Οι πρώτοι επενδυτές της Filecoin έδωσαν κίνητρα για να μειώσουν το FIL, αλλά οι ανθρακωρύχοι μπορεί να φαίνεται να συσσωρεύονται

Το OKEx Insights ρίχνει μια βαθύτερη ματιά σε μια ενδιαφέρουσα απόκλιση στο παιχνίδι στην αγορά του Filecoin’s FIL.

Σημείωση του συντάκτη: Το OKEx Insights είχε συζητήσει προηγουμένως το Filecoin και τον στόχο του να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία αποθήκευσης δεδομένων στην πιο πρόσφατη έκδοση του DeFi Digest.

Το πολυαναμενόμενο mainnet Filecoin κυκλοφόρησε τελικά στις 15 Οκτωβρίου – τρία χρόνια μετά τη δημιουργία ιστορικού 258 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η τιμή του εγγενούς νομίσματός της, FIL, ήταν πολύ ασταθής από την κυκλοφορία της. Οι διαρκείς ανταλλαγές FIL στο OKEx έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών των 56 $ στις 16 Οκτωβρίου, αλλά τις επόμενες ημέρες, έπεσαν σε χαμηλό όλων των εποχών των 20 $ στις 23 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, οι τεράστιοι όγκοι αγοράς μπήκαν. 

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο είναι ότι τα πραγματικά ποσοστά χρηματοδότησης της διαρκούς ανταλλαγής FIL ήταν σε ακραία αρνητική επικράτεια εάν θεωρήσουμε το εύρος επιτοκίων οκτώ ωρών -0,03% έως 0,03% ως κανονικό. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Πώς τα αρνητικά ποσοστά χρηματοδότησης προκάλεσαν μια μικρή συμπίεση

Τα ποσοστά χρηματοδότησης είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τιμές των διαρκών ανταλλαγών διατηρούνται σταθερές στην τιμή spot του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Εάν το ποσοστό χρηματοδότησης είναι θετικό, οι θέσεις αγοράς θα πληρώσουν ένα τέλος χρηματοδότησης. Αντίθετα, εάν το ποσοστό χρηματοδότησης είναι αρνητικό, οι θέσεις πώλησης θα πληρώσουν ένα τέλος χρηματοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο, "ισορροπία" Διατηρείται.

Μεταξύ 17 Οκτωβρίου και 26 Οκτωβρίου, το μέσο ποσοστό χρηματοδότησης για κάθε διάστημα οκτώ ωρών έφτασε το εντυπωσιακό -1,35%. Ένας έμπορος που συντομεύει το διαρκές swap και διατηρεί την εν λόγω θέση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είχε πληρώσει 28% στη χρηματοδότηση – χωρίς να εξετάσει την προσθήκη μόχλευσης.

FIL / USDT διαρκές πραγματικό ποσοστό χρηματοδότησης ανταλλαγής στο OKExFIL / USDT διαρκές πραγματικό ποσοστό χρηματοδότησης ανταλλαγής στο OKEx. Πηγή: OKEx

Εάν ρίξουμε μια ματιά στο διάγραμμα τιμών FIL / USDT, η διαρκής τιμή ανταλλαγής ήταν γενικά χαμηλότερη από την τιμή spot. Όσο ευρύτερο είναι το κενό, τόσο υψηλότερο θα είναι το τέλος χρηματοδότησης για τα σορτς – ένας μηχανισμός που προορίζεται να ωθήσει ξανά την τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, οι μηχανικοί ποσοστών χρηματοδότησης λειτουργούν ενάντια στο "δημοφιλής" εμπορικές συναλλαγές.

Στις 23 Οκτωβρίου, η τιμή του FIL έφτασε τα 20 $ περίπου. Αυτό προκάλεσε τους εμπόρους στο κλείσιμο των αρνητικών θέσεων και είχε ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση του όγκου των αγορών. Στη συνέχεια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σύντομη συμπίεση – όταν αυτοί που στοιχηματίζουν για την πτώση των τιμών εκκαθαρίζονται ή αναγκάζονται να κλείσουν τις θέσεις τους σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες – που ώθησαν προσωρινά την αέναη τιμή ανταλλαγής σε πάνω από 50 $ στο OKEx.

Διάγραμμα διαρκείας ανταλλαγής FIL / USDT του OKEx - 11/3Διάγραμμα διαρκείας ανταλλαγής FIL / USDT του OKEx – 11/3. Πηγή: OKEx, TradingView

Τα αρνητικά ποσοστά χρηματοδότησης της FIL αναμένεται να συνεχιστούν

Ενώ τα ποσοστά χρηματοδότησης της FIL έχουν αυξηθεί απότομα μετά από αυτήν την τεράστια συμπίεση, το τρέχον προβλεπόμενο ποσοστό χρηματοδότησης εξακολουθεί να δείχνει -0,16%, από τη στιγμή της γραφής – που είναι πολύ κάτω από το κανονικό εύρος. Υπάρχουν πολλοί εύλογοι λόγοι για αυτήν την κατάσταση.


Πρώτον, το FIL διανέμεται στις τέσσερις μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν στο Δίκτυο Filecoin. Αυτοί οι συμμετέχοντες έλαβαν κατοχυρωμένα διακριτικά σε ένα πρόγραμμα, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Δεδομένου ότι η τρέχουσα τιμή αγοράς της FIL είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος για τον επενδυτή, πολλοί πρώτοι επενδυτές έχουν ισχυρό κίνητρο να ανοίξουν θέσεις πώλησης σε μια προσπάθεια να κλειδώσουν τα κέρδη τους. Λόγω της διάρκειας του χρονοδιαγράμματος κατοχύρωσης, οι πρώτοι επενδυτές θα πρέπει θεωρητικά να διατηρήσουν τις αρνητικές θέσεις τους στην αγορά παραγώγων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πρώτοι επενδυτές της Filecoin έχουν κίνητρα να μειώσουν την αγορά παραγώγων της FIL, λόγω μεγάλων περιόδων κατοχύρωσης. Πηγή: Κέρμαμεγάλοist

Επιπλέον, οι δευτερογενείς συμμετέχοντες στην αγορά – μετά τον τελευταίο γύρο της αποκεντρωμένης οικονομικής έκρηξης – δεν είναι σίγουροι για τις τιμές των έργων με πολύ απότομες καμπύλες προσφοράς και μεγάλες περιόδους κατοχύρωσης για τα κέρματα ή τα κέρματά τους. Ως εκ τούτου, ανησυχούν ότι η συνεχής διανομή token της Filecoin οδηγεί σε συνεχή πίεση πωλήσεων.

Επιπλέον, η σιωπηρή πλήρως αραιωμένη κεφαλαιοποίηση της FIL της Filecoin – με τιμή 30 $ ανά κέρμα με συνολική προσφορά 2 δισεκατομμυρίων – είναι περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι περίπου το 20% της πλήρως αραιωμένης αξίας του BTC, το εγγενές κρυπτογράφηση του δικτύου Bitcoin και είναι υψηλότερο από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Ether (ETH) 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, το μέγεθος της αγοράς αποθήκευσης cloud αποτιμήθηκε μόνο σε 46,12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, αν και προβλέπεται να φτάσει τα 222,25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. 

Παρά την εγγενώς παραπλανητική φύση της μέτρησης της πλήρως αραιωμένης κεφαλαιοποίησης της αγοράς – όπως συζητήθηκε προηγουμένως από το OKEx Insights – αυτή η τεράστια και εμφανής υπερτίμηση πιθανώς ενθαρρύνει πολλούς εμπόρους να μειώσουν το FIL. 

Η ζήτηση από τους ανθρακωρύχους Filecoin μπορεί να αυξήσει τις τιμές

Ο ρυθμός ανάπτυξης για τους ανθρακωρύχους Filecoin μειώθηκε μετά την έναρξη του mainnet του έργου, λόγω του συστήματος της Filecoin που απαιτεί εγγύηση εκ των προτέρων με τη μορφή μαρκών FIL. Αυτός ο μηχανισμός υποτίθεται ότι αποτρέπει κακόβουλους παράγοντες. Ωστόσο, καθιστά επίσης δύσκολο για τους ανθρακωρύχους να ποντάρουν αρκετά νομίσματα FIL για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, εκτός εάν αγοράσουν FIL στη δευτερογενή αγορά. Αυτό, ωστόσο, θα αποτελούσε ένα επιπλέον κόστος πέραν αυτών ήδη ακριβό εξειδικευμένο υλικό.

Παρόλο που η Filecoin ενεργοποίησε πρόσφατα μια πρόταση βελτίωσης, FIP-004 – το οποίο καθιστά το 25% κάθε ανταμοιβής μπλοκ άμεσα διαθέσιμο στους ανθρακωρύχους, αντί να το κατοχυρώνει πάνω από 180 ημέρες – εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρακωρύχους να αυξήσουν οικονομικά την πλήρη χωρητικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον μηχανισμό της Filecoin, οι ανθρακωρύχοι πρέπει να δεσμεύσουν περίπου 0,2 FIL / 32 gigabyte για να συμμετάσχουν στην εξόρυξη. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το KaiYuan Pool, το παρακάτω γράφημα δείχνει τον αριθμό των δεσμεύσεων που απαιτούνται για να φτάσει ο ανθρακωρύχος 9.000 terabyte πραγματικής χωρητικότητας σε διάστημα 90 ημερών – καθώς και τα καθημερινά κέρδη και κατοχύρωση. 

Μια τέτοια τεράστια ζήτηση στο στοίχημα θα ήταν δύσκολο να αντισταθμιστεί σύμφωνα με την τρέχουσα καμπύλη προσφοράς συμβόλων, γι ‘αυτό αυτοί οι ανθρακωρύχοι φτάνουν αργά σε πλήρη λειτουργία σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λόγω αυτής της δυναμικής, η διαρκής ζήτηση από τους ανθρακωρύχους μπορεί να δυσχεράνει τη γρήγορη πτώση των τιμών της FIL.

Η δυναμική εξόρυξης της Filecoin έχει δώσει κίνητρα στους ανθρακωρύχους να συσσωρεύσουν FIL σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν στο βέλτιστο επίπεδοΗ δυναμική εξόρυξης της Filecoin έχει δώσει κίνητρα στους ανθρακωρύχους να συσσωρεύσουν FIL σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν στο βέλτιστο επίπεδο. Πηγή: KaiYuan Pool, OKEx

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map