεσμιακών συμβολαίων που έληξε τον Ιούνιο στα μεγάλα χρηματιστήρια έφτασε σε ετήσια κλίμακα από 26,78 έως 41,92% το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας δανεισμού κρυπτογράφησης Βαβυλωνία. Από τα τριμηνιαία συμβόλαια BTC του OKEx, έχουμε δει το premium να αυξάνεται στα 160 $ ​​από 70 $.

Από τη στιγμή που οι έμποροι λιανικής και οι επενδυτές άρχισαν να συμμετέχουν σε FOMO με υψηλή μόχλευση, τα ποσοστά χρηματοδότησης μεταξύ των ανταλλαγών παραγώγων τρελάθηκαν. Όλα τα προβλεπόμενα επιτόκια χρηματοδότησης υπερέβησαν το 0,15% το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τον αθροιστικό πάροχο δεδομένων ανταλλαγής παραγώγων Bybt.

Το υψηλό ασφάλιστρο σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα υψηλά ποσοστά χρηματοδότησης σε διαρκή ανταλλαγή προσέλκυσε πολλούς εμπόρους arbitrage, οι οποίοι μπήκαν σε αρνητικές θέσεις για να επωφεληθούν από τη διαφορά τιμής.

Οι τεχνικοί δείκτες προειδοποίησαν για αντιστροφή

Μετά την τεράστια αντλία την 1η Ιουνίου, αρκετοί τεχνικοί δείκτες εμφάνισαν προειδοποιήσεις κινδύνου.

Η QCP Capital επισήμανε αμέσως μετά την αντλία στην τηλεοπτική εκπομπή της ότι «Το βλέπουμε αυτό ως πιθανή βραχυπρόθεσμη κορυφή με πολλαπλά σήματα αντιστροφής TD στο παιχνίδι-ένα εβδομαδιαίο TD 9 (επιβεβαιωμένο), ένα καθημερινό TD 13 (επιβεβαιωμένο).»

Ο δείκτης TD 9/13 τείνει να είναι ακριβής σε υψηλότερα χρονικά διαστήματα, επειδή απαιτεί 13 κεριά να κλείσουν μέσα σε μια συγκεκριμένη δομή.

Πιθανή απόρριψη από μια άγνωστη ομάδα εξόρυξης BTC

Η CryptoRank εντόπισε ότι μια άγνωστη δεξαμενή εξόρυξης είχε μετακινήσει ένα τεράστιο ποσό BTC στις 2 Ιουνίου – συνολικά 4.513 bitcoin (περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια). Η ίδια εκροή από αυτήν την ομάδα εξόρυξης στις 20 Μαΐου ήταν σύμφωνη με την πτώση των τιμών στις 20 Μαΐου.

Επιπλέον, το CryptoQuant σημείωσε στο Twitter του ότι οι φάλαινες είχαν μεταφέρει νομίσματα σε ορισμένες ανταλλαγές παραγώγων λίγες ώρες πριν από την απόρριψη.

Το Open Interest (OI) στο OKEx αποκάλυψε επίσης πιθανές κινήσεις φαλαινών κρυπτογράφησης. Το OI αυξήθηκε από 640 εκατομμύρια συμβόλαια (1 συμβόλαιο = 100 $) σε 810 εκατομμύρια συμβόλαια όταν η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε σε πάνω από 10.300 $. Η άνοδος των τιμών προκάλεσε τεράστιο αριθμό ρευστοποιήσεων θετικών θέσεων τη Δευτέρα το βράδυ αλλά το OI δεν έπεσε. Αυτό δείχνει ότι ορισμένες φάλαινες άνοιξαν θέσεις πώλησης στην κορυφή του εύρους όταν οι εντολές εκκαθάρισης αύξησαν την τιμή.

Γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη τιμή εξαπλωμένη σε διαρκή ανταλλαγή?

