Ο όγκος συναλλαγών της DeFi αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά ο συνολικός όγκος μειώθηκε

Περίληψη της έκθεσης μικροδομών της αγοράς OKEx για το Σεπτέμβριο του 2020

Τον Σεπτέμβριο, η τιμή του Bitcoin (BTC) επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το μακροοικονομικό κλίμα – που πέφτει παράλληλα με το χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και την τιμή του χρυσού. Δημοσίευσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση (7,57%) από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC. 

Η μείωση της τιμής της BTC κατά το μήνα Σεπτέμβριο αντιστοιχεί σε μια πτώση στον όγκο συναλλαγών της OKEx. Ο όγκος spot μειώθηκε κατά 15% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον, ο όγκος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκε 27% από τον Αύγουστο. Ωστόσο, η αγορά ανταλλαγής με περιθώριο USDT σημείωσε μεγάλες αυξήσεις μετά τις λίστες διαφόρων αποκεντρωμένων χρημάτων χρηματοδότησης – που οδήγησαν σε αύξηση 3% του συνολικού όγκου ανταλλαγής.

Η αγορά futures είχε τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών τον Σεπτέμβριο του 2020Η αγορά futures είχε τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών τον Σεπτέμβριο του 2020. Πηγή: OKEx

Συνολικά, τα spreads bid / ask εμφανίζουν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα (ως προς το μέσο όρο και τη διακύμανση), λόγω της υπερβολικής αστάθειας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ταχύτητα εκτέλεσης, από την άλλη πλευρά, βελτιώθηκε.

Διαμορφώθηκε η μέση ταχύτητα εκτέλεσης των κορυφαίων 10 περιθωρίων με περιθώριο κέρματοςΔιαμορφώθηκε η μέση ταχύτητα εκτέλεσης των κορυφαίων 10 περιθωρίων με περιθώριο κέρματος "ομάδες πυροβολισμού" τον Σεπτέμβριο του 2020. Πηγή: OKEx

Στη σύνοψη αυτού του μήνα για τη μηνιαία έκθεση μικροδομής της αγοράς OKEx, το OKEx Insights θα ρίξει μια ματιά στους όγκους συναλλαγών και τις τάσεις σε όλες τις αγορές, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις ανταλλαγές στο OKEx καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2020.

Ο όγκος συναλλαγών της DeFi αυξήθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο, η αγορά spot αντιστοιχούσε σε 480 ζεύγη – 51 περισσότερα από ό, τι τον Αύγουστο. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών spot έφτασε τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μείωση 15% από τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, ο όγκος συναλλαγών spot BTC υποχώρησε 19% και ο μέσος ημερήσιος όγκος μειώθηκε στα 432 εκατομμύρια δολάρια.

Η μέση διαφορά ερωτήσεων του Σεπτεμβρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τον μέσο όρο του Αυγούστου. Για παράδειγμα, η διαφορά ερωτήσεων κατά την διαπραγμάτευση BTC αξίας 100.000 δολαρίων στην τιμή spot καταγράφηκε στο 0,0254%, σε σύγκριση με το 0,0216% του Αυγούστου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια αστάθεια στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε στο 10,73%.

Το TRON (TRX) και το Polkadot (DOT) αντικατέστησαν το Litecoin (LTC) και το Chainlink (LINK) στη λίστα των κορυφαίων altcoins του μήνα. Η TRX έφτασε στην τρίτη θέση στον όγκο spot μετά τις προσπάθειές της στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική αγορά και την έναρξη πολλών έργων γεωργικής απόδοσης. 

Επιπλέον, το OKB έχει μεγάλη ζήτηση, χάρη στα νέα έργα OKEx Jumpstart και την ανάπτυξη μιας φιλικής προς τον χρήστη σελίδας εξόρυξης αποδόσεων, Κερδίστε. 

ο "Σημαντικό 6" και τα κορυφαία altcoins του μήνα κατά όγκο συναλλαγών spot ήταν:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Αιθέρας (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΝΤΙΟ
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. ΝΕΟ

Ο μέσος ημερήσιος όγκος ήταν υψηλότερος στις αρχές ΣεπτεμβρίουΟ μέσος ημερήσιος όγκος ήταν υψηλότερος στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πηγή: OKEx


Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η OKEx είχε προσθέσει συνολικά 50 μάρκες DeFi στην αποκεντρωμένη ενότητα χρηματοδότησης του ιστότοπου. 

Το ενδιαφέρον για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση εξερράγη τον Σεπτέμβριο, το οποίο αντανακλάται επίσης στον όγκο συναλλαγών των διακριτικών DeFi στο OKEx. Ενώ ο συνολικός όγκος αγοράς spot ήταν χαμηλός, ο όγκος spot DeFi αυξήθηκε 9% τον Σεπτέμβριο. Το μερίδιό του στη συνολική αγορά spot spot αυξήθηκε από 19% σε 25%.

Το OKEx κυκλοφόρησε ζωντανά στα τέλη Σεπτεμβρίου με συνολικά οκτώ ανταλλαγές περιθωρίου νομισμάτων και 27 ανταλλαγές περιθωρίου USDT για μάρκες DeFi. Αυτές οι καταχωρήσεις οδήγησαν επίσης σε σημαντική αύξηση του όγκου, καθώς ο όγκος συναλλαγών ανταλλαγής για μάρκες DeFi διπλασιάστηκε τον Σεπτέμβριο. Το μερίδιό του στον συνολικό όγκο συναλλαγών ανταλλαγής αυξήθηκε από 7% τον Αύγουστο σε 13%.

Οι συναλλαγές DeFi αντιπροσώπευαν το 25% της συνολικής αγοράς spot τον Σεπτέμβριο του 2020Οι συναλλαγές DeFi αντιπροσώπευαν το 25% της συνολικής αγοράς spot τον Σεπτέμβριο του 2020. Πηγή: OKEx

Το πλήρες σύνολο δεδομένων για την έκθεση DeFi Market Microstructure του OKEx για τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι κατεβάσατε εδώ.

Η στασιμότητα των τιμών BTC προκάλεσε πτώση του όγκου των μελλοντικών συμβολαίων

Το Futures, το προϊόν με την μεγαλύτερη διαπραγμάτευση στο OKEx, σημείωσε πτώση κατά 27% τον Σεπτέμβριο – μειώνοντας συνολικά τα 89 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πτώση οφείλεται κυρίως στη στασιμότητα στην τιμή του BTC και στη μείωση της ελκυστικότητας των μεγάλων altcoins έναντι πιο ενδιαφέρων διακριτικών DeFi.

Η OKEx προσέφερε συνολικά 174 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης – 20 μέσα περισσότερο από τον Αύγουστο – που επέτρεψαν στους εμπόρους να κάνουν πιο περίπλοκους συνδυασμούς και συναλλαγές με διαφορετικές ημερομηνίες λήξης.

Μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, τα συμβόλαια με κέρματα ήταν πιο δημοφιλή από τα συμβόλαια με περιθώριο USDT. Για παράδειγμα, το τρίμηνο μελλοντικό BTC με τις μεγαλύτερες συναλλαγές (BTC_USD_200925) δημιούργησε συνολικό όγκο 11,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων – 2,25 φορές υψηλότερο από το τριμηνιαίο μελλοντικό περιθώριο με το υψηλότερο εμπόριο USDT (BTC_USDT_201225). 

Ο μέσος ημερήσιος όγκος για προθεσμιακά προϊόντα ήταν υψηλότερος στις αρχές του μήναΟ μέσος ημερήσιος όγκος για προθεσμιακά προϊόντα ήταν υψηλότερος στις αρχές του μήνα. Πηγή: OKEx

Όγκος συναλλαγών ανταλλαγής και ρευστότητα

Τον Σεπτέμβριο, η OKEx προσέφερε συνολικά 94 όργανα ανταλλαγής – 31 μέσα περισσότερα από ό, τι τον Αύγουστο, και 62 από τα οποία ήταν περιθωριοποιημένα σε USDT. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών ανταλλαγής αυξήθηκε κατά 3% στα 68 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η ανταλλαγή νομισμάτων με περιθώριο κέρδους της BTC είναι ακόμα μπροστά από την ανταλλαγή με περιθώριο USDT σε όγκο, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία για τα altcoins. Η Uniswap (UNI), για παράδειγμα, σημείωσε ότι ο όγκος συναλλαγών ανταλλαγής με περιθώριο USDT έφτασε τα 133 εκατομμύρια δολάρια στις 13 ημέρες διαπραγμάτευσης μετά την εισαγωγή του στο OKEx – 5,68 φορές περισσότερο από το swap περιθωρίου νομισμάτων. Επιπλέον, ο συνολικός όγκος ανταλλαγής με κέρδη USDT της UNI κατέλαβε την πέμπτη θέση, παρά το γεγονός ότι η ανταλλαγή έγινε ζωντανή μόνο στις 18 Σεπτεμβρίου.. 

Οι έμποροι DeFi προτιμούσαν να χρησιμοποιούν το USDT. Είδαμε ότι το yearn.finance (YFI) και το DFI.money (YFII) καταλάμβαναν την ένατη και δέκατη θέση από την άποψη των όγκων ανταλλαγής με περιθώριο USDT. Το αντίθετο παρατηρήθηκε με το EOS, για το οποίο οι έμποροι προτιμούσαν την ανταλλαγή νομισμάτων. 

Οι ανταλλαγές με περιθώριο USDT ήταν οι υψηλότερες στις αρχές του μήναΟι ανταλλαγές με περιθώριο USDT ήταν οι υψηλότερες στις αρχές του μήνα. Πηγή: OKEx

Όσον αφορά τα spread, η ανταλλαγή BTC με περιθώριο USDT εξακολουθεί να υστερεί έναντι της ανταλλαγής με περιθώριο κέρματος. Η διαφορά ερωτήσεων του BTC_USDT_SWAP, όταν διαπραγματεύτηκε BTC αξίας 300.000 $, ήταν 0,0284% – σε σύγκριση με χαμηλότερο 0,0219% στο BTC_USD_SWAP. 

Οι ανταλλαγές με περιθώριο USDT εξακολουθούν να έχουν αυστηρότερα spread για BTCΟι ανταλλαγές με περιθώριο USDT εξακολουθούν να έχουν αυστηρότερα spread για BTC. Πηγή: OKEx

Για αναγνώστες που ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες και δεδομένα αγοράς OKEx από τον Σεπτέμβριο του 2020, το πλήρες σύνολο δεδομένων που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναφορά μπορεί να είναι κατεβάσατε εδώ.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map