Τεχνικοί δείκτες για το Crypto

Η τεχνική ανάλυση είναι ένα κρίσιμο μέρος όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα από το εάν είστε έμπορος μετοχών ή έμπορος κρυπτογράφησης, η μελέτη ιστορικών κινήσεων τιμών, μοτίβων και άλλων δεδομένων που σχετίζονται με τις συναλλαγές θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ευκαιρίες συναλλαγών και να προβλέψετε την κατεύθυνση τιμές. Η τεχνική ανάλυση έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε μετοχές, μελλοντικά συμβόλαια, εμπορεύματα, FX και άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Στην εποχή του blockchain, οι έμποροι κρυπτογράφησης έχουν υιοθετήσει τις μεθόδους του παλιού κόσμου στον χώρο κρυπτογράφησης, προσπαθώντας να αναπτύξουν κάποιο νέο είδος εργαλείων ανάλυσης που είναι προσαρμοσμένα σε αυτήν την αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Bollinger Bands

Αυτός είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους δείκτες στις συναλλαγές, πήρε το όνομά του από τον John Bollinger, έναν Αμερικανό διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων και τεχνικό αναλυτή. Τα Bollinger Bands που ορίζονται από ένα σύνολο γραμμών σχεδίασαν δύο τυπικές αποκλίσεις (θετικά και αρνητικά) μακριά από έναν απλό κινούμενο μέσο όρο (συνήθως 20-SMA) της τιμής της ασφάλειας. Επειδή η τυπική απόκλιση είναι ένα μέτρο μεταβλητότητας, όταν οι αγορές γίνονται πιο ασταθείς, οι ζώνες διευρύνονται, επομένως τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εξόδου από ένα εμπόριο. κατά τη διάρκεια λιγότερο ευμετάβλητων περιόδων, το συγκρότημα των ζωνών, που θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό σημάδι της αυξανόμενης μεταβλητότητας, και θα μπορούσε να είναι ένα σημείο εισόδου ενός εμπορίου.

Επιπλέον, πολλοί έμποροι πιστεύουν ότι όταν οι τιμές πλησιάζουν πιο κοντά στην ανώτερη ζώνη, θα μπορούσε να είναι υπεραγορά στην αγορά. Αντίθετα, όταν οι τιμές πλησιάζουν πιο κοντά στην κατώτερη ζώνη, υποδηλώνει υπερβολή στην αγορά.

Το παρακάτω είναι ένα ημερήσιο γράφημα BTC / USDT με Bollinger Bands, είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ζώνες προέβλεψαν τις οδηγίες τιμής και έδειξαν πιθανά σημεία εισόδου και εξόδου.

Πηγή: OKEx (www.tradingview.com)

Τη στιγμή της γραφής, το ζεύγος διαπραγματεύτηκε λίγο κάτω από το 12000, και έχει ήδη φτάσει στο ανώτερο συγκρότημα, εν τω μεταξύ, η ορμή ήταν σχετικά χαμηλή, υποδηλώνει ότι το πρόσφατο ράλι BTC θα μπορούσε να εξαντληθεί.

Ωστόσο, τα Bollinger Bands είναι ένας από τους πολλούς δείκτες που βοηθούν τους εμπόρους να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την αστάθεια της αγοράς και δεν είναι αυτόνομο σύστημα. Οι έμποροι το χρησιμοποιούν συνήθως μαζί με άλλους τεχνικούς δείκτες για να πάρουν μια σαφέστερη εικόνα και ανάλυση.

Fibonacci Retracement

Αυτός είναι ένας τεχνικός δείκτης που επιτρέπει στους αναλυτές να προσδιορίσουν πιθανές περιοχές υποστήριξης ή αντίστασης χρησιμοποιώντας ένα σύνολο ειδικής αναλογίας, η οποία βασίζεται στο Golden Ratio, έναν ειδικό αριθμό με μοναδικές ιδιότητες στα μαθηματικά και τη γεωμετρία, και έχει ευρέως δει στη φύση, την τέχνη, και αρχιτεκτονική.

Τα κύρια επίπεδα Fibonacci Retracement είναι 23,6%, 38,2%, 61,8% και 78,6%. Το 50% χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από εμπόρους, ωστόσο, δεν είναι επίσημος λόγος Fibonacci. Γιατί λοιπόν έχουν σημασία αυτά τα ποσοστά; Επειδή δείχνουν πόση προγενέστερη κίνηση η τιμή έχει υποχωρήσει ή διορθωθεί.

Ρίξτε μια ματιά στο ημερήσιο γράφημα ETH / USDT με επίπεδα επαναφοράς Fibonacci. Τα τρία λευκά κουτιά είναι παραδείγματα εύρεσης επιπέδων αναφοράς. Το ζεύγος βρίσκεται σε διαπραγμάτευση εύρους από τα μέσα Ιουλίου, και η υποστήριξη στα 200 φαίνεται ισχυρή, που είναι το 23,6% του Fibonacci retracement σε σχέση με το υψηλό και το χαμηλό. Ωστόσο, το ζεύγος έχει κάνει δύο προσπάθειες για να σπάσει το επίπεδο 38,2% αλλά δεν ήταν επιτυχές, που θεωρήθηκε σημαντική αντίσταση.

Πηγή: OKEx (www.tradingview.com)

Όπως και με άλλους δείκτες, οι έμποροι δεν πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στο Fibonacci Retracement για να ορίσουν το stop loss ή να καθορίσουν ένα σημείο εισόδου. Πολλές ακόμη χρησιμοποιούν τις μελέτες Fibonacci σε συνδυασμό με άλλες μορφές τεχνικής ανάλυσης.

RSI


Ο Σχετικός Δείκτης Ισχύος ή RSI είναι ένας δείκτης ορμής που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών. Βοηθά τους εμπόρους να αξιολογήσουν εάν το περιουσιακό στοιχείο είναι υπεραγορά ή υπερπώληση. Η ένδειξη RSI είναι από 0 έως 100. Όταν η τιμή RSI φτάσει τα 70 ή παραπάνω, το στοιχείο θεωρείται υπεραγορά. Όταν η τιμή RSI μειωθεί σε 30 ή χαμηλότερα, αυτό υποδηλώνει ότι το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να υπερβιαστεί.

Το πιο σημαντικό, οι αποκλίσεις του RSI και της τιμής του ενεργητικού θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την εξέλιξη μιας πιθανής νέας τάσης. Για παράδειγμα, το ημερήσιο γράφημα BCH / USDT εδώ. Τον Απρίλιο έχουμε δει το ζεύγος να διαπραγματεύεται μεταξύ 250 και 325, ωστόσο, το RSI παρήγαγε μια υπεραγορά που σημείωσε και σημείωσε μια πτωτική απόκλιση, και αυτό ακολούθησε μια διόρθωση τιμών για περίπου 2 εβδομάδες. Το ίδιο συνέβη και πάλι τον Μάιο, σημειώθηκε ανοδική απόκλιση ανθήρων, ακολουθούμενη από διόρθωση τιμών τον Ιούνιο.

Πηγή: www.tradingview.com

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά να διερευνηθούν στον τομέα της τεχνικής ανάλυσης, εκατοντάδες σήματα, μοτίβα και δείκτες έχουν χρησιμοποιηθεί από εμπόρους και αναλυτές στον χρηματοοικονομικό κόσμο. Οι τεχνικές μελέτες επιτρέπουν στους εμπόρους να λαμβάνουν σοφότερες αποφάσεις και καλύτερη πρόβλεψη για μελλοντικές κινήσεις τιμών βάσει ιστορικών δεδομένων και στατιστικών. Από την άλλη πλευρά, η θεμελιώδης ανάλυση είναι εξίσου σημαντική κατά τη διαδικασία λήψης εμπορικών αποφάσεων. Στον κόσμο της παραδοσιακής χρηματοδότησης, εάν η θεμελιώδης ανάλυση είναι μια μελέτη της εγγενούς αξίας μιας εταιρείας, στον χώρο κρυπτογράφησης, αυτή θα είναι μια διαδικασία εύρεσης εάν ένα νόμισμα έχει υπερβεί ή υποτιμηθεί. Οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια μεγαλύτερη και πληρέστερη εικόνα όταν δεσμεύουν τη δική τους θεμελιώδη και τεχνική δέουσα επιμέλεια πριν επενδύσουν ή εισέλθουν σε μια συναλλαγή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map