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Τρίτης (UTC), 2 Ιουνίου, η τιμή του Bitcoin έπεσε ξαφνικά. Ενώ άλλα διαρκή ανταλλαγή BTC έπεσαν σε επίπεδο τιμών κοντά στα 9.300 $, η διαρκής τιμή στο BitMEX έπεσε στα 8.600 $.

Από τον πάροχο δεδομένων καταγράφηκε διαφορά -5,98 τοις εκατό μεταξύ των διαρκών ανταλλαγών του BitMEX και της τιμής BTC του Coinbase Λοξότητα. Συνολικό ποσό 96 εκατομμυρίων δολαρίων θέσεων εκκαθαρίστηκε στο BitMEX σε μία ώρα.

skew bitmex xbtusd coinbase btc-usd βάσηBitMEX – Βάση Coinbase. 6/1 – 6/4. Πηγή: Λοξότητα

Μέσα στο Έκθεση της 5ης Ιουνίου, Η Arcane Research δήλωσε ότι η κατάσταση προκλήθηκε από υπερβολική μόχλευση, η οποία οδήγησε σε μεγάλες θέσεις να πωλούνται αυτόματα όταν η τιμή πέσει:

«Αυτές οι παραγγελίες πώλησης έφτασαν μέχρι τα 8.600 $ πριν γεμίσουν όλες. Αυτός ο καταρράκτης εκκαθάρισης είναι αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την απόκλιση 1.000 $ στο BitMEX από άλλες ανταλλαγές. “

Ένας διαχειριστής προϊόντων παραγώγων κρυπτογράφησης, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, είπε στο OKEx Insights:

«Πάρα πολλές εντολές και εκκαθαρίσεις με τελική απώλεια εξαλείφουν τη ρευστότητα στο βιβλίο παραγγελιών, οδηγώντας σε κύκλο εκκαθάρισης. Μόλις 8.600 $ ολοκληρώθηκαν οι παραγγελίες στο BitMEX. Μετά τις 12 Μαρτίου, παρατηρήσαμε ότι το βιβλίο παραγγελιών στο BitMEX δεν είναι τόσο βαθιά όσο πριν – αλλά δεν είναι προφανές σε κανονικές ημέρες διαπραγμάτευσης. ”

Ο Yu Qing από την SkyLine Capital είπε στα σχόλια OKEx Insights:

«Μια πολύ μεγάλη εκκαθάριση θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές μικρές θέσεις για να αποτύχει. Αυτό θα οδηγήσει σε διαρροή ρευστότητας και θα αφήσει ένα μακρύ φυτίλι στο γράφημα – αλλά ποιο επίπεδο τιμών θα μπορούσε να προκαλέσει μια πολύ μεγάλη εκκαθάριση είναι πιο τυχαία. “

Εξετάζοντας το διάγραμμα BitMEX XBTUSD Liquidations, μπορούμε να βρούμε μια θέση 10 εκατομμυρίων δολαρίων να ρευστοποιείται στις 14:46:46 UTC, ακολουθούμενη από μια σειρά εκκαθαρίσεων. Αυτή η ρευστοποιημένη θέση 10 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν η μεγαλύτερη σε όλα τα χρηματιστήρια την Τρίτη.

εκκαθαρίσεις bitmex xbtusdΕκκαθάριση BitMEX XBTUSD. 6/1 – 6/4. Πηγή: Λοξότητα

Σε εξέλιξη ζητήματα ρευστότητας στο BitMEX

Όλα τα προαναφερθέντα σχόλια επισημαίνουν ένα πράγμα: Το BitMEX αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με CryptoDiffer, τρία άλλα μεγάλα χρηματιστήρια παραγώγων – OKEx, Huobi και Binance – είχαν περίπου το ίδιο ποσό εκκαθάρισης με το BitMEX στις 2 Ιουνίου. Ωστόσο, η διαρκής τιμή ανταλλαγής σε αυτά τα τρία χρηματιστήρια τοποθετήθηκε πολύ παρόμοια περίπου 9.300 $.

okex bitmex huobi binance ftxΠοσό εκκαθάρισης από ανταλλαγές στις 2 Ιουνίου. Πηγή: CryptoDiffer

Επιπλέον, εξετάζοντας τη μέση διαφορά προσφοράς / προσφοράς για διαπραγμάτευση 10 εκατομμυρίων δολαρίων των μόνιμων ανταλλαγών BitMEX στις 2 Ιουνίου, η ρευστότητα στο BitMEX στεγνώθηκε, πολλαπλασιάζοντας το spread bid-ask κατά 40 φορές – μια μεγάλη διαφορά από 0,16% έως 6,36% κατά μέσο όρο για παραγγελία αγοράς 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

xbtusdBitMEX Perpetual Swap -— Tiered Price: 10 εκατομμύρια $ ($). Πηγή: Λοξότητα

Σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Skew, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών στο BitMEX μειώθηκε σημαντικά στις 14 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά την πτώση της τιμής του Bitcoin κατά 50%. Εν τω μεταξύ, οι OKEx, Huobi και Binance άρχισαν να ξεπερνούν το BitMEX στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών τις επόμενες ημέρες.

btc futures συγκεντρωτικά ημερήσιους όγκουςBTC Futures – Συγκεντρωτικοί ημερήσιοι τόμοι. Πηγή: Λοξότητα

Στις 8 Ιουνίου, για παράδειγμα, η OKEx, η Huobi και η Binance διαπραγματεύθηκαν 3,66 δισεκατομμύρια δολάρια, 3,27 δισεκατομμύρια δολάρια και 2,49 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικά συμβόλαια σε 24 ώρες, αντίστοιχα. Το BitMEX διαπραγματεύτηκε 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια, ανά Λοξότητα δεδομένα. Αν και η OI παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο 0,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο BitMEX, ο 24ωρος όγκος συναλλαγών του μόλις κατατάσσεται στις τρεις πρώτες.

μελλοντικά συμβόλαια btcΑνταλλαγή 24 ωρών BTC Futures vs. Open Interest ($ bn). Πηγή: Λοξότητα

Ο μειούμενος όγκος συναλλαγών του BitMEX σχετίζεται με την κακή απόδοσή του σε περιόδους ακραίας αστάθειας της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων από 12 έως 13 Μαρτίου, η συντριβή του Bitcoin προκάλεσε τις περισσότερες εκκαθαρίσεις στα χρηματιστήρια παραγώγων κρυπτογράφησης. Η κορυφαία κρυπτογράφηση με κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε από 7.200 $ σε κάτω από 4.000 $. BitMEX διέκοψε τις συναλλαγές για 25 λεπτά. Εκείνη την εποχή, η χαμηλότερη τιμή διαπραγμάτευσης των διαρκών ανταλλαγών σε BitMEX, Binance και OKEx ήταν 3.596 $, 3.621 $ και 3.811 $, αντίστοιχα. Το BitMEX διαπραγματεύθηκε επίσης στη χαμηλότερη τιμή στα χρηματιστήρια.

Σε ένα συνέντευξη με την Cointelegraph, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Celsius Network (CEL), Ο Alex Mashinsky, είπε:

«Νομίζω ότι έχασαν τους πελάτες που έπρεπε να εκκαθαρίσουν τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια του flash crash. Επίσης, πολλές άλλες ανταλλαγές προσφέρουν τώρα ακριβώς το ίδιο προϊόν και έχουν πολλές άλλες δυνατότητες που δεν διαθέτει το BitMEX, επομένως είναι πιο δύσκολο για το BitMex να ανοικοδομήσει τη βάση πελατών. “

Νωρίτερα φέτος, το BitMEX γνώρισε ένα άλλο ζήτημα ρευστότητας στο ζεύγος συναλλαγών Ripple (XRP). Η τιμή XRP / USD στο BitMEX κατέρρευσε γρήγορα από 0,33 $ σε 0,13 $ – πτώση σχεδόν 60% – περίπου στις 14:00 UTC στις 13 Φεβρουαρίου. Ανέκαμψε στα 0,3277 $ μέσα σε ένα λεπτό.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map