Η Bitmain διευθετεί τη νομική διαμάχη, ξεκινά ο νέος ανθρακωρύχος Ethereum ASIC

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ

China Market Watch εικόνα

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Οι παρατεταμένες νομικές διαφορές μεταξύ των συνιδρυτών της Bitmain, Jihan Wu και του Micree Zhan, κατέληξαν σε μια διευθέτηση που αφορούσε την αγορά 600 εκατομμυρίων δολαρίων από το μετοχικό κεφάλαιο της Wu στο Bitmain.

Σε άλλες ειδήσεις που σχετίζονται με την εξόρυξη, ο Chris Zhu του INBTC μοιράστηκε τις τρεις προβλέψεις του για τη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνισμός της εξόρυξης Ethereum θερμαίνεται αυτήν την εβδομάδα καθώς η Linzhi Inc. ξεκίνησε να κυκλοφορεί το τελευταίο της μοντέλο εξόρυξης, το Phoenix.

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες, και πολλά άλλα, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

Η νομική μάχη του Bitmain φτάνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια

Ήταν έχουν αναφερθεί ότι οι συνιδρυτές της Bitmain, Jihan Wu και Micree Zhan, κατέληξαν σε διακανονισμό 600 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από παρατεταμένες νομικές διαφορές σχετικά με τον έλεγχο της εξέχουσας εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ως μέρος του διακανονισμού, ο Wu θα παραιτηθεί από τη διαχείριση του Bitmain. Θα αναλάβει την πισίνα εξόρυξης BTC.com και τα υπερπόντια κέντρα εξόρυξης της Bitmain. Ο Zhan, από την άλλη πλευρά, θα αναλάβει την πισίνα εξόρυξης Antpool και τις εκμεταλλεύσεις εξόρυξης Bitmain στην Κίνα.

Η διαρθρωτική αλλαγή απαιτεί την αγορά 600 εκατομμυρίων δολαρίων από το μερίδιο του Wu στο Bitmain, το οποίο ο Zhan θα υποθηκεύσει προσωρινά τις μετοχές του για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την Sequoia Capital, τον μεσολαβητή της διαφοράς, οι τρέχοντες όροι της συμφωνίας αναμένεται να επικυρωθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση των μετόχων της Bitmain στις 28 Δεκεμβρίου. Ως μέρος του διακανονισμού, η Zhan σκοπεύει να ολοκληρώσει μια αρχική δημόσια προσφορά για την Bitmain στην Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το τέλος του 2022.

Βασικά προϊόντα

  • Η Bitmain μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξει νέα μοντέλα εξόρυξης για τη χρηματοδότηση του διακανονισμού.
  • Ένα επιτυχημένο IPO θα διευκόλυνε τις ανησυχίες ρευστότητας από τους επενδυτές της Bitmain.

Ο ιδρυτής του INBTC περιγράφει τρεις τάσεις εξόρυξης κρυπτογράφησης

Ο Chris Zhu, ο ιδρυτής της ομάδας εξόρυξης INBTC με έδρα την Κίνα, κοινόχρηστο τις προβλέψεις του για την εξορυκτική βιομηχανία τα επόμενα πέντε χρόνια. Περιέγραψε τρεις βασικές τάσεις:

  1. Η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτογράφησης θα κυριαρχείται από ιδρύματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανθρακωρύχοι λιανικής είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν.
  2. Η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτογράφησης θα ρυθμιστεί – όσον αφορά τη φορολογία, τους ελέγχους και τον έλεγχο ταυτότητας.
  3. Οι πάροχοι ενέργειας θα κυριαρχήσουν στην πλευρά προσφοράς και ζήτησης της εξόρυξης κρυπτογράφησης, ενώ η Κίνα θα παραμείνει "άριστος" χώρος για τους κρυπτογράφους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Key takeaway

  • Περίπου το 70% των εταιρειών εξόρυξης κρυπτογράφησης στην Κίνα είναι ρυθμιζόμενο. Τα ορυχεία στην Κίνα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Η Linzhi Inc. παρουσίασε νέο ανθρακωρύχο Ethereum ASIC

Η Linzhi Inc., μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτογράφησης με έδρα την Κίνα, έχει ξεκίνησε ξεδιπλώνοντας ένα νέο ανθρακωρύχο Ethereum ASIC, που ονομάστηκε Phoenix. Σύμφωνα με ένα διαδήλωση κυκλοφόρησε από το F2 pool, ο Phoenix ξεπέρασε τον ανταγωνιστή της Innosilicon A10 Pro ETH, όσον αφορά τη δύναμη επεξεργασίας και την ενεργειακή απόδοση.

Key takeaway

  • Ενώ το Ethereum βρίσκεται σε μετάβαση από το proof-of-work σε proof-of-στοίχημα, το Phoenix θα χρειαστεί ένα χτύπημα σε μέγεθος μνήμης ή εξαρτήματα aftermarket. Διαφορετικά, η μηχανή εξόρυξης θα καταστεί άνευ αντικειμένου μετά τη Φάση 1.5 του Ethereum 2.0.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί την Κίνα να μην αποσύρει γρήγορα τα κίνητρα

Ήταν μια στάσιμη εβδομάδα για τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. Από την ώρα του Τύπου, το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 3.385 και 5.014 – με εβδομαδιαία κέρδη 0,54% και 1,21%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,84% αυτήν την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 26.238.

Ήταν μια στάσιμη εβδομάδα για σημαντικούς δείκτες μετοχών στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Πηγή: Trading Economics, Investing.com


Στην τελευταία οικονομική ενημέρωση για την Κίνα, την Παγκόσμια Τράπεζα είπε ότι η Κίνα πρέπει να διατηρήσει μια ευνοϊκή νομισματική πολιτική και να αποφύγει οποιαδήποτε "σημαντική συστολή" στη δημοσιονομική πολιτική το 2021 για να διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη σε καλό δρόμο.

Βασικά προϊόντα

  • Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας θα είναι η επανεμφάνιση του κοροναϊού το επόμενο έτος.
  • Η αύξηση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα και η ισχυρότερη δαπάνη των νοικοκυριών μπορεί να είναι οι βασικοί παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το επόμενο έτος.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map