Παθητικά κέρδη σε Crypto: DeFi Lending και Staking in Zero Interest Economy

Crypto Staking και DeFi Lending

Η επιδημία COVID-19 είχε σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), που παρακολουθεί τα επιτόκια πολιτικής της κεντρικής τράπεζας σε 39 οικονομίες, ανέφερε ότι 29 από αυτά είχαν να μειώσουν τα ποσοστά τους από τότε που ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται τον Ιανουάριο του 2020.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια στο μηδέν Τον Μάρτιο, οι αποδόσεις λήξης κρατικών ομολόγων σε όλο τον κόσμο μειώθηκαν ραγδαία, με λίγους να μπαίνουν επίσημα στο αρνητικό επιτόκιο εύρος.

Παγκόσμιο ενδιαφέρονΤα τρέχοντα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών. Πηγή: παγκόσμιες τιμές, Εντάξει

Οι μειωμένες αποδόσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αυτούς που αναζητούν παθητικό εισόδημα μέσω αποταμιεύσεων, καθώς το κεφάλαιο στάθμευσης στις τράπεζες δεν προσφέρει πολλά με τον τρόπο των επιστροφών. Συνήθως, οι αποταμιευτές αγόρασαν δεσμούς, καταθέσατε χρήματα σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή δανείσατε άμεσα χρήματα για τόκους. Ωστόσο, με τις παραδοσιακές ευκαιρίες να μειώνονται, ο χώρος κρυπτογράφησης έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί με βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, κερδίζοντας έλξη και ενθαρρύνοντας την ευρύτερη υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων γενικά.

Σε αυτό το κομμάτι, το OKEx Insights εισάγει κρυπτογραφημένο δανεισμό και στοιχηματισμό ως προσφορές που μπορούν ενδεχομένως να προσελκύσουν νέους χρήστες που αναζητούν παθητικές αποδόσεις και ενισχύουν την παγκόσμια αποδοχή για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και χρηματοοικονομικά συστήματα που βασίζονται σε blockchain.

Παθητικές ευκαιρίες εισοδήματος στον χώρο κρυπτογράφησης

Bitcoin (BTC) διαδόθηκε την έννοια του να είσαι η δική σου τράπεζα. Ενώ το BTC άνοιξε το δρόμο για την αναγνώριση ψηφιακών στοιχείων ως έχει, άλλα, τα νεότερα πρωτόκολλα κατάφεραν να διαφοροποιήσουν τις περιπτώσεις χρήσης κρυπτογράφησης και να διευκολύνουν ολόκληρα οικοσυστήματα. Ένα από αυτά είναι το αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) χώρο, χτισμένος στην κορυφή του Ethereum (ETH) δίκτυο.

Το DeFi αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια ευρεία κατηγορία χρηματοοικονομικών εφαρμογών που βασίζονται σε δημόσια blockchain. Συνδυάζει πρωτόκολλα, μάρκες και έξυπνα συμβόλαια για την παροχή οικονομικής προσβασιμότητας σε άτομα, (κυρίως) χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών τραπεζικών καναλιών.

Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται επί του παρόντος στον χώρο DeFi περιλαμβάνουν επεξεργασία πληρωμών, υπηρεσίες θεματοφυλακής, εξασφαλισμένα δάνεια και δανεισμό / δανεισμό. Δεδομένης της αποκεντρωμένης φύσης αυτών των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων, στοχεύουν να είναι άδειες (ο καθένας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει), διαφανής και ανθεκτική στη λογοκρισία. Η χρήση τεχνολογίας blockchain και έξυπνων συμβάσεων μειώνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.

Ενώ δανείζετε τα περιουσιακά σας στοιχεία κρυπτογράφησης εντός του οικοσυστήματος DeFi είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αξιοποιήσετε τα κέρματα και τα κουπόνια σας για παθητικό εισόδημα, το στοίχημα είναι μια άλλη μέθοδος, ειδικά για όσους έχουν τεχνογνωσία και θέλουν να συμμετάσχουν στη διατήρηση των δικτύων blockchain που χρησιμοποιούν.

Ποντάρισμα είναι η διαδικασία ενεργού συμμετοχής στην επικύρωση συναλλαγών σε ένα Proof-of-Stake (PoS) μπλοκ αλυσίδας. Σε αντίθεση με το τυπικό Πρωτόκολλο Proof-of-Work (PoW) (όπως το Bitcoin), σε έναν μηχανισμό συναίνεσης PoS, οι κάτοχοι ενός ελάχιστου απαιτούμενου υπολοίπου ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος μπορούν να επικυρώσουν τις συναλλαγές και να κερδίσουν ανταμοιβές για αυτό..

Επί του παρόντος, σύμφωνα με το Ανταμοιβές στοιχήματος δεδομένων, υπάρχουν 14 πρωτόκολλα PoS που υποστηρίζουν το staking, με τιμή δικτύου άνω των 100 εκατομμυρίων $.

Ο δανεισμός DeFi εξήγησε

Όπως συμβαίνει στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, ο δανεισμός παραμένει η πιο απλή μέθοδος για τα παθητικά κέρδη στο χώρο της κρυπτογράφησης. Οι υπηρεσίες DeFi που υποστηρίζουν το δανεισμό και τον δανεισμό επιτρέπουν στους επενδυτές να κερδίζουν σταθερές αποδόσεις αξιοποιώντας τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία αντί να τους αφήνουν αδρανείς στα πορτοφόλια.


DeFi πώς λειτουργείΠώς λειτουργεί το DeFi. Πηγή: FT

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από Παλμός DeFi, η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη – ή διατηρείται – σε εφαρμογές DeFi ανέρχεται σήμερα σε 1,01 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 769,9 εκατομμύρια δολάρια, ή περισσότερο από το 75%, είναι κλειδωμένα σε υπηρεσίες δανεισμού.

Η τιμή είναι κλειδωμένη στο DeFiΣυνολική αξία (USD) κλειδωμένη σε αιτήσεις δανεισμού. Πηγή: Παλμός DeFi

Κατασκευαστής, Η κορυφαία πιστωτική πλατφόρμα στο δίκτυο Ethereum, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70 τοις εκατό της συνολικής αξίας που είναι κλειδωμένη στο δανεισμό DeFi. Το έξυπνο συμβόλαιο του MakerDAO επιτρέπει στους χρήστες να δανειστούν DAI, ένα stablecoin που είναι συνδεδεμένο με $ 1, έναντι ETH αξίας 1,50 $ ως εγγύηση. Το σύστημα του κατασκευαστή το ονομάζει θέση ασφάλειας (CDP). Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταθέσουν το DAI τους και να κερδίσουν το DAI Savage Rate (DSR) χρησιμοποιώντας μια ξεχωριστή υπηρεσία που ονομάζεται Αποθήκευση όασης.

Ενώ ο Maker είναι μοναδικός στη μηχανική του, ειδικά καθώς λειτουργεί για τη διατήρηση του 1 DAI = $ 1 peg, άλλες αποκεντρωμένες πλατφόρμες δανεισμού όπως Χημική ένωση επιτρέψτε πιο παραδοσιακές εμπειρίες, όπου οι δανειστές αρχίζουν να κερδίζουν τόκους μόλις το κεφάλαιό τους εισέλθει σε μια ομάδα.

Στις περισσότερες πλατφόρμες, τα επιτόκια δανεισμού και δανεισμού καθορίζονται αλγοριθμικά, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Όταν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων δανείζεται, τα επιτόκια αυξάνονται αναλόγως, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση δανείου και προσελκύοντας τις καταθέσεις χρηστών για την αναπλήρωση του ομίλου. Αντίθετα, όταν μειωθεί η χρήση κεφαλαίων, το επιτόκιο θα μειωθεί προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση.

επιτόκια δανεισμού DeFiΕπιτόκια δανεισμού για επιλεγμένες πλατφόρμες DeFi από τις 8 Ιουνίου. Πηγή: Αποτυχία

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, οι πλατφόρμες δανεισμού μεγάλου όγκου DeFi έχουν υψηλή ζήτηση σε σταθερή τιμή, σε αντίθεση με το Bitcoin και το Ethereum (ETH) λόγω της μεταβλητότητάς τους. Ενώ το υψηλότερο ποσοστό, τη στιγμή της γραφής, είναι περίπου 8,58 τοις εκατό, υπήρξε μια γενική κάμψη στα επιτόκια DeFi πρόσφατα.

Μόλις το τελευταίο τρίμηνο, Υπομόχλιο, Για παράδειγμα, προσέφερε ένα επιτόκιο 14,33 τοις εκατό για δάνεια DAI, ενώ η Compound προσέφερε περίπου 8,5% για το ίδιο. Η αύξηση του επιτοκίου ήταν αποτέλεσμα δανεισμού μεγάλης κλίμακας και της προκύπτουσας έλλειψης κεφαλαίων.

Επί του παρόντος, το πρωτόκολλο δανεισμού υψηλότερης απόδοσης είναι το πρωτόκολλο δανεισμού DeFi Νουο, προσφέροντας 8,58 τοις εκατό ετησίως για USD Coin (USDC). Εν τω μεταξύ, τα δάνεια DAI λαμβάνουν τις υψηλότερες αποδόσεις από την Fulcrum, ακολουθούμενη από dYdX.

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τραπεζικά επιτόκια, τα έργα δανεισμού DeFi προσφέρουν πολύ υψηλότερες παθητικές αποδόσεις εισοδήματος, ειδικά για τις ανεπτυγμένες χώρες. Αλλά δεν είναι χωρίς τις μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες τους που πρέπει να ξεπεραστούν και να πραγματοποιηθούν πριν αναμένεται η υιοθέτηση.

Προκλήσεις και ευκαιρίες για δανεισμό DeFi

Ενώ τα έργα DeFi προσφέρουν ελκυστικές παθητικές ροές εισοδήματος, εξακολουθούν να υπάρχουν λείπει υγρόταυτότητα και δεν είναι ακόμη έτοιμοι για μάχη όσον αφορά την ασφάλεια. Πρωτόκολλα όπως lendf.me και bZx πρόσφατα αποτέλεσαν αντικείμενο σοβαρών ελλείψεων ασφαλείας, χαλάρωση της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Επιπλέον, τα έργα DeFi δεν είναι χωρίς τους φραγμούς εισόδου – οι χρήστες πρέπει πρώτα αγοράστε ένα υποστηριζόμενο κρυπτογράφηση, γενικά χρησιμοποιώντας έναν παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό και μια ανταλλαγή, προτού μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις αποκεντρωμένες πλατφόρμες μόνο με κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, το πρόσφατο μέγα κύμα Στα σταθερά νομίσματα, καθοδηγούμενα από χρηματοοικονομικές και γεωπολιτικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο, δείχνει μια μετατόπιση προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως δικά τους δυναμικό υλοποιείται. Το υποπροϊόν αυτής της κίνησης είναι ένα ενδιαφέρον για ευκαιρίες παθητικού εισοδήματος που συνδέονται με stablecoin, τα οποία μπορούν να φέρουν τους χρήστες σε υπηρεσίες και προϊόντα DeFi.

Τελικά, καθώς μεταβαίνουμε περαιτέρω σε μια ψηφιακή οικονομία, τα προϊόντα DeFi είναι πιθανό να προσελκύσουν χρήστες και πιθανώς να βελτιώσουν τα ποσοστά αποδοχής και υιοθέτησης κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο.

Ποντάρισμα ανταμοιβών ως παθητικό εισόδημα

Το στοίχημα είναι μια άλλη δημοφιλής οδός για παθητικό εισόδημα στον χώρο κρυπτογράφησης. Αυτή η μέθοδος αναμένεται να κερδίσει περισσότερη προσοχή καθώς το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση με βάση το ανώτατο όριο της αγοράς, μετατοπίζεται σε ένα πρωτόκολλο δοκιμαστικής συμμετοχής αργότερα φέτος.

