Το διασυνοριακό Blockchain της Ant Group αποκάλυψε πριν από τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

Τα θέματα συμμόρφωσης και ασφάλειας βρίσκονται στην κορυφή των πρωτοσέλιδων στην κινεζική κρυπτογράφηση και το blockchain σφαίρα αυτήν την εβδομάδα αφότου το κινεζικό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δήλωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα έχουν γίνει κανάλι ξεπλύματος χρημάτων για παράνομους χειριστές τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα μια ετήσια εκροή RMB που αριθμεί τα τρισεκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, η Εθνική Βάση Δεδομένων για την Ευπάθεια της Κίνας παρείχε περαιτέρω οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια blockchain δημοσιεύοντας το πρώτο πρότυπο κατάταξης για ευπάθειες blockchain.

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες (και πολλά άλλα) στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

Οι παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών μετέφεραν τρισεκατομμύρια RMB χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα

Liao Jinrong, γενικός διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, είπε ότι οι παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ήταν υπεύθυνες για μια ετήσια εκροή άνω του ενός τρισεκατομμυρίου RMB.

Ο Λιάο τόνισε ότι ορισμένοι παίκτες χρησιμοποίησαν ψηφιακά νομίσματα για την παράνομη μεταφορά χρημάτων. Πίστευε ότι ο ένοχος της εκροής είναι η έλλειψη εποπτείας για ύποπτες συναλλαγές από ιδρύματα τρίτων, παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, εμπόρους και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Βασικά προϊόντα

 • Σύμφωνα με τον Liao, είναι πιο δύσκολο να εντοπίσουμε συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα από εκείνα σε νομίσματα fiat λόγω της συνεργασίας μεταξύ εταιρειών πληρωμών και εγκληματικών οργανώσεων – η οποία διαιωνίζει την κοινή αφήγηση ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται από εγκληματίες.
 • Η κινεζική κυβέρνηση προσπάθησε να καταστείλει τη μεταφορά χρημάτων από παράνομους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών αυξάνοντας το κόστος για το άνοιγμα λογαριασμών πληρωμών σε μη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα κατά τον εντοπισμό ασυνήθιστων συναλλαγών και απαιτώντας τη χρήση πραγματικών ονομάτων για κατόχους λογαριασμών.

Το πρώτο πρότυπο κατάταξης ευπάθειας blockchain που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βάση Δεδομένων ευπάθειας της Κίνας

Η εθνική βάση δεδομένων ευπάθειας της Κίνας απελευθερώθηκε το πρότυπο κατάταξης τρωτότητας blockchain στις 27 Σεπτεμβρίου. Χρησιμοποίησε τη σοβαρότητα σφαλμάτων και τη δυσκολία επίλυσης ως τα δύο βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των τρωτών σημείων blockchain, κατατάσσοντας τα ως υψηλού κινδύνου, μεσαίου κινδύνου ή χαμηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με το CNVD, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στο πρότυπο κατάταξης ευπάθειας blockchain:

 1. Δημόσια μπλοκ
 2. Συγκεντρωτικές αλυσίδες
 3. Έξυπνες συμβάσεις
 4. Οικοσυστήματα

Βασικά προϊόντα

 • Όπως αναφέρεται από το CNVD, η ανάγκη καθιέρωσης ενός προτύπου κατάταξης των τρωτών σημείων blockchain πηγάζει από την έλλειψη τυποποίησης στα προγράμματα bug bounty που προσφέρονται από διάφορες ομάδες έργων blockchain.
 • Το CNVD δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν 412 ευπάθειες blockchain στην Κίνα, από τις οποίες 100 από αυτές ταξινομούνται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Η Ant Group παρουσίασε το Trusple για διασυνοριακές συναλλαγές

Ant Group, θυγατρική του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, αποκάλυψε τη διασυνοριακή πλατφόρμα blockchain "Trusple" για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Χτισμένο με την έννοια του "η εμπιστοσύνη έγινε απλή" κατά νου, η Trusple στοχεύει να μετριάσει τα ζητήματα εμπιστοσύνης που οδηγούν σε καθυστερήσεις αποστολών και πληρωμών. Το έξυπνο συμβόλαιο Trusple χρησιμοποιείται για την αυτόματη εκτέλεση εντολών συναλλαγής και για την επεξεργασία των πληρωμών για τις τράπεζες του αγοραστή και του πωλητή.

Βασικά προϊόντα

 • Για τη βελτιστοποίηση των διασυνοριακών διαδικασιών στο Trusple, η Ant Group συνεργάστηκε με φημισμένες παγκόσμιες τράπεζες – όπως η BNP Paribas, η Citibank, η Deutsche Bank και η Standard Chartered.
 • Εκτός από τις πρωτοβουλίες blockchain, η Ant Group πρόσφατα ξεκίνησε η εικονική της τράπεζα, η Ant Bank, στο Χονγκ Κονγκ. Η Ant Bank είναι ο έκτος δανειστής χωρίς υποκατάστημα στο Χονγκ Κονγκ και θα συνεργαστεί με την AlipayHK για να προσφέρει υπηρεσίες δανεισμού στα 2 εκατομμύρια χρήστες της.

Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες της Κίνας παραμένουν ισχυρές πριν από τις διακοπές της χρυσής εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα, το χρηματιστήριο στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μειώθηκε ελαφρά. Από την ώρα του Τύπου, το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στις 3.218 και 4.587 – με εβδομαδιαία απώλεια 1,88% και 1,4%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 2,24% αυτήν την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 23,503.


 Οι χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν ελαφρά. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης Purchasing Managers ‘Index τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 51,5 – αύξηση 0,5 από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το NBS, το ισχυρό PMI το Σεπτέμβριο είναι το αποτέλεσμα της ανάκαμψης τόσο από την προσφορά όσο και από τη ζήτηση. 

Βασικά προϊόντα

 • Οι επερχόμενες διακοπές της χρυσής εβδομάδας αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση των καταναλωτών στις αρχές Οκτωβρίου.
 • Το NBS πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη παραγωγή και οι νέες παραγγελίες τροφίμων και ποτών είναι οι βασικοί παράγοντες της PMI τον Σεπτέμβριο.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map