Τυποποίηση διαλειτουργικότητας Blockchain, περιφερειακή υιοθέτηση DCEP και αναγνώριση προσώπου σε δικαστήρια – China Market Watch

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Το OKEx Insights ρίχνει μια ματιά στις κορυφαίες ειδήσεις κρυπτογράφησης αυτής της εβδομάδας από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ – συμπεριλαμβανομένης της ώθησης του Ομίλου Ant στην διαλειτουργικότητα blockchain, το δυναμικό του Greater Bay Area για πιλότο Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ψηφιακού Νομίσματος και την πρώτη υπηρεσία νομικής έρευνας που βασίζεται σε blockchain στο Γκουάνγκτζου.

Το Ant Group ξεκινά την τυποποίηση της διαλειτουργικότητας blockchain

Η Ant Group, θυγατρική του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Alibaba, οδήγησε πρόσφατα μια ομάδα εργασίας για να εξερευνήσει το τυποποίηση της διαλειτουργικότητας blockchain υπό το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ή IEEE. Το πρότυπο ονομάζεται "P3205 – Πρότυπο για διαλειτουργικότητα Blockchain – Πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας δεδομένων και επικοινωνίας."

Σύμφωνα με την έργο, Το πρότυπο παρέχει τέσσερα πρωτόκολλα για τη διευκόλυνση του ελέγχου ταυτότητας δεδομένων και της επικοινωνίας μεταξύ blockchain. Αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν:

 • Ένα πρωτόκολλο κατανεμημένης ταυτότητας
 • Ένα πρωτόκολλο μεταδεδομένων
 • Ένα πρωτόκολλο απόδειξης μετατροπής στην αλυσίδα
 • Πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ αλυσίδων

Βασικά προϊόντα

 • Η ολοκλήρωση του προτύπου P3205 αναμένεται να χρησιμεύσει ως παγκόσμιο πρότυπο για τη διαλειτουργικότητα blockchain. Το πρότυπο υποστηρίζει αποτελεσματική επικοινωνία και έλεγχο ταυτότητας δεδομένων μεταξύ πολλαπλών μοντέλων και επιπέδων πολλαπλών αλυσίδων.
 • Η Alibaba είναι ο ηγέτης στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας blockchain, με το 62% να σχετίζεται με την υποδομή blockchain. Η Alibaba κατέχει σήμερα περισσότερα από 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη διαλειτουργικότητα blockchain.
 • Η Ant Group ξεκίνησε την πρωτοβουλία διαλειτουργικότητάς της, το Open Data Access Trusted Service, τον Σεπτέμβριο του 2019. ODATS στόχους για μείωση του κόστους επικοινωνίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών αποκλεισμών.

Το Greater Bay Area μπορεί να είναι μια προνομιακή τοποθεσία για πιλότους DCEP πρώιμους

Bai Hexiang, ο πρόεδρος του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στο Guangzhou, είπε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η διασυνοριακή αγορά συναλλαγών στην περιοχή Greater Bay – ένα περιφερειακό αμάλγαμα εννέα πόλεων, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο, του Σενζέν και του Γκουάνγκτζου – είναι μια ιδανική τοποθεσία για τη δοκιμή του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας, της ψηφιακής ηλεκτρονικής πληρωμής νομισμάτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το υποκατάστημα Guangzhou, η αγορά ψηφιακών πληρωμών στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ έφτασε τα 11,95 τρισεκατομμύρια RMB το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ο Bai τόνισε ότι η ηγεσία στις ψηφιακές πληρωμές, η πρόσβαση στο διεθνές εμπόριο και η τεράστια πληθυσμιακή βάση στο Greater Bay Area είναι οι ευνοϊκοί παράγοντες για την υιοθέτηση DCEP μεγάλης κλίμακας.

Key takeaway

 • Το PBoC έδειξε πρώιμα σημάδια υποστήριξης για την ανάπτυξη blockchain του Greater Bay Area τον Μάιο του 2020. Συνεργάστηκε με την Κινεζική Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών για να κυκλοφορήσει ένα έγγραφο διαβούλευσης για την προώθηση της καινοτομίας blockchain και της υιοθέτησης ψηφιακού νομίσματος στην περιοχή.

Η Γκουάνγκτζου έφτιαξε πρώτα τη νομική έρευνα που βασίζεται σε blockchain

Το Guangzhou Intermediate People’s Court ανακοίνωσε την έναρξη μιας λύσης blockchain για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας νομικών ερευνών στις 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι νομικές έρευνες που βασίζονται σε blockchain έχουν τέσσερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις έρευνες που βασίζονται σε χαρτί:

 • Γρηγορότεροι χρόνοι ανάκαμψης
 • Ένα πιο ασφαλές σύστημα αναγνώρισης
 • Ανιχνεύσιμα ίχνη ελέγχου
 • Μια βολική διαδικασία εφαρμογής

Key takeaway


 • Δικηγόροι στο Γκουάνγκτζου ερευνούν δικαστικές υποθέσεις σε διάφορους κλάδους – όπως τραπεζικές, φορολογικές και διαχείριση ακινήτων. Οι περισσότερες έρευνες παραμένουν βασισμένες σε χαρτί. Το σύστημα διερεύνησης που βασίζεται σε blockchain βελτιστοποιεί τις διαδικασίες KYC του δικαστηρίου απαιτώντας αναγνώριση προσώπου για δικηγόρους και αιτούντες για κάθε υπόθεση.

Τα νέα δάνεια RMB και η κοινωνική χρηματοδότηση υπολείπονται των προσδοκιών της αγοράς

Η χρηματιστηριακή αγορά στην Κίνα σημείωσε ελαφρά πτώση αυτή την εβδομάδα. Το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 3.330 και 4.656, με ελαφρά εβδομαδιαία πτώση 1,67% και 2,24%, αντίστοιχα. Ο δείκτης SZSE Blockchain 50 ανέρχεται σε 3.940, με μια εβδομαδιαία μεταβολή αξίας -5,3%. Για το Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,31% αυτήν την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα στα 25,246.

Η ελαφρά πτώση στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά οφείλεται εν μέρει στις τελευταίες ενημερώσεις στα νέα δάνεια RMB και στη συνολική κοινωνική χρηματοδότηση. Τον Ιούλιο, οι τράπεζες της Κίνας επέκτειναν 0,99 τρισεκατομμύρια RMB σε νέα δάνεια – τα οποία υπολείπονται των αναμενόμενων 1,2 τρισεκατομμυρίων RMB. Η συνολική κοινωνική χρηματοδότηση στη χώρα, ως ένα ευρύ μέτρο πίστωσης και ρευστότητας στην οικονομία, έφτασε τα 1,69 τρισεκατομμύρια RMB τον Ιούλιο και δεν πληρούσε τα αναμενόμενα 1,85 τρισεκατομμύρια RMB. Αυτοί οι χαμηλής απόδοσης οικονομικοί δείκτες οδήγησαν σε ελαφρά πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Απόδοση των κινεζικών δεικτών αγοράς. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map