Το DCEP μπορεί να δαπανηθεί στο Διαδίκτυο στο Suzhou, η Bank of China επαληθεύει τον φόρο μέσω blockchain

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

Ψηφιακό νόμισμα Η ηλεκτρονική πληρωμή, το επίσημο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας, έχει κεντρικό ρόλο στην κοινότητα κρυπτογράφησης στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Μετά την πρώτη διανομή κόκκινων πακέτων DCEP στο Σενζέν, η κυβέρνηση της Suzhou θα κυκλοφορήσει κόκκινα πακέτα DCEP αξίας 20 εκατομμυρίων RMB πριν από το Φεστιβάλ αγορών Double 12 αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Εν τω μεταξύ, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ συνεργάστηκε με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας για να δοκιμάσει το DCEP σε διασυνοριακές πληρωμές. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα της Κίνας – για να μην συγχέεται με το PBoC – ολοκλήρωσε την πρώτη της φορολογική επαλήθευση με βάση το blockchain στο Θιβέτ.

Εδώ είναι όλα όσα ίσως έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες και πολλά άλλα, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

Τα κόκκινα πακέτα DCEP μπορούν να ξοδεύονται online στο Suzhou

Για να γιορτάσει το Double 12 Shopping Festival στις 12 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση του Suzhou ανακοίνωσε ότι τα κόκκινα πακέτα DCEP αξίας 20 εκατομμυρίων RMB θα δοθούν στους πολίτες του. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι 100.000 κόκκινα πακέτα DCEP, αξίας 200 RMB το καθένα, θα διανεμηθούν μέσω λοταρίας. Το αποτέλεσμα της λαχειοφόρου αγοράς θα ανακοινωθεί στις 11 Δεκεμβρίου. 

Οι παραλήπτες των κόκκινων πακέτων μπορούν να ξοδέψουν το DCEP τους με εμπορικούς συνεργάτες στο Suzhou και διαδικτυακά καταστήματα λιανικής, όπως το JD.com, από τις 11 έως τις 27 Δεκεμβρίου..

Βασικά προϊόντα

  • Τα κόκκινα πακέτα DCEP στο Suzhou μπορούν να δαπανηθούν σε διαδικτυακά καταστήματα λιανικής, όπως το JD.com – κάτι που δεν ήταν δυνατό στο προηγούμενο δώρο κόκκινου πακέτου DCEP στο Shenzhen.
  • Η JD.com δραστηριοποιείται ενεργά στην διερεύνηση της ενσωμάτωσης του DCEP στην επιχείρησή της. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει Παρτνκόκκινο με το PBoC για να συν-αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά και μια πλατφόρμα blockchain για το DCEP.

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ συνεργάζεται με το PBoC στη δοκιμή DCEP

Ο Eddie Yue, διευθύνων σύμβουλος της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σε ένα δήλωση ότι συνεργάζεται με το PBoC προκειμένου να δοκιμάσει το DCEP για διασυνοριακές πληρωμές.

Σύμφωνα με τον Yue, το DCEP προσφέρει μια επιπλέον επιλογή στους κατοίκους στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα να κάνουν διασυνοριακές συναλλαγές. Και τα δύο ιδρύματα προετοιμάζονται για ένα τεχνικό πιλοτικό τεστ του DCEP, αν και δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας.

Βασικά προϊόντα

  • Ο Christopher Hui, υπουργός Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ, υπαινίχθηκε τη συνεργασία DCEP μεταξύ του HKMA και του PBoC τον Οκτώβριο. Είπε σε ένα Νομοθετικό Συμβούλιο Ερ&Μια συνεδρία στις 21 Οκτωβρίου ότι πιστεύει ότι το DCEP μπορεί να προωθήσει την αμοιβαία σύνδεση μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ στις διασυνοριακές πληρωμές.
  • Η δοκιμή DCEP για διασυνοριακές πληρωμές επανέλαβε τη στρατηγική εστίαση της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ στα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας. Στις αρχές του 2020, το HKMA συνεργάστηκε με την Τράπεζα της Ταϊλάνδης το "Έργο Inthanon-Lionrock," μια ερευνητική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διασυνοριακών πληρωμών χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

Η Bank of China ολοκληρώνει την πρώτη επαλήθευση φόρου blockchain

Σύμφωνα με τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης Xinhua, το υποκατάστημα της Τράπεζας της Κίνας στο Θιβέτ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το την πρώτη επαλήθευση φόρου βάσει blockchain σε διασυνοριακές συναλλαγές. 

Φέτος, η κρατική διοίκηση συναλλάγματος έχει πιλοτικά μια χρηματοοικονομική πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που εντάχθηκε στο υποκατάστημα της στο Θιβέτ. Η δοκιμή blockchain έχει ενσωματωθεί έως σήμερα σε επτά τράπεζες από το Θιβέτ.

Η Τράπεζα της Κίνας έχει επαληθεύσει με επιτυχία τα σχετικά φορολογικά έξοδα στην καταχώριση εμπορικών σημάτων για μια εταιρεία τροφοδοσίας στο Θιβέτ.


Key takeaway

  • Με τη βοήθεια της χρηματοοικονομικής πλατφόρμας που βασίζεται στο blockchain της SAFE, η διαδικασία φορολογικής επαλήθευσης στις καταχωρίσεις εμπορικών σημάτων συντομεύεται από τρεις ημέρες σε τρία λεπτά. Η διαδικασία επαλήθευσης είναι χωρίς χαρτί και μειώνει σημαντικά το κόστος διακανονισμού.

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα μειώνονται για πρώτη φορά σε 11 χρόνια

Αυτή την εβδομάδα, τα χρηματιστήρια τόσο στην Κίνα όσο και στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν ελαφρά. Από την ώρα του Τύπου, το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 3.373 και 4.965 – με εβδομαδιαία απώλεια 1,82% και 2,02%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,2% αυτή την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 26.515.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν μέτριες μειώσεις αυτή την εβδομάδα. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Αυτή την εβδομάδα, ο μειωμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα τράβηξε την προσοχή των συμμετεχόντων στο χρηματιστήριο. Τον Νοέμβριο, αυτό έπεσε 0,5% σε ετήσια βάση – η πρώτη μείωση από τον Οκτώβριο του 2019.

Βασικά προϊόντα

  • Ο μειωμένος ΔΤΚ στην Κίνα οφείλεται στο μειωμένο κόστος των τροφίμων, των μεταφορών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το κόστος μεταφοράς μειώθηκε 3,9% και η τιμή του χοιρινού κρέατος υποχώρησε λόγω της επιδημίας των αφρικανικών χοίρων.
  • Ο ΔΤΚ είναι ο βασικός δείκτης για την αξιολόγηση του πληθωρισμού των καταναλωτών στην Κίνα. Τα τρόφιμα και οι κατοικίες είναι τα πιο σημαντικά συστατικά του ΔΤΚ της Κίνας – αντιπροσωπεύοντας το 31,8% και το 17,2%, αντίστοιχα.

Η μεταβολή YoY% του μηνιαίου δείκτη τιμών καταναλωτή στην Κίνα. Πηγή: Trading Economics, OKEx Insights

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map