Οι διαφημίσεις Bitcoin εμφανίζονται στο Χονγκ Κονγκ ως PBoC περιγράφει τις επιπτώσεις DCEP

Μια εβδομαδιαία επισκόπηση των ειδήσεων blockchain και cryptocurrency από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Ήταν μια πολυάσχολη εβδομάδα στους τομείς της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε το DCEP στην προσφορά χρήματος της Κίνας. Επιπλέον, οι διαφημίσεις Bitcoin γίνονται viral στο Χονγκ Κονγκ.

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να έχετε χάσει σχετικά με αυτές τις ιστορίες και πολλά άλλα στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του China Market Watch του OKEx Insights.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της PBoC περιγράφει πέντε επιπτώσεις του DCEP στην προσφορά χρήματος της Κίνας

Ο Fan Yifei, αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, πρόσφατα που δημοσιεύθηκε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας, DCEP, στην προσφορά χρήματος Μ0. Τα πέντε πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε είναι:

 1. Το DCEP είναι μέρος του M0 της Κίνας, που σημαίνει ότι είναι μέρος της προμήθειας χαρτονομισμάτων και κερμάτων – δηλαδή, φυσικά μετρητά.
 2. Το DCEP είναι ένα κεντρικό νόμισμα και διαχειρίζεται το PBoC.
 3. Η έκδοση και η κυκλοφορία του DCEP πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς που σχετίζονται με τη διαχείριση μετρητών.
 4. Το DCEP είναι ένα δημόσιο αγαθό που παρέχεται από το PBoC. Η κινεζική κεντρική τράπεζα δεν χρεώνει τόκους ή τέλη για το κοινό για τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος.
 5. Οι εμπορικές τράπεζες στην Κίνα είναι υπεύθυνες για τη διευκόλυνση της μετατροπής του DCEP και του fiat RMB για το ευρύ κοινό.

Βασικά προϊόντα

 • Η έναρξη του DCEP σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ψηφιοποίηση του συστήματος προσφοράς χρήματος της Κίνας. Σύμφωνα με τον Fan, η ζήτηση για ένα τέτοιο βήμα πηγάζει από την ταχεία ανάπτυξη των κινητών και ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κίνα.
 • Η έκδοση και η κυκλοφορία του DCEP, όπως τα νομίσματα fiat, υπόκεινται επίσης σε κανονισμούς κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το Blockchain Service Network καλωσορίζει την επίσημη γλώσσα προγραμματισμού

Τεχνολογία Red Date – ο προγραμματιστής πίσω από το πανεθνικό έργο blockchain της Κίνας, Blockchain Service Network – εισήχθη η Ψηφιακή Μοντελοποίηση Γλώσσας ως ενοποιημένη γλώσσα προγραμματισμού έξυπνων συμβάσεων για το BSN. Η γλώσσα προγραμματισμού ανοικτού κώδικα και blockchain-agnostic αναπτύσσεται από την αμερικανική εκκίνηση blockchain Digital Asset Holdings και θα είναι διαθέσιμη στους προγραμματιστές BSN το 2021.

Σύμφωνα με τον He Yifan, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, το Digital Asset Modeling Language θα είναι το αποκλειστικό πρότυπο για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών στο Blockchain Service Network. Η υιοθέτηση της ενοποιημένης γλώσσας προγραμματισμού έξυπνων συμβάσεων στοχεύει στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας του BSN, καθώς οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να ξαναγράψουν τα έξυπνα συμβόλαιά τους κάθε φορά που αναπτύσσουν μια εφαρμογή σε αυτό.

Βασικά προϊόντα

 • Η Digital Asset Modeling Language αναμένεται να ολοκληρώσει το πρώτο της πιλοτικό πρόγραμμα τον Νοέμβριο του 2020 και να λειτουργήσει τόσο στο Hyperledger Fabric της IBM όσο και στο FISCO BCOS της WeBank..
 • Το BSN συνεχίζει ενσωματώνουν περισσότερα δημόσια blockchain, με το Algorand, το ShareRing και το Solana αναμένεται να συνδεθούν σύντομα.

Οι εκπαιδευτικές εκστρατείες Bitcoin εμφανίζονται στο Χονγκ Κονγκ

Μετά τη δημοσίευση μιας διαφήμισης Bitcoin στην Apple Daily, μια εφημερίδα ταμπλόιντ στο Χονγκ Κονγκ, υπήρξε ένα άλλο κύμα διαφημίσεων σε τραμ και πινακίδες στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκινώντας από την Ένωση Bitcoin του Χονγκ Κονγκ, οι διαφημίσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, Υπάρχουν πέντε μηνύματα πινακίδας που συζητούν τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους του Bitcoin εν μέσω μιας ταχέως μεταβαλλόμενης παγκόσμιας οικονομίας.

Βασικά προϊόντα

 • Οι διαφημίσεις επισημαίνουν τα οικονομικά πλεονεκτήματα του Bitcoin ως εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, η περιορισμένη συνολική προσφορά BTC αποφεύγει το πρόβλημα του διαδεδομένου πληθωρισμού που προκαλείται από τη συνεχή εκτύπωση νομισμάτων fiat.
 • Διαφημίσεις Bitcoin με το σύνθημα "Γίνε η δική σου τράπεζα" έχουν τοποθετηθεί μπροστά από την έδρα των μεγάλων τραπεζών του Χονγκ Κονγκ, όπως η HSBC και η Standard Chartered – αυξάνοντας τη συζήτηση για την οικονομική ένταξη στην περιοχή.

# Bitcoin οι διαφημίσεις βρίσκονται ακριβώς μπροστά # HSBC έδρα στο #Χονγκ Κονγκ – είναι μια πρόκληση ή ένα άλλο βήμα προς τα εμπρός για χρηματοοικονομικό αποκλεισμό? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11 Σεπτεμβρίου 2020

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν για πρώτη φορά το 2020

Η χρηματιστηριακή αγορά τόσο στην Κίνα όσο και στο Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε ελαφρώς αυτή την εβδομάδα. Το Shanghai SE Composite και το CSI 300 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 3.284 και 4.657, από την ώρα του Τύπου, με εβδομαδιαίο κέρδος 0,90% και 1,58%, αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,92% αυτή την εβδομάδα και ανέρχεται σήμερα σε 24.694.

Οι δείκτες αγοράς της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ έχουν ανακάμψει ελαφρώς. Πηγή: Trading Economics, Investing.com

Η μικρή ανάκαμψη της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς οφείλεται στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας μεγάλωσε κατά 0,5% τον Αύγουστο – η πρώτη ανάπτυξη στον τομέα της λιανικής, φέτος. Η λιανική ανάπτυξη συνάδει με την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας COVID-19.

Βασικό πακέτο

 • Παρά την πρόσφατη αύξηση τον Αύγουστο, οι λιανικές πωλήσεις παραμένουν στην πιο αδύναμη περιοχή της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας. Συγκριτικά, η βιομηχανική ανάπτυξη έδειξε ισχυρότερα σημάδια ανάκαμψης καθώς αυξήθηκε 5,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο – ξεπερνώντας εκτιμήσεις 5,1%.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες της κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner