Έμποροι παραγώγων: Υψηλότερο ενδιαφέρον για ETH από το BTC

Βασικές επιλογές

  • Οι αγορές παραγώγων παρουσίασαν πρόσφατα υψηλότερο ενδιαφέρον για ETH προκειμένου BTC, καθώς οι έμποροι φαίνονται πιο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στο δεύτερο μεγαλύτερο crypto.
  • Τα δεδομένα αποκαλύπτουν επίσης ότι η τρέχουσα τάση του ETH είναι πιο πιθανό να διατηρήσει.
  • BTC Οι έμποροι παραγώγων φαίνεται να παίζουν ασφαλή παρά να είναι κερδοσκοπικοί.

Νέα χρήματα που μπαίνουν στην αγορά ETH

Οι αλλαγές του ανοιχτού ενδιαφέροντος είναι ζωτικοί δείκτες για να δείξουν εάν εισέρχονται νέα χρήματα στην αγορά. Τα δεδομένα από το Skew δείχνουν ότι το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον του ETH Τα futures και τα swaps αυξάνονται σταθερά από τα μέσα Μαΐου, ο αριθμός έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα. Μια ανοδική τάση ανοιχτού ενδιαφέροντος θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι η υπάρχουσα τάση της αγοράς θα μπορούσε να κερδίσει δυναμική. Επομένως είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Σε αντίθεση, BTC τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ανταλλαγής ανοικτών δικαιωμάτων στο OKEx διατηρήθηκαν κάπως στα τρέχοντα επίπεδα. Ενώ δεν περιμένουμε ξαφνική πτώση στο BTC Βραχυπρόθεσμα OI, φαίνεται να υπάρχει μια πτωτική τάση. Παρόλο που ένα χαμηλότερο δείγμα θα μπορούσε να είναι μόνο μέρος της εικόνας, ωστόσο, η αγορά φαίνεται σχετικά απρόθυμη να στοιχηματίσει BTC τιμές αυτή τη στιγμή.

Σχήμα 1α: Μελλοντικά ETH & Ανταλλαγή OI στο OKEx Σχήμα 1b: BTC Futures & Ανταλλαγή OI στο OKEx

Πηγή: Skew

Η ETH υποδηλώνει μεταβλητότητα σταθεροποιείται ενώ οι BTC μειώνονται

Η σιωπηρή αστάθεια θα μπορούσε να προσφέρει μια ευρύτερη εικόνα των αγορών. Το βλέπουμε αυτό ETHΤο IV έχει ανακτηθεί και σχετικά σταθερό μετά την πτώση της 20ης Μαΐου, εκεί είναι ETHUSDT απέτυχε να εξασφαλίσει 215 επίπεδα και υποχώρησε σε 206 περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, το IV του BTC πρόσφατα ήταν σχετικά κυμαινόμενο, ειδικά το bitcoin, το οποίο αντιμετώπισε και πάλι έντονη απόρριψη στα επίπεδα των 10000.

Το OKEx Technical Weekly επισήμανε ότι τα μεγάλα cryptos αρέσουν BTC και ETH απέτυχαν να σπάσουν τα βασικά επίπεδα αντίστασης (BTC: 10000; ETH: 220). Δεδομένου ότι το πρώτο και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση δεν μπόρεσαν να σπάσουν τα κρίσιμα επίπεδα αντίστασης, αυτό που μπορεί να μας πει το IV είναι αυτό ETH φαίνεται συγκριτικά ευνοϊκό ή, τουλάχιστον, πιο πρόθυμο να στοιχηματίσει από εμπόρους. Αντίθετα, η μείωση του BTCΤο IV μπορεί να σημαίνει ότι οι έμποροι ενδέχεται να μην είναι ακόμα ασαφείς σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση του crypto.

Σχήμα 2α: Σιωπηρή πτητικότητα ETH Σχήμα 2β: Σιωπηρή πτητικότητα BTC


Πηγή: Skew

Η βάση ανταλλαγής ETH είναι θετική, η BTC είναι αρνητική

Η βάση είναι η διαφορά μεταξύ της τιμής spot και της τιμής futures. Και πάλι, η βραχυπρόθεσμη ζήτηση και προσφορά του προϊόντος είναι οι κύριοι παράγοντες που θα μπορούσαν να μετακινήσουν τη βάση. Μια θετική βάση σημαίνει ότι οι έμποροι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για να αγοράσουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Ομοίως, μια αρνητική βάση σημαίνει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονται με έκπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή του μέλλοντος είναι χαμηλότερη από το σημείο.

Τα δεδομένα από το Skew δείχνουν ότι η βάση του ETHUSD το swap στο OKEx ήταν κυρίως στη θετική πλευρά, ενώ η βάση του BTCUSD Το swap φαίνεται ότι άρχισε να παίρνει μια στροφή μόλις πρόσφατα. Ενώ η βάση μπορεί μερικές φορές να κυμαίνεται, οι έμποροι πρέπει να παρακολουθούν στενά την αλλαγή της βάσης.

Εικόνα 3α: Ανταλλαγή OKEx ETHUSD – Εικόνα 3b: Ανταλλαγή OKEx Coinbase ETHUSD BTCUSD Ανταλλαγή – Ανταλλαγή Coinbase BTCUSD

Πηγή: Skew

Ίση πιθανότητα διακοπής των βασικών αντιστάσεων τον Ιούνιο για ETH και BTC

Τα δεδομένα αγορών επιλογών μπορούν πάντα να παρέχουν χρώματα αγοράς στους εμπόρους και τους επενδυτές για να αξιολογήσουν τις προσεγγίσεις άλλων συμμετεχόντων στην αγορά και ο αριθμός πιθανότητας θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρων.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, και τα δύο BTC και ETH πρόσφατα απορρίφθηκαν από τα βασικά επίπεδα αντίστασης. Αν και τα παραπάνω δεδομένα θα μπορούσαν να δείξουν ότι οι έμποροι ήταν πιο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν ETH, Ωστόσο, η αγορά επιλογών δείχνει ότι η πιθανότητα για ETH είναι πάνω από 220 έως τα τέλη Ιουνίου είναι περίπου 28%, ενώ η πιθανότητα BTC να είναι πάνω από 10000 έως τα τέλη Ιουνίου είναι περίπου 29%.

Με άλλα λόγια, η αγορά επιλογών φαίνεται να πιστεύει ότι υπήρχαν μόνο περίπου το 1/3 των πιθανοτήτων ότι τα δύο κορυφαία cryptos θα σπάσουν τις δύο αναφερόμενες βασικές αντιστάσεις έως τα τέλη Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί πιθανότητας αλλάζουν συνεχώς σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς.

Σχήμα 4α: Prob. ETH άνω των x $ ανά λήξη. Σχήμα 4β: Prob. Από BTC πάνω από x $ ανά λήξη

Πηγή: Skew

Αναλογία θέσεων / κλήσεων BTC σε υψηλό 6 μηνών

Καλύπτουμε BTCΟ λόγος put / call πριν από το μισό του bitcoin. Πιστεύουμε ότι ο αυξανόμενος λόγος put / call δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στην αντιστάθμιση του αρνητικού κινδύνου BTC τιμές, αντί να δημιουργούνται κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Από BTC αιωρείται κοντά στα επίπεδα 9000, ο λόγος put / call έχει αυξηθεί σε επίπεδο όπου BTC έχει αγγίξει το 10000 στις αρχές Μαΐου. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι οι επιλογές των εμπόρων ενδέχεται να μην προβλέπουν α BTC ανάκαμψη των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα.

Σχήμα 5: Αναλογία BTC Put / Call

Πηγή: Skew

Συγγραφέας: Cyrus Ip

Αναλυτής έρευνας, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map