Τι θα συμβεί στο μισό μετά την τιμή του Bitcoin; Bullish και Bearish προοπτικές

Το τρίτο μισό της επιβράβευσης του Bitcoin (BTC) πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, 11 Μαΐου, σε λίγες ώρες.

Στο παρελθόν, τα μισά γεγονότα του Bitcoin συμπίπτουν με μια ανοδική γενική ευαισθητοποίηση, δραστηριότητα συναλλαγών και προσοχή στις αγορές κρυπτογράφησης στο σύνολό της..

Ο μισός μηχανισμός – μέρος του Το σχέδιο του Bitcoin – λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Από το ξεκίνημα του Bitcoin το 2009, μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δύο μερίδες επιβράβευσης.

Ακολουθώντας τα μοτίβα τιμών μετά τα δύο τελευταία μισά, η βιομηχανία συμφωνεί γενικά ότι το τρίτο μισό του Bitcoin έχει τη δυνατότητα να φέρει την τιμή BTC σε νέα ύψη τη μακροπρόθεσμη περίοδο. 

Σε μόλις ένα έτος μετά τα προηγούμενα μισά, τον Νοέμβριο του 2012 και τον Ιούλιο του 2016, η τιμή του Bitcoin μεγάλωσε x80 και x4, αντίστοιχα. 

Βραχυπρόθεσμη τιμή Bitcoin

Αυτό που δεν είναι τόσο σαφές, υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές, είναι αυτό που θα συμβεί στο Bitcoin – και συνεπώς σε άλλες αγορές κρυπτογράφησης – βραχυπρόθεσμα, τις ημέρες, τις εβδομάδες ή ακόμα και μήνες αμέσως μετά τη μείωση της ανταμοιβής στο μισό.

Με το τρίτο στο μισό να απέχει μόλις λίγες ώρες, η κερδοσκοπία σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αγορά έχει φτάσει σε πυρετό. Οι αναλυτές της Crypto είναι σχεδόν διχασμένοι σχετικά με το πώς θα φαίνονται οι άμεσες συνθήκες μετά το μισό της αγοράς – bullish ή bearish?

Το bullish επιχείρημα προβλέπει ανοδική μεταβολή της τιμής, καθώς η μισή διαφημιστική εκστρατεία φέρνει περισσότερους αγοραστές στην αγορά, ενώ ο bearish trader αναμένει βραχυπρόθεσμη πώληση που θα ωθήσει την τιμή προς τα κάτω.

Η bullish περίπτωση για το Bitcoin

Βραχυπρόθεσμα: οι ανθρακωρύχοι κάνουν την υπόθεση για μια αγορά ταύρων

Μερικές από αυτές τις πιο αισιόδοξες προοπτικές για τις επιπτώσεις του μισού βραχυπρόθεσμου προέρχονται από μεγάλης κλίμακας ανθρακωρύχους Bitcoin. Σύμφωνα με την εις βάθος ανάλυση του OKEx Insight για τους ανθρακωρύχους και τα μισά:

«Οι ανθρακωρύχοι είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνοι για ένα μεγάλο μέρος της εκροής κεφαλαίων από το δίκτυο Bitcoin καθώς πωλούν το BTC τους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σταθερή πτωτική πίεση στην τιμή του Bitcoin εξαιτίας των ανθρακωρύχων που εκφορτώνουν τα κέρδη τους στην αγορά. ” 

Από την άποψη των πιο επικερδών και καθιερωμένων ανθρακωρύχων της βιομηχανίας, η σταδιακή κατάργηση των μικρότερων ομολόγων τους θα μπορούσε να ανακουφίσει την αγορά από την αναποτελεσματική πίεση πώλησης και να επιτρέψει την αύξηση της τιμής.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, Cointelegraph έχουν αναφερθεί σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα από την εταιρεία κρυπτογράφησης RockX. Η δημοσκόπηση περιελάμβανε απαντήσεις από 42 μεγάλα Bitcoin με έδρα την Ασία. Η πλειοψηφία (57%) των συμμετεχόντων αναμένει αύξηση των νέων αγοραστών Bitcoin στο «εγγύς μέλλον».

Μακροπρόθεσμα: Το Stock-to-Flow λέει ότι το BTC θα αυξηθεί μετά το μισό

Κατά την πρόβλεψη μιας μακροπρόθεσμης αγοράς bull μετά το μισό, πολλοί αναλυτές στηρίζονται στο ποσοτικό μοντέλο stock-to-flow (S2F), όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατο κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από την εταιρεία crypto analytics Messari. Η ιδέα – η οποία εφαρμόζεται συνήθως σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι – χρησιμοποιείται για να μιλήσει για την έλλειψη και για το πώς η τιμή σχετίζεται με την προσφορά και τη ζήτηση.

Στο μοντέλο, το απόθεμα είναι το συνολικό ποσό του περιουσιακού στοιχείου που υπάρχει ήδη σε κυκλοφορία. Η ροή είναι το ποσό του περιουσιακού στοιχείου που κόβεται πρόσφατα κάθε χρόνο. Ο λόγος S2F, ανά πάσα στιγμή, είναι ο αριθμός των ετών που απαιτούνται για την επίτευξη της τρέχουσας παροχής. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός – δηλαδή όσο περισσότερο χρειάζεται για να φτάσει σε αυτήν την προσφορά – τόσο πιο σπάνιο είναι το περιουσιακό στοιχείο.

Το Bitcoin έχει ενσωματωμένη έλλειψη σχέδιο – θα δημιουργηθούν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin. Επίσης, τα στοιχήματα block block του Bitcoin διασφαλίζουν ότι ο ρυθμός παραγωγής νέων bitcoins μειώνεται σταθερά και τακτικά με την πάροδο του χρόνου.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, δεδομένης της πολύ προβλέψιμης έκδοσης του Bitcoin, το S2F του μπορεί να σχεδιαστεί με ακρίβεια και δείχνει συσχέτιση με την τιμή BTC. Η έκθεση του Messari αναφέρει:

«Στην πραγματικότητα, όχι μόνο οι δύο μεταβλητές [S2F και τιμή] φαίνεται να συσχετίζονται, αλλά είναι ομαδοποιημένες, η οποία είναι μια πιο αυστηρή στατιστική σχέση μεταξύ δύο χρονικών σειρών. […] Επομένως, η συγχώνευση της τιμής και του S2F συνεπάγεται ότι μακροπρόθεσμα δεν θα αποκλίνουν σημαντικά. Εάν η τάση αυτή ολοκληρωθεί, το μοντέλο προτείνει ότι το bitcoin θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά τάξη μεγέθους, όπως έχει και στα δύο προηγούμενα μισά. “

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των εμπόρων

Αν και μια διόρθωση των τιμών θα μειώσει την τιμή για λίγο, ο δημοφιλής έμπορος κρυπτογράφησης και αναλυτής Michaël van de Poppe είπε στην OKEx Insights ότι είναι σίγουρα αισιόδοξος για την τιμή του Bitcoin μακροπρόθεσμα. Σχολιάζοντας τις αγορές λίγες μέρες πριν από το πιο πρόσφατο ράλι της BTC, δήλωσε:

«Ένα γεγονός όπως το μισό παρακινεί τους εμπόρους λιανικής και τους ανθρώπους να αγοράσουν την εκδήλωση, όπως μόλις συζητήθηκε. Το πιο πιθανό σενάριό μου θα ήταν μια ώθηση FOMO προς 9.500 $ ή 10.500 $ μετά την οποία η τιμή διορθώνεται σε περιοχή 6.000- 7.000 $. Αυτή η υψηλότερη περιοχή χαμηλών τιμών και στήριξης θα πρέπει να είναι η επιβεβαίωση για την αγορά των ταύρων για τα επόμενα χρόνια. ”

Ένας αναλυτής αγοράς κρυπτογράφησης γνωστός στο Twitter ως Βυζαντινός στρατηγός εξέφρασε μια παρόμοια μακροπρόθεσμη προοπτική στα σχόλια του OKEx Insights. Ο έμπορος επικαλέστηκε αυτό που φάνηκε να είναι ένα επιχείρημα με βάση το απόθεμα σε ροή για να προβλέψει ότι η τιμή του Bitcoin είναι πιθανότατα ανοδική:

«Είμαι της άποψης ότι το μακροπρόθεσμο μισό του Bitcoin είναι θεμελιωδώς ανοδικό. Αυτό είναι απλώς κοινή λογική. Είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Η προσφορά μειώνεται, οπότε με την υπόθεση ότι η ζήτηση παραμένει τουλάχιστον κάπως η ίδια, η τιμή τελικά θα αυξηθεί. “

Η bearish περίπτωση για το Bitcoin

Βραχυπρόθεσμο: «Αγοράστε τη φήμη, πωλήστε τα νέα»

Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι αγορές μετά τη μισή περίοδο θα δουν μια διόρθωση βραχυπρόθεσμα καθώς η ζήτηση εξαντλείται και μια ροή προσφοράς αναζητά αγοραστές.

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο που θα έχει το μισό στο Bitcoin, ο van de Poppe είπε στο OKEx Insights, “[t] ο ίδιος το μισό είναι πρακτικά βραχυπρόθεσμο μη γεγονός, καθώς ο πραγματικός αντίκτυπος του μισού θα συμβαίνουν τα επόμενα χρόνια. ”

Ο Van de Poppe προέβλεψε ότι, μετά από ένα σύντομο ράλι πριν από το μισό, η τιμή του Bitcoin θα μειωθεί στη βραχυπρόθεσμη περίοδο μετά το γεγονός. Η εκτίμησή του για την αγορά λαμβάνει υπόψη την ιστορία και τη διαφημιστική εκστρατεία: 

«Το μισό είναι ένα τυπικό γεγονός« αγοράστε τη φήμη, πωλήστε τις ειδήσεις »στο οποίο πραγματοποιείται ράλι πριν από την εκδήλωση. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι το ίδιο το μισό δεν έχει πολύ αντίκτυπο και η διαφημιστική εκστρατεία εξαφανίζεται, μια διόρθωση θα πρέπει να είναι η πιο πιθανή περίπτωση. Μέσω μιας τέτοιας διόρθωσης, η τιμή του Bitcoin θα πρέπει να υποχωρήσει προς την ισορροπία του. ” 

Αυτό το μοτίβο hype ήταν πράγματι ορατό την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Bitcoin αυξήθηκε πάνω από 10.000 $ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ακολουθώντας τη λογική του μοτίβου, οι έμποροι που αγόρασαν το Bitcoin πριν από το ράλι που οδηγούσε στην εκδήλωση, στη συνέχεια, πωλούσαν τη θέση τους καθώς η τιμή κορυφώνεται.

Μόλις η τιμή αρχίσει να μειώνεται, συγκλονίζει την εμπιστοσύνη άλλων επενδυτών, οι οποίοι μπορούν επίσης να πουλήσουν το Bitcoin τους σε έναν πανικό. Όπως είδαμε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, το Bitcoin έχει ήδη αρχίσει να διορθώνει, πέφτοντας 15 τοις εκατό σε μόλις μία ώρα την Κυριακή, πριν ανακτήσει κάποια από την χαμένη αξία του σήμερα το πρωί.

Ο Βυζαντινός στρατηγός μοιράστηκε την άποψη του van de Poppe σχετικά με τη συμπεριφορά του BTC γύρω από το μισό, επικαλούμενη την ίδια αναλογία που προκαλείται από τη διαφημιστική εκστρατεία. Ο αναλυτής προβλέπει μια αντλία που βασίζεται στην προσδοκία, ακολουθούμενη από μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά το ήμισυ, δηλώνοντας:

«Μόλις συμβεί η μείωση, περιμένω μια βραχυπρόθεσμη πώληση. Είστε σαν να αγοράσετε τη φήμη, να πουλήσετε τις ειδήσεις. Μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Δεδομένου ότι αυτό συνέβη και κατά το τελευταίο χαλάρισμα (ράλι πριν, βραχυπρόθεσμα πωλήσεων, ανοδικό μακροπρόθεσμο) Νομίζω ότι αυτό το χαλάρισμα θα παίξει παρόμοιο με το προηγούμενο. “

Μακροπρόθεσμα: οι κριτικοί της κρυπτογράφησης είναι πάντα bearish

Ενώ λίγοι αναλυτές του κλάδου είναι bearish στο Bitcoin μακροπρόθεσμα, υπάρχουν κριτικοί που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης για τις τιμές και η διαπραγμάτευση γύρω από το Bitcoin βασίζεται σε κερδοσκοπίες.

Σε ένα πρόσφατο tweet, ο χρηματιστής και ο κριτικός του Bitcoin Peter Schiff υποστήριξε ότι η τιμή του Bitcoin θα έφτανε γρήγορα στο ανώτατο όριο γύρω από το μισό: 

«Ένα συναίνετο εμπόριο είναι γεμάτο και συνήθως δεν σταματά όπως περιμένει το πλήθος. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο συναίνεση συναλλαγών στο #Bitcoin από το να είμαι εδώ και καιρό στο μισό, ένα γεγονός που πιστεύεται παγκοσμίως ότι είναι εξαιρετικά bullish. Έτσι, όταν συμβεί το μισό, ποιος μένει να αγοράσει; “

Αναφερόμενος στη μείωση των τιμών αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Schiff πρόσθεσε σε ένα άλλο τιτίβισμα ότι «κερδοσκόποι Bitcoin» είχαν «πηδήξει το όπλο».

Ένας άλλος γνωστός και ειλικρινής κριτικός κρυπτογράφησης, οικονομολόγος Nouriel Roubini, επίσης tweeted σχετικά με τη συντριβή αυτού του Σαββατοκύριακου, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες κινήσεις τιμών «αντλία & dump »ενισχύθηκε από ψεύτικους όγκους σε μια ελεγχόμενη και ελεγχόμενη αγορά φαλαινών.

Επιστροφή από την τιμή

Ορισμένοι σχολιαστές της βιομηχανίας έχουν ενθαρρύνει την απομάκρυνση από την εστίαση στην τιμή του Bitcoin γύρω στο μισό και τόνισαν τις βασικές αρχές του σχεδιασμού της κρυπτογράφησης που αντιπροσωπεύει το γεγονός.

Σε ένα πρόσφατο tweet, ο Jake Chervinsky, γενικός σύμβουλος της εταιρείας blockchain Compound, επεσήμανε τη μεγαλύτερη εικόνα, δηλώνει:

«Δεν λέω ότι το μισό δεν θα επηρεάσει καθόλου την τιμή. Δεν νομίζω ότι 900 λιγότερα bitcoin την ημέρα είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Για μένα, το μισό πρέπει να είναι ένας εορτασμός της νομισματικής πολιτικής του Bitcoin, της ευρωστίας του, της ελευθερίας του από τις ιδιοτροπίες των κεντρικών τραπεζιτών. Όχι πάρτι «wen moon». “

Στο πρόσφατο μισό του Μεσαρίου κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ερευνητής της εταιρείας Ryan Watkins εξέφρασε παρόμοιο συναίσθημα για το φαινόμενο:

«Στην καλύτερη περίπτωση, το μισό είναι ένα γεγονός κάθε τέσσερα χρόνια μάρκετινγκ όπου το Bitcoin υπενθυμίζει στον κόσμο τις ανώτερες ιδιότητές του ως χρηματικό αγαθό… Στο βαθμό που όλα αυτά αναγκάζουν τους νέους να κάνουν μια επένδυση στο Bitcoin, το μισό είναι ένας αισιόδοξος καταλύτης. ”

Τα Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστά ασταθή. Η συμπεριφορά της αγοράς μετά το μισό στις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολουθούν είναι, φυσικά, αβέβαιη.

Είτε το τρίτο Bitcoin στο μισό επιφέρει αύξηση των τιμών είτε βραχυπρόθεσμα, η επικρατούσα σοφία που μοιράζονται οι ειδικοί του κλάδου είναι ότι οι συνθήκες της αγοράς στις στιγμές μετά την εκδήλωση είναι φευγαλέες και υπερβολικές.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας σας, τους επενδυτικούς στόχους και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Ακολουθήστε το OKEx Insights στο:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner