Η ταξινομική κατάταξη του Χονγκ Κονγκ και οι πιλοτικές επιτυχίες του DCEP

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

Κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας, ένας αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το κινεζικό ψηφιακό νόμισμα, γνωστό ως Ηλεκτρονική Πληρωμή Ψηφιακού Νομίσματος, επεξεργάστηκε συναλλαγές αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων RMB κατά τη διάρκεια της δοκιμής της. Εν τω μεταξύ, η φορολογική μεταχείριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ έχει ξεκινήσει συζήτηση για την κοινότητα μετά την τελευταία ετήσια παγκόσμια έκθεση κρυπτογράφησης της PwC στο Χονγκ Κονγκ. Στον τομέα της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, τα στατιστικά στοιχεία της Cryptowisser έδειξαν ότι 75 ανταλλαγές κρυπτογράφησης έκλεισαν το 2020, 10 εκ των οποίων βασίστηκαν στο Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα.

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες (και πολλά άλλα) στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

PBoC: Το DCEP επεξεργάστηκε 1,1 δισεκατομμύρια RMB σε πιλοτικές συναλλαγές

Ο Fan Yifei, αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, δηλωθείς ότι το DCEP έχει επεξεργαστεί συναλλαγές αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων RMB (περίπου 162 εκατομμύρια $) στο πλαίσιο του τρέχοντος πιλοτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Fan, το DCEP έχει δοκιμαστεί σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος – που κυμαίνονται από πληρωμές λογαριασμών έως κυβερνητικές υπηρεσίες. Από τα τέλη Αυγούστου, υπήρχαν περισσότερες από 6.700 περιπτώσεις χρήσης για το κινεζικό ψηφιακό νόμισμα.

Βασικά προϊόντα

  • Εκτός από τις περιπτώσεις χρήσης σε διάφορους κλάδους, το DCEP χρησιμοποιείται επίσης για διαφορετικούς τρόπους πληρωμής – όπως πληρωμές αναγνώρισης προσώπου και συναλλαγές tap-and-go.
  • Το DCEP επιτάχυνε επίσης την ανάπτυξη ψηφιακών πορτοφολιών στην Κίνα. Σύμφωνα με τον Fan, περισσότερα από 113.300 προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια και περίπου 8.800 εταιρικά ψηφιακά πορτοφόλια έχουν ανοίξει κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος του DCEP.

Το Χονγκ Κονγκ κατέκτησε την έκτη θέση στο PwC Crypto Tax Index

Πρόσφατα, η PwC Hong Kong, μια μεγάλη λογιστική εταιρεία που δημοσιεύθηκε το πρώτο του ετήσιο Παγκόσμια έκθεση φόρου Crypto. Η έκθεση αποκαλύπτει την κατάταξη Crypto Tax Index και εξετάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην κρυπτογράφηση από φορολογικούς φορείς σε διάφορες δικαιοδοσίες.

Σύμφωνα με την έκθεση της PwC Hong Kong, η ιδιοκτησία είναι η πιο κοινή μεταχείριση των κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων από τους φορολογικούς φορείς. Το Λιχτενστάιν ήταν στην κορυφή του δείκτη Crypto Tax Index και το Χονγκ Κονγκ έκτη θέση.

Η PwC Hong Kong ανέφερε πώς φορολογούνται τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στο Χονγκ Κονγκ. Πηγή: Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Φόρου Crypto PwC του Χονγκ Κονγκ

Βασικά προϊόντα

  • Ο δείκτης PwC Hong Kong Crypto Tax Index κατατάσσει τις δικαιοδοσίες βάσει της πληρότητας της καθοδήγησης σχετικά με τους φόρους κρυπτογράφησης. Το Χονγκ Κονγκ έχει τη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη μεταξύ των ασιατικών δικαιοδοσιών, μετά τη Σιγκαπούρη.
  • Σύμφωνα με τον Henri Arslanian, επικεφαλής της PwC Global Crypto, η ύπαρξη συγκεκριμένης καθοδήγησης σχετικά με τη φορολογική κρυπτογράφηση αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη συνεχή θεσμοποίηση του κρυπτοσυστήματος.
  • Ενώ οι περισσότερες δικαιοδοσίες παρείχαν φορολογική καθοδήγηση σχετικά με τον υπολογισμό των κεφαλαιουχικών κερδών και ζημιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, υπάρχει έλλειψη καθοδήγησης σε θέματα όπως ο δανεισμός και ο δανεισμός κρυπτογράφησης, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, τα μη ευέλικτα μάρκα, τα διακριτικά περιουσιακά στοιχεία και τα στοιχήματα εισοδήματος.

10 κρυπτονομίσματα έκλεισαν στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα το 2020

Cryptowisser, ένας ιστότοπος σύγκρισης ανταλλαγής κρυπτογράφησης, ανακοίνωσε τη σελίδα του Crypto Exchange Graveyard και δήλωσε ότι 75 ανταλλαγές κρυπτογράφησης έκλεισαν το 2020. Τα περισσότερα από τα χρηματιστήρια της λίστας είναι κεντρικά χρηματιστήρια.

Η λίστα σελίδων ανέφερε ότι 10 από τα 75 χρηματιστήρια κρυπτογράφησης που έκλεισαν βασίζονται στο Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα. Συγκεκριμένα, τα Hotbit, FEX και FinexBox έκλεισαν λόγω του ότι αναγνωρίστηκαν ως απάτες.

Βασικά προϊόντα

  • Σύμφωνα με το Cryptowisser, το Σεπτέμβριο έκλεισαν 15 ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον έντονο ανταγωνισμό από αποκεντρωμένες ανταλλαγές, κατά τη διάρκεια του οποίου οι DEX κατέγραψαν έναν υψηλό όγκο συναλλαγών ύψους 22,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο.
  • Το Cryptowisser έχει εντοπίσει τέσσερις λόγους για το κλείσιμο των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων – συγκεκριμένα, εθελοντικούς τερματισμούς, απάτες, τερματισμούς και εξαφανίσεις από την κυβέρνηση.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν παρά την διακοπή των συνομιλιών για τις ΗΠΑ

Οι κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν αυτήν την εβδομάδα λόγω των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας. Η τιμή του δείκτη των Shanghai SE Composite, CSI 300 και SZSE Blockchain 50 παρέμεινε αμετάβλητη. Για το Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 3,36% αυτή την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 24.248.

Η χρηματιστηριακή αγορά του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε μετά την αναφερόμενη ανάκαμψη του Trump από το COVID-19. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Ο δείκτης Hang Seng επέκτεινε το ράλι του, το οποίο οδηγείται εν μέρει από την αναφερόμενη ανάκαμψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το COVID-19. Ο δείκτης Hang Seng διαμορφώθηκε στις 23.980 την Τρίτη μετά την ανακοίνωση του Trump.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Τραμπ σταμάτησε τις συνομιλίες για οικονομικά κίνητρα στις ΗΠΑ μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, το Hang Seng φυλάσσεται το ράλι του και κέρδισε 0,5%.

Βασικά προϊόντα

  • Ενώ υπήρξε περιορισμένος αντίκτυπος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η ανακοίνωση του Τραμπ να σταματήσει τις συνομιλίες τόνωσης οδήγησε σε πτώση στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones γλίστρησε 1,34% και το S&Ο δείκτης P 500 μειώθηκε 1,4%.
  • Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell που ονομάζεται για περισσότερα φορολογικά κίνητρα λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Τραμπ. Προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει περισσότερα κεφάλαια στο κίνητρο παρά το ήδη άνευ προηγουμένου έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ που αναμένεται για αυτό το έτος.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner