Το πρώτο DCEP ATM δοκιμάστηκε στο Shenzhen της Σαγκάης χρηματοδοτώντας την εκκίνηση blockchain

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

China Market Watch εικόνα

Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα εβδομάδα για την κινεζική βιομηχανία blockchain και cryptocurrency. 

Αγροτική Τράπεζα της Κίνας – μία από τη χώρα "Big Four" τράπεζες – διεξήγαγαν δοκιμές κατάθεσης και ανάληψης για τις ηλεκτρονικές πληρωμές ψηφιακού νομίσματος της Κίνας ή DCEP. Η δοκιμή είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε διάφορες τοποθεσίες ATM της AgBank στο Shenzhen.

Στην ανατολική ακτή της Κίνας, η κυβέρνηση της Σαγκάης έδωσε επιχορήγηση έρευνας ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην εκκίνηση Blockchain Conflux.

Εν τω μεταξύ, το 500.com – μια κινεζική εταιρεία αθλητικών λαχειοφόρων αγορών που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – συνήψε συμφωνία αγοράς για μηχανές εξόρυξης Bitcoin αξίας περίπου 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες και πολλά άλλα, στην έκδοση αυτού του εβδομαδιαίου China Market Watch από το OKEx Insights.

Η Agricultural Bank of China επιτρέπει τις δοκιμές ATMEP DCEP

Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας είναι σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμάζοντας την κατάθεση και ανάληψη του DCEP από τους λογαριασμούς ελέγχου και ταμιευτηρίου των χρηστών. Η υπηρεσία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε μια σειρά αυτόματων ταμειολογιστών AgBank στο Shenzhen.

Η AgBank σχεδιάζει να επεκτείνει τη δοκιμή DCEP σε πληρωμές κοινής ωφέλειας και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Βασικά προϊόντα

  • Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή DCEP που περιλαμβάνει τραπεζικά ATM.
  • Η AgBank ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση ερευνητικού εργαστηρίου DCEP στο Σενζέν – ενισχύοντας τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα με την Construction Bank of China.

Η Conflux λαμβάνει ερευνητική επιχορήγηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαγκάη

Η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σαγκάης, με την κυβέρνηση της επαρχίας Changning, έχει χορηγήσει 5 εκατομμύρια δολάρια για την εκκίνηση Blockchain Conflux. Η χρηματοδότηση θα σύμφωνα με πληροφορίες να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την έρευνα μιας προτεινόμενης αλυσίδας εφοδιασμού αεροδιαστημικής που βασίζεται στο δίκτυο του έργου.

Βασικά προϊόντα

  • Η Conflux, η οποία έχει ήδη μια συνεχιζόμενη ερευνητική συνεργασία με την κυβέρνηση της Σαγκάης, γίνεται ένα δημοφιλές έργο για πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την κυβέρνηση. 
  • Και οι δυο μεριές συνεργάστηκε να ξεκινήσει το Ινστιτούτο Tree Graph Research το Σεπτέμβριο του 2020. Το ερευνητικό ινστιτούτο ήταν μία από τις 57 οντότητες αναφέρονται στη Σαγκάη "Σχέδιο τεχνολογικής καινοτομίας" τον Δεκεμβριο.
  • Η εκκίνηση με έδρα το Πεκίνο είναι φιλική και με άλλες δημοτικές κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, το Conflux έλαβε έναν υπάλληλο οπισθογράφηση από την κυβέρνηση του Χουνάν σχετικά με τη δημιουργία εργαστηρίων blockchain.

Η εταιρεία λαχειοφόρων αγορών που είναι εισηγμένη στο NYSE αγοράζει μηχανήματα εξόρυξης Bitcoin

Η κινεζική εταιρεία αθλητικών λαχειοφόρων αγορών 500.com έχει εισήχθη σε μια οριστική συμφωνία αγοράς για την απόκτηση μηχανών εξόρυξης Bitcoin. Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία αναμένει να εκδώσει περίπου 14,4 εκατομμύρια $ αξίας των κοινών μετοχών της κατηγορίας Α για την ολοκλήρωση της αγοράς. 

Τα στοιχεία του πωλητή δεν αποκαλύφθηκαν και η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.


Βασικά προϊόντα

  • Όταν ολοκληρωθούν οι αγορές εξοπλισμού εξόρυξης, το 500.com θα διαθέτει μοντέλα εξόρυξης S17, T17 και S9 από τη Bitmain. Θα έχει επίσης M20s από MicroBT. 
  • ο τιμή μετοχής του 500.com αυξήθηκε κατά 11% μετά την ανακοίνωση.

Το απόθεμα 500.com αυξήθηκε σημαντικά από τις 5 Ιανουαρίου 2021. Πηγή: Google

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν για ένατο συνεχή μήνα

Οι χρηματιστηριακές αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα αυξήθηκαν μετρίως αυτήν την εβδομάδα. Από τη στιγμή της σύνταξης, τα Shanghai SE Composite και CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος σε 3.599 και 5.578 – με εβδομαδιαία κέρδη 1,35% και 2,96%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng αυξήθηκε κατά 1,98% αυτήν την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 28.241.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα αυξήθηκαν ελαφρά αυτή την εβδομάδα. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Βασικά προϊόντα

  • Αν και οι μηνιαίες αυξήσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν ενισχύσει τις αγορές της χώρας, οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα συρρικνώθηκε κατά 6,8% από πέρυσι. Η μείωση θα μπορούσε να αποδοθεί στο κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με το COVID κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.
  • Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν σε 1,17 εκατομμύρια μονάδες. Αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω μετά από τους Tesla απροσδόκητη έναρξη των ηλεκτρικών SUV του μοντέλου Y την 1η Ιανουαρίου 2021.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map