Ο τρόπος με τον οποίο οι συγκεντρωτικοί όγκοι ανταλλαγής απεικονίζουν τον κύκλο ανάπτυξης και αποτυχίας της DeFi

Με δεδομένα που παρέχονται από την Kaiko, το OKEx Insights εξετάζει τον κύκλο boom-and-bust της DeFi το 2020.

Καθώς το 2020 πλησιάζει στο τέλος του, ο αποκεντρωμένος χρηματοοικονομικός τομέας αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο καυτά τμήματα της χρονιάς της βιομηχανίας blockchain και cryptocurrency.

DeFi-farming farming – μια διαδικασία κλειδώματος κρυπτογραφικών στοιχείων σε αντάλλαγμα για ανταμοιβές token – εξερράγη το καλοκαίρι καθώς εκατομμύρια δολάρια εισέρχονταν σε όλα τα είδη πρωτοκόλλων, αλλά η αγορά κρυώθηκε γρήγορα όταν οι εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Μετά την έκρηξη της φούσκας, πολλές κορυφαίες τιμές διακριτικών DeFi σημείωσαν μεγάλες απώλειες τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, εν μέρει λόγω της αύξησης της τιμής του BTC και της προσδοκίας για την έναρξη της Φάσης 0 του Ethereum 2.0 την 1η Δεκεμβρίου, η αισιοδοξία γύρω από το DeFi έχει ανακάμψει – και έτσι έχουν οι τιμές των διακριτικών DeFi.

Εν τω μεταξύ, οι κεντρικές ανταλλαγές όπως το OKEx έχουν επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της δημοτικότητας των έργων DeFi, καθώς πολλές ανταλλαγές ήταν γρήγορες στη λίστα νέων κουπονιών DeFi. Σύμφωνα με την έκθεση Microstructure του OKEx τον Αύγουστο, τα διακριτικά DeFi αντιπροσώπευαν μόνο το 19% του συνολικού όγκου spot spot της OKEx. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 25% τον Σεπτέμβριο.

Με δεδομένα που παρέχονται από εταιρεία αναλυτικών στοιχείων blockchain Kaiko, Το OKEx Insights ανέλυσε πολλαπλά διακριτικά DeFi που διαπραγματεύονταν σε κεντρικά χρηματιστήρια σε μια προσπάθεια να παρέχει στους συμμετέχοντες στην αγορά μια διαφορετική προοπτική σχετικά με τις μεταβαλλόμενες όρεξεις για τέτοια μάρκες με την πάροδο του χρόνου. Οι 10 μάρκες που εξετάστηκαν ήταν:

 • Ισορροπητής (BAL)
 • Ένωση (COMP)
 • Καμπύλη (CRV)
 • Δίκτυο Kyber (KNC)
 • Σύνδεσμος αλυσίδας (LINK)
 • ΗΛΙΟΣ
 • Ανταλλαγή σούσι (SUSHI)
 • Uniswap (UNI)
 • yearn.finance (YFI)
 • DFI.money (YFII)

Ο κύκλος DeFi, με μια ματιά

Μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τομέα DeFi φέτος περιλαμβάνουν:

 • Η έναρξη του διακριτικού διακυβέρνησης του yearn.finance, YFI, στα μέσα Ιουλίου
 • Το λανσάρισμα του Curve και το διακριτικό διακυβέρνησής του, CRV, στις 13 Αυγούστου
 • Η επίθεση του βαμπίρ της SushiSwap στο αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ανταλλαγής Uniswap προσθέτοντας το διακριτικό SUSHI ως κίνητρο για τους παρόχους ρευστότητας στις 28 Αυγούστου.
 • Το airdrop της Uniswap για το διακριτικό της, UNI, στην κοινότητά του στις 17 Σεπτεμβρίου

Η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη σε αποκεντρωμένη – πράγμα που δείχνει απλώς το συνολικό ποσό του κεφαλαίου που είναι αποθηκευμένο σε έξυπνες συμβάσεις DeFi – αυξήθηκε από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές Ιουλίου σε 9,75 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Σεπτεμβρίου, που ήταν το αποκορύφωμα της έκρηξης της νεογέννητης αγοράς. Στις 2 Σεπτεμβρίου, τα τέλη συναλλαγής Ethereum αυξήθηκαν στο υψηλό όλων των εποχών, κατά μέσο όρο, 0,032 ETH ανά συναλλαγή (αξίας περίπου 15 $ την εποχή). Το TVL στο DeFi στη συνέχεια είδε τη μεγαλύτερη αναδρομή του, μειώνοντας από το υψηλό των 9,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 7,79 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το TVL στα προϊόντα DeFi ανέβηκε συνεχώς υψηλότερα, παρά τις διάφορες ανατροπές. Πηγή: Παλμός DeFi

Η μετανάστευση μακριά από τα πρωτόκολλα DeFi τον Σεπτέμβριο ήρθε σε μια στιγμή που τόσο οι παραδοσιακές όσο και οι αγορές κρυπτονομισμάτων χτυπήθηκαν σκληρά. Αυτό μεταφράστηκε σε μια πώληση των διακριτικών DeFi, που ώθησαν τις τιμές τους ακόμη πιο κάτω. Ωστόσο, η συνολική τιμή που έχει κλειδωθεί συνεχίζει να αυξάνεται από τότε, με διάφορες ανατροπές. Ομοίως, το άθροισμα της κεφαλαιοποίησης αγοράς όλων των έργων της DeFi αυξήθηκε γενικά τον Νοέμβριο – ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν έχει ακόμη ανακάμψει από το υψηλό όλων των εποχών στις 2 Σεπτεμβρίου, ύψους 19,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων..

Με την τιμή του BTC να πέφτει σχεδόν στο 10%, από 11.500 $ σε 10.000 $, στις 3 Σεπτεμβρίου, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η φούσκα DeFi θα έκρηξη τελικά. Οι εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις εξαφανίστηκαν μετά την πτώση των τιμών, και οι αποδόσεις απόδοσης στη γεωργία μειώθηκαν σταδιακά σε μια σειρά περισσότερο σύμφωνα με τα επίπεδα υψηλού κινδύνου. Το BTC ανέκτησε 11.500 $ μετά από 40 ημέρες, αλλά τα διακριτικά DeFi παρουσίασαν γενικά μεγάλη πτώση και δεν ανέκαμψαν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς DeFi δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την κορυφή της στις 2 Σεπτεμβρίου. Πηγή: CoinGecko

Ο όγκος συναλλαγών αποκαλύπτει μεταβαλλόμενες προτιμήσεις χρηστών ανταλλαγής

Η άνοδος του DeFi κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου έκαναν τους χρήστες κεντρικών ανταλλαγών πρόθυμοι να δημιουργήσουν ή να αντισταθμίσουν τις εκθέσεις τους στο DeFi. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η OKEx είχε απαριθμήσει 50 μάρκες DeFi στην πλατφόρμα, προσφέροντας ανταλλαγές με περιθώριο νομισμάτων για οκτώ από αυτά τα διακριτικά DeFi και ανταλλαγές περιθωρίου USDT για 27 από αυτά – αν και ορισμένα swaps δεν ξεκίνησαν εγκαίρως για να φτάσουν στην κορυφή τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.

Το OKEx Insights εξέτασε 10 ανταλλαγές διακριτικών DeFi μεγάλου όγκου χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Kaiko. Ο όγκος των ανταλλαγών δείχνει ότι η όρεξη χρηστών ανταλλαγής για διαπραγμάτευση πρόσφατα δημιουργημένων κουπονιών DeFi και διακριτικών καλλιέργειας απόδοσης ήταν ενθουσιώδης, τουλάχιστον..

Πριν από τον Σεπτέμβριο, ο μακροχρόνιος ηγέτης της DeFi με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, LINK, κυριάρχησε έως και το 80% του όγκου συναλλαγών των 10 επιλεγμένων μαρκών. Η άφιξη ενός διαρκούς ανταλλαγής SUSHI στο OKEx άρχισε να τρώει μακριά σε ένα μέρος της κυριαρχίας του LINK. Έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ο όγκος συναλλαγών ανταλλαγής ανταλλακτικών της SUSHI είχε αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας ένα μερίδιο 10% μακριά από την κυριαρχία της LINK. Η περαιτέρω αύξηση του όγκου συναλλαγών DeFi συνεχίστηκε την επόμενη εβδομάδα, με τον όγκο συναλλαγών ανταλλαγής YFII και YFI να φτάνει τα 51 εκατομμύρια και 28 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, ο όγκος συναλλαγών της LINK μειώθηκε γρήγορα, με την κυριαρχία του να πέφτει κάτω 25%.

Η καταχώριση ενός διαρκούς ανταλλαγής UNI στο OKEx ήταν το επόμενο αποκορύφωμα του Σεπτεμβρίου, το οποίο οδήγησε σε σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών στο χρηματιστήριο. Η UNI είδε ένα τεράστιο όγκο ανταλλαγής 183 εκατομμυρίων δολαρίων τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης, αντιπροσωπεύοντας το 70% του ενδοημερήσιου όγκου των 10 επιλεγμένων μαρκών – μια τεράστια διαφορά από τον ενθουσιασμό της αγοράς για τη SUSHI. Η δημοτικότητα της UNI διατηρήθηκε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ο όγκος συναλλαγών ανατράπηκε ξανά από το LINK και, στη συνέχεια, ο ενθουσιασμός των εμπόρων για την UNI μειώθηκε γρήγορα.

Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι οι συνολικοί όγκοι ανταλλαγής DeFi μειώθηκαν κατακόρυφα το δεύτερο εξάμηνο του Οκτωβρίου λόγω της επίμονης μείωσης των τιμών των διακριτικών DeFi, οι YFI και YFII κέρδισαν μεγαλύτερο μερίδιο του συνολικού όγκου, λόγω της τεράστιας μεταβλητότητάς τους. Το YFI, για παράδειγμα, μειώθηκε από το υψηλό των 40.000 $ σε 8.000 $ σε περίπου 50 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της ύφεσης, οι συμμετέχοντες στην αγορά απομακρύνθηκαν από την ανταλλαγή διακριτικών DeFi.

Οι χαμηλότερες τιμές για αυτά τα νέα κουπόνια DeFi ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου, όταν η τιμή του BTC αυξήθηκε από 14.000 $ σε σχεδόν 16.000 $. Η τιμή της UNI ανέκαμψε 14% εκείνη την ημερομηνία, αφού έπεσε στα 1,80 $. Έκτοτε, οι τιμές των διακριτικών DeFi ακολούθησαν τη δραματική άνοδο της BTC και πολλές από αυτές ξεπέρασαν την BTC τον Νοέμβριο.

Ο όγκος συναλλαγών ανταλλακτικών των διακριτικών DeFi αυξήθηκε απότομα στα μέσα Σεπτεμβρίου με την έναρξη του UNI και ανέκαμψε πάλι στις αρχές Νοεμβρίου. Πηγή: Kaiko, OKEx

Όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών ανταλλαγής, το ποσοστό LINK του συνολικού όγκου DeFi μειώθηκε για άλλη μια φορά – το YFI, για παράδειγμα, ανέκαμψε από 15 εκατομμύρια δολάρια την 1η Νοεμβρίου στα 97 εκατομμύρια δολάρια στις 18 Νοεμβρίου. σε όγκο συναλλαγών ανταλλαγής.

Η αλλαγή στο μερίδιο του όγκου συναλλαγών της LINK αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον της αγοράς για νέα μάρκες DeFi. Πηγή: Kaiko, OKEx

Κατά την εξέταση των όγκων που απεικονίζονται παραπάνω, ένα πλεονέκτημα που βλέπουμε είναι ότι στις 7 Νοεμβρίου, η οποία ήταν μια εξαιρετικά βαριά ημέρα διαπραγμάτευσης – με τους τόμους YFI, YFII και LINK στα υψηλότερα επίπεδα τους σε δυόμισι μήνες. Αυτό συνέπεσε με την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν έγινε εκλεγμένος πρόεδρος, σύμφωνα με την ευρεία συναίνεση, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το γεγονός προκάλεσε μια άνθηση των συναλλαγών σε κεντρικά χρηματιστήρια που δεν παρατηρήθηκε σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές όπως το Uniswap. Η YFI έκανε μια ιδιαίτερα ευμετάβλητη κίνηση εκείνη την ημέρα, από 11.800 $ σε υψηλά 17.500 $ πριν κλείσει περίπου 14.000 $. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το BTC υποχώρησε σχεδόν 5% εντός της ημέρας, με μια μεταβολή στις τιμές 9%.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι μία εβδομάδα πριν το Uniswap τερματίσει την πρώτη φάση της εξόρυξης ρευστότητας στις 17 Νοεμβρίου, ο όγκος της SUSHI αυξήθηκε ραγδαία. Ο μέσος ημερήσιος όγκος για τη SUSHI μετά τις 12 Νοεμβρίου αυξήθηκε από λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, δείχνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά είδαν το τέλος των ανταμοιβών της UNI ως θετικό γεγονός για τη SUSHI. Όσον αφορά τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές, αυτό το συναίσθημα αντικατοπτρίζεται σαφέστερα στις αλλαγές του TVL στο DeFi – δηλαδή, οι πάροχοι ρευστότητας μετέφεραν τα χρήματά τους από το Uniswap στο SushiSwap ή άλλα έργα καλλιέργειας απόδοσης.

Οι κεντρικές ανταλλαγές επωφελήθηκαν από το airdrop της Uniswap

Το αεροπλάνο της Uniswap με 400 UNI (αξίας 1.200 δολαρίων εκείνη τη στιγμή) δημιούργησε ένα κύμα συναισθήματος FOMO στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς όλοι ήθελαν να πάρουν τις ανταμοιβές τους στο UNI. Αμέσως μετά, ένας αριθμός κεντρικών ανταλλαγών απαριθμούσε αμέσως το UNI. Η OKEx προσέφερε ακόμη και ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για διαπραγμάτευση της UNI – συμπεριλαμβανομένων των spot spot, margin trading, swap trading και coin-margin swap. Ο όγκος συναλλαγών της UNI έφτασε σε ένα εκπληκτικά υψηλό επίπεδο μεταξύ των κεντρικών χρηματιστηρίων.

Η τρέλα λιανικής τη δεύτερη ημέρα της κυκλοφορίας τριπλασίασε την τιμή της UNI και οδήγησε τον όγκο συναλλαγών spot στα 284 εκατομμύρια UNI, ή περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σε επτά επιλεγμένες ανταλλαγές, ανά δεδομένα από την Kaiko. Εκείνη την ημέρα, ο όγκος spot της UNI στο OKEx ήταν 1,2x αυτός του όγκου spot BTC. Στο Binance, αυτός ο αριθμός ήταν 2.11x. Αυτός είναι ένας πολύ εντυπωσιακός όγκος για ένα altcoin και μιλάει για τη ζήτηση για το διακριτικό αποκεντρωμένο χρηματιστήριο διακυβέρνησης στην αγορά.

Παρόλο που η εισαγωγή της UNI συνέβαλε σε εξαιρετικά υψηλούς όγκους συναλλαγών για κεντρικά χρηματιστήρια, ο φρενήρης όγκος διήρκεσε μόνο μια εβδομάδα. Από τις 26 Σεπτεμβρίου, ο όγκος συναλλαγών spot της UNI μειώθηκε απότομα. Μια ανάκαμψη στον όγκο των συναλλαγών συνέβη μετά τις 5 Νοεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης.

Παρόλο που το UNI έχει καταχωριστεί για το συντομότερο χρονικό διάστημα σε κεντρικές ανταλλαγές μεταξύ των 10 νομισμάτων που εξετάστηκαν, οι τάσεις τιμών και όγκου του δείχνουν τον τυπικό κύκλο για ένα διακριτικό DeFi – δηλαδή, μια ταχεία άνοδο σε μια σταδιακή ψύξη, ακολουθούμενη από μια λογική ανάκαμψη . Σε μόλις δύο μήνες, η UNI πέρασε αυτόν τον κύκλο.

Τα CEX επωφελήθηκαν από τον τεράστιο όγκο της UNI στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πηγή: Kaiko, OKEx

Οι κεντρικές ανταλλαγές παρέχουν στο DeFi εργαλεία αντιστάθμισης και χώρους εξαργύρωσης

Κατά τη σύγκριση της μεταβολής του όγκου συναλλαγών μεταξύ του spot της UNI και της διαρκούς ανταλλαγής ανταλλαγών στο OKEx, παρατηρήσαμε ότι ο όγκος του επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αναταραχή της αγοράς στις 17 Σεπτεμβρίου και την επακόλουθη διαδικασία εξόρυξης ρευστότητας.

Ο όγκος συναλλαγών spot UNI ξεπέρασε τον όγκο των διαρκών ανταλλαγών κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της συναλλαγής – κανένα μικρό επίτευγμα, δεδομένου ότι οι ανταλλαγές μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερους όγκους μέσω υψηλής μόχλευσης. Αυτό σημαίνει ότι πολλές ανταμοιβές UNI μεταφέρθηκαν από το Uniswap στις κεντρικές ανταλλαγές για σκοπούς κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο μεγάλος όγκος των διαρκών ανταλλαγών διήρκεσε περισσότερο και κορυφώθηκε πολύ αργότερα. Ο όγκος ανταλλαγής έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 56 εκατομμυρίων UNI στις 7 Οκτωβρίου (αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη) και διατήρησε έναν ημερήσιο όγκο άνω των 20 εκατομμυρίων UNI έως τις 10 Οκτωβρίου. , έπεσε κάτω από τα 20 εκατομμύρια UNI την εβδομάδα μετά την καταχώρισή του και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει αυτό το επίπεδο. Η άνοδος του όγκου ανταλλαγής γύρω στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι μια αντανάκλαση των ανθρακωρύχων ρευστότητας που αντισταθμίζονται έναντι του μειονεκτήματος των αποδόσεων εξόρυξης τους όταν η τιμή spot ανέκαμψε.

Ο όγκος spot της UNI μειώθηκε γρήγορα μετά από μια εξαιρετική πρώτη εβδομάδα, ενώ οι υψηλοί όγκοι διαρκούς ανταλλαγής διήρκεσαν πολύ περισσότερο. Πηγή: Kaiko, OKEx

Αν και ο συνολικός όγκος συναλλαγών για την UNI έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που είχε εισαχθεί, το ποσοστό των spot spot αυξήθηκε σταδιακά το δεύτερο εξάμηνο του Οκτωβρίου. Αυτό είναι εν μέρει μια ένδειξη ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά αναγνώρισαν την αξία του Uniswap και προσπάθησαν να διατηρήσουν την έκθεση τους στο DeFi κρατώντας μάρκες UNI εν αναμονή υψηλών αποδόσεων στο μέλλον. Επιπλέον, πολλές θέσεις αντιστάθμισης έκλεισαν καθώς πλησίαζε το τέλος της εξόρυξης ρευστότητας της UNI.

Καθώς πλησίαζε το τέλος της εξόρυξης ρευστότητας της UNI, η ζήτηση για διαρκή ανταλλαγή μειώθηκε, ενώ ο όγκος των σημείων αυξήθηκε σταδιακά. Πηγή: Kaiko, OKEx

Από τις 29 Νοεμβρίου, η ισχυρή άνοδος της UNI το έκανε το μοναδικό μεταξύ των 10 επιλεγμένων κουπόνι DeFi που δημοσίευσε θετικό αριθμό από την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση την τιμή μετά την εγγραφή στο OKEx περίπου 3,00 $. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πολλά διακριτικά DeFi έχουν χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας τους, ενώ το BTC έχει κερδίσει 56%.

Από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου, όλα τα επιλεγμένα κουπόνια DeFi εκτός από το UNI απέτυχαν να αποκομίσουν θετικές αποδόσεις, ενώ το Bitcoin αυξήθηκε κατά 56% την ίδια περίοδο. Πηγή: TradingView

Το DeFi μπορεί να είναι εδώ για να μείνει

Μετά από μια εξέταση των δεδομένων συναλλαγών DeFi τους τελευταίους τρεις μήνες, είδαμε ότι οι νεοσύστατοι μάρκες DeFi και απόδοσης παραγωγής γνώρισαν τον κύκλο άνθισης και αποτυχίας που είναι κοινός μεταξύ των νέων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων. Η αντίληψη των συμμετεχόντων στην αγορά για αυτά τα διακριτικά μετατοπίστηκε σταδιακά από παράλογο σε λογικό καθώς προσπάθησαν να προσδιορίσουν τα διακριτικά με μακροπρόθεσμη αξία. Ως αποτέλεσμα, τα κορυφαία κουπόνια DeFi έληξαν τον Νοέμβριο. Στις 24 Νοεμβρίου, ωστόσο, η συνολική κεφαλαιοποίηση της DeFi αυξήθηκε και έφτασε στο πρόσφατο υψηλό των 19,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ακόμα κάτω αλλά πολύ κοντά στο επίπεδο των αρχών Σεπτεμβρίου. Η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στο DeFi έφτασε επίσης σε υψηλά επίπεδα 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου εκείνη την εποχή.

Από την άνθηση της εξόρυξης ρευστότητας το καλοκαίρι έως τη ραγδαία πτώση στις αρχές του φθινοπώρου και στη συνέχεια την πιο ήπια ανάκαμψη τον τελευταίο μήνα, μπορούμε να δούμε ότι η ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης δεν έχει τελειώσει. Με έναν πλήρη κύκλο φουσκάλων κάτω από τη ζώνη του, η DeFi θα μπορούσε να δει ανανεωμένη ανάπτυξη και δραστηριότητα τους επόμενους μήνες.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner