Πέντε μετρήσεις στην αλυσίδα για την αξιολόγηση των αγορών BTC μετά το μισό

Το συναίσθημα ήταν υψηλό στον χώρο κρυπτογράφησης, καθώς οι αγορές περιμένουν την αναμενόμενη μισή επιβράβευση bitcoin, η οποία είναι μείον τέσσερις ημέρες από τώρα. Ακαδημία OKEx κάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μισό, από το βασικός στο εμπόριο στρατηγική, και επίσης δεδομένα αυτό έχει σημασία.

Οι καλύτερες στιγμές του BTC από το OKEx

  • Event Arbitrage: Πώς να ανταλλάσσετε μισά
  • Επιλογές Οι αγορές δείχνουν λιγότερο ενθουσιασμό στο BTC Halving
  • Πέντε ενδιαφέροντα γεγονότα που πρέπει να ξέρετε για το μισό
  • Οι σημαντικοί ανθρακωρύχοι Bitcoin δείχνουν αισιοδοξία μπροστά στο μισό: Μια ματιά σε βάθος
  • Bitcoin Halving: Ο χρόνος για να μπείτε στο Bitcoin?

Μία από τις πιο δημοφιλείς αφηγήσεις σχετικά με το μισό είναι ότι θα μειώσει την προσφορά bitcoin. Επομένως η τιμή θα αυξηθεί. Ενώ αυτή η ιστορία μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί BTC Ταύροι μεσοπρόθεσμα / μακροπρόθεσμα, τα βασικά δεδομένα της αλυσίδας και της αγοράς θα πρέπει επίσης να αξίζουν την προσοχή των εμπόρων και των επενδυτών, ειδικά λίγο μετά το μισό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποκαλύψουν βασικές πληροφορίες σχετικά με το συναίσθημα της αγοράς και θα μπορούσαν να προσφέρουν βασικές επιπτώσεις στις τιμές βραχυπρόθεσμα.

1. Χρησιμοποιείται μοναδική διεύθυνση

Οι μοναδικές διευθύνσεις bitcoin δείχνουν πόσες διευθύνσεις έχουν συμμετάσχει στην αποστολή ή τη λήψη δραστηριοτήτων στο blockchain, έχει θεωρηθεί ένας από τους πιο αποτελεσματικούς δείκτες on-chain για το συνολικό επίπεδο δραστηριότητας δικτύου και την αποτίμηση του κρυπτονομίσματος, στο bitcoin περίπτωσης.

Όπως μπορούμε να δούμε, ο αριθμός των μοναδικών διευθύνσεων έχει ανακάμψει πλήρως στα επίπεδα πριν από την πώληση και η ανοδική τάση φαίνεται να συνεχίζεται καθώς η τιμή κινείται προς τις 9200 λαβές.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της αυξανόμενης μοναδικής διεύθυνσης είναι κρίσιμη για τη διατήρηση του BTC ράλι στην περίοδο μετά το μισό, καθώς ο αριθμός των ενεργών χρηστών θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα την αξία του δικτύου. Ένας υψηλότερος αριθμός μπορεί να υποδηλώνει ότι περισσότεροι χρήστες πραγματοποιούν συναλλαγές στο δίκτυο, με αποτέλεσμα υψηλότερη αποτίμηση και υψηλότερη τιμή.

Εικόνα 1: Χρησιμοποιούνται μοναδικές διευθύνσεις Bitcoin (από τις 7 Μαΐου)

Πηγή: OKEx; blockchain.com

2. Ποσοστό κατακερματισμού και δυσκολία

Η τιμή κατακερματισμού και η δυσκολία θα μπορούσαν να είναι μια άλλη ένδειξη για το τι θα συμβεί μετά το bitcoin στο μισό. Το επερχόμενο μισό της επιβράβευσης θα μειώσει τη συνολική επιβράβευση για τους ανθρακωρύχους από 12,5 BTC σε 6,25 BTC. Καθώς η ανταμοιβή των ανθρακωρύχων πρόκειται να μειωθεί, αναμένεται να αυξηθεί η πτωτική πίεση στην κερδοφορία των εξορυκτικών.

Τη στιγμή της γραφής, ο ρυθμός κατακερματισμού και η δυσκολία του bitcoin φτάνουν σχεδόν στο υψηλό όλων των εποχών, καθώς οι ανθρακωρύχοι είχαν την πλήρη εξουσία να επικυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές για να μεγιστοποιήσουν τις ανταμοιβές τους πριν μειωθεί στο μισό. Ταυτόχρονα, η δυσκολία έδειξε επίσης προς την ίδια κατεύθυνση, δείχνοντας ότι οι αγώνες μεταξύ των ανθρακωρύχων θερμάνθηκαν.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Πιστεύουμε ότι το επίπεδο προθυμίας που οι ανθρακωρύχοι θέλουν να εκχωρήσουν την υπολογιστική τους δύναμη στο δίκτυο είναι ένας κρίσιμος δείκτης, διότι θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει το πώς είναι οι ανθρακωρύχοι εμπιστοσύνης όσον αφορά την τιμή. Lennix Lai, Διευθυντής Χρηματοοικονομικής Αγοράς στο OKEx, είπε Cointelegraph ότι οι ανθρακωρύχοι μπορεί να αρχίσουν να ετοιμάζονται να κερδίσουν εισόδημα μόνο από τέλη συναλλαγής, καθώς οι ανταμοιβές εξόρυξης συνεχίζουν να μειώνονται.


Εικόνα 2: Συνολικό ρυθμό κατακερματισμού Bitcoin (TH / s) από τις 7 Μαΐου

Πηγή: OKEx; Blockchain.com

Εικόνα 3: Δυσκολία δικτύου Bitcoin (t) στις 7 Μαΐου

Πηγή: OKEx; Blockchain.com

3. Αλλαγή καθαρής θέσης HODLer

Η στάση του HODLers BTC Οι τιμές θα μπορούσαν επίσης να είναι ένας άλλος βασικός δείκτης για τους επενδυτές να αξιολογήσουν την αγορά μετά το μισό. Δεδομένα από το Glassnode παραστάσεις ότι BTC Η αλλαγή της καθαρής θέσης του HODLer παρέμεινε θετική για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι HODLers παρέμειναν αισιόδοξοι στο προ-ημίχρονο.

Ωστόσο, η έκθεση Glassnode επεσήμανε επίσης ότι η τιμή θα μπορούσε να κορυφωθεί όταν σταματήσουν να συσσωρεύονται τα HODLers BTC. Η έκθεση αναστενάζει ένα παράδειγμα τον Φεβρουάριο όταν η τιμή έφτασε Δολ ΗΠΑ 10000, οι κωπηλάτες σταμάτησαν να συσσωρεύονται BTC, υποδηλώνοντας ότι η εμπιστοσύνη των HODLers έχει μειωθεί σε τέτοια επίπεδα τιμών.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Πιστεύουμε ότι τα επίπεδα εμπιστοσύνης των HODLers / φαλαινών θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές BTC μετά το μισό, ιδίως από μεσοπρόθεσμη προοπτική, επειδή η συσσώρευση και η μείωση του BTC θα μπορούσε να είναι μια άμεση αντανάκλαση του αισθήματος των HODLers και των φάλαινων.

Εικόνα 4: Αλλαγή θέσης Bitcoin HODLer Net

Πηγή: Glassnode

4. Κοινωνικός όγκος

Το κοινωνικό στοιχείο είναι ένα μοναδικό μέρος της δομής της αγοράς κρυπτονομισμάτων και οι επενδυτές πιθανώς δεν θέλουν να χάσουν το πώς η κοινότητα κρυπτογράφησης και το υπόλοιπο Διαδίκτυο βλέπουν το bitcoin στην περίοδο μετά το μισό. Στην προηγούμενη έρευνά μας, εμείς επισημαίνεται τη σημασία των μετρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε.

Το Σχήμα 5 δείχνει τον συνολικό κοινωνικό όγκο του όρου «bitcoin» μέσω του Telegram, του Reddit, του chat trader επαγγέλματος και άλλων κοινωνικών πηγών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ξαφνική άνοδος του κοινωνικού όγκου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής, με αποτέλεσμα διορθώσεις τιμών ή ενοποιήσεις. Ενώ η ενοποίηση του κοινωνικού όγκου μετά από μια πτώση μπορεί να υποδηλώνει, οι αγορές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Μας έρευνα έχει επισημάνει ότι οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα έχουν συχνά περιορισμένες επιλογές μόνο όταν πρόκειται για ανάλυση της αγοράς, ότι το ανομοιογενές τοπίο πληροφόρησης θα μπορούσε να ενισχύσει την τάση των επενδυτών να λαμβάνουν εμπορικές αποφάσεις με βάση το κλίμα τους.

Σχήμα 5: Βαθμολογία κοινωνικού όγκου

Πηγή: Santiment

5. Αναλογία MVRV

Ο λόγος MVRV είναι η αγοραία αξία (MV) διαιρεμένη με την πραγματική τιμή (RV). Ο αριθμός θα μπορούσε να μας πει εάν το υποκείμενο είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς, σε αυτήν την περίπτωση, BTC. Εάν ο MVRV κυμαίνεται μεταξύ 0 και 1, τότε η αγορά «υποτιμάται» κατά μέσο όρο.

Τη στιγμή της γραφής, οι αγορές βρέθηκαν τέσσερις μέρες μακριά από το μισό, τα δεδομένα από τη Santiment δείχνουν ότι ο λόγος MVRV της BTC ήταν 0,99.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση είναι σημαντικές πληροφορίες για την πρόβλεψη των τιμών bitcoin. Για παράδειγμα, εάν η τιμή MVRV είναι 2, πράγμα που σημαίνει ότι οι HODLers πουλάνε τα περιουσιακά τους στοιχεία στην τρέχουσα τιμή θα δημιουργήσουν κέρδος κατά 200% κατά μέσο όρο, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να κλειδώσουν τα κέρδη τους και να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα πάει το MVRV κατά την περίοδο μετά το μισό.

Συγγραφέας: Cyrus Ip

Αναλυτής έρευνας, OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map