Γιατί η Ινδία χρειάζεται Crypto

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η άρση των περιορισμών συναλλαγών κρυπτογράφησης από την Ινδία παρέμεινε μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στο διάστημα φέτος. Ενώ η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναμένεται να παρέχει περαιτέρω ρυθμιστική σαφήνεια για τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία που έχουν τοπικές δραστηριότητες, η ύφεση της οικονομίας μετά το COVID θα μπορούσε να είναι ένα κεντρικό σημείο που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για κρυπτογράφηση στην Ινδία.

1. Ινδικό FX & οι μετοχές αγωνίζονται να ανακάμψουν

Οι αδύναμες επιδόσεις του ινδικού νομίσματος και των αγορών μετοχών θα μπορούσαν να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές στην Ινδία μπορεί να θέλουν να συμπεριλάβουν την κρυπτογράφηση ως μέρος του χαρτοφυλακίου τους. Παρά τη σχετικά σταθερή απόδοση στο 4Q19, USDINR και το Sensex ήταν σημαντικά χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με BTCUSDT και Νασντάκ σε ένα έτος. INR έχει υποτιμήσει περίπου 8% έναντι του greenback και Sensex εγκατέλειψε περισσότερο από το 20% της αξίας.

Εικόνα 1: Απόδοση USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1 έτους (από τις 20 Μαΐου)

Πηγή: OKEx; Tradingview

Η αδυναμία είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά την περίοδο μετά το COVID, όπου BTCUSDT και Νασντάκ έχουν σχεδόν ανακάμψει στα προ της επιδημίας επίπεδα. Ταυτόχρονα, η ανάκαμψη του USDINR και Sensex παρέμεινε συγκρατημένος.

Όπως η Ινδία επιβεβαιωμένος είναι η 100.000η περίπτωση κοροναϊού αυτήν την εβδομάδα, πιστεύουμε ότι τα νέα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν από την κλιμακούμενη πανδημική κατάσταση στη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να εκτροχιάσει μερικές από τις προσπάθειες ανάκαμψης.

2. Ο πληθωρισμός (ή ο αποπληθωρισμός) αφορά

Καθώς η πανδημία αυξάνεται, η ινδική κυβέρνηση εισήγαγε ένα INR Το πακέτο 20 trln stimulus στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα – τον πληθωρισμό (ή τον αποπληθωρισμό σε ορισμένες περιπτώσεις) και αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι επενδυτές πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην κρυπτογράφηση των επενδύσεων. Η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας Nirmala Sitharaman προστέθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα δίσταζε να λάβει περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας του νομού.

Σχήμα 2: Ποσοστό πληθωρισμού και CPI της Ινδίας

Πηγή: Tradingeconomics.com; Μόσπι

Αν και είναι λογικό να περιμένουμε από την κυβέρνηση να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη σε δύσκολες περιόδους, το υπερβολικό / υπο-κίνητρο θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει διακυμάνσεις των τιμών.

Η κύρια αφήγηση της οικονομίας της εποχής COVID στη Δύση φαίνεται πιο επικεντρωμένη στον αποπληθωρισμό. Joseph Lupton, Global Economist στο JP Morgan, πιστεύει ότι "Μια ισχυρή αποπληθωριστική παλίρροια αυξάνεται τώρα," και μια εκτεταμένη αποπληθωριστική πτώση των τιμών μπορεί να είναι επιβλαβής για ολόκληρη την οικονομία.

Ενώ στα ανατολικά, η ιστορία του πληθωρισμού εξακολουθεί να μουρμουρίζει καθώς το COVID επιβεβαιώνει ότι οι περιπτώσεις σταδιακά επιβραδύνονται, ειδικά στην Κίνα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών μετριοπαθείς στην Κίνα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, καθώς το κλείδωμα διέκοψε πολλές αλυσίδες εφοδιασμού, η κατάσταση μπορεί αιτία αύξηση των τιμών των τροφίμων, όπως στις αρχές Φεβρουαρίου.


Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε ποιο σενάριο θα πέσει η Ινδία, αλλά η Ινδία δεν είναι ξένη σε υπερβολικά κίνητρα. Το 2009, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τεράστιο σχέδιο τόνωσης λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ωστόσο, πολλά θεωρούνται το πακέτο ήταν υπερβολικά υπερβολικό, είχε ως αποτέλεσμα μια παρατεταμένη περίοδο υψηλού πληθωρισμού.

Συνολικά, οι ακραίες διακυμάνσεις των τιμών με κάθε τρόπο θα μπορούσαν να είναι δύσκολες, ειδικά για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. εδώ είναι που μπαίνει το bitcoin. Με μια πεπερασμένη προσφορά και τη φύση του αντιπληθωρισμού, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα μπορούσαν εύκολα να βρουν αυτά τα χαρακτηριστικά αποθέματος αξίας bitcoin ελκυστικά σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

3. Χαμηλότερα επιτόκια, υψηλότερη προσφορά χρήματος

Τα επιτόκια θα μπορούσαν να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμπερίληψης σε κρυπτογράφηση. Το RBI περικοπή το επιτόκιο επαναφοράς σημείου αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης στο 4,4% στη συνεδρίαση της MPC του Μαρτίου. Οι επιβραδυνόμενες οικονομικές δραστηριότητες οδήγησαν κυρίως στη μαζική μείωση των επιτοκίων λόγω των κλειδαριών που σχετίζονται με το COVID-19.

Ενώ το 4,4% μπορεί να φαίνεται ακόμη αξιοπρεπές σε σύγκριση με τις κεντρικές τράπεζες όπως η BOJ και η SNB, τα επιτόκια αναφοράς τους ήταν ήδη αρνητικά. Οι αγορές ενδέχεται σύντομα να δουν το RBI να μειώνει τα βασικά τους επιτόκια ακόμη πιο επιθετικά. Λύσεις Fitch αναμένει το RBI μπορεί να μειώσει το ποσοστό επαναγοράς κατά 100 μονάδες βάσης έως τις αρχές του 2021, ως μέρος του μέτρου για την αντιμετώπιση της οικονομίας COVID-19.

Σχήμα 3: Επιτόκιο Ινδίας και προσφορά χρήματος M2

Πηγή: Tradingeconomics.com

Τη στιγμή που η τάση των επιτοκίων πολιτικής RBI μειώνεται, η ινδική κεντρική τράπεζα φαίνεται να μην διστάζει όταν πρόκειται να ανοίξει τα μηχανήματα εκτύπωσης χρημάτων. Η προσφορά χρήματος της χώρας M2 αυξάνεται από το 2017 και το ποσοστό της έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες.

Με το υπόβαθρο COVID, τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αν όχι, ακόμη και χαμηλότερα. Αυτό θα μπορούσε να είναι δύσκολο για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, ειδικά εκείνους που επικεντρώνονται στα ομόλογα και το σταθερό εισόδημα. Αν και υπήρχαν ακόμα εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των παραδοσιακών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, το bitcoin και το κρυπτογράφηση μπορεί επίσης να είναι μια ιδανική επιλογή.

4. Το κλείδωμα οδηγεί σε υψηλότερο ενδιαφέρον κρυπτογράφησης

Το εθνικό κλείδωμα μπορεί να έχει επιβραδύνει την οικονομία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δημιουργήσει περισσότερο χρόνο για τους Ινδούς επενδυτές να μελετήσουν σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Σε ένα συνέντευξη, Ο Nischal Shetty, Διευθύνων Σύμβουλος της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Wazirx, είπε, "Το εκτεταμένο κλείδωμα έχει οδηγήσει σε άτομα που δείχνουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση στην Ινδία. Με εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν λόγω κλειδώματος, το crypto αποδεικνύεται μια ευκαιρία για τους Ινδούς να κάνουν εμπόριο και να κερδίσουν από αυτό. “

Το γεγονός ότι το σχόλιο της Shetty φαίνεται σύμφωνο με τους τοπικούς αριθμούς συναλλαγών κρυπτογράφησης C2C. Τα δεδομένα από την Coindance δείχνουν ότι ο εβδομαδιαίος όγκος συναλλαγών στα Localbitcoins αυξάνεται σταθερά από τον Φεβρουάριο του 2020, με περίπου INR 100 εκ. Αξίας BTC έχει αλλάξει χέρι μέσω της πλατφόρμας C2C.

Εικόνα 4: Εβδομαδιαίος τόμος Localbitcoins (INR)

Πηγή: Coindance

Αν και ο αριθμός μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικός σε αυτό το σημείο, ωστόσο, ως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και αντιπροσώπευε το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού, πιστεύουμε ότι υπήρχε τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης για την κρυπτογράφηση στην Ινδία.

5. Αυξήθηκε η σαφήνεια των κανονισμών, αλλά χρειάζονται περισσότερα

Οι κανονιστικές ανησυχίες θα μπορούσαν να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την είσοδο των επενδυτών στο χώρο της κρυπτογράφησης. Στις αρχές Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει παρέδωσε μια απόφαση που αναφέρει ότι η απαγόρευση της συναλλαγής κρυπτονομισμάτων με τη χρήση τραπεζικών υπηρεσιών στη χώρα «αντισυνταγματική."

Με την εκκαθάριση του πρώτου εμποδίου, η βιομηχανία κρυπτογράφησης στην Ινδία προέτρεψε τις ρυθμιστικές αρχές να παράσχουν πρόσθετες οδηγίες και σαφήνεια για τις τοπικές τους δραστηριότητες.

ΕΝΑ κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από το Global Legal Insights προτείνει ότι οι ρυθμιστικοί φορείς θα μπορούσαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα αποδοχής ορισμένων κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να αποτελούν κατάθεση ή ασφάλεια. Το RBI μελετά την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος που υποστηρίζεται από blockchain παρά την αμφιβολία του με την κρυπτογράφηση. Πιστεύουμε ότι οι ρυθμιστικοί φορείς θα μπορούσαν σύντομα να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση του κρυπτονομίσματος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και ένα πλαίσιο για τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία.

συμπέρασμα

Το μακροοικονομικό τοπίο φαίνεται ευνοϊκό για τους Ινδούς επενδυτές να εξετάσουν την ενσωμάτωση κρυπτογράφησης στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, ενώ τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το ενδιαφέρον κρυπτογράφησης στην Ινδία έχει αυξηθεί. Η OKEx πρόκειται να ξεκινήσει την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης P2P στην Ινδία για να παρέχει μια λύση all-in-one για τους επενδυτές να ανταλλάσσουν κρυπτογράφηση μέσω των γρήγορων και ασφαλών υποδομών δικτύου της. Επιπλέον, η OKEx θα λανσάρει επίσης ένα ολοκαίνουργιο γραφείο OTC στην Ινδία, αφιερωμένο στη διευκόλυνση μεγάλων εμπορικών συναλλαγών με λύσεις tailormade. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση.

Συγγραφέας: Cyrus Ip

Αναλυτής έρευνας, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map