Πέντε γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για το DCEP

Το DCEP έγινε ένα από τα λόγια στο χώρο του blockchain πρόσφατα, η διεπαφή μονοπατιού του ψηφιακού γιουάν που προσφέρει η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (ABC) έχει αποκτήσει πολλούς τίτλους στο σπίτι και στο εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενώ το έργο Libra που υποστηρίζεται από το Facebook ήταν συρρίκνωση από το πρωτότυπο και προσπαθώντας να κάνω έρωτα παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, η Κίνα έχει αυξηθεί στην περιοχή του ψηφιακού νομίσματος και σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφόρησε το πρώτο σενάριο εφαρμογής DCEP στο Suzhou.

Οι τολμηρές κινήσεις από την κρυπτο-εχθρική χώρα φαίνεται να μην δείχνουν απλώς ότι το ψηφιακό νόμισμα γίνεται παγκόσμια τάση, αλλά είναι επίσης μια σταθερή απόδειξη ότι η τεχνολογία blockchain θα είναι ένα κρίσιμο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος στο μέλλον.

Το τελευταίο ερώτημα είναι, τι είναι το DCEP και γιατί η Κίνα ήθελε να το αναπτύξει; Τώρα, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε καθώς παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την αναστατωτική τεχνολογία.

Τι είναι το DCEP?

Το DCEP, γνωστό και ως Ψηφιακή Ηλεκτρονική Πληρωμή Νομίσματος, είναι ένα έργο Ψηφιακού Νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) με επικεφαλής την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Το σχέδιο είναι μέρος του απάντηση στον συνήγορο του Προέδρου Xi Jinping να «εκμεταλλευτεί την ευκαιρία» της τεχνολογίας blockchain. Το ψηφιακό γιουάν είναι δομημένος σε ένα νομισματικό σύστημα δύο επιπέδων. (1) CBDC που εκδίδεται από κεντρική τράπεζα σε εμπορικές τράπεζες και (2) CBDC που εκδίδεται από εμπορικές τράπεζες και επικεντρώνεται στο κοινό.

Προφανώς, το στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει ότι η διεπαφή από την ABC πρότεινε ότι η δοκιμή επικεντρώθηκε στη χρήση των καταναλωτών.

Γιατί η Κίνα το ανέπτυξε?

Η αρχή του έργου DCEP της Κίνας ξεκίνησε από το 2014 όταν το PBOC ιδρύθηκε το μια ερευνητική ομάδα που ειδικεύεται στην κρυπτογράφηση και καθιερωμένος το ερευνητικό ινστιτούτο ψηφιακού νομίσματος το 2017.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί η κινεζική κυβέρνηση ανέπτυξε το ψηφιακό νόμισμά της όταν η πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου ήταν μέρος της καθημερινής ζωής για πολλούς Κινέζους πολίτες. Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληρωμών του PBOC, Mu Changchun, έδωσε η απάντησή του: «Είναι για την προστασία της νομισματικής κυριαρχίας και του νομικού νομίσματος. Πρέπει να σχεδιάσουμε μια βροχερή μέρα. ” Ο Mu υπογράμμισε επίσης ότι το DCEP δεν έχει σχεδιαστεί για να αντιγράφει το Libra και θα συνδέεται 1: 1 σε RMB.

Τα πλεονεκτήματα

Σε σύγκριση με το φυσικό χρήμα, το DCEP έχει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματά του. Για την κυβέρνηση, ένα ψηφιακό γιουάν θα μπορούσε να εξαλείψει το κόστος εκτύπωσης χρημάτων.

Για εμπορικές τράπεζες, το DCEP θα μπορούσε να διευκολύνει περισσότερες συναλλαγές χρημάτων με χαμηλότερο κόστος, να αυξήσει την επιχειρηματική καινοτομία ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους.

Για το κοινό, το DCEP θα μπορούσε να τα σώσει από έμμεσες χρεώσεις συναλλαγών για διατραπεζικές μεταφορές. Οι εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές θα γίνουν επίσης λιγότερο τριβές.

Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει το DCEP και θα πρέπει να αγκαλιάσουμε την αλλαγή καθώς και το μέλλον του νομίσματος.


Τι σημαίνει για τις αγορές κρυπτογράφησης?

Ίσως αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των κρυπτογραφικών αγορών. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η έναρξη του DCEP θα διευρύνει την αποδοχή της τεχνολογίας blockchain από την κοινωνία και θα μειώσει την προκατάληψη των ανθρώπων εναντίον της. Με καλύτερη κατανόηση και πραγματικές εφαρμογές αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας, η παραδοσιακή επενδυτική κοινότητα θα μπορούσε να είναι πιο ανοιχτή σε επενδύσεις blockchain. Αυτή η πιθανή αλλαγή στάσης θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον υπάρχοντα χώρο κρυπτογράφησης Παρόλο που υπήρχαν ανησυχίες για τον τρέχοντα χώρο του stablecoin, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πώς το DCEP θα επηρέαζε τις αγορές stablecoin.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την CBDC?

Μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες χώρες και περιοχές στο άλμα της CBDC μετά την Κίνα, και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι μία από αυτές. Υπό το φως της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, ορισμένοι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν συζητήθηκε για το πώς ένα ψηφιοποιημένο δολάριο θα μπορούσε να είναι μέρος του πακέτου τόνωσης. Η ΕΚΤ έχει επίσης μια πιο προληπτική δράση πλησιάζω όταν πρόκειται για τη μελέτη ενός ευρώ που υποστηρίζεται από blockchain. Εν τω μεταξύ στο Χονγκ Κονγκ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της HKMA προτείνεται ότι πρέπει να προωθηθεί ένα ψηφιακό νόμισμα που να καλύπτει τις τέσσερις περιοχές (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και Χονγκ Κονγκ). Πιστεύει ότι αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο θα μειώσει την ταλαιπωρία των διασυνοριακών πληρωμών για τις επιχειρήσεις. Επίσης, θα αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική στασιμότητα στην ανατολική Ασία.

συμπέρασμα

Τώρα που η επίσημη κυκλοφορία του DCEP φαίνεται να είναι πολύ κοντά, θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα πιο ψηφιακό, βολικό και καλύτερο μέλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map