Για να κερδίσετε στοιχήματα / κέρδη σε ένα μπλοκ PoS, πρέπει να το κάνετε "στοίχημα" τα κέρματα σας (συνήθως οποιοδήποτε ποσό) είτε κλειδώνοντάς τα στο πορτοφόλι σας είτε εγγραφώντας σε ένα ανταλλαγή που υποστηρίζει στοίχημα. Με την τοποθέτηση των νομισμάτων σας, συμμετέχετε στην επικύρωση μπλοκ (παρόμοιο με αυτό οι ανθρακωρύχοι κάνουν για το Bitcoin) και κερδίστε ένα καθορισμένο ποσοστό στοιχηματισμού σας ως ανταμοιβή.

Ενώ η μετακίνηση του ETH στο PoS είναι πολύ αναμενόμενη, τα κορυφαία 30 κρυπτονομίσματα περιλαμβάνουν μερικά blockchain που υποστηρίζουν ήδη ανταμοιβές, όπως EOS, Tezos (XTZ), Σύμπαν (ΑΤΟΜ) και Παύλα (ΠΑΥΛΑ).

Ποντάροντας τα marketcapsΔιακυβευόμενο όριο αγοράς & Κλειδωμένο σε τιμή στοιχήματος. Πηγή: Ανταμοιβές στοιχήματος

Δεδομένου ότι το staking είναι παλαιότερο από τα προϊόντα DeFi, το συνολικό όριο στοιχηματισμού στην αγορά είναι πάνω από 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια με περισσότερα από 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια να είναι κλειδωμένα στο στοίχημα από τις 4 Ιουνίου, σύμφωνα με Ανταμοιβές στοιχήματος δεδομένα. Αυτό είναι σχεδόν 10 φορές περισσότερο από την τιμή που είναι κλειδωμένη στο DeFi, το οποίο είναι 1,01 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της γραφής.

Όσον αφορά τα στοιχήματα, ωστόσο, διαφορετικά νομίσματα προσφέρουν διαφορετικές αποδόσεις, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

ποσοστά ανταμοιβήςΕπιλεγμένες ανταμοιβές στοιχήματος PoS. Πηγή: Ανταμοιβές στοιχήματος

Με την πρώτη ματιά, οι στοιχηματικές ανταμοιβές φαίνονται πολύ ελκυστικές σε σύγκριση με τα επιτόκια δανεισμού DeFi. Ωστόσο, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι, ειδικά επειδή θα στοιχηματίζετε κέρματα, τα οποία είναι πολύ ασταθή από την άποψη της τιμής, και ακόμη και οι ανταμοιβές σας θα πληρωθούν σε αυτά τα νομίσματα, προσθέτοντας περισσότερο κίνδυνο σε περίπτωση διαφάνειας της αγοράς.

Επιπλέον, καθώς κόβονται νέα νομίσματα, η προσφορά τους αραιώνεται, με αποτέλεσμα τον πληθωρισμό, ο οποίος επηρεάζει επίσης τις πραγματικές αποδόσεις που λαμβάνετε (αντικατοπτρίζονται από προσαρμοσμένες αποδόσεις στο παραπάνω διάγραμμα).

Αν και είναι ασφαλέστερο να ποντάρετε κέρματα με μεγαλύτερα όρια αγοράς και χαμηλή μεταβλητότητα, οι αποδόσεις τους είναι συνήθως πολύ χαμηλότερες από αυτές που προσφέρονται από μικρά καπάκια, αλλά επικίνδυνα νομίσματα – όπως φαίνεται στα σενάρια που συζητούνται παρακάτω.

Επισκόπηση απόδοσης των πιο δημοφιλών κερμάτων

Ρίξαμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νομίσματα για να εξετάσουμε την απόδοσή τους τον τελευταίο χρόνο. Οι αποδόσεις υπολογίζονται με βάση την ημερήσια σύνθεση, με 365 περιόδους ανά έτος.

Το Tezos έχει ποσοστό ανταμοιβής 5,7 ετήσια ποσοστιαία απόδοση (APY). Πριν από ένα χρόνο, η τιμή του XTZ ήταν 1,58 $. Εάν ένας επενδυτής έβαλε 1.000 $ σε XTZ, θα αγόραζαν 630,99 XTZ μάρκες. Μετά από ένα χρόνο, με βάση το APY, ο αριθμός των κερμάτων στο πορτοφόλι του επενδυτή θα ήταν 667,89 – αξίας 1.799,54 $ από τότε που η τιμή της XTZ αυξήθηκε στα 2,69 $.

Με αυτά τα στοιχεία, ο επενδυτής θα εξετάζει ένα ετήσιο κέρδος 79,9%. Ωστόσο, υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία η αγορά έπεσε, περίπου τον Οκτώβριο του 2019, και η συνολική αξία των συμμετοχών XTZ αυτού του επενδυτή ήταν μόνο 488,38 $ – έχασε 511,62 $.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω διάγραμμα, οι αλλαγές στην τιμή του διακριτικού καθορίζουν ολόκληρη την απόδοση αυτής της επένδυσης. Τα κέρδη από το στοίχημα θα εμφανιστούν μόνο στα τελικά στάδια της επένδυσης λόγω του επιτοκίου σύνθετων.

Απόδοση XTZΚαθαρό κέρδος 1 έτους μερίσματος XTZ. Πηγή: OKEx

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα διακριτικά, όπως το IOST, έχουν πολύ υψηλές ανταμοιβές στοιχήματος. Το IOST προσφέρει 10,35 τοις εκατό APY, αλλά είναι πολύ ασταθές και έχει υποτιμηθεί απότομα τον τελευταίο χρόνο.

Εάν ένας επενδυτής έβαλε 1.000 $ πριν από ένα χρόνο, όταν η τιμή του IOST ήταν 0,013688 $, θα είχαν πάρει 73.057 μάρκες IOST. Μετά από ένα χρόνο, ο αριθμός των νομισμάτων θα είχε συσσωρευτεί στα 80,999, αλλά θα ανερχόταν μόνο στα 361,09 $ αφού η τιμή του IOST έπεσε στα 0,004458 $.

Αυτό το σενάριο σηματοδοτεί μια καθαρή ετήσια ζημιά 64% για τον επενδυτή, παρόλο που το ποσοστό ανταμοιβής ήταν πολύ υψηλό και ελκυστικό.

Ποντάρισμα απόδοσης IOSTΚαθαρό κέρδος 1 έτους μεριδίου IOST. Πηγή: OKEx

Ενώ τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν τους εγγενείς κινδύνους του, το στοίχημα παραμένει ελκυστικό για όσους αναζητούν παθητικό εισόδημα και είναι ευκολότερη για να εξηγήσει σε μη κρυπτογράφους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να το συγκρίνουν με μερίσματα μετοχών.

Από την άλλη πλευρά, κριτικοί πιστεύετε ότι το στοίχημα μειώνει τη ρευστότητα της αγοράς, καθώς ενθαρρύνει "κλείδωμα" νομίσματα, τα οποία στη συνέχεια αποσύρονται από την αγορά, και ενδέχεται επίσης να εμποδίσουν τη χρήση αποκεντρωμένων εφαρμογών, οι οποίες αποτελούν μέρος του DeFi.

Ο δρόμος μπροστά, Ethereum και αυξημένος έλεγχος

Το επόμενο μεγάλο ορόσημο για το staking και το DeFi είναι η επερχόμενη αναβάθμιση του Ethereum. Το πρωτόκολλο PoS τους είναι ήδη διαθέσιμο σε ένα testnet και Ethereum 2.0 Οι επικυρωτές μπορούν να το περιμένουν Κερδίστε από 4,6 έως 10,3 APY ως ανταμοιβές για το στοίχημα.

Ιστορικό υπολοίπου ETHEthereum 2.0 στοιχήματα στο testnet. Πηγή: Beaconcha.in

Για το Ethereum 2.0, ωστόσο, πρέπει να κρατήσετε τουλάχιστον 32 ETH για να εκτελέσετε έναν κόμβο επικυρωτή ή ποντάρισμα. Ως εκ τούτου, παρατηρούμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη συσσώρευση ETH εν αναμονή της μετάβασης του δικτύου σε PoS.

Ο Cao Yin, ιδρυτικός συνεργάτης του Digital Renaissance Foundation, εξέφρασε αισιοδοξία για τις μεταβάσεις του δικτύου στο PoS και τον αντίκτυπό του στην τιμή του ETH. Είπε στο OKEx Insights:

«Το στοίχημα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του Ethereum. Έχουμε δει μεγάλα έργα Staking, όπως η Tezos, με πολύ καλή απόδοση. Ο μηχανισμός στοιχήματος μειώνει ένα μεγάλο αριθμό μαρκών σε κυκλοφορία.

Εκτιμούμε ότι αρκετά εκατομμύρια ETH θα κλειδωθούν σε μια ποικιλία κόμβων στοιβάγματος, οι οποίοι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προσφορά στην αγορά. Με τους απλούστερους όρους οικονομικής προσφοράς-ζήτησης, με μείωση της προσφοράς και αύξηση της ζήτησης, η τιμή του ETH θα πρέπει να αυξηθεί. »

Με την εισαγωγή της υποστήριξης στοιχηματισμού ETH, θα δούμε επίσης αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ δανεισμού DeFi και αποδόσεων στοιχήματος, καθώς οι επενδυτές έχουν την επιλογή να επιλέξουν την πιο επικερδή μέθοδο.

Ωστόσο, αυτή η πρόσθετη ορατότητα και προσοχή μπορεί επίσης να επιταχύνει τους κανονιστικούς περιορισμούς. Ρυθμιστής των Ηνωμένων Πολιτειών, η Επιτροπή Εμπορίου Συναλλαγών Εμπορευμάτων (CFTC) προειδοποίησε στο παρελθόν ότι τα διακριτικά PoS θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται σαν τίτλοι στις Η.Π.Α..

Τζέισον Γουίλιαμς, συνεργάτης στο Morgan Creek Digital, άγγιξε μια τέτοια πιθανότητα στα σχόλιά του στο OKEx Insights. Ο ίδιος παρομοίασε τον κίνδυνο στοιχηματισμού με το αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) που ξέσπασαν ενόψει της κανονιστικής πίεσης:

«Εάν τα διακριτικά PoS αντιμετωπίζονται σαν τίτλοι, το CFTC θα δημιουργούσε ένα συμβάν ICO 2.0 όπως αντιμετωπίζαμε ιστορικά δραματικά αλλάζοντας την πορεία της υιοθέτησης. Εάν τα διακριτικά POS αντιμετωπίζονται ως εγγεγραμμένα χρεόγραφα και επιβιώσουν από αυτήν τη δοκιμή, θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως κάνουμε DRIPs (σχέδια επανεπένδυσης μερισμάτων) από λογιστική και φορολογική σκοπιά. “

Δεδομένης της δυνατότητας στοιχηματισμού για την προσέλκυση βασικών χρηστών, το Απόδειξη του Stake Alliance (POSA) παίρνει προληπτικά μέτρα να διασφαλίσουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι σωστά ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι σχετικά με το φαινόμενο. Το POSA στοχεύει να έχει έναν ανοιχτό διάλογο με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προκειμένου να επιτευχθεί αμοιβαία συμφωνία σχετικά με τα πρότυπα και τους κανόνες που επηρεάζουν το χώρο. Εάν είναι επιτυχής, οι διάλογοι μεταξύ των δύο οντοτήτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένους κανόνες, ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη και ευρύτερη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και των σχετικών οικοσυστημάτων τους.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map