Το ετήσιο υψηλό BTC συνέπεσε με τη μείωση του όγκου συναλλαγών σε ολόκληρη τη βιομηχανία

Περίληψη της έκθεσης μικροδομών της αγοράς OKEx για τον Οκτώβριο του 2020

Τον Οκτώβριο, η τιμή του BTC, το εγγενές νόμισμα του δικτύου Bitcoin, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σε ανοδική τάση – από 10.800 $ σε 13.800 $. Ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων σημείωσε την καλύτερη μηνιαία απόδοση (28%) από τον Απρίλιο. Έφερε επίσης την ετήσια απόδοση της στο 90%, σύμφωνα με τον δείκτη BTC του OKEx.

Εν τω μεταξύ, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης αυξήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα 404 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως – από 355 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του μήνα, ανά CoinGecko.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη αντιστροφών και μεταβλητότητας των τιμών οδήγησε σε μείωση του μηνιαίου όγκου συναλλαγών, μαζί με την επιθυμία να διακινδυνεύσουμε πριν από τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το CryptoCompare σημειώνεται σε αυτό Αναθεώρηση ανταλλαγής Οκτωβρίου ότι ο όγκος των μηνιαίων παραγώγων παρέμεινε σχετικά σταθερός τον Οκτώβριο, ενώ οι όγκοι spot μειώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρατηρήθηκαν μεγάλες πτώσεις 30% ή περισσότερο στους μηνιαίους όγκους spot spot σε πολλά χρηματιστήρια υψηλού επιπέδου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με δεδομένα από skew, Η OKEx είχε το υψηλότερο συγκεντρωτικό ανοιχτό ενδιαφέρον για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC σε όλα τα χρηματιστήρια, στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είχε επίσης το υψηλότερο ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια Ether (ETH), στα 240 εκατομμύρια $. Ωστόσο, η ίδια τάση όγκου σε ολόκληρη τη βιομηχανία παρατηρήθηκε στην έκθεση μικροδομών του OKEx Οκτωβρίου. Ο όγκος spot στην ανταλλαγή μειώθηκε κατά 42% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Τα μελλοντικά συμβόλαια και οι όγκοι ανταλλαγής σημείωσαν μικρότερες μειώσεις περίπου 16%.

Ο όγκος των παραγώγων παρέμεινε σχετικά σταθερός τον Οκτώβριο του 2020Ο όγκος των παραγώγων παρέμεινε σχετικά σταθερός τον Οκτώβριο του 2020. Πηγή: OKEx

Τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ζεύγη spot spot στο OKEx αυξήθηκε κατά 20. Υπάρχουν τώρα 502 ζεύγη spot spot.

Αυξήθηκε το ποσοστό όγκου συναλλαγών DeFi

Παρά την πτώση των τιμών των συμβόλων στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, ο όγκος συναλλαγών των διακριτικών DeFi παρέμεινε σταθερός – μόνο 2% από μήνα σε μήνα. Το μερίδιο της DeFi στη συνολική αγορά συναλλαγών ανταλλαγής αυξήθηκε από 13% σε 16%.

Μεταξύ των ανταλλαγών DeFi με περιθώριο USDT, το διακριτικό διακυβέρνησης της Uniswap (UNI) και το Chainlink (LINK) έχουν τον μεγαλύτερο μηνιαίο όγκο, περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Παρά την πτώση της τιμής του UNI κατά σχεδόν 50% τον Οκτώβριο, εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κουπόνι DeFi στην αγορά.

Η UNI και η LINK οδηγούν την ανταλλαγή DeFi με περιθώριο USDT στον όγκο συναλλαγών τον Οκτώβριο του 2020Η UNI και η LINK οδηγούν σε ανταλλαγή DeFi με περιθώριο USDT τον όγκο συναλλαγών τον Οκτώβριο του 2020. Πηγή: OKEx

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες σύνολο δεδομένων για την έκθεση μικροϋπολογιστών DeFi Market της OKEx για τον Οκτώβριο κατεβάστηκε εδώ.

Αύξηση του όγκου των μελλοντικών συμβολαίων μετά την πτώση της τιμής του Bitcoin στα 12.000 $


Το Futures, το προϊόν με τις περισσότερες συναλλαγές στο OKEx, σημείωσε πτώση κατά 16% τον Οκτώβριο στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το OKEx προσφέρει τώρα συνολικά 196 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης – 22 μέσα περισσότερο από τον Σεπτέμβριο – που επέτρεψαν στους εμπόρους να κάνουν πιο περίπλοκους συνδυασμούς και συναλλαγές με διαφορετικές ημερομηνίες λήξης.

Η αγορά δεν δραστηριοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του Οκτωβρίου. Ωστόσο, η τιμή του BTC έσπασε ένα βασικό επίπεδο αντίστασης των 12.000 $ στις 21 Οκτωβρίου..

Μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, τα συμβόλαια με κέρματα ήταν πιο δημοφιλή από τα συμβόλαια με περιθώριο USDT. Για παράδειγμα, το μελλοντικό BTC τριμηνιαίο μέλλον με τις μεγαλύτερες συναλλαγές (BTC_USD_201225) δημιούργησε συνολικό όγκο 16,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το τριμηνιαίο μέλλον με το μεγαλύτερο περιθώριο USDT (BTC_USDT_201225) παρουσίασε μηνιαίο όγκο 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το τριμηνιαίο μέλλον BTC με περιθώριο κέρματος εξακολουθεί να είναι το προϊόν με τις μεγαλύτερες συναλλαγέςΤο τριμηνιαίο μέλλον BTC με περιθώριο κέρματος εξακολουθεί να είναι το προϊόν με τις μεγαλύτερες συναλλαγές. Πηγή: OKEx

Όγκος συναλλαγών ανταλλαγής και ρευστότητα

Τον Οκτώβριο, ο συνολικός όγκος συναλλαγών ανταλλαγής μειώθηκε κατά 17% στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η ανταλλαγή νομισμάτων με περιθώριο κέρδους της BTC, με μηνιαίο όγκο 13,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξακολουθεί να είναι μπροστά από την ανταλλαγή περιθωρίου USDT, το χάσμα μεταξύ των δύο περιορίστηκε σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Για τα altcoins, τα μέσα με περιθώριο USDT ήταν πιο δημοφιλή. Οι Yearn.finance (YFI) και DFI.money (YFII) ανέβηκαν δύο θέσεις στην κατάταξη των όγκων ανταλλαγής με περιθώριο USDT. Το Filecoin (FIL), το οποίο μόλις κυκλοφόρησε το mainnet του, ήρθε στην ένατη θέση. Επιπλέον, ο συνολικός όγκος ανταλλαγής με περιθώριο USDT της UNI κατέλαβε την τέταρτη θέση – με όγκο 170 εκατομμύρια δολάρια από τον Σεπτέμβριο.

Οι ανταλλαγές με περιθώριο USDT είναι πιο δημοφιλείς για συναλλαγές altcoinΟι ανταλλαγές με περιθώριο USDT είναι πιο δημοφιλείς για συναλλαγές altcoin. Πηγή: OKEx

Όσον αφορά τα spread, η ανταλλαγή BTC με περιθώριο USDT εξακολουθεί να υστερεί έναντι της ανταλλαγής με περιθώριο κέρματος. Η διαφορά ερωτήσεων του BTC_USDT_SWAP, όταν διαπραγματεύτηκε BTC αξίας 300.000 $, ήταν 0,0246% – σε σύγκριση με χαμηλότερο 0,0213% στο BTC_USD_SWAP. Ωστόσο, και οι δύο αριθμοί βελτιώνονται ελαφρώς από τον Σεπτέμβριο.

Οι ανταλλαγές με περιθώριο νομισμάτων έχουν αυστηρότερα spread για BTCΟι ανταλλαγές με περιθώριο νομισμάτων έχουν αυστηρότερα spread για BTC. Πηγή: OKEx

Ο Νοέμβριος μπορεί να δει μια ισχυρή ανάκαμψη στον όγκο

Στις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με ένα ισχυρό ράλι αγοράς μετά τις εκλογές, υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας. Ο συσσωρευμένος όγκος συναλλαγών των παραγώγων στο OKEx αυξήθηκε κατά 21%, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το συγκεντρωτικό ανοιχτό ενδιαφέρον BTC στο OKEx δείχνει επίσης ανοδική τάση μετά από μια μικρή αναδρομή. Επιπλέον, πολλές μάρκες DeFi έχουν δει μια αντιστροφή στις αρχές Νοεμβρίου, και οι έμποροι ήδη ζητούν το κάτω μέρος για αυτό το τμήμα της αγοράς.

Η OKEx θα κυκλοφορήσει την έκθεση μικροδομών του Νοεμβρίου στις αρχές του επόμενου μήνα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Για αναγνώστες που ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες και δεδομένα αγοράς OKEx από τον Σεπτέμβριο του 2020, το πλήρες σύνολο δεδομένων που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναφορά μπορεί να είναι κατεβάστηκε εδώ.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map