Πώς επηρεάζει το Brexit Crypto;

Είναι το Brexit μια ευκαιρία για το crypto να αποκτήσει ισχυρότερη βάση στην Ευρώπη?

Οι αβεβαιότητες θολώνουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας εντάθηκε, και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τέλος για αυτήν τη μακροχρόνια εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο. Δυστυχώς, οι αγορές δεν τελειώνουν ποτέ αβεβαιότητες και το Brexit είναι σίγουρα ένα από αυτά. Με τον Μπόρις Τζόνσον να αναλάβει το τιμόνι ως πρωθυπουργός, η πιθανότητα Brexit χωρίς συμφωνία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πώς πρέπει να παίξουν αυτό οι επενδυτές κρυπτογράφησης; Τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει όσον αφορά τις ενέργειες των τιμών και την ανάπτυξη κρυπτογράφησης?

Τι είναι το πιο πρόσφατο?

Μπορεί να φαίνεται σχετικά ήσυχο όταν πρόκειται για τις εξελίξεις και τις ενημερώσεις του Brexit, ωστόσο, αυτό μοιάζει περισσότερο με την ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιστρέψει από τη θερινή περίοδο στη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και ο πρωθυπουργός Τζόνσον αναμένεται να έχει μια σειρά από έντονες συζητήσεις με τους νομοθέτες που προσπαθούν να αποφύγουν το Brexit χωρίς συμφωνία. Η πρώτη σύγκρουση είναι πιθανή 9 Σεπτεμβρίου ποιοι βουλευτές έχουν προγραμματιστεί να συζητήσουν την έκθεση προόδου σχετικά με τον καταμερισμό ισχύος στη Βόρεια Ιρλανδία. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Εργασίας Jeremy Corbyn θα μπορούσε να ζητήσει ψήφο μη εμπιστοσύνης εναντίον του πρωθυπουργού Τζόνσον ήδη από την αρχή 3 Σεπτεμβρίου.

Καθώς ο Τζόνσον πήρε το τιμόνι ως πρωθυπουργός, η πιθανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Σε ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, το Ινστιτούτο για την Κυβέρνηση think tank με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι η πιθανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ με μια συμφωνία είναι πολύ μικρή, Ακόμη και η ψήφος χωρίς εμπιστοσύνη πιθανότατα δεν θα εμπόδιζε την έξοδο χωρίς συμφωνία.

Λοιπόν, τι θα συμβεί μετά την παράδοση του Brexit χωρίς συμφωνία; Αν και είναι απίθανο, τι θα συμβεί αν αλλάξει η συμφωνία Brexit?

Οι ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Δεν είναι ακόμη σαφές το μέγεθος του αντίκτυπου που θα μπορούσε να φέρει το Brexit χωρίς συμφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, η τελευταία δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις. Παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια αναφοράς παραμένουν αμετάβλητα, η BoE επισημαίνεται τον κίνδυνο επιβράδυνσης της υποκείμενης ανάπτυξης λόγω του Brexit, λέγοντας ότι η ανάπτυξη «φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί από το 2018 σε ρυθμό κάτω από το δυναμικό, αντανακλώντας τόσο τον αντίκτυπο της εντατικοποίησης της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit στις επιχειρηματικές επενδύσεις όσο και την ασθενέστερη παγκόσμια ανάπτυξη στο καθαρό εμπόριο. «Επιπλέον, η MPC είπε επίσης,« στοιχεία από εταιρείες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου, υποδηλώνουν ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πιο παγιωμένη ».

«Τα στοιχεία από εταιρείες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δείχνουν ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πιο παγιωμένη». – Τράπεζα της Αγγλίας

Τα οικονομικά δεδομένα λένε την ίδια ιστορία. Ο δείκτης PMI παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε στα 48 τον Ιούλιο, η χαμηλότερη ανάγνωση σε 6,5 χρόνια. Ο δείκτης CBI Business Optimism υποχώρησε 19 βαθμούς σε -32 το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυτός είναι ο ασθενέστερος τριμηνιαίος αριθμός από το 3Q16 και οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Πηγή: IHS Markit; tradingeconomics.com Πηγή: CBI UK; tradingeconomics.com

Το εμπόριο είναι μια από τις σημαντικότερες ανησυχίες των αγορών, διότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ήμισυ των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου πήγαν σε χώρες της ΕΕ. Ενώ είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί πώς θα είναι το εμπορικό τοπίο του Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ στην εποχή μετά το Brexit, αλλά γενικά, οι αγορές αναμένεται ότι το κόστος του διασυνοριακού εμπορίου για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξηθεί και τελικά θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Έλεγχος μεταξύ περιουσιακών στοιχείων

Παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα του Brexit εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μεταβλητό, ωστόσο, οι αγορές φαίνεται να έχουν εν μέρει τιμές – στον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο ενός σεναρίου χωρίς συμφωνία. Στην προηγούμενη έκδοσή μας «Bitcoin και ένας χαοτικός κόσμος», έχουμε ελέγξει τις επιδόσεις μεταξύ των στοιχείων κατά το αρχικό στάδιο του Brexit και τη λογική πίσω από αυτό, και σαφώς, τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου όπως ο χρυσός ξεπέρασαν τη λίρα και το FTSE σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Όταν προωθούμε γρήγορα το χρονοδιάγραμμα στα τέλη του 2018, αυτή η τάση έχει γίνει πιο αισθητή, ειδικά μετά την καθυστέρηση της Σημαντικής ψηφοφορίας.

Κοιτάζοντας πού βρισκόμαστε τώρα, το GBPUSD βρίσκεται σε χαμηλό πολυετές επίπεδο, οι αποδόσεις με επιχρυσωμένο 10Y υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα κάτω του 0,5%. Φυσικά, μπορούμε να επικαλύψουμε τις ανησυχίες του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας για το ότι, ωστόσο, το Brexit διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτό και περιμέναμε ότι το Brexit θα συνεχίσει να επηρεάζει βραχυπρόθεσμα τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο..

Εκτός από το χρυσό, η εντυπωσιακή απόδοση του bitcoin είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί. Είτε το bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός είτε όχι, αυτές οι έντονες συζητήσεις φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τους κρυπτονομιστές. Αναμφίβολα, το bitcoin μοιράζεται όλα εκτός από μερικές από τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του χρυσού, όπως το κατάστημα αξίας. Σε έναν κόσμο όπου οι αβεβαιότητες και οι αγορές ήταν εθισμένες σε φθηνά χρήματα και χαμηλά επιτόκια, το bitcoin είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για ορισμένους από τους επενδυτές.

Πηγή: tradingview.com

Επιπτώσεις Brexit στο Crypto

Το Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 1000% από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος Brexit και αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο καθώς το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να ξαναρχίσει σε περίπου δύο εβδομάδες. Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι αναλυτές κρυπτογράφησης πιστεύουν ότι το Brexit θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ευρύτερες τιμές κρυπτογράφησης.

Πηγή: Cindicator Analytics

ΕΝΑ μελέτη από το Cindicator Analytics που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2019 δείχνει ότι το 63% των ερωτηθέντων αναλυτών πιστεύουν ότι το Brexit θα συνεχίσει να είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές κινδύνων και αβεβαιοτήτων στις αγορές και η crypto θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτό το συναίσθημα. Περισσότερο από Το 73% των αναλυτών δήλωσαν ότι θα επενδύσουν σε κρυπτογράφηση στο χαρτοφυλάκιό τους όταν η όρεξη κινδύνου είναι χαμηλή στις αγορές. Ανάμεσα τους, Κρυπτογράφηση μεγάλου κεφαλαίου όπως BTC, ETH και LTC θα ήταν οι προτιμήσεις τους.

Αντίθετα, περίπου το 19% των αναλυτών πιστεύουν ότι το Brexit δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κρυπτογράφηση. Ένα άλλο 19% πιστεύει ότι το Brexit θα έχει κάπως αρνητικό αντίκτυπο στην κρυπτογράφηση.

Αντίθετα, περίπου το 19% των αναλυτών πιστεύουν ότι το Brexit δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κρυπτογράφηση. Ένα άλλο 19% πιστεύει ότι το Brexit θα έχει κάπως αρνητικό αντίκτυπο στην κρυπτογράφηση.

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι περισσότερο από το 51% των ειδικών βλέπουν ότι η υιοθέτηση κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί και είναι σε θέση να ενεργήσει ως αντιστάθμιση σε μια αβέβαιη οικονομική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, το 15,6% πιστεύει ότι η υιοθέτηση κρυπτογράφησης παραμένει χαμηλή και εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη για χρήση ως αντιστάθμιση σε ένα χαρτοφυλάκιο.

Ωστόσο, πολλοί από τους προγνωστικούς παράγοντες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ταχύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο διασυνοριακό εμπόριο.

συμπέρασμα

Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν καταστήσει τη λέξη «αντιστάθμιση» την τελευταία λέξη-κλειδί στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Είτε το bitcoin είτε γενικότερα το crypto, είναι ένα εργαλείο αντιστάθμισης ή όχι, οι συσχετίσεις του με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία πλησιάζουν μέρα με τη μέρα. Η ανάπτυξη του Brexit είναι σίγουρα ένα σημαντικό θέμα στο 4Q, η μεταβλητότητα αναμένεται να αυξηθεί καθώς το Brexit σύντομα θα ξεδιπλωθεί υπό την ηγεσία του PM Johnson. Οι έμποροι κρυπτογράφησης και οι παραδοσιακοί διαχειριστές χρημάτων θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτές τις ασταθείς συνθήκες για να οδηγήσουν τις αγορές.

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit παρουσιάζει επίσης την ευκαιρία να αναμορφώσει το ρυθμιστικό τοπίο, καθώς η χώρα δεν θα δεσμεύεται πλέον από τους κανόνες της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ακολουθήσει μια πιο προληπτική προσέγγιση για την υιοθέτηση της καινοτομίας blockchain, η οποία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε υψηλότερη αποδοχή κρυπτονομικών στοιχείων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner