Το DCEP δεν θα αντικαταστήσει το fiat, το Χονγκ Κονγκ χορηγεί άδεια συναλλαγής εικονικών περιουσιακών στοιχείων

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

China Market Watch εικόνα

Το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών ψηφιακού νομίσματος της Κίνας – γνωστό ως DCEP – συνεχίζει να συγκεντρώνει πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα. Ο πρώην κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Zhou Xiaochaun συμμερίζεται την πεποίθησή του ότι το DCEP δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα νομίσματα fiat, όπως το δολάριο των ΗΠΑ.

Το DCEP έκανε επίσης το διαδικτυακό του ντεμπούτο στο JD.com κατά τη διάρκεια του Double 12 Shopping Festival την περασμένη εβδομάδα, όπου πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 20.000 συναλλαγές. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Χονγκ Κονγκ χορήγησε την πρώτη άδεια συναλλαγής εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην OSL Digital Securities.

Εδώ είναι όλα όσα ίσως έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες και πολλά άλλα, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

Ο πρώην επικεφαλής του PBoC λέει ότι το DCEP δεν είχε σκοπό να αντικαταστήσει τα νομίσματα fiat

Zhou Xiaochuan, πρώην κυβερνήτης του PBoC και πρόεδρος της κινεζικής οικονομικής ένωσης, αξιώθηκε ότι η Κίνα δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει τα νομίσματα fiat με το DCEP. Μιλώντας στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Σαγκάης, ο Zhou ισχυρίστηκε ότι η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία να πείσει τους καταναλωτές και τους εμπόρους στο εξωτερικό να αποδεχθούν σταδιακά πληρωμές σε DCEP.

Βασικές επιλογές

  • Η Κίνα γνωρίζει το μάθημα που αντλήθηκε από την ιστορία του Diem – παλαιότερα γνωστή ως Libra. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υιοθέτησαν μια προσεκτική προσέγγιση απέναντι στο Diem και τη δυνατότητά του να διαταράξει τα χρηματοπιστωτικά συστήματα ενώ αμφισβητεί τη νομισματική κυριαρχία.
  • Ενώ η Κίνα προχωρά ενεργά προς την ανάπτυξη του DCEP, ο Kenjo Okamura, αντιπρόεδρος της Ιαπωνίας για θέματα διεθνών υποθέσεων, είναι ενδιαφερόμενος για το έθνος του να χάσει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης στην ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας. Άλλα έθνη πιθανότατα μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την καθυστέρηση στον παγκόσμιο αγώνα CBDC.

Το DCEP ξόδεψε σε σχεδόν 20.000 συναλλαγές στο JD.com

JD Digits, ο βραχίονας fintech του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, έχουν αναφερθεί ότι το DCEP έχει χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν 20.000 συναλλαγές από την έναρξη του Double 12 Shopping Festival στο Shenzhen την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία δήλωσε ότι η πρώτη συναλλαγή DCEP πραγματοποιήθηκε από έναν πελάτη στο Suzhou και η πληρωμή ολοκληρώθηκε σε 0,5 δευτερόλεπτα.

Key Takeaway

  • Το DCEP, μέχρι στιγμής, χρησιμοποιείται κυρίως από μέλη των νεότερων γενεών. Η JD Digits δήλωσε ότι σχεδόν το 80% των συναλλαγών DCEP πραγματοποιήθηκαν από αυτούς που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1980 ή του 1990. Η μεγαλύτερη διαδικτυακή πληρωμή ξεπέρασε τα 10.000 CNY – που ισοδυναμεί με περισσότερα από 1.500 $.

Το Χονγκ Κονγκ χορηγεί επίσημη άδεια συναλλαγής εικονικών περιουσιακών στοιχείων

OSL Digital Securities, ο ψηφιακός βραχίονας του ομίλου BC που υποστηρίζεται από την Fidelity, έλαβε επίσημη άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Χονγκ Κονγκ για τη διεξαγωγή ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων Τύπου 1 και Τύπου 7 – συναλλαγές σε τίτλους και παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών συναλλαγών, αντίστοιχα – στις 15 Δεκεμβρίου.

Η OSL έλαβε προκαταρκτική έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή τον Αύγουστο. Όταν κυκλοφορήσει ζωντανά, το OSL θα προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε συναλλαγές σύμφωνα με το BTC, το ETH και θα επιλέξει προσφορές διακριτικών ασφαλείας.

Βασικές επιλογές

  • Οι άδειες διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων που χορηγούνται από το HKSFC σημαίνει ότι το OSL έχει περάσει επιτυχώς τις αυστηρές απαιτήσεις ελέγχου του ρυθμιστή. Οι προσφορές εικονικών περιουσιακών στοιχείων από την OSL θα λάβουν το ίδιο αυξημένο επίπεδο ρυθμιστικού ελέγχου που εφαρμόζεται στα παραδοσιακά χρεόγραφα.
  • Η έγκριση στο Χονγκ Κονγκ θα ενισχύσει την προσπάθεια της OSL να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για άδεια ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου σύμφωνα με τον Νόμο για τις Υπηρεσίες Πληρωμών και αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.

Η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα επιταχύνεται πριν από το 2021

Ήταν μια στάσιμη εβδομάδα για τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. Από την ώρα του Τύπου, το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στις 3.368 και 4.952 – με εβδομαδιαία απώλεια 0,12% και κέρδος 0,19%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,2% αυτήν την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 26,456.

Ο δείκτης SZSE blockchain 50 υποχώρησε 1,44% αυτήν την εβδομάδα. Πηγή: Trading Economics, Investing.com


Η Κίνα ενίσχυσε τις προσδοκίες της για ένα υγιή οικονομική ανάκαμψη πριν από το 2021. Η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο αυξήθηκαν 7% και 5%, αντίστοιχα, από πριν από ένα χρόνο. Επιπλέον, οι επενδύσεις παγίου ενεργητικού στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 2,6%.

Η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κάθε χρόνο στην Κίνα. Πηγή: Εθνικό Στατιστικό Γραφείο

Βασικές επιλογές

  • Η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει ταχύτερα από τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα. Ενώ τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αρνητική ανάπτυξη από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η βιομηχανική παραγωγή ανέκτησε μια θετική πορεία τον Απρίλιο. Οι λιανικές πωλήσεις το έκαναν μόνο τον Αύγουστο.
  • Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις των οικονομικών τους δεδομένων, με βάση τα τελευταία στοιχεία του Νοεμβρίου. Για παράδειγμα, Oxford Economics προβάλλεται Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το 2021 θα είναι 8,1%, από την προηγούμενη εκτίμηση 7,8%.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map