Μπορεί το Crypto να είναι ιδιωτικό; Το δημόσιο καθολικό του Bitcoin σε μια εποχή αυξημένης παρακολούθησης

Υπηρεσία παρακολούθησης και πρόληψης παραβιάσεων δεδομένων Σύμφωνα με την Παραβίαση πρόσφατα στο Twitter ότι ήταν ένας χάκερ πώληση βάσεων δεδομένων πελατών από την Trezor και την Ledger – δύο από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές πορτοφολιών υλικού κρυπτογράφησης. Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω ενός Shopify exploit.

Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης ή η άμεση πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα των χρηστών δεν διαφημίζονταν, ο εισβολέας ισχυρίστηκε ότι διαθέτει προσωπικές πληροφορίες αναγνώρισης – συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email, ονομάτων, αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων κατοικίας – για πάνω από 80.000 χρήστες. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν, θεωρητικά, να χρησιμοποιηθούν για την ανωνυμοποίηση των διευθύνσεων κρυπτογραφικών πορτοφολιών και τον εντοπισμό της δραστηριότητας των χρηστών, μεταξύ άλλων.

Αν και οι Ledger και Trezor ισχυρίστηκαν ότι οι πληροφορίες για την πώληση είναι μια φάρσα, το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής blockchain έχει τεθεί και πάλι. Πόσο ιδιωτικές είναι οι κρυπτογραφικές σας συναλλαγές στο Bitcoin και τα κατανεμημένα δημόσια βιβλία – και πόσο ανησυχείτε θα πρέπει να είστε σε έναν όλο και λιγότερο ιδιωτικό κόσμο?

Είναι το κατανεμημένο καθολικό του Bitcoin πολύ δημόσιο?

Οι συναλλαγές Bitcoin (BTC) καταγράφονται αμετάβλητα σε ένα κατανεμημένο δημόσιο καθολικό – που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται μόνιμα σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που είναι δημόσια ορατό σε οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μαζί με το να είναι άδειο – ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο – και χωρίς δυσκολία – κανείς δεν μπορεί να αντιστρέψει ή να διαγράψει συναλλαγές – η διαφανής φύση του πρώτου και κύριου κρυπτονομίσματος είναι, από μια άποψη, η βάση του.

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι το δημόσιο καθολικό του Bitcoin θα είναι πραγματικά η πτώση του.

Ο διάσημος πληροφοριοδότης των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφάλεια (NSA), ο Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε κάποτε ότι το «πολύ μεγαλύτερο δομικό ελάττωμα του Bitcoin, το μακροχρόνιο ελάττωμα, είναι το δημόσιο καθολικό του». Μιλώντας σε μια εκδήλωση Blockstack τον Μάρτιο του 2018, αυτός αξιώθηκε ότι «δεν μπορείς να έχεις ένα ισόβιο ιστορικό αγορών όλων, όλες οι αλληλεπιδράσεις είναι διαθέσιμες σε όλους και έχουν καλή απόδοση σε κλίμακα».

Ενώ η εκτεταμένη ανίχνευση και καταλογογράφηση συναλλαγών στο blockchain Bitcoin μπορεί να φαίνεται σαν ένα μνημειώδες έργο στο παρόν, οι μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να το κάνουν όλο και πιο ρεαλιστικό. Ένα τεράστιο και αμετάβλητο καθολικό ψευδο-ανώνυμων συναλλαγών σήμερα θα μπορούσε πιθανώς να γίνει ένα χρυσωρυχείο των ανώνυμων συναλλαγών αύριο.

Αυτή η ιδέα είναι ιδιαίτερα σχετική όταν εξετάζουμε πώς πρέπει να αλληλεπιδράσουμε με bitcoin – μέσω εφαρμογών τρίτων, όπως πορτοφόλια και ανταλλαγές. Οι περισσότεροι χρήστες οφείλουν να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για την προσωπική τους ταυτότητα σε εφαρμογές για αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων με χρήματα fiat – κυρίως ανταλλαγές.

Δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με οποιαδήποτε συγκεκριμένη διεύθυνση Bitcoin είναι ορατά συνδεδεμένες, κάθε ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που συμμορφώνεται με τους κανονισμούς γνωριμίας-πελάτη (KYC) (που σημαίνει ότι απαιτείται προσωπική ταυτότητα για να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της) έχει πρόσβαση τόσο στην προσωπική ταυτότητα ενός χρήστη όσο και το ιστορικό συναλλαγών τους. Η ανταλλαγή μπορεί, με σχετική ευκολία, να παρέχει το ιστορικό συναλλαγών του αναγνωρισμένου χρήστη σε μια κυβέρνηση, κατόπιν αιτήματος.

Οι κυβερνήσεις πληρώνουν μεγάλα χρήματα για να παρακολουθούν μπλοκ

Οι αμετάβλητες και δημόσιες πτυχές του blockchain του Bitcoin είναι ιδιαίτερα προβληματικές όταν εξετάζει κανείς την ιστορία της κυβερνητικής επιτήρησης και τον ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσουν οι κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, ορισμένα έγγραφα από τον Snowden το δείχνουν αυτό η NSA στοχεύει χρήστες Bitcoin παγκοσμίως από τον Μάρτιο του 2013.

Τα τελευταία χρόνια, η παροχή αναλυτικών στοιχείων blockchain και υπηρεσιών παρακολούθησης σε κυβερνήσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση. Μια εταιρεία, ειδικότερα, έχει έλαβε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια σε αμερικάνους φόρους για να βοηθήσει την κυβέρνηση να καταπολεμήσει το έγκλημα που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα. Ονομάζεται Chainalysis, η εταιρεία παρέχει εργαλεία ανάλυσης blockchain σε κυβερνήσεις (καθώς και εργαλεία συμμόρφωσης σε εταιρείες κρυπτογράφησης) με στόχο, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της σε μια πρόσφατη συνέντευξη, «να αποτρέψει τους κακούς παράγοντες να κάνουν κατάχρηση κρυπτονομισμάτων».


Η εταιρεία έχει προσοδοφόρες συμφωνίες με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), την Αμερικανική Μετανάστευση και την Τελωνειακή Επιβολή (ICE) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), μεταξύ άλλων τμημάτων και οργανισμών. Μια άλλη εταιρεία, που ονομάζεται CipherTrace, έχει επίσης λάβει εκατομμύρια δολάρια για να παρέχει υπηρεσίες στην ίδια κατεύθυνση με την Chainalysis – ωστόσο, με περισσότερη εστίαση στην έρευνα και ανάπτυξη.

Το οικονομικό κίνητρο για τις εταιρείες ανάλυσης blockchain είναι, σύμφωνα με τον μακροχρόνιο δημοσιογράφο χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Jamie Redman, απίθανο να μειωθεί καθώς προχωράμε στο μέλλον. Εξήγησε στο OKEx Insights στα σχόλια αυτή την εβδομάδα:

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές εταιρείες ανάλυσης blockchain που προσφέρουν όλους τους τύπους ανάλυσης και επιτήρησης στην αλυσίδα. Το 2013-2014, αυτές οι εταιρείες μόλις άρχισαν να εμφανίζονται, και δεν ήταν τόσο μεγάλες και τόσο επικερδείς όσο είναι σήμερα […] Όσο υπάρχουν κυβερνήσεις, θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν την επιτήρηση blockchain. “

Αν και οι κυβερνήσεις είχαν καταβάλει προσπάθειες για την παρακολούθηση παράνομης δραστηριότητας που αφορούσε το Bitcoin στο παρελθόν, έκαναν πρώτα σοβαρά βήματα για να παρακολουθήσουν τις συναλλαγές Bitcoin μετά από την ακαδημαϊκή ομάδα συζύγων Philip και Diana Koshy δημοσίευσε τα ευρήματά τους το 2014 – χαρτογράφηση περίπου 1000 διευθύνσεων BTC σε διευθύνσεις IP. Στην πραγματικότητα, η παρακολούθηση διευθύνσεων IP βοήθησε το FBI σύλληψη Ο δημιουργός και χειριστής του Darknet market, Silk Road, Ross Ulbricht, ένα έτος πριν από τη δημοσίευση της μελέτης. Ο Ulbricht εκτίει επί του παρόντος διπλή ισόβια κάθειρξη.

Οι επιθέσεις σκόνης είναι απλές και φθηνές

Φυσικά, δεν είναι μόνο η επιβολή του νόμου που ενδιαφέρεται να επισυνάψει ταυτότητες σε διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων. Οι εγκληματίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να εκμεταλλευτούν άτομα και εταιρείες. Ένας τρόπος να το κάνουν αυτό είναι μέσω επιθέσεων σκόνης.

Οι επιθέσεις σκόνης εξαφανίζονται όταν ένας παραβάτης στέλνει «σκόνη» – πολύ μικρά ποσά BTC ή άλλο κρυπτογράφηση – στο προσωπικό πορτοφόλι ενός χρήστη. Το ποσό κρυπτογράφησης που αποστέλλεται είναι συχνά τόσο μικρό που ο παραλήπτης χρήστης μπορεί να μην το παρατηρήσει καν. Στη συνέχεια, εάν ο ανυποψίαστος χρήστης ξοδέψει τότε αυτό το μικρό ποσό κρυπτογράφησης, αυτό επιτρέπει στους επιτιθέμενους να επιχειρήσουν μια συνδυασμένη ανάλυση σε μια προσπάθεια αναγνώρισης του ατόμου ή της οντότητας πίσω από κάθε σχετική διεύθυνση πορτοφολιού.

Εάν οι επιτιθέμενοι επιτύχουν να συσχετίσουν μια προσωπική ταυτότητα με μια διεύθυνση κρυπτογράφησης, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ανώνυμες πληροφορίες για να εντοπίσουν τη συμπεριφορά του επηρεαζόμενου χρήστη και να εκτελέσουν εκβιασμό στον κυβερνοχώρο, μεταξύ άλλων κακόβουλων πράξεων.

Μείνετε ιδιωτικοί όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η συνειδητοποίηση σχετικά με το γεγονός ότι η διεύθυνση Bitcoin κάποιου μπορεί θεωρητικά να συνδεθεί με την προσωπική του ταυτότητα ή / και η διεύθυνση IP αυξάνεται αναμφισβήτητα, παρά επίμονες αναπαραστάσεις του Bitcoin στα μέσα ενημέρωσης ως το νόμισμα επιλογής για εγκληματίες. Ακόμα και ο δημιουργός του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, γνώριζε αυτόν τον αδύναμο σύνδεσμο στην ψευδο-ανώνυμη φύση του δικτύου.

Το 2010, ο ανώνυμος δημιουργός του Bitcoin υποστήριξε τη χρήση του Tor, δωρεάν και λογισμικού ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία ενώ υπερασπίζεται την παρακολούθηση ιστού, την παρακολούθηση και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση πολλαπλών επιπέδων. Νακαμότο έγραψε εκείνη τη στιγμή:

“Αν στείλετε μέσω IP, ο παραλήπτης θα σας δει επειδή συνδέεστε στην IP του. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το TOR για να το καλύψετε. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το TOR εάν δεν θέλετε κάποιος να γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε ακόμη και το Bitcoin. Το Bitcoin είναι ακόμα πολύ νέο και δεν έχει αναλυθεί ανεξάρτητα. Εάν είστε σοβαροί για το απόρρητο, το TOR είναι μια συνιστώμενη προφύλαξη. “

Το Bitcoin.org, ένα έργο ανοιχτού κώδικα που καταχωρήθηκε αρχικά από τη Nakamoto, προειδοποιεί επίσης για την πιθανότητα καταγραφής των διευθύνσεων IP των χρηστών και συνιστά τη χρήση του Tor. Η ενότητα “Προστασία του απορρήτου σας” του ιστότοπου εξηγεί:

«Επειδή το δίκτυο Bitcoin είναι ένα δίκτυο peer-to-peer, είναι δυνατό να ακούτε ρελέ συναλλαγών και να καταγράφετε τις διευθύνσεις IP τους. Οι πελάτες με πλήρη κόμβο αναμεταδίδουν όλες τις συναλλαγές των χρηστών όπως οι δικές τους. Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση της πηγής οποιασδήποτε συγκεκριμένης συναλλαγής μπορεί να είναι δύσκολη και οποιοσδήποτε κόμβος Bitcoin μπορεί να εκληφθεί ως πηγή μιας συναλλαγής όταν δεν είναι. Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας με ένα εργαλείο όπως το Tor, ώστε να μην μπορεί να καταγραφεί. “

Παρόλο που το Tor προτείνεται τόσο από τον δημιουργό του Bitcoin όσο και από το bitcoin.org, δεν είναι το μόνο μέσο για την αύξηση της ιδιωτικότητας κατά τη χρήση BTC ή άλλων κρυπτονομισμάτων.

Χρησιμοποιώντας νέες διευθύνσεις, κάθε φορά

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε το επίπεδο απορρήτου ενός ατόμου κατά την αλληλεπίδραση με το Bitcoin είναι να χρησιμοποιείτε πάντα μια νέα διεύθυνση όταν λαμβάνετε BTC. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να συσχετίζετε προσωπικά διαφορετικά πορτοφόλια (ή, τουλάχιστον, διαφορετικές διευθύνσεις εντός αυτών των πορτοφολιών) με διαφορετικούς σκοπούς – δηλαδή δαπάνες, μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις κ.λπ..

Χρησιμοποιώντας νέες διευθύνσεις για κάθε συναλλαγή, οι αποστολείς δεν μπορούν να συσχετίσουν τη διεύθυνση λήψης ενός χρήστη με όλες τις διευθύνσεις – και επομένως το Bitcoin – που ανήκει σε αυτόν τον χρήστη. Αυτό διατηρεί όλες τις συναλλαγές που σχετίζονται με τις ξεχωριστές διευθύνσεις εκτός του πεδίου τους.

Ανάμιξη bitcoin

Οι υπηρεσίες ανάμιξης Bitcoin, όπως το CoinJoin, συνδυάζουν αποτελεσματικά πολλαπλές πληρωμές Bitcoin από πολλούς χρήστες σε μία μεμονωμένη συναλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο, εκείνοι που βρίσκονται εκτός της συναλλαγής έχουν πολύ πιο δύσκολο χρόνο να προσδιορίσουν ποιοι καταναλωτές έστειλαν BTC σε ποιοι παραλήπτες.

Ίσως η πιο διάσημη χρήση του CoinJoin προέρχεται από το Wasabi – ένα πορτοφόλι ανοιχτού κώδικα, χωρίς κηδεμονία Bitcoin με έντονη εστίαση στο απόρρητο. Χρησιμοποιώντας “Chaumian Coin Συμμετοχή,Το Wasabi ανακατεύει τα bitcoin και παρέχει ανώνυμες μεταφορές.

Οι συναλλαγές CoinJoin έχουν αυξηθεί μόνο σε αριθμό καθώς έχει περάσει ο χρόνος. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του CoinJoin, ο Μάιος 2020, μόνοι του, έχει δει περισσότερα από 70.000 bitcoin αποκάλυψαν – αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις τιμές κατά τη στιγμή αυτής της γραφής.

Ο επιχειρηματίας του ελεύθερου λογισμικού και ο συνεργάτης της Wasabi Max Hillebrand επιβεβαίωσαν σε μια συνομιλία με την OKEx Insights αυτήν την εβδομάδα ότι αυτοί οι αριθμοί είναι «αρκετά ακριβείς», αν και υπάρχουν πιθανώς κάποια ψευδώς θετικά και ότι ο Wasabi βλέπει περίπου 10.000 φρέσκα bitcoin (προηγουμένως όχι CoinJoined) κάθε μήνα. «Είναι πολλά υποσχόμενο να δούμε ότι αυτοί οι αριθμοί αυξάνονται τόσο σταθερά», είπε.

Αν και η ανωνυμοποίηση αυτών των bitcoin έχει προφανώς αυξηθεί σε δημοτικότητα, οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πρακτική λόγω ανησυχιών συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της κυβέρνησης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Το Binance, για παράδειγμα, είναι γνωστό παγώστε τα bitcoin που έχουν αναμιχθεί στο παρελθόν – κάτι που είπε ο Χίλμπραντ στο OKEx Insights είναι μια δειλή πρακτική και συνιστά παρενόχληση των χρηστών. «Σε αυτές τις περιπτώσεις», εξήγησε, «η εταιρεία παρενοχλεί χρήστες που εκτιμούν και προστατεύουν το απόρρητό τους».

Ένας πρόσθετος κίνδυνος ανάμειξης υπηρεσιών, γενικά, είναι ότι ο χρήστης πρέπει εμπιστευτείτε τα άτομα που τα τρέχουν. Θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι δυνατόν για όσους χρησιμοποιούν ορισμένες υπηρεσίες μίξης να κλέψουν τα χρήματα των χρηστών ή να διατηρήσουν ένα αρχείο καταγραφής των αιτημάτων τους. Ωστόσο, η Wasabi δεν μπορεί ούτε να κατασκοπεύσει ούτε να κλέψει χρήστες, σύμφωνα με τον Hillebrand.

Τα νομίσματα απορρήτου παρέχουν επιπλέον ανωνυμία

Ενώ το Bitcoin παραμένει μόνο ψευδο-ανώνυμο, στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχουν και άλλα κρυπτονομίσματα που καθιστούν την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των χρηστών σχεδόν αδύνατη μέσω διαφόρων τεχνικών.

Αποδείξεις Zcash και μηδενικής γνώσης

Τα τεκμήρια μηδενικής γνώσης είναι μαθηματικές μέθοδοι που βοηθούν στη διαμεσολάβηση ευαίσθητων συναλλαγών που απαιτούν αυξημένη προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Έχουν υπάρξει εδώ και καιρό στον κόσμο της κρυπτογραφίας, καθιστώντας τα ενδιαφέροντα για τους λάτρεις της κρυπτογράφησης που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Zcash (ZEC) είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί αποδείξεις μηδενικής γνώσης σε μια εφαρμογή που ονομάζεται zk-SNARKs. Η τεχνολογία επιτρέπει πλήρως κρυπτογραφημένες εγγενείς συναλλαγές που εξακολουθούν να είναι επαληθεύσιμες.

Υπογραφές Monero και ring

Το Monero (XMR) είναι ένα από τα πιο γνωστά altcoins που βασίζονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στον χώρο κρυπτογράφησης.

Το νόμισμα απορρήτου χρησιμοποιεί μια τριγωνική μέθοδο κατανομής για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι υπογραφών, αντί για μία υπογραφή. Αυτό καθιστά τις συναλλαγές σχεδόν ανώνυμες, δεδομένου ότι ένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να προσδιορίσει ποια υπογραφή από μια ομάδα υπογραφών ανήκει σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Επιπλέον, το δίκτυο δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ δαπανών ή έξοδοι που δεν έχουν δαπανηθεί. Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε έξοδος συναλλαγής έχει εύλογη αμφισβήτηση.

Mimblewimble

Το Mimblewimble είναι ένας τύπος σχεδιασμού blockchain που επιτρέπει αυξημένη προστασία της ιδιωτικής ζωής και κλιμάκωσης ενώ χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας (PoW). Στην ουσία, επιτρέπει εμπιστευτικές συναλλαγές – μόνο με τρόπο που διαχωρίζεται από αποδείξεις μηδενικής γνώσης ή υπογραφές δακτυλίου.

Αυτό που κάνει το Mimblewimble μοναδικό είναι ότι δεν παρέχει αναγνωρίσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες διευθύνσεις στους χρήστες. Ως εκ τούτου, κάποιος εκτός των συμμετεχόντων μιας συναλλαγής δεν μπορεί να κατανοήσει ορατά δεδομένα. Επειδή τα μπλοκ σε ένα blockchain Mimblewimble εμφανίζονται ως μία μεγάλη συναλλαγή, σε αντίθεση με μια συλλογή πολλαπλών συναλλαγών, είναι σχεδόν αδύνατο να συνδέσετε μεμονωμένες εισόδους και εξόδους.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η εφαρμογή του Mimblewimble στο Bitcoin θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί – αν και είναι θεωρητικά και τεχνικά δυνατό. Αντ ‘αυτού, η περισσότερη ανάπτυξη που σχετίζεται με τον τύπο blockchain που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής έχει πραγματοποιηθεί σε altcoins όπως οι Grin και Beam. Ο δημιουργός της Litecoin (LTC) Charlie Lee εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την εφαρμογή του Mimblewimble στο LTC.

Πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι το Bitcoin θα είναι ιδιωτικό?

Αν και τα ελαττώματα απορρήτου που είναι εγγενή στο Bitcoin γίνονται όλο και πιο εμφανή, είναι λογικό ότι η ιδιωτική ζωή μπορεί να μην είναι ο τελικός στόχος της κυρίαρχης κρυπτογράφησης, τουλάχιστον για ορισμένους. Ενώ κριτικοί όπως ο Snowden υποστηρίζουν ότι το αμετάβλητο δημόσιο καθολικό του είναι προβληματικό, ορισμένοι, όπως ο Redman, πιστεύουν ότι μπορεί να υπερεκτιμηθεί. «Υπάρχουν καλές πτυχές για ένα διαφανές καθολικό, όπως και για κακές πτυχές», εξήγησε στο OKEx Insights. “Όλα αφορούν την προοπτική σας.”

Η Hillebrand, εν τω μεταξύ, πιστεύει ότι το κατανεμημένο δημόσιο καθολικό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Bitcoin. Είπε στο OKEx Insights:

«Για μένα, η ιδιωτικότητα δεν είναι ο τελικός στόχος. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας μου είναι ο τελικός μου στόχος. Το απόρρητο είναι μια στρατηγική που κάνει την άμυνα πιο αποτελεσματική. Έτσι, το δημόσιο καθολικό του Bitcoin είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του γιατί μου επιτρέπει να επαληθεύσω τη συνολική προσφορά χρήματος και, επομένως, αυτή είναι μια άμυνα ενάντια στον ανεπιθύμητο πληθωρισμό.

Εάν θα είχαμε ένα τέλεια ανώνυμο νομισματικό σύστημα, όπου ορισμένες οντότητες μπορούν να αυξήσουν την προσφορά χρημάτων ανώνυμα – όπως το πρώιμο eCash – τότε ο τελικός μου στόχος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας έχει χαθεί. Τότε δεν με νοιάζει πλέον για το απόρρητο, καθώς έχω ήδη χάσει τη μάχη. ”

Παραπέμποντας τεχνολογίες και πρακτικές που μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές Bitcoin πιο ιδιωτικές – όπως αυτές που συζητήθηκαν παραπάνω – η Hillebrand συνέχισε:

«Έτσι, η ύπαρξη ενός επαληθεύσιμου δημόσιου βιβλίου ψευδώνυμων ταυτοτήτων και στη συνέχεια η χρησιμοποίηση εργαλείων για να διασφαλιστεί ότι τα ψευδώνυμα δεν είναι συνδεδεμένα, είναι, κατά τη γνώμη μου,« αρκετά καλό ».

Ως κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίστε να καταπατάτε όλο και περισσότερο στη ζωή των ατόμων και όλο και περισσότερη ιδιωτικότητα παραιτείται πρόθυμα, οι αναρχικοί κρυπτογράφησης όπως ο Hillebrand πιστεύουν ότι η σημασία του Bitcoin δεν θα μειωθεί. Αντίθετα, για εκείνους που εκτιμούν την προσωπική ελευθερία και ευθύνη, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, είναι το καλύτερο εργαλείο για την κατοχή και τη συναλλαγή χρημάτων. Είπε στο OKEx Insights: «Μην ζητάτε άδεια. Διεκδικήστε την κυριαρχία σας. “

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map