Η αγορά δανεισμού DeFi φτάνει σε νέα ύψη εν μέσω νέου ανταγωνισμού CeFi

Το DeFi Digest του OKEx Insights είναι μια εβδομαδιαία εξέταση της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής βιομηχανίας.

Στιγμιότυπο αγοράς DeFi

Η αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική αγορά διατήρησε την ανοδική της δυναμική αυτή την εβδομάδα καθώς η συνολική αξία που κλειδώθηκε στα προϊόντα DeFi αυξήθηκε από 12,01 δισεκατομμύρια δολάρια σε 13,65 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Uniswap διατήρησε τη θέση της ως ηγέτης της αγοράς με μερίδιο αγοράς 22% της συνολικής αξίας USD κλειδωμένο. Η αποκεντρωμένη ανταλλαγή είχε επίσης τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρευστότητας και διατήρησε την κυριαρχία του όγκου συναλλαγών στο 48%. Συγκεκριμένα, ο εβδομαδιαίος μέσος όγκος συναλλαγών στα DEX αυξήθηκε 5% αυτήν την εβδομάδα.

Στον αποκεντρωμένο τομέα δανεισμού, η Compound συνέχισε να ηγείται με μερίδιο αγοράς 56%.

Οδήγησε από την ανάπτυξη δανεισμού, η αγορά DeFi αυξήθηκε 13,6% σε συνολική αξία κλειδωμένηΟδήγησε από την ανάπτυξη δανεισμού, η αγορά DeFi αυξήθηκε 13,6% σε συνολική αξία κλειδωμένη. Πηγές: Παλμός DeFi και DeBank

Η αγορά δανεισμού DeFi ανέκαμψε ξανά αυτήν την εβδομάδα μετά από βραχυπρόθεσμη επαναφόρτιση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Όπως υποδεικνύεται από τον πάροχο δεδομένων DeFi Pulse, η συνολική αξία κλειδώνεται σε αποκεντρωμένα πρωτόκολλα δανεισμού έφτασε υψηλό όλων των εποχών των 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η συνολική αξία που κλειδώθηκε στις αγορές DeFi και δανεισμού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 13,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχαΗ συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στις αγορές DeFi και δανεισμού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 13,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Πηγή: DeFi Pulse, OKEx Insights

Ο αποκεντρωμένος δανειστής πρωτοκόλλου Maker έφτασε επίσης σε ένα σημαντικό ορόσημο αυτήν την εβδομάδα. Το stablecoin της, Dai, ξεπέρασε το χρηματιστήριο της αγοράς αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την Τετάρτη, σύμφωνα με το Τα δεδομένα του CoinGecko.

Τα πρωτόκολλα δανεισμού DeFi αντιμετωπίζουν κεντρικό ανταγωνισμό

Ενώ η αποκεντρωμένη αγορά δανεισμού ανέκτησε τη θετική της δυναμική, τα πρωτόκολλα δανεισμού DeFi αντιμετώπισαν εντατικό ανταγωνισμό από κρυπτονομίσματα και εκδότες stablecoin.

Ο Circle, ο εκδότης του stablecoin USDC, σχεδιάζει να το κάνει παρουσιάζω μια δημιουργία επιχειρηματικών λογαριασμών υψηλής απόδοσης. Οι όροι και τα επιτόκια κυμαίνονται από ετήσιο ποσοστό απόδοσης 8,5% για ανοιχτούς όρους έως και λογαριασμό APY 12,75% 12 μηνών. Επιπλέον, οι πληρωμές τόκων USDC καταβάλλονται εβδομαδιαίως και συγκεντρώνονται καθημερινά. 

Συγκρίνοντας τις επιστροφές DeFi και CeFi

Με τις προσφορές κρυπτογράφησης τόσο από κεντρικές όσο και από αποκεντρωμένες πλατφόρμες δανεισμού να αυξάνονται, οι χρήστες μπορούν, σήμερα, να δανείζουν ή να δανείζονται κρυπτονομίσματα. Τα Stablecoins, που στοχεύουν στη διατήρηση της αξίας με την πάροδο του χρόνου, είναι δημοφιλή μεταξύ των δανειστών και των δανειστών κρυπτογράφησης. Με περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης υψηλού προφίλ που εισέρχονται στην αγορά δανεισμού, οι χρήστες μπορούν τώρα να συγκρίνουν τις αποδόσεις που προσφέρονται από κεντρικές και αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές πλατφόρμες.

Τα DAI, USDT και USDC είναι τα τρία σταθερά νομίσματα που προσφέρονται περισσότερο από κεντρικές και αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης. Γενικά, οι πλατφόρμες DeFi προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις δανεισμού από τις πλατφόρμες CeFi. Η Fulcrum, η πλατφόρμα δανεισμού DeFi που βασίστηκε στο πρωτόκολλο bZx, προσέφερε την υψηλότερη απόδοση για DAI και USDC – 17,11% και 12,05%, αντίστοιχα. Το Compound v2 προσφέρει προς το παρόν την υψηλότερη απόδοση για USDT, στο 12,9%.

Τρέχουσες αποδόσεις για δανεισμό DAI, USDC και USDT μεταξύ μεγάλων πλατφορμών δανεισμού CeFi και DeFi, από τις 12 ΝοεμβρίουΤρέχουσες αποδόσεις για δανεισμό DAI, USDC και USDT μεταξύ μεγάλων πλατφορμών δανεισμού CeFi και DeFi, στις 12 Νοεμβρίου. Πηγή: Ποσοστό DeFi

Όσον αφορά τον δανεισμό stablecoin, η Fulcrum έχει την υψηλότερη μηνιαία μέση απόδοση δανεισμού DAI, USDC και USDT.

Ο δανεισμός του Stablecoin ήταν μια ανεκμετάλλευτη περιοχή για πλατφόρμες CeFi. Ωστόσο, αυτές οι πλατφόρμες άρχισαν να ανταγωνίζονται με τις πλατφόρμες DeFi μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις υποστήριξης για το USDT από το BlockFi και το Bitfinex.

Τρέχουσες αποδόσεις δανεισμού DAI, USDC και USDT μεταξύ σημαντικών πλατφορμών δανεισμού CeFi και DeFiΤρέχουσες αποδόσεις δανεισμού DAI, USDC και USDT μεταξύ σημαντικών πλατφορμών δανεισμού CeFi και DeFi. Πηγή: Ποσοστό DeFi

Οι πλατφόρμες δανεισμού CeFi προσφέρουν επιπλέον προστασία στους επενδυτές

Οι πλατφόρμες CeFi αρχίζουν να διαφοροποιούν τις προσφορές κρυπτογράφησης για δανειστές και δανειολήπτες και έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πλατφόρμες δανεισμού DeFi.

Πρώτον, οι κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτογράφησης είναι στερητικές. Η ασφάλεια των χρηστών διατηρείται από την πλατφόρμα δανεισμού ή από έναν θεματοφύλακα τρίτου μέρους. Στην περίπτωση του BlockFi, ο θεματοφύλακας του, Δίδυμοι, απέκτησε άδεια εμπιστοσύνης από το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης – απαίτηση συμμόρφωσης με συγκεκριμένες ανάγκες αποθεματικών κεφαλαίων και πρότυπα τραπεζικής συμμόρφωσης σύμφωνα με το §100 του νόμου περί τραπεζικών συναλλαγών της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, οι κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτογράφησης έχουν αυστηρότερες απαιτήσεις συμμόρφωσης από τις αποκεντρωμένες πλατφόρμες. Ενώ οι πλατφόρμες δανεισμού DeFi είναι σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενες, ορισμένες κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού απαιτούν από τους χρήστες να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως οι έλεγχοι Γνωρίστε τον πελάτη σας, αποκαλύπτοντας προσωπικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το BlockFi απαιτεί χρήστες να παρέχουν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τα τραπεζικά τους στοιχεία κατά την αίτηση δανείου.

Είναι οι πλατφόρμες δανεισμού CeFi αξιόπιστες?

Παρά την πρόσθετη προστασία των επενδυτών, η έλλειψη αξιοπιστίας σε ορισμένες κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού είχε ως αποτέλεσμα τη μετάβαση των χρηστών σε πλατφόρμες δανεισμού DeFi.

Για παράδειγμα, πρόσφατα, η Cred (US) LLC, ένας αδειοδοτημένος δανειστής σύμφωνα με το California Finance Lenders Law, πρόσφατα κατατεθεί για το Κεφάλαιο 11 προστασία πτώχευσης στο Ντελαγουέρ. Ο δανειστής ανέστειλε προσωρινά τις εισροές και τις εκροές κεφαλαίων λόγω της κακής διαχείρισης των κεφαλαίων. Επιπλέον, το πορτοφόλι και η πλατφόρμα συναλλαγών Uphold έπαυσαν τη συνεργασία τους και σχεδιάζει νομική δράση εναντίον της Cred για παραβίαση συμβάσεων και απάτη. 

